Motto: Nimic personal! 🙂

În săptămâna de dinaintea Lunii Pline fundalul energetic este de așa natură, încât va trebui să acordăm o atenție sporită protecției proprii. Persoanele cu dezechilibre emoționale sau cele pur și simplu foarte invidioase și bănuitoare, se vor confrunta în următoarea perioadă cu o acutizare a manifestărilor de agresivitate și cu multiple frustrări, provocate de retorgradarea lui Mercur. Astfel, ei vor crea în spațiul înconjurător turbulențe energetice destul de neplăcute pentru ceilalți Ideea e să nu aplecăm urechea la bârfe, să ne ținem departe de istericii/ele care încep brusc să facă pe micii tirani căutând în jur vinovați pentru problemele lor, de cei care țes intrigi și organizează răzbunări. Și da, să le zâmbim. Ajută la neutralizarea radiațiilor negative din priviri. 🙂

Ok, dar ce ne facem dacă, într-un moment de maximă onestitate cu noi înșine, constatăm că facem parte din categoria celorlalți…a recalcitranților răzbunători, cu flaconul cu verde de Paris în poșetă? 😀

Păi, ce să facem – să ne amintim de principalul laitmotiv al acestei perioade: Nimic personal – Universul doar își face treaba! Pentru cei care au narcisistul obicei de a considera că tot ce se întâmplă – de la căderea guvernului pănă la căderea excesivă a frunzelor(sau a pliantelor de la videochat) pe capota mașinii personale este cu dedicație și face parte din răzbunarea karmică a Universului sau a dușmanilor pe ei personal, acest noiembrie va fi un șir de șuturi și scuturături interminabile…. acționând pe principiul ”dude, ai grijă ce-ți dorești!”…Detașați-vă de ideea că totul se învârte doar în jurul vostru, că toată lumea se gândește doar la voi și discută doar despre voi . Terminați cu identificarea testelor și a sensurilor ascunse în acțiunile celorlalți și elaborarea tacticilor de ripostă pe măsură – poate așa o să vă mai rămână timp și puteri pentru a savura această ultimă și fascinantă lună de Toamnă. :))

Lăsând gluma la o parte, recomand la modul cel mai serios o practică de curățare, pe cât de simplă, pe atât de eficientă: Pe parcursul întregii săptămâni puneți pe noptieră seara, înainte de culcare, un pahar cu o bijuterie din argint în el, peste care turnați apă. . Dimineața apa se varsă. Seara, înainte de somn paharul se umple din nou cu apă proaspătă.

Dacă suntem nevoiți să ne petrecem timpul într-un loc aglomerat, cu persoane agitate, sau să participăm la diverse adunări, ședințe tensionate, la discuții în contradictoriu etc, odată ajunși acasă, putem practica ”rostogolirea” pe abdomen a unui ou crud, în sensul acelor de ceasornic, în spirală, timp de 2-3 minute, adunând toată ”mizeria” energetică și informațională din zona chakrei de protecție.

Tot în această perioadă e posibil să ni se acutizeze stările romantico-nostalgice gen ”oare să-l sun pe ex-ul să ieșim la o cafea?”, sau ”să-i trimit oare un citat motivațional lui Gogu, care mi-a dat cu flit după ce ne-am întors de la mare?..” Înainte să dați curs acestor idei ”geniale”, recomandarea ar fi să faceți mai întâi o scurtă meditație de curățare, sau poate o juma de oră de tai-chi, de yoga/pilates/dans la bară/box tailandez, ….sau și mai simplu, dați-vă o palmă zdravănă peste frunte (pe principiul mai bine mi-o iau acum de la mine, decât mai târziu de la Gogu).

Dincolo de aceste aspecte ușor perturbatoare retro-mercuriene, săptămâna de dinaintea Lunii Pline poate fi una destul de inspirată, cu idei noi și proiecte faine, ce pot fi piatra de temelie a unor activități de succes pe parcursul anului viitor.

O atenție sporită este bine să se acorde viselor și semnelor pe care ni le oferă Universul. Doar să nu uităm un lucru important: pentru a le decodifica corect, trebuie să ne aflăm într-o stare de calm și detașare…fără a uita: nimic personal!.

Pe ce să ne mai focusăm atenția în perioada următoare? Cred că pe dialogul interior, mai ales dacă acesta seamănă de ceva vreme cu o discuție în contradictoriu. A venit timpul să clarificăm, odată și pentru totdeauna: ce vrea ,de fapt, sufletul nostru?…Cum?.. Lăsați-l să vorbească pe săturate, să spună tot ce-l doare și ascultați-l cu mare atenție. Doar așa veți putea găsi soluția corectă. Pentru că avem în față o săptămână în care o să ni se arate extrem de clar, că de ceva timp noi, de fapt, nu am căutat acolo unde trebuia răspunsurile la întrebările sufletului nostru. Și ni se va mai reaminti că există doar două reguli simple de a deschide ușile în viață – Dinspre noi sau Înspre noi. Și că întotdeauna avem șansa mai întâi să batem la acea ușă. Putem avea surpriza să vedem cum ni se deschide.

O săptămână binecuvântată tuturor! Cu drag, Masha.