Timpul cel mai însorit al anului își urmează cursul către miezul lui fierbinte – apogeul Caniculei ( când Sirius, steaua alfa Canis major se pregătește să răsară) dar și spre Luna Plină de iulie, 13.

Energiile sunt intense, fertile, lente – dar nu inhibate ci doar preapline, până la refuz, până la revărsare – dacă e să curgă, apoi regal, maestuos, din abundență.

Și tot așa, răspândesc fluvii înmiresmate florile de iulie, cu parfumul lor intens – trandafirul, lavanda, verbina.

Tot așa, răspândind arome ademenitoare, fierbe acum și dulceața din primele fructe – lent, dulce, dens, preaplin. Ce frumoase ar fi aceste energii firești într-un an cu pace! Mama Natură parcă ar vrea să ne aline, să compenseze și să îndulcească, cu toată ființa ei, durerea și oroarea care se întâmplă în lume! De aceea, orice s-ar întâmpla, oamenii buni să profite de această săptămână, folosindu-i energia pentru binele lor și al celorlalți, precum natura!

În această perioadă, succesul nu necesită grabă și nici activitate agresivă. Relaxat și metodic: la fel cum mama amestecă senină dulceața într-un lighean, promițându-le copiilor spuma delicioasă, dacă au puțină răbdare; așa și noi, putem obține liniștiți tot ceea ce ne dorim, dacă suntem metodici în tot ce facem și știm să așteptăm în pauze.

🔥La serviciu și în afaceri, vom fi cu toții niște executanți. Planuri pe termen lung, proiecte deja concepute sau o sarcină dată de superiori. Nu contează dacă aveți unul, sau sunteți propriul vostru superior: respectați programul deja creat și urmați-l tacticos.

În primul rând, pentru că, orice călătorie de mii de pași începe cu un pas mic, fără fanfară; e indicat să lucrăm la ceva de durată – de exemplu, la același proiect, până la sfârșitul anului sau al trimestrului. Unele procese sunt mai lente decât v-ați fi așteptat, dar nu vă enervați: ele vor intra apoi în ritmul dorit și vor ajunge exact la timp, la linia de sosire. Între timp, dacă intervine o pauză forțată – de asemenea, fără stres, o acceptăm cu relaxare, pentru a bea o limonadă rece la umbră și a citi o carte.

În al doilea rând, vor apare multe sarcini noi, care progresează și ele încet, permițându-ne să învățăm ceva din mers, înainte să apucăm să comitem greșeli. Perfecționați-vă abilitățile, învățați lucruri noi, re-învățați ceva uitat. Ceea ce se face acum, poate fi realizat aproape perfect, doar fiind calmi și muncitori, atât.

O energie bună a banilor. Primirea unor răsplăți/recompense pentru lucrul bine făcut: cele la care vă așteptați, dar și unele recompense la care nu vă așteptați. Astfel, un angajat valoros poate obține săptămâna aceasta un bonus-surpriză, un om de afaceri poate obține o comandă mare, dar simplu de executat, iar un freelancer poate primi un bacșiș bun sau, de asemenea, o comandă ușoară, de la un client mai vechi cu care îi face plăcere să comunice.

🔥Este bine să punem deoparte niște bănuți noi, câștigați în această perioadă. Neapărat! Tot ceea ce a fost depozitat acum, crește timp de jumătate de an și dă o altă recoltă. O acumulare cât de mică – chiar și una simbolică, va atrage noi resurse bănești în conturile noastre, în decurs de șase luni.

🔥Este bine de asemenea, sa facem achiziții pentru casă, gradină, dar și pentru noi înșine – ceva, care sa ne aducă satisfacție și bucurie. Nu este de dorit, totuși, să achiziționăm mecanisme complexe sau cine știe ce echipamente și tehnologii scumpe săptămâna aceasta – ele se pot arde rapid.

🔥O minte deschisă va absorbi zilele acestea lucrurile noi ușor și spre binele propriu – așa acționează fluxul de energie mercuriană. Dacă omul acceptă informațiile noi, precum un copil curios, ca pe ceva important pentru sine, el va primi cea mai valoroasă instruire posibilă.

Uneori, din curiozitate, dorind să aflăm ceva, vom merge la anumite cărți, glosare, cercetări sau conștientizări scrise de alți oameni. Poate că nici nu vom înțelege pe moment, de ce avem nevoie de această informație, dar o vom absorbi cu nerăbdare; puțin mai târziu se va dovedi că aceste cunoștințe erau exact cele de care aveam mare nevoie, pentru afaceri sau pentru viață. Științele exacte și naturale vor fi percepute mai ușor decât științele umaniste.

🔥 O săptămână a dezvoltării extrem de interesante a aproape oricărei relații.

În primul rând, în cercul personal apar oameni invidioși, bârfitori și alte personaje întunecate. Fii atenți la detalii și prevăzători: uneori va trebui să vă luptați pentru drepturile voastre cu astfel de oameni.

În al doilea rând, se dezvăluie în anturajul nostru și prietenii adevărați, pe care până acum nu i-am considerat ca atare. Dar iată că acum cineva cunoscut ne vine cu devotament în ajutor, simte, empatizează sau se bucură sincer pentru noi, fără umbră de invidie. De parcă soarele, mai strălucitor ca niciodată, arată pe fiecare în adevărata lui lumină. Trebuie doar să privești cu atenție, păstrând în același timp, și atitudinea prietenoasă, dar și distanța necesară față de cine trebuie, pentru a te putea proteja.

Este un moment excelent pentru a face cât mai multe fapte bune, păstrând în același timp discreția asupra propriei persoane și asupra acelor fapte bune.

🔥Bucuria domnește în relațiile de dragoste, dar energiile sunt preponderent feminine și așa va fi până la Luna Plină din 13 iulie. Femeia este cea care atrage atenția și controlează procesul în relația de iubire. Există în ea o tentație, o ispită, dar una discretă – fără presiune și agresivitate. Un timp al farmecului catifelat, când o femeie – indiferent dacă are un partener sau este în căutarea unui – este bine să fie frumoasă la modul calm. Un astfel de magnetism molcom permite să se mai înmoaie duritățile, atât din caracterul ei, cât și al partenerului; permite să se găsească compromisuri și o cale comună către starea de armonie, când nimeni nu se sacrifică de dragul celuilalt. Ci, doar împreună, cei doi își găsesc poziția comună de viață care îi satisface deplin pe amândoi.

🔥 Pe cei singuri, un comportament calm și binevoitor îi va ajuta la tăierea fără riscuri a legăturilor cu persoanele nedemne, a căror latură întunecată nu a putut fi observată din prima. De asemenea, acum ar putea să roiască o mulțime de cunoștințe noi în jurul vostru, dar și aceștia vor fi oameni diferiți, nu întotdeauna demni. Pentru vă da seama, trebuie doar să încetiniți și să fiți atenți la detalii; atunci, totul vi se va revela.

🔥 Într-un conflict, forțele opozanților sunt egale, aceștia având aceleași șanse de a câștiga sau de a pierde. Înțelegerea acestui lucru predispune părțile beligerante la mai mult calm, dar… sfârșitul conflictului este departe. Fiecare parte se consideră dreaptă și justificată în acțiuni, prin urmare, în momentul de față, succesul va fi al celor care pot da dovadă de reținere și consecvență în acțiunile lor. De parcă s-ar decide ceva, ascuns vederii celorlalți, ceva despre care nu se suflă un cuvânt în exterior, dar și acolo, în inetriorul spațiului de negociere, totul depinde de cea mai mică exagerare – dacă conflictul se va atenua sau va începe o nouă agravare.

🔥 Sănătatea pe parcursul săptămânii este în general puternică. Sunt prezente foarte multe energii și ele ne fac puternici, dar fără a ne face rău. Mai mult de atât, energiile noii săptămâni, cum spuneam și mai sus, alină și vindecă traumele pe care o persoană le-a suferit în ultima vreme, îndepărtează oboseala și senzația de epuizare ce ne-a copleșit în ultima vreme. Riscul se mai menține doar la bolile sistemului respirator și la…pofta crescută de dulciuri, care vine cu o creștere în greutate.

🔥 Intervențiile chirurgicale în acest moment pot fi nereușite. Dacă medicul este calm și foarte stăpân pe sine, atunci totul va merge bine; lipsa de experiență sau graba pot duce însă la cazuri de malpraxis.

Așa cum se întâmplă adesea în zilele extrem de puternice din punct de vedere energetic, terapia nu funcționează bine: efectul medicamentele nu se simte, chiar și remediile verificate, de exemplu, pastilele pentru dureri de cap nu au aproape niciun efect.

🔥 Cosmetologia ideală acum este cea oferită de Natură – aerul curat, apă pură, lumina Soarelui, precum și decocturile sau cremele din plante. Orice produs de sinteză, cu multe ingrediente artificiale poate aduce rezultate neașteptate (și nu dintre cele mai plăcute). În timpul manifestării plenare a Naturii tot ce este artificial înseamnă doar rău sau inutil. Puteți citi mai multe despre efectul procedurilor corporale și a tunsorilor asupra părului și energiei în Calendar: https://atomic-temporary-194541876.wpcomstaging.com/2022/07/01/ingrijirea-parului-unghiilor-si-a-tenului-dupa-calendarul-lunar-astrologic-iulie-2022/

🔥 Nunțile din noua săptămâna nu poartă absolut nimic rău, însa nu apare nici o energie nouă benefică, în plus față de ceea ce deja exista. Da, se face un ritual de trecere de la un statut la altul, dar asta-i tot. Numai dacă harta personală a ambilor parteneri o indică, prosperitatea emoțională și financiară va fi amplificată și ea de ritual.

Acesta este timpul iubiților, al proaspeților îndrăgostiți, nu al soților, așa că pe cei din urmă spațiul nu îi observă întotdeauna.

🔥 Bebelușii născuți în această săptămână pot fi lenți și calmi. Le este greu să-și înțeleagă dorințele și, prin urmare, le este dificil să se mobilizeze și să se apuce de treabă. Părinții ar trebui să-i învețe cu blândețe să treacă peste îndoielile lor: curaj să înceapă sarcina și apoi determinare să o termine, orice ar fi.

🔥 Copiii până la aproximativ 12 ani, născuți în această perioadă, sunt în acest moment relaxați și cu dor de a fi răsfățați. Au nevoie de multă atenție, dar mai mult tactilă decât educațională. Îmbrățișări, pupici, joacă împreună, citirea unei cărți, simplul fapt că sunteți împreună îi va încânta. Mângâiați-vă copiii și satisfaceți-le setea de căldură sufletească!

🔥 Sărbătoriții acestei săptămâni pot primi o vacanță drept cadou. Oricât de ocupați ar fi, oricât de chinuiți în agitația lor, va fi un timp de odihnă, când toate procesele vor părea să înghețe și nu prea veți putea face nimic.E mesajul Universului către voi: ”hey, nu este nevoie să mai alergi, relaxează-te și bucură-te de vacanță!” 🙂

🔥 Drumurile sunt bune, dacă sunt începute liniștit și dacă scopul lor este unul ”liniștit”. Este favorabil să plecăm în călătorii scurte în care toate acțiunile mențin starea de calm: a hoinări, a observa, a vizita pe cineva, a admira, a te reculege, a medita. Dar și drumurile lungi sunt deschise și favorabile, cu o singură condiție: uită agitația acasă – nu te grăbi absolut deloc.

🔥 Diverse: – Multora li se dă șansa unei călătorii inițiatice, în care să se întoarcă Acasă – pe meleagurile viețuirii sau nașterii lor anterioare, să revină pe pământul, pe care sufletul îl consideră al său.

– Pentru a atrage energia solară benefică în structurile proprii este bine să purtați zilele acestea galben, portocaliu sau auriu. Dragi femei, purtați fuste! De obicei, acest lucru nu este chiar atât de important, dar există momente , ca cel de acum, când este absolut necesar să fiți îmbrăcate în conformitate cu natura și esența voastră Yin.

– Nu spuneți nimănui despre planurile voastre. Cu cât oamenii știu mai puține despre planurile voastre de viitor, cu atât acestea au mai multe șanse de materializare. Nici măcar prietenilor voștri. Nimănui. Astralul inferior trage cu urechea :)))

– În această săptămână vor fi mai multe concepții de bebeluși decât de obicei, chiar dacă, teoretic, nu ar trebui sau nu ar fi perioada voastră fertilă. Are Natura energie de fertilitate pentru toți! :)) Dacă nu aveți în plan venirea unui bebe, fiți foarte precaute!

– Uneori este necesar să ne supunem voinței subconștientului, urmându-ne vocea interioară, chiar și împotriva propriei noastre logici și voințe conștiente. Mintea nu funcționează bine la căldură și mulți dintre noi ne mișcăm pe pilot automat, ca într-un vis de amiază, într-un fel de transă. Și totuși, mișcarea aceasta intuitivă ne duce de multe ori către țintă mult mai bine și mai rapid decât conștiința.

🔥 Bucurați-vă de fiecare zi și de darurile Verii! Cu dragoste, Masha.

Artist: Vincent Romero, n.1956