Este imposibil să schimbi ceva în viață, continuând să acționezi ca de obicei – iată sloganul săptămânii 2-8 martie. Acest mesaj nu sugerează renunțarea la tot ce suntem sau la tot ce am făcut până acum. Ci înseamnă de fapt schimbarea algoritmilor nefuncționali din acțiunile noastre cotidiene. A acelor convingeri și modele de comportament adoptate, care am văzut deja că nu duc la niciun rezultat.

Există în Tarot o carte ce caracterizează foarte bine perioada acestui început de primăvară – Spânzuratul. Ea reprezintă un om agățat cu capul în jos ce pare să stagneze, dar de fapt ne invită să facem o pauză, pentru a mai revizui o dată situația și de a o privi dintr-un cu totul alt unghi, decât până acum.

Arcana XII

Este posibil să vă fi simțit în ultimul timp cuprinși de emoții puternice, ce v-au făcut să reacționați ciudat, uitând de capcanele perfide ale lui Mercur retrograd. Sau ați avut dorința puternică de a demonstra tuturor că veți găsi ieșirea într-o situație fără ieșire. Evitați contrazicerile neconstructive – totuși, Mercur încă nu și-a revenit și încă îi mai arde de glume, jucându-se cu mintea voastră. Și glumele lui vă pot aduce în postura de a vă pătrunde prea mult de falsa impresie că aveți tot timpul dreptate. Nu zic că nu aveți. Recomand doar să verificați și să cântăriți absolut orice gând și decizie înainte de a acționa.E o perioadă foarte favorabilă revizuirii unor poziții, păreri, decizii delicate, luate mai demult și care încă mai pot fi revizuite. Pentru a nu rata ultima șansă de a ajunge la o înțelegere amiabilă cu Universul, înainte ca acesta să vă dea un șut zdravăn (pe care-l veți numi ulterior – așa, de consolare a ego-uli, „un salt forțat către viitor” :)))

Poate fi o perioadă plină de evenimente miraculoase și pozitive, cu condiția înțelegerii clare că nimic nu se va întâmpla pur și simplu, de la sine.

De aceea recomandarea ar fi să facem un efort, ridicându-ne cel de-al 5-lea punct de sprijin (ăla de încasează șuturile!) din „zona crepusculară” de confort și să purcedem la înfrumusețat lumea! 🙂

E vremea să îndepărtăm de noi orice persoane contaminate – nu, nu cu Coronavirus, ci cu ceva mult mai periculos – scepticism și dorința de a ne băga mințile în cap, descriindu-ne cu lux de amănunte cât de riscante, inutile și de k..kat sunt planurile noastre de viitor și cum or să eșueze acestea lamentabil. Trimiteți-i mental pe aceștia în…”altă dimensiune”, iar pe voi – într-un drive de muncă, inspirație și dorință de acțiune.

Chiar nu e cazul să lenevim și să amânăm pe mai încolo planurile noare, în caz contrar ne putem trezi că am ratat niște șanse providențiale. Zeița Fortuna va vi foarte binevoitoare cu cei activi și cu o gândire pozitivă, iar cel mai minunat și puternic sprijin îl veți primi în perioada aceasta de la rude și de la prietenii loiali.

Săptămâna ne îmbie cu un parfum discret de primăvară, creativitate și inspirație. Zâmbiți mai des, petreceți zilnic timp, ocupați cu activitatea preferată, sau faceți lucruri pe care doreați demult să le faceți, dar le-ați tot amânat „pentru altă dată”.

Celor care așteaptă cu încăpățânare semnale clare din partea Destinului, pentru a se urni din loc le-aș spune că cel mai veritabil semnal din partea Destinului este zbârnâitul alarmei de ceas dimineața, mesajul căruia este: „Hai sus! E timpul să creezi și să trăiești la intensitate maximă!”

Cu drag, Masha.

„E dimineață!”, pânză, acrilic 40х50 cm. by Lidia Neklyuenko