🔥🔥🔥Luna se îndreaptă către Echinocțiul de toamnă, la braț cu Mercur Retrograd, considerat pe nedrept un fel de Baubau astrologic, care pune tuturor bețe în roate. Întrebarea este, de ce o face!
Acesta, de fapt, ne repune în fața ochilor diverse probleme vechi, ne îndeamnă să închidem niște subiecte în care ne învârteam în cerc, pentru  a ne ajuta să îndreptăm tot ce am greșit și a ne ridica la un nou nivel de evoluție.
Reprezentarea simbolică a acestei perioade este Arcana XX din Tarot, Dreapta Judecată.
Despre ce vorbește această carte? Despre o a doua șansă și despre găsirea soluțiilor la probleme grave, care nu au fost rezolvate în ultimii ani.

Tema principală  a lui retro-Mercur, așa cum ziceam, este restabilirea dreptății și armoniei. A Justiției. Dar, nu din punctul de vedere al unei singure persoane, ci din punct de vedere divin – așa cum  interpretează situația Arcana Dreptei Judecăți.

Și, la fel cum toamna golește copacii de frunze, la fel de mult vor fi dezgolite acum anumite situații….și anumite persoane, de falsa spoială și de minciunile strălucitoare, sub care se ascundeau.
Devine clar who is who. Cine e autentic și cine – doar un imitator.
Vântul de toamnă smulge tot ce e inutil, iar Mercur Retrograd te ajută să vezi esența și totodată să o repari.
Nu va fi simplu: într-adevăr, ne îndreptăm către o reînnoire; dar până la ea, va trebui să trecem prin durere, oboseală și tristețe;
    Mercur ne forțează să ne oprim; a merge înainte ne este parcă imposibil, deoarece are loc și o puternică scădere a nivelului energetic. Creșterea fluxului de energie va începe imediat după Luna Nouă. Deocamdată, folosim acest timp pentru a conștientiza lucruri și a ne aduna putere.
🔥 În afaceri și la locul de muncă, oricât de greu ne-ar fi, va trebui să renunțăm la văitat și autocompătimire: facem cât putem. Numai așa ne putem menține sarcinile în ordine și fără să ne abatem de la planul inițial. 
Datorită volumului mare de muncă, vor fi momente în care  propriile obiective și procese va trebui să le punem pe hold , fiind nevoiți să lucrăm mai mult la niște proiecte comune cu alții.
S-ar putea să restabilim în această perioadă niște legături mai vechi, demult întrerupte; sau să reluăm proiecte neterminate, în care erau implicate și alte persoane.
Cercul personal restrâns dispare, sarcinile depășesc sfera de interes a unei singure persoane.
De aceea, interesele și planurile proprii ar putea trece printr-o perioadă de suspendare: amintește-ți doar că ele sunt acolo și te așteaptă, că nu renunți, ci te vei întoarce la ele când va apărea momentul potrivit.
🔥 Financiar însă, săptămâna poate avea succes: până la urmă, acesta este momentul Recoltei principale.
Banii vin din proiectele trecute și din recunoașterea de către alții a propriilor merite.
    Cei care dețin un business pot vinde un produs deja existent, înainte de a lansa o nouă campanie de publicitate sau pot oferi clienților un serviciu pe care aceștia deja l-au îndrăgit.
    Dacă ești angajat, poți discuta cu superiorii despre un bonus sau o majorare de salariu, dar numai dacă meritul tău ca angajat este incontestabil și îți poate dovedi valoarea.
Cheltuielile ar trebui să fie cât mai modeste.
De obicei, săptămâna Echinocțiului de toamnă este o perioadă de cumpărături: oamenii merg la târguri, fac schimb de surplus de recoltă, își cumpără haine de iarnă și fac provizii.
Anul acesta, energiile Echinocțiului, produs chiar înainte de Luna Nouă, cer moderație: doar strictul necesar și ceva de rezervă.
Cheltuielile pe obiecte de lux, ținute sau decorațiuni excesive sunt nerecomandate și păguboase. Achizițiile pentru reparații și nevoi casnice pe termen lung sunt cele mai favorabile;
de asemenea, orice obiecte sau produse, care îmbunătățesc starea unei persoane sau a unei case (de la vitamine și suplimente, la cristale, obiecte de decor- talismane, ceaiuri aromate sau cărți preferate).
🔥 Educația se face prin comunicare. Oamenii se ajută reciproc să învețe noi cunoștințe, să descopere noi informații. Ținând conversații filozofice, făcând schimb de idei, grupurile de oameni măresc nivelul intelectual general, creând un egregor armonios, în care se dezvoltă împreună.
Doar ascultatul de pe banca școlii/facultății și cititul în singurătate, fără comunicare, fără instruire – nu va funcționa. Este necesar schimbul de idei și comunicarea.
🔥 În relațiile interumane, prioritățile sunt următoarele: o persoană nu ar trebui să se concentreze pe sine, ci pe ceilalți. Oamenilor să le pese de ceilalți, uitând de ei înșiși. Învățați-vă unul pe altul lucruri, dăruiți ajutor și informații, ridicându-vă în acest fel, la un nivel superior – cel care dă va crește uneori mai mult decât cel care primește!
Asumați-vă responsabilitatea pentru altă persoană. Multe motive de a oferi sprijin vei detecta, dacă te uiți în jur și îi vezi pe cei care au nevoie de ajutorul tău.
Prin acest ajutor, oricât de modest, pentru ceilalți, îți vei  schimbă calitatea propriului suflet și vei dobândi ”discipoli”, profesori și oameni asemănători cu tine.
Poate va trebui să-i ajuți pe cei, care te-au ajutat la rândul lor cândva.
Sau, la fel de posibil, un ajutor brusc și nesperat va veni de la cei pe care tu i-ai ajutat cândva.  Aceasta este energia perioadei.
🔥Deosebit de importantă acum, în perioada declinului Zeiței-Natură (și, în același timp, a activării unor energii specific feminine), este relația cu mama sau cu femeia mai în vârstă a Familiei (aceasta poate fi o mătușă, o soră mai mare sau o bunica).
E timpul să-i arăți respect, să-i ceri sfatul, să-i oferi asistență, să re-construiești relația cu ea, dacă ceva nu a mers bine până acum.
Dacă, din varii motive, este imposibil să stabiliți o comunicare plină de bunăvoință,  măcar evitați conflictele.
În acest moment, mai merită să ne amintim separat de strămoașele de sex feminin ale neamului, care au plecat din această dimensiune și să le cerem binecuvântări și protecție. De la ele pot veni mesaje importante în apropierea Echinocțiului: prin semne, amintiri sau vise. Este bine să le notezi.
🔥 Dragoste. Este puțin probabil să înceapă relații noi în această săptămână. Energiile perioadei estompează individualitatea. Oamenii se adună în grupuri pentru muncă sau cunoaștere reciprocă, dar nu se stabilesc întâlniri din dragoste.Încă nu. 😉
🔥 Conflictul global intră într-o situație de contradicție, în care niciuna dintre părți nu are suficiente resurse pentru a avansa, dar nimeni nu vede sensul în a renunța la poziția în care se află.
În aer, de ambele părți, circulă ideea despre încheierea unui anumit gen de acorduri, poate sub patronajul unui terț.
🔥 Sănătate. Săptămâna aduce recuperare celor care s-au simțit rău în perioada trecută. Și, în general, starea de sănătate devine mai puternică: Zeița este generoasă înainte de a pleca, trimițând un val de forță trupului și spiritului ( Doar psihicul va rămâne puțin în urmă :)) 
Riscuri generale specifice nu sunt. În aceste zile este bine să faci diverse proceduri de curățare, să începi o dietă sau un curs de proceduri wellness.
🔥 Intervențiile chirurgicale sunt fără riscuri majore însă, multe operații pot fi anulate sau amânate pentru o dată ulterioară. Asta va fi chiar benefic ( după cum știm deja, este Mercur retrograd, care  recomandă încă puțin timp de pregătire!)
Terapiile merg așa cum ar trebui, aducând alinare; procesul de vindecare este în parametri.
🔥 Cosmetologia. Aici situația este puțin mai complicată: încearcă să folosești doar remedii naturale, atunci efectul va fi favorabil și fără reacții adverse.
Tratamentele chimice de înfrumusețare pot fi prea dure, pielea recuperându-se greu, de asemenea – și tunsorile pot aduce surprize foarte neplăcute. Dar, sunt zile și zile! Urmează Calendarul  zilnic al procedurilor de Frumusețe după Fazele Lunii.
Dacă nu ești Abonat, urmează pașii de aici .
🔥 Nunțile din preajma Echinocțiului, conform tradiției, aduc fericire și prosperitate. Chiar și în această perioadă dificilă.
Dacă cei doi au luat, matur și asumat, decizia privind unirea destinelor proprii, atunci Zeița va fi bună cu ei și va veni cu Daruri bogate, chiar din primul an de după nuntă. Ce fel de daruri? Ea știe! 🙂
🔥 Copiii născuți în această perioadă sunt niște filosofi calmi. Ei sunt atenți la toate și se străduiesc să aducă echilibru în orice situație.
Probabil, nu există instrucțiuni speciale privind creșterea lor: sunt înțelepți din fire, predispuși la învățare și pot servi drept un bun exemplu, chiar ei înșiși, pentru ceilalți.
🔥 Copiii născuți în acest interval, dar mai devreme(până la  vârsta de aproximativ 12 ani) sunt vioi și în continuă mișcare. Le place să învețe, absorb precum buretele experiențele noi, așa că este bine dacă adulții din cercul apropiat le oferă toată căldura și petrec mai mult timp cu ei.
Acum familia, comunicarea dintre copii și părinți este foarte importantă. E important ca copiii să primească mai multă căldură și grijă decât de obicei. Se vor hrăni și vor evolua atât de frumos din această energie!
🔥 Sărbătoriții noii săptămâni primesc cadouri. Doar cadouri diferite. Nu doar cele care le vor fi aduse special pentru ziua lor, ci și cele mai diverse, când nimeni nici măcar nu știe că e de ziua lor de naștere. Situații-surpriză, mici atenții ale destinului, cadouri reale și momente plăcute neașteptate. Sună bine! 😀
🔥 Drumurile sunt favorabile, mai ales dacă sunt asociate cu parteneriatul: o cauză comună, drumuri legate de familie, de prieteni sau pentru prieteni.
Singura condiție este să nu te grăbești: mergi mai liniștit, respectă regulile, nu uita de cartea Justiției! 🙂
Diverse:
📌– Mulți se vor confruntă cu depășirea unei crize personale: judecata le este contestată, iluziile le sunt distruse, stima de sine grav avariată. Sunt situații inconfortabile pe moment, dar pe termen lung , ele duc la eliberarea de programe liminative și la iluminarea conștiinței.
📌– O perioadă foarte potrivită pentru determinarea și dezlegarea nodurilor karmice și a problemelor de Neam. Aici, situația este individuală și ține de povestea fiecăruia. Dacă simți că acest subiect e despre tine și ai nevoie să te consulți cu cineva cu experiență, scrie-mi.
📌– Orice efort de îmbunătățire a performanțelor corpului și a sănătății (prin mers, somn, alimentație etc.) îți va oferi mult mai multe beneficii acum, decât în ​​alte zile. Nu rata ocazia!
📌– Sunt multe de făcut în această săptămână, e adevărat; dar este nevoie și de timp pentru relaxare. În viitorul apropiat, va fi necesar să treci de la problemele curente la altele noi, aproape fără pauză.
 Găsește puțin timp pentru a te relaxa și a-ți reface echilibrul interior. Adună forțe proaspete, căci după 25-27 septembrie vei avea mare nevoie de ele! Spațiul variantelor prinde viteză!
📌– Ascultă vocea Zeiței-Natură: fie într-un vis, fie într-o meditație, fie prin gura unei Femei, fie doar stând în stare de contemplare, îi vei auzi la un moment dat sfatul șoptit: suflet drag, doar echilibrul din tine te va ajuta să supraviețuiești tuturor furtunilor! 
🔥 Bucură-te în fiecare zi! Chiar si în aceste vremuri! Ai grijă de tine!
🔥Cu iubire, Masha.