Ploile au o energie și o putere speciale, pentru că manifestă forțele primordiale combinate a celor 5 elemente ale naturii. Științe începând cu astrologia occidentală și terminând cu învățăturile orientale precum Feng Shui, iau în considerare puterea cu care ne influențează aceste forțe elementale, iar una dintre acestea este Apa.

Apa de ploaie ca sursă de putere este menționată în multe legende, mituri și povești, încă de la începuturile civilizației. Chiar și acum, când știința a făcut lumină în aproape tot ceea ce ține de fenomene naturale, ploaia și energia vitală pe care o aduce cu sine continuă să aibă legătură cu ceva neobișnuit, misterios.

Această energie specială a apelor ce cad din cer vine din faptul că, atunci când toată umiditatea care ne înconjoară este evaporată, neutralizând sarcinile negative, ea ajunge să formeze norii. Mai întâi apa este activată, în procesul de evaporare și condensare a vaporilor în nori, de energia vântului și a aerului prin care urcă; apa hidroxilată, încărcată negativ se acumulează așadar în părțile inferioare ale norilor. (tot aici se formează și fulgerele – fluxuri concentrate de electroni care lovesc pământul în zonele cu încărcătură pozitivă)

Apoi apa condensată cade, urmând vârtejurile și liniile naturale formate de curenții de aer; câmpurile magnetice ale Pământului și energia infra-roșie îndepărtată a Soarelui o amprentează, la rândul lor. Într-un final, mix-ului magic de energii i se alătură oxigenul și mineralele, atunci când apa se transformă în stropi, la cădere.

 Și, ce obținem la final? Un elixir, încărcat cu energie, cu o structură moleculară hexagonală, ce formează o rețea de cristale lichide, saturat cu minerale și oxigen: apă vie! Iată ce dar minunat am pierdut noi, oamenii, odată cu industrializarea…

De aceea, din timpuri imemorabile, din generație în generație a fost transmi credința cum că apa de ploaie reprezintă un remediu foarte prețios, cu o gamă de utilizare vastă dar și cu proprietăți magice deosebite.

ppp

Se crede că, dacă în timpul ploii ne spălăm pe față și ne umezim zona cefei, mijlocul, zona inimii și mâinile cu apa ce ne cade direct în palme, aceasta va spala toată energia negativă din zonele respective (care de fapt, reprezintă punctele unde se fixează cel mai des corzile/stringurile negative de la alte persoane, locuri, etc) purificându-ne corpul energetic și ameliorându-ne starea de sănătate și vitalitate.

 Practic vorbind, apa de ploaie, curată din punct de vedere ecologic, ne poate fi cu siguranță utilă și în scopuri mai împământenite – de exemplu, la spălarea părului; când eram copil mama îmi spăla părul cu apă de ploaie adunată la streașină, clătindu-l apoi cu fiertură de rădăcini de brusture, urzică ori flori de mușețel, iar părul meu chiar arăta foarte sănătos și strălucitor!

Fiind o apă moale, o mai putem folosi la spălarea rufelor și teoretic chiar la gătit, dar……nu în zilele noastre și nu în zona marilor orașe, unde putem doar să visăm la o apă de ploaie potabilă. Deci, neindicată apa de ploaie din zonele urbane pentru băut , dar perfect pretabilă, după o decantare, spălării , udării plantelor și utilizării în diferite practici și ritualuri energetice.

Șamanii și vindecătorii populari mai știau faptul că apa de ploaie, colectată în diferite momente ale zilei, acționează diferit asupra sistemelor vii și poate fi folosită în scopuri diferite.

De exemplu, apa adunată în timpul ploii, între orele 6.00 la 7.00 dimineața are proprietăți de atragere a șansei la locul de muncă și ajută creierul să genereze idei noi pozitive.
• De la 7.00 la 8.00 – ameliorează durerile de cap, spală starea de neliniște, apărută ca o consecință a coșmarurilor nocturne.
• De la 8.00 până în 9.00 – dă vigoare, clarifică mintea, accelerează procesele de conștientizare.
• De la 9.00 până în 10.00 – alungă depresia, tristețea, dorul, risipește gândurile rele.
• De la 10.00 la 11.00- dă energie inimii,  stimulează creativitatea, predispune într-un mod activ la acțiuni constructive.
• De la 11.00 la 12.00 – ajută la depășirea stresului și fobiilor, armonizează sufletul și trupul.
• De la 12.00 până în 13.00 – contracarează energia deochiului, a blestemelor, stinge agresivitatea și dorința de răzbunare.
• De la 13.00 la 14.00 – trezește clarurile (clar-vedere, -auz,-miros, etc)  dezvoltă intuiția.
• De la 14.00 la 15.00 – normalizează procesele mentale, ameliorează emotivitatea și nervozitatea sporite,  înfrânează pornirile instinctuale.
• De la 15.00 la 16.00 – amplifică intuiția, trezește darul profeției.
• Din 16.00 până în 17.00 – clarifică gândurile, contribuie la împăcarea cu persoanele răuvoitoare, stinge agresivitatea dușmanilor (în timpul comunicării personale cu ei).
• Din 17.00 până în 18.00 – armonizează relațiile de familie, ajută la luarea unor decizii corecte într-o situație critică.

Totuși, practicienii ce lucrează cu memoria apei, știu că aceasta are proprietatea de a se amprenta atât cu energiile pozitive, cât și cu cele negative.

De aceea mai există o atenționare: Fazele Lunii sunt foarte importante, atunci când adunăm apa de ploaie – varianta cea mai nefavorabilă este apa ploii căzute pe Lună Plină. În celelalte zile, ploaia poate fi adunată și folosită fără probleme.

Beneficitatea cea mai mare o au apele ploilor ce cad de la Lună Nouă plus 12 zile de după, adică ploile din faza crescătoare.

ploua

Dacă aveți ocazia să vizitați zone nepoluate, pure din punct de vedere ecologic, nu ratați ocazia să adunați apa ploilor locale (în recipiente de sticlă, ceramică, lemn  – niciodată metal și plastic!), neuitând să țineți cont de ora la care ați adunat-o;

spălați-vă cu ea – pe lângă faptul că veți beneficia de un aflux de  vitalitate pentru  tot restul zilei, pielea se va curăța, porii vor începe să respire, eliminând mai rapid toxinele și tenul va arăta mai tânăr deja după o săptămână;

udați plantele de cameră – este un veritabil elixir pentru ele; în special cactușilor le priește apa de ploaie;

folosiți-o intern, mai ales pentru dezechilibre, cauzate de stres și nevroze. Câteva picături de apa pură de ploaie, adăugate în mâncare sau ceai timp de 2 săptămâni pot face minuni cu sistemul vostru nervos:  adunați-o de pe florile câmpului dacă se poate, pentru un efect optim.

Cu drag și cu speranța că vă vor fi utile aceste practici, Masha.