Cred că foarte multă lume a remarcat deja stranietatea (fizică, energetică, emoțională) a acestei perioade. Cine nu a remarcat-o – mai are timp până la începutul anului viitor. Pentru că până pe 10 ianuarie 2020 vom trăi o captivantă și deloc ușoară călătorie prin propriul întuneric interior, traversând aproape simultan cele 12 zile magice post-Solstiţiu , alinierea planetară din 26 decembrie și Coridorul dintre cele două Eclipse. Destinația călătoriei – regăsirea propriului Eu și materializarea celor mai profunde aspirații ale acestuia.

Un mic ghid de călătorie? Voila! 😀

Traumatizantul drum prin propriile hățișuri interioare a început încă din data de 12 decembrie, când Luna Rece ne-a dat câteva șuturi energice de trezire, pregătindu-ne pentru intrarea în perioada cea mai întunecata a anului – Solstițiul de Iarnă, 22.12.2019. Nu avem cum să o ocolim, nu avem cum să ne sustragem…așa că, principala întrebare este: Cum găsim curajul necesar pentru a înfrunta întunericul, de obicei atât de ignorat și de negat, care se ridică zilele acestea din noi?… Doar într-un singur mod: să ni-l asumăm, plonjând în acel întuneric, identificăndu-ne cu el, încetănd să ne mai prefacem oițe blânde ce zâmbesc dulce, în timp ce se mint frumos, pe sine și pe alții, pretinzând ca sunt pe interior doar lumină, iertare și iubire. Să nu ne mai ascundem în spatele altora și să nu mai purtăm veșminte și roluri străine.

Intrăm, (teoretic din 26.12- practic, deja am intrat!) într-un coridor energetic dintre două eclipse, un loc unde măștile construite cu atâta migală ne vor fi smulse brusc și irevocabil, arătând, nouă și lumii, adevărata noastră față.

În acest interval hotărâtor de timp va trebui să conștientizăm și să lansăm către Univers principala noastră dorință pentru viitor, cea care ne va schimba destinul în anul care vine. În ce sens îl va schimba? Depinde de cât de onești vom fi cu noi înșine. Cât am reușit să înțelegem, că pentru fiecare pas făcut și pentru fiecare decizie luată, pentru noi sau pentru alții, plătim personal.

Dacă nu am reușit – coridorul ne va duce într-un punct mort, punându-ne în situația tristă de a privi întreg anul de după geam cum își trăiesc alții viața.

Cele 12 zile de după Solstiţiu vor fi extrem de importante: Universul demarează un program de corecție a erorilor din trecut, a datoriilor acumulate și ne oferă șansa de a face un salt uriaș în direcția scopului propus. Avem posibilitatea de a ne „repara” problemele de neam și, implicit, de a ne „repara” deștinul.

Pe 26 decembrie avem o eclipsă de Soare cu totul deosebită. Universul își pune uniforma verzuie de chirurg și ia bisturiul în mâini. Anestezie s-ar putea să nu ni se dea la toți, așa că e bine să fim pregătiți moral pentru senzațíile tari ce urmează .
Adorați să vă complaceți în visări inutile, răsfoind cu ochii în lacrimi amintiri demult apuse? Vă e poftă de atenție și sunteți gata să faceți în ciudă tuturor, pentru a o obține? Încă mai purtați hainele unui personaj inventat? Atunci pregătiți-vă pentru durerea și răceala lamei bisturiului.
Eclipsa din 26.12.2019 vine să demoleze în noi tot ce e inutil, depășit, tot ceea ce ne împiedică să mergem nestingherit mai departe. În special acest lucru se va aplică relațiilor umane. Eclipsa nu va distruge relațiile puternice și stabile; în schimb, acelea care s-au fisurat de mai mult timp și funcționează din inerție, acelea care nu ne mai sunt benefice, s-ar putea termina chiar acum. Pentru mulți acestea vor fi niște despărțiri foarte dificile și dureroase, însă necesare și benefice pe termen lung. Și nu va fi vorba doar de relațiile de dragoste. Curățarea va atinge toate sferele existenței noastre, toate structurile și corpurile subtile din care suntem formați, toate domeniile de activitate. Marea purificare va culmina cu cea de-a doua Eclipsă din 10.01.2020, după care va începe re-asamblarea destinului nostru și a propriei noastre ființe. Piesele în care am fost dezmembrați își vor găsi locul corect, alcătuind un puzzle coerent și frumos, dacă am apucat să facem până la acel moment conștientizările, impuse de Univers.Vă doresc din suflet, ca la finalul acestei perioade dificile să vă puteți descrie cu cuvintele lui Derek Walcott:

„Va veni și ziua când îți vei vedea reflexia în oglindă și îi vei zâmbi.
Va veni o zi în care inima ta va începe să bată cu putere, auzind sunetul propriilor pași la ușa ta. Invită-te în casă. Toarnă-ți niște vin. Servește-te cu pâine. Cheamă-ţi inima acasă.
Acceptă-te din nou pe tine – acest străin atât de cunoscut, atât de devotat ție, care te iubește de o viață, sătul și obosit de indiferența ta.
Îndepărtează de pe rafturi portrete ale altor persoane, scrisori de dragoste, poezii disperate dedicate altora…
Așează-te la masă. Bucură-te și sărbătorește. Sărbătoreşte-te pe tine însuţi. Sărbătoreşte-ți viața! „

Cu drag, Masha.