Aceasta poate fi o săptămână de-a dreptul iconica, căci ea se va suprapune peste un moment astrologic foarte important – trecerea, la nivel energetic și informațional, dintr-o mini-eră într-alta.

Treptat, vremea victoriilor facile și „a aruncatului cu pietre” apune. În schimb, sosește „timpul culegerii pietrelor” , venindu-ne la plată toate facturile, emise de Cancelaria Cerească pentru promisiunile date cândva, dar nerespectate, ori pentru speranțele semănate în inima cuiva și apoi spulberate.

Jupiter – planeta șansei, a opulenței și a expansiunii orizonturilor își trăiește ultimele zile în domiciliul propriu din semnul Săgetătorului.

Pentru cei care nu își pun speranțele de dobândire a abundenței doar în moșteniri sau câștiguri la loto aduse de norocul chior, ce a greșit din cauza dioptriilor adresa , ci se bazează pe propria determinare și putere de muncă, vin vremuri extrem de favorabile: Jupiter se pregătește să intre în semnul auster al Capricornului, ceea ce înseamnă că începe mini-era de care vorbeam -cea a strategilor modești, dar foarte harnici, tenace și precauți. Chiar dacă trecerea în sine va avea loc o săptămână mai târziu, procesul de schimbare a valorilor din mentalul colectiv se produce treptat, începând să se manifeste deja de pe acum.

Este interesant că această perioadă coincide și cu faza de Lună nouă în semnul Săgetătorului Putem presupune, fără riscul de a greși, că luna care începe poate fi asociată atât cu un bilanț al anului 2019 cât și cu bilanțul unor acțiuni sau proiecte ce au debutat cu mai mult timp în urmă. Acest lucru este valabil mai ales pentru proiectele din spațiul informatic, în care se poartă acum principalele bătălii. Vremurile etalării active (și generatoare de Ego) ale propriilor realizări mărețe se termină . Este interesant de urmărit, cum această schimbare de trend a lui Jupiter se oglindește în reacțiile lumii exterioare.

De exemplu, hotărărea fondatorilor Instagram și FB de a elimina vizibilitatea like-urilor, urmată de testele care se fac acum în mai multe țări cu prvire la subiect, sunt o manifestare a acestor modificări informațional-energetice la nivel subtil din mentalul colectiv.

Încă nu este clar pentru nimeni la ce va duce această inovație, dar se pare că a devenit destul de evident pentru toată lumea că like-urile de pe platformele social media nasc procese nesănătoase în societate, contribuind la apariția frustrării și diminuarea stimei de sine la tineri și trebuie făcut ceva în legătură cu acest fenomen. Jupiter în Capricorn preferă faptele concrete și realizările reale, nu zgomotul public și mândria deșartă, alimentată cu laude orgolioase ( se pare că aceșt Jupiter în Capricorn lipsește cu desăvârșire în astrogramele natale ale celebrilor influenceri de pe Insta care, probabil, vor trebui să se reprofileze pentru următorii 12 ani! 😀 ).

Și încă o paranteză amuzantă : la doi dintre marii fondatori ai rețelelor de socializare și, de facto, a lumii post-informatice moderne – Pavel Durov (creatorul Telegram) și Mark Zuckerberg, în hărțile natale Jupiter se află chiar în Capricorn! Ambii (năsuți în 1984) au intrat în cel de al 36-lea an de viață, ceea ce înseamnă că sunt la finele celui de-al treilea ciclu de 12 ani al lui Jupiter; Prin urmare o schimbare de motivație și intenție se produce la ambii în perioada ce vine..

Alte influențe importante ale săptămânii: este posibilă o tendință către acțiunii pripite în zona finanțelor. Pot exista hotărâri luate mai mult pe înspirația de moment, care va fi confundată de mulți cu intuiția Și aici este cazul să manifestăm precauție deoarece nu pentru toată lumea aceasta abordare va fi una benefică. Datorită trigonului dintre Mercur și Neptun vom fi extrem de predispuși la interpretări idealste, utopice a unor situații, neputându-le evalua obiectiv, de unde probabilitatea diverselor erori de judecată.

Pentru că Venus trece și ea la începutul săptămânii în semnul Capricornului iar trigonul pe care il formează cu Uranus ar putea încuraja genul de atitudine”las- că merge și așa!” pe de o parte;

pe de altă parte, sub influența acesui trigon am putea avea șansa să trăim niște experiențe interesante, mai ales de ordin boemo-romantic ori chiar financiar. Pe de altă parte, probabilitatea pagubelor sau a efectelor colaterale după o astfel de experiență este foarte ridicată. Cu toate acestea, combinația dintre cele două aspecte este foarte stimulativă pentru persoanele creative, deoarece sensibilitatea personală va crește. Am putea avea inspirație și, de asemenea, vom putea observa o dinamizare a relațiilor. Există probabilitatea ca după o discuție sinceră de la suflet la suflet cu cineva, cu care aveam blocaje de comunicare, să ajungem la șansa de reînnoire și restartare a unor relații, în condiții care vor mulțumi ambele părți. Venus se apropie tot mai mult de Nodul Sud , de aceea, chiar dacă vom simți că fantomele trecutului, sub forma vechilor sentimentele revin, copleșindu-ne, este recomandat să le întâmpinăm cu înțelegere și bunătate, conștientizând că ele se vor tot întoarce, până când noi nu le vom ajuta să plece în lumea spiritelor, eliberându-ne și pe noi, pentru a putea trăi noi experiențe minunate.

p. s. Deoarece luni e o zi mai aparte, fiind ultima zi de dinaintea Lunii Noi – o recomandare specială: nu începem nimic nou, doar finalizam tot ce e deja început, făcând un bilanț obiectiv al perioadei; e timpul pentru concluzii trase în liniște și muncă interioară profundă. Lucrul cu imaginile creative, notarea emoțiilor într-un jurnal și dialogul plin de iubire cu copilul interior sunt binevenite.

O săptămână cu schimbări benefice și bilanțuri pe „+” vă urez!

Cu drag, Masha.