Un subiect cu care se confruntă zilnic orice medic, psiholog, terapeut sau preot – tot mai mulți oameni diagnosticați cu boli grave, ce par a fi declanșate de supărări la care au fost vulnerabili. Există multă înformație pe această temă, precum și liste alfabetice cu cauzele spirituale ale bolilor, dar cred că rămâne foarte interesant pentru noi(mai ales pentru cei sceptici) modul experimental, prin care au fost validate aceste informați. Dar să începem cu puțină teorie. 🙂

Supărarea este un sentiment propriu tuturor sistemelor vii care manifestă Ego – oamenilor, dar și tuturor animalelor cu inteligență superioară (caii, câinii, elefanții, etc)

Inițial în corpul uman această energie nu exista. Supărarea se declanșează întotdeauna atunci când, într-o măsură mai mare sau mai mică, Ego-ul este atins, răscolit. Acest sentiment complex – Supărarea, este un conglomerat din mai multe tipuri de energii pimare, care se pot manifesta la o ființă umană sub forma unor trăsături psihologice:

  • egocentrismul
  • aroganța
  • semeția
  • starea de apăsare
  • sentimentul propriei importanțe
  • senzația de marginalizare

Odată cu manifestarea acestor trăsături persoana devine vulnerabilă la orice element agresor, intrând în rezonanță negativă cu acela și atragînd în biocâmpurile ei stihia (elementalii) Supărării. Întreținută și alimentată mult timp, Supărarea generează Neiertarea. (Continuând paralela cu elementele Naturii este ca și cum Apa, la temperaturi joase se tranformă în Gheață)

Stihia Supărării (sau, mai bine zis, elementalii specializați ce o coordonează și animă) pot declanșa anumite procese de oxidare în țesutul plămânilor care, la rândul lor, pot duce la apariția bronșitelor iar în cazuri grave – la pneumonii. De asemenea, Supărarea poate servi drept declanșator al unor perturbări în centrii energetici ai sistemului viu

Paradoxal, una și aceeași informație poate să nu declanșeze niciun fel de stări negative, dacă o persoană se află într-o stare apropiată celei de meditație și dimpotrivă, să o supere puternic, dacă se lasă influențată de energiile generate de interacțiunile sociale Doar efortul permanent de a ne menține în stare de echilibru și conștiență, de a sesiza jocurile de-a supărarea a Ego-ului nostru și de a nu le da curs, ne poate ajuta să ieșim de sub stăpânirea acestei stihii profund perturbatoare.

Supărarea de fapt este un drastic controlor karmic, care urmărește respectarea întocmai a Principiului universal al Rezonanței de către Sinele nostru. Un test de anduranță.

. În cazul în care încălcarea acestui principiu devine sensul și conținutul vieții cuiva, vom observa că, odată cu trecerea timpului, apare un atașament, într-o formă mai mult sau mai puțin activă, pe răzbunare Ei bine, este minunat să învățăm cum să iertăm, dar este și mai minunat să învățăm cum să nu rezonăm cu jignirile!

Supărarea poate fi neutralizată doar cu energia Iubirii și a Iertării., deoarece Iubirea este o stare în afara Ego-ului.

La această performanță putem ajunge doar înțelegând la perfecție faptul că „nimeni nu ne este prieten, nimeni nu ne este dușman – toți ne sunt doar învățători, la fel cum și noi suntem învățători pentru ceilalți“ Dorindu-i sau,, și mai grav, răspunzându-i celui ce ne-a supărat cu aceeasi monedă având ca motor de acțiune supărarea, ne distrugem echilibrul energetic interior și, implicit, sănătatea fizică.

Ritualurile și meditațiile de stingere a energiilor supărării au efect numai atunci când reușim să ne deconectăm mentalul și să abordăm situația cu acea sinceritate, care vine direct din energia plină de iubire a inimii: „Vă iert pe voi toți, cei care m-ați jignit pentru că nu ați reușit să îmi predați corect lecția de viață, care făcea parte din misiunea voastră față de mine Îmi cer și eu iertare de la voi toți, cei pe care v-am rănit, pentru că și eu , în imperfecțiunea mea am abordat metodele cele mai traumatizante pentru a vă preda lecțiile de viață, care făceau parte din misiunea mea față de voi.”

Cum ne dăm seama dacă sentimentului de supărare puternică a avut un rol în declanșarea unor afecțiuni psihosomatice?

Un grup de cercetători, medici și terapeuți din Rusia au făcut acum câțiva ani un studiu,, bazat pe cazuri reale ale pacienților, încercând să facă o clasificare a bolilor, declanșate de diverse nivele de intensitate a supărării .Ei au constatat că pentru acuratețea experimentului, trebuie mai întâi să găsească răspunsuri la câteva întrebări,:

De ce una și aceeași informație are efectul de a declanșa o supărare puternică doar în anumite situații, iar în altele nu? Ce fenomen aflat la baza psihicului uman face diferența dintre a ne supăra sau a nu o face?

Cercetătorii și-au pus drept scop demonstrarea practică a legăturii dintre supărarea puternică și bolile respiratorii. Alte aspecte, care trebuiau cercetate prin experimente erau: În ce mod supărările pot deveni motiv de declanșare a unor disfuncții ale centrilor energetici Manipura și Swadistana , printre care disfuncțiile sexuale, relațiile de afaceri, creativitatea, etc. Ce rol are excesul acestor energii în proasta funcționare a tractului gastro-intestinal a gâtului, a sistemului cardiovascular și urogenital.

În al treilea rând, care ar fi căile de conștientizare și transformare a stărilor de supărare ( și implicit, a stării de boală) care să ducă la vindecarea totală și elevarea spirituală a pacientului? Și care este influența energiilor de Iubire și Iertare asupra îmbunătățirii stării de sănătate a pacienților cu această etimologie?

Toate cazurile bolnavilor care au cerut consultație medicilor din grupul de cercetare au fost sistematizate de către aceștia în subgrupuri, pe baza aceluiași tip de tulburări funcționale:

1) probleme respiratorii, 2) boli de gât frecvente, 3) tulburări ale organelor sistemului urogenital, 4) boli gastrointestinale, 5)boli ale sistemului cardiovascular.

Cu fiecare bolnav din aceste subgrupuri de lucru s-au purtat discuții în particular pentru a identifica cauzele bolii. Despre uimitoarele rezultate și concluzii la care au ajuns cercetătorii în urma acestui experiment – în Continuare

Cu drag, Masha.