Cui mulțumim pentru sărbătorirea zilei internaționale a Femeii pe 8 Martie? Cum, nu ştiţi? Clarei Zetkin şi Rosei Luxemburg! 🙂

Două doamne evreice, membre ale Partidului Comunist (fatală combinaţie!:))) puse pe fapte mari, care au dat și vor mai da bătăi de cap tuturor bărbaților lumii în fiecare primăvară, începând cu 1911 şi probabil, pentru sute de ani de acum încolo!

Deaceea, chiar dacă mă bucur de florile primite și de urările sincere ale celor dragi nu ţin neapărat să-mi celebrez apartenenţa la sexul feminin taman de 8 martie, (care, întâmplător sau nu, coincidea în anul fondării cu sărbătoarea evreiască Purim, ziua sorților, zi în care cu ajutorul reginei Esther au fost omorâți cei 10 fii ai lui Aman și încă 75000 de perși, declarați dușmani ai poporului evreu), zi pe care Rosa şi Clara au hotărât-o foarte potrivită sărbătoririi femeii-lider în societate, femeii independente, revoluționarei ce iși distruge fără milă dușmanii/bărbați, răzbătătoare ca un tanc, eroină a muncii socialiste (capitalisto-corporatiste, mai nou 🙂 ), care are nevoie de purtărorii energiilor masculine doar pentru funcţiile lor fiziologice … Iată cărui egregor trimitem energie fără să știm!  Nu, merci!

Ceea ce sărbătoresc personal pe 8 martie, detașată de programele implementate cândva, e ceea ce simt de fapt, în fiecare zi – bucuria da a mă fi născut în această viață Femeie.

O adevărată sărbătoare închinată principiului feminin cred că este mai degrabă cea sărbătorită de lumea creştină (doar că foarte puțini mai înțeleg, ce anume se sărbătorește) pentru că celebrează Femeia aşa cum a lăsat-o Dumnezeu – mamă, iubită și soţie ce completează armonios bărbatul, păstrătoare a Focului din vatră, a credinţei şi tradiţiilor neamului său, capabilă de jertfă pentru convingerile ei morale, cea care îl ridică spiritual pe bărbatul de lângă ea. Este Duminica Mironosiţelor, adică a femeilor purtătoare de mir spiritual, izvorât din sufeltul lor, cele care sunt alături pentru a alina, îngriji și vindeca rănile sufletești ale celor pe care îi iubesc.

O altă zi cu care rezonez energetic și în care principiul feminin e celebrat de toată Creația, este Echinocțiul de Primăvară – începutul primăverii astronomice și a Noului An, revenirea Naturii la viață, zi pe care o sărbătoreau și strămoșii noștri, încă din paleolitic.
În aceste condiții „cețoase”, eu sugerez să ne simțim Femei Adevărate în permanență, că n-avem cum să greșim și să avem o continuă Primăvara în suflet, indiferent de zi! 😉

Cu toată iubirea, Masha.