2020. Faine cifre! Promițătoare, în frumusețea și simetria lor. Și anul chiar promite mult. Pentru majoritatea – schimbări destul de pozitive, chiar dacă nu în direcția sau în felul pe care ni le-am fi imaginat noi că vor fi.

Ne așteaptă un an cu o mulțime de cadouri și surprize. Dacă, de ceva timp, erați în așteptarea șansei de a vă ridica moral , spiritual ori material – de a extinde o afacere, de a câștiga mai mult, de a face o carieră într-un anume domeniu – iată, momentul sincronizării perfecte cu Universul a sosit – ridicați-vă și acționați chiar acum! 2020 nu iartă lenea și amânările!

Anul luptelor pentru putere. Anul noilor țeluri de atins și al noilor culmi de cucerit. Anul activității intense, al creativității ce merge înaintea vremurilor, al cunoașterii și al creșterii spirituale vertiginoase.

Ce nu va tolera acest an sub nicio formă sunt intrigile, jocurile perfide de culise, diversele tentative de a arunca „pisica moartă” peste gardul altora sau dorința de a naționaliza comunist ceea ce nu vă aparține.

Amatorilor de a suferi cu ochii la Lună, udând cu lacrimi batiste parfumate și a se plânge de anturajul nesimț.. insensibil, care nu le înțelege trăirile elevate și suferințele intense – li se va oferi o materializare completă a ceea ce emit, prin urmare – cu siguranță, vor avea destule motive concrete de udat batista. 2020 nu tolerează atitudinea negativistă față de viață și personalitățile dezechilibrate, ce au tendința de a parazita pe energiile de compasiune, captate de la alții .

În schimb, va fi un an deosebit de generos cu cei ambițioși, puternic motivați și focusați pe un scop clar stabilit. Chiar din primele zile ale lui ianuarie vom putea remarca schimbările care încep să apară în toate domeniile de viață, personală și socială ; totuși, marile și adevăratele schimbări ne așteaptă abia din a doua jumătate a anului.

Jupiter și Saturn îi vor ajuta, încă de la finele lui ianuarie, pe cei care sunt pregătiți pentru demararea unor noi proiecte, pe cei care vor ști să abordeze calcuat și realist ce au de făcut, fără să refuze, în același timp, un strop de risc. Anul ne recomandă concentrarea pe activități, care ne fac o reală plăcere, iar dacă acestea mai implică și creativitate – atunci , cum s-ar zice, chiar avem toți așii în mână!

Foarte mulți oameni vor simți în următoarea perioadă că trebuie să lupte pentru propria independență și, la nivel subconștient, vor tinde către extinderea granițelor propriei influențe, pentru a obține mai multă putere personală. Încercați doar să respectați „regulile de circulație către scopul propus”, adică cele ale bunului simț și ale neîncălcării granițelor personale ale celorlalți, altfel riscați să ratați respectivul scop, zburând razant pe alături.

În anul Șobolanului metalic vor exista (pentru mulți!) tendințe de manifestare a unui puternic interes pentru defectele și slăbiciunile celor din jur, cu scopul de a controla/manipula/șantaja pe alții, direcționându-le energia către realizarea obiectivelor proprii.

De aceea protejați-vă cu mare grijă secretele, asigurându-vă „spatele” prin orice mijloace. Și încă ceva: pentru a nu atrage prin rezonanță asemenea tip de agresiune, nu vă permiteți să bârfiți/judecați persoane ori situații care nu vă privesc, nu criticați, nu comparați și nu taxați oamenii pentru orice chestii mărunte pe care aceștia le comit. Cu alte cuvinte, nu dați Universului dreptul de a vă testa anduranța cu bumerangul Divin.

Anul este favorabil relaților familiale și fortifică și mai mult cuplurile stabile. Cei care iși prețuiesc cu adevărat familia vor primi noi posibilități de a își consolida și proteja și mai puternic relațiile și căminul conjugal.

În altă ordine de idei, se pare că va fi un an bun și pentru cei care și-au pierdut aproape orice speranță, așteptând de ani buni partenerul potrivit. Există toate șansele ca perechea voastră să găsească, în sfârșit, drumul către voi! De asemenea, un an foarte promițător pentru cei care își doresc venirea pe lume a unui bebeluș.

Iată, pe scurt, tendințele pentru fiecare semn zodiacal în 2020 (când spun semn, mă refer în primul rând la Ascendent, apoi la semnul solar – recomandabil să fie consultate ambele!…și nu uitați – sunt tendințe generale, prognozele individuale sunt cu totul altă poveste!) 🙂 Așadar:

Pentru Berbeci (cei care au supraviețuit crunților 2017- 2019!:)) vine o perioadă a realizărilor și a victoriilor personale . Veți avea multe șanse de a vă schimba cardinal și în bine destinul. Nu pierdeți ritmul și mergeți înainte cu tot curajul și tenacitatea. Deja din ianuarie-februarie se prefigurează implicarea într-un proiect de anvergură, care vă va duce către succes.

Taurior anul 2020 le va schimba radical percepțiile despre viață. Veți avea parte de multe evenimente și surprize neașteptate. Există niște bonusuri din partea Universului, pentru toate suferințele ultimilor ani și le veți primi din plin! (cu o condiție: ar putea, chiar de la finele anului trecut- începutul anului nou să se pună stringent problema stingerii unei datorii karmice pe bani, posibil o investiție mai veche. După rezolvarea ei, se va debloca karmic energia abundenței, care stagnează de ceva timp la mulți Tauri.

Pentru Gemeni – un an de tranziție. Multe vor depinde de puterea voastră de a lua decizii și de curajul de a le transpune în fapte . O perioadă importantă – aprilie,mai, iunie și iulie, în care o veți avea pe Venus în propriul semn, ceea ce vă va oferi tone de șarm și intuiție, care v-ar putea ajuta, mai ales pe cei cu Ascendentul în Gemeni, să vă eliberați de datoriile morale, materiale, etc ale casei a VII-a, datorii care v-au cam ținut captiv/ă în niște relații de parteneriat. Ieșiți din colivie! (mai exact, la eclipsa din 5.06)

Pe Raci îi așteaptă un an plin de evenimente cruciale, ce le vor schimba traiectoria destinului. Iar schimbările vor atinge atât domeniul afacerilor, cât și cel al relațiilor și nici măcar nu veți avea posibilitatea de a alege, pe ce să vă focusați, deoarece ambele domenii vor cere în același timp atenție sporită și implicare. E de bine, zic! 🙂

Leii vor fi puși, chiar de la începutul anului în situația de a evalua niște parteneriate, idea unui proiect pe termen lung, posibil unul imobiliar, ori o afacere care să necesite o locație, un sediu. În general, 2020 va fi un an, în care puteți pune bazele unei afaceri pe termen foarte lung, minim pentru 20 de ani. Celor care nu au știut până acum exact ce vor de la viață, li se vor oferi o multitudine de oportunități reale – nu le lăsați să vă scape!

Pentru Fecioare va fi un an al schimbărilor creative și a unor „coincidențe” extrem de favorabile. Mulți vor avea impresia că trăiesc un fel de poveste, în care pot materializa orice și vor fi de neoprit. Capacitatea lor, și așa crescută, de a plănui, de a calcula și răs-calcula totul, la leu, la milimetru și la secundă, va fi amplificată de stelliumul din Capricorn, atingând apogeul. Vai de anturajul și de subalternii care nu pot ține pasul cu ei ! :)))

În fața Balanțelor va fi pusă misiunea de a păstra echilibrul perfect dintre mișcare și nemișcare, dintre agonie și extaz. Doar să nu uite, că echilibru nu e egal cu inactivitate. Viața este un flux continuu de energie. Găsiți-vă punctul de aur al echilibrului – și 2020 va deschide în fața voastră oportunități incredibile! În viața personală, ianuarie va fi o lună mai complicată ( posibil, probleme legate de o moștenire, ori asumarea mai multor obligații familiale pe viitor) în schimb, din mai până în iulie activitatea socială va exploda, aducând în anturajul vostru o mulțime de oameni noi. O idilă karmică, ce e musai să fie trăită, se poate lega din august până în decembrie, lăsând în urma sa impresii greu de uitat.

Pentru Scorpioni începe perioada cea mai fructuoasă din ultimii ani, una în care își pot schimba viața din temelii. După un ianuarie ce pare că îi sufocă (reminiscență a extenuantului 2019), și parcă nu se mai termină, începe februarie, în care pun la punct relața cu partenerul, din martie energiile accelerează, apoi vine o vară nebună, apoi Transformarea – în august-septembrie. Spargeți șabloanele, dărâmați stereotipurile și aceptați marea provocare ce vine către voi în acest an. Va fi una, care vă va face viața extrem de intensă! Puteți, efectiv, să vă luați rămas-bun de la trecut și să vă începeți viața în acest an de la zero, ca și cum v-ați naște din nou!

În 2020, Săgetătorii au toate atu-urile posibile, pentru a face un uriaș salt înainte în dezvoltarea lor. Ei pot începe o afacere nouă, își pot descoperi noi abilități și talente, pot să-și găsească menirea, să-și consolideze reputația, să dobândească stabilitate și, în general, să obțină succes în tot ce întreprind. Muncă multă și extenuantă în primele luni ale anului, o viziune nouă despre raportul dintre bani și libertatea personală din mai, o energie debordantă de care se vor speria chiar și ei în toamnă și o încununare binemeritată a anului, cu realizări financiare pe termen lung, va fi vizibila cu ochii proprii din decembrie 2020.

Pentru Capricorni 2020 deschide un nou ciclu de viață de 12 ani, fiind un an care dă tonul și viteza de mișcare întregii perioade. După un 2019 complicat, cu acel coridor energetic la final, care pentru Capricorni părea că a fost coridorul morții, acum începe renașterea, aducând o perioadă asemănătoare urcării pe Everest – o creștere grea, lentă dar sigură, dată de Jupiter în semnul lor, ajutat de Pluto, ce contribuie la extinderea posibilităților și a carierei, în special dacă activitatea e legată de mari corporații, pe care fie le reprezintă, fie au investiții în/împreună cu acestea. Oricum, din martie privirea Capricornilor își va recăpăta optimismul, ce părea pierdut definitiv și chiar dacă sunt conștienți că greutăți vor mai fi, ele nu se compară cu ce a fost și ei simt asta . Mari oportunități în implementarea unor noi tehnologii în afaceri – de reținut!

Vărsătorilor anul 2020 le va aduce schimbări majore. Saturn trece în semnul lor, deschizând o perioadă de 30 de ani, în care pot efectiv deveni motorul ori chiar imaginea unei idei, concept, mișcări, etc, care îi va transforma, inclusiv ca persoane. Primii 3 ani din perioadă (202o-2022), vor trebui să muncească, pentru a pune bazele acestei transformări . Proiecte de anvergură, ce implică creativitatea, vor fi puse în fața lor. Vor fi capabili să le facă față, cu o condiție – să nu stagneze, să nu facă pauze mari în activitate – mișcarea trebuie să fie constantă în acest an. Vărsătorii pot deveni autorii unor soluții geniale,pe care chiar ei le pot aplica în practică. Dacă vor dori să devină un motor al progresului – chiar vor deveni!

Anul care tocmai a început va fi pentru Pești unul deschizător de drumuri și oportunități. Jupiter, planeta lor guvernatoare, intră în Capricorn, ceea ce îi va face pe romanticii Pești incredibil de motivați pe succes și ancorați în realitatea materială. Ar putea fi, total atipic pentru ei, angajați în proiecte de lungă durată, legate de instituții serioase, inclusiv structuri oficiale, încheind cumva trendul ultimilor 8 ani, de „lupi singuratici”, care lucrează doar la propriile proiecte. Transformările grandioase vor viza însă toate sferele existenței Peștilor, nu doar cariera. Familia, iubirea, studiile, prietenii, drumurile, călătoriile – în oricare din aceste domenii pot apărea schimbări neașteptate. Talentele și capacitățile le vor fi recunoscute și solicitate din plin, iar acest lucru îi va face să se simtă utili celor din jur și cu sentimentul misiunii personale îndeplinite.

Acestea fiind zise, haideți să pornim la drum și să ne fie într-un ceas bun! 🙂

Cu drag, Masha.