Dragilor,

După cum știm, îngrijirea pielii și a corpului pe timp de iarnă diferă puțin de îngrijirea clasică din timpul anului. În primul rând, vântul înghețat și în general, temperaturile reci, nu se reflectă bine asupra stării tenului; acesta necesită produse cosmetice mai dense, mai grase, pentru o protecție suplimentară. Astfel, ordinea aplicării cremelor de zi și noapte este inversată. În al doilea rând, kilogramele în plus sunt mai ușor de câștigat iarna decât vara, datorită faptului că începem să ne mișcăm și să mergem mai puțin – deci, este o idee bună să ne reconsiderăm activitatea fizică și alimentația. În ianuarie Luna va crește între 1 și 6.01 și între 22 și 31.01 și va scădea între 7 și  21.01 2023. În zilele Lunii în creștere, este bine să planifici proceduri de refacere și nutriție a pielii, iar în zilele Lunii descrescătoare ar trebui să se pună mai mult accent pe curățarea și eliminarea a tot ce este în plus- piele moartă, fire de păr nedorite, toxine, grăsime, impurități. Prin urmare, dacă ai drept obiectiv pierderea în greutate, imediat după sărbători va fi un moment foarte bun pentru slăbit. Mai detaliat, pe zile:


1 ianuarie, duminică ; a 9-a și a 10-a zi lunară( de la 11:52); Lună crescătoare în Taur


Tuns – total nerecomandat. Tunsoarea făcută astăzi ne poate înrăutăți destul de tare starea de sănătate.

Vopsitnu recomand sa experimentezi sau sa începi sa faci ceva serios cu parul tău azi – riști să-l deteriorezi. Vopsitul de întreținere este recomandat doar în condiții casnice, cu coloranți sau produse  de nuanțare verificate în timp. În general, ziua este potrivită doar pentru îngrijirea de rutină cu care ești familiarizată. Fii foarte atentă și când utilizezi aparate electrice fierbinți.

Manichiură, pedichiurăZilele 9 și 10 ale calendarului lunar nu sunt propice pentru o manichiură completă. Orice impact asupra cuticulei  duce la probleme de sănătate ale acesteia, iar energetic atrage pierderi financiare. De asemenea, manipulările legate de pilirea și scurtarea unghiilor, manichiura tăiată, vor trebui amânate pentru a nu dăuna sănătății. Este permisă reîmprospătarea stratului de lac/gel fără a corecta forma și lungimea unghiilor; de asemenea sunt indicate masajul și băile cu parafină. Va trebui să te descurci fără creme hrănitoare ce conțin uleiuri.

Îngrijirea tenului Tranzitul tensionat al lui Venus până la ora 13:45 sugerează că  nu este cea mai bună zi pentru o schimbare radicală a aspectului tău sau pentru începerea unor proceduri serioase de înfrumusețare. Oricum, fiind și sărbătoare, nu vei avea ocazia să te programezi pt operații estetice sau injecții. Așa că atenționarea este valabilă pentru procedurile făcute la domiciliu; acestea nu trebuie să implice vreun stres serios asupra pielii sau experimente cu produse sau proceduri noi, legate de aspectul tău. Un moment mai bun al zilei pentru a-ți îngriji fără probleme frumusețea: de la 13:45 la 15:40.

Îngrijire corporală – Luna este în Taur, deci, sunt sensibile gâtul, tiroida și corzile vocale. Pentru profilaxia răcelilor poți face clătiri și inhalații. Timp potrivit pentru antrenamente de intensitate moderată. Partea de mijloc a corpului este invulnerabilă, așa că poți lucra la presă, fese și interiorul coapselor. Orice meditații, introspecție sau chiar un post al tăcerii (știu cum sună pe 1 ianuarie! :))sunt binevenite.

*****


2 ianuarie, luni ; a 10-a și a 11-a zi lunară( de la 12:04) ; Lună crescătoare în Taur


Tuns – tăierea părului astăzi poate crea breșe în câmpul auric.  Mai bine amână orice proceduri pentru mâine – atmosfera energetică se va schimba în bine!

Vopsit – O zi potrivită vopsirii sau șuvițării doar cu coloranți blânzi, naturali. Decolorarea este contraindicată.

Manichiură, pedichiurăîn perioada Lunii crescătoare în semnul Taurului toate procedurile de îngrijire a unghiilor și a cuticulelor sunt foarte reușite și eficiente. Ce nu trebuie făcut: să schimbi lungimea unghiilor, să faci manichiură completă. Aceste proceduri, datorită producerii de breșe în câmpul vital îți pot strica starea de spirit și pot provoca chiar pierderi financiare.

Îngrijirea tenului de la 09:50 Venus va fi slăbită înainte de schimbarea semnului, așa că nu ar trebui să începi noi proceduri astăzi. Axează-te pe îngrijirea obișnuită a pielii, mai ales merită să acorzi mai multă atenție gâtului și decolteului, care sunt adesea ocolite. Orice măști vor fi eficiente. Ce e mai bine să nu faci? Să mergi la dentist; să-ți îndepărtezi negii și alunițele de pe bărbie, gât și decolteu. Îngrijire corporală – Fitness: Pe lângă principalele grupe musculare, astăzi poți antrena mușchii interiori ai coapsei, precum și mușchii pelvini, care sunt importanți în special pentru cei care duc un stil de viață sedentar, petrecând ore lungi la computer. Mersul prelungit pe jos și masajul de relaxare sunt și ele în top-ul procedurilor benefice de azi.

*****


3 ianuarie, marți ; a 11-a și a 12-a zi lunară (de la 12:30); Lună crescătoare în Gemeni (de la 4:44 a.m)


Tuns – o zi excelentă pentru tuns: ca și ieri, firul se fortifică, părul începe să crească mai viguros. Energetic, tunsoarea ne ajută la deschiderea unor noi drumuri, spațiul din jur se reconfigurează, permițând accesul la schimbări în bine

. VopsitVenus se mută în Vărsător, ceea ce înseamnă că în următoarele trei săptămâni s-ar putea să resimți o dorință puternică de a încerca ceva nou  legat de aspectul tău, inclusiv de păr. Abține-te cât poți, nu este cea mai favorabilă perioadă.

Manichiură, pedichiurăLuna abia intrată în Gemeni face mâinile și degetele vulnerabile, așa că astăzi este mai bine să nu te programezi la salon pentru manichiură completă. În schimb orice proceduri de hrănire, regenerare, hidratare vor fi binevenite.

Îngrijirea tenului o zi bună pentru consultări cu experți în frumusețe, pentru participarea la webinarii și prelegeri despre un stil de viață sănătos, o față și un corp frumos. Caută azi informații pe această temă și vei găsi exact ceea de ce ai nevoie! Orice proceduri de regenerare, aport de vitamine, etc cresc imunitatea pielii la infecții și o protejează de factori externi nefavorabili

Îngrijire corporală – Sunt foarte indicate astăzi plimbările în aer liber, exercițiile de respirație pentru ventilarea plămânilor; mai ales pentru fumători. Odihnă cât mai multă și, dacă te simți în stare, renunță la un obicei care te sabotează. Este o zi ideală pentru asta. Protejează brațele și umerii de traumatisme!

*****


4 ianuarie, miercuri ; a 12-a și a 13-a zi lunară (de la 12:44); Lună crescătoare în Gemeni


Tuns – Da! Azi recomand să se tundă mai ales persoanele care vor ca părul să li se onduleze mai puternic. Energetic, o zi excelentă de tuns și pentru cei singuri – tunsoarea crește magnetismul personal, atrăgând persoanele de sex opus și, în general, ne face plăcuți în comunicare.

Vopsit – Luna în Gemeni, este un moment bun pentru a-ți schimba imaginea, inclusiv  culoarea părului. Colorarea va fi persistentă, nuanța va rezista mult timp pe păr. Este util după procedură să aplici pe păr o mască regenerantă și să faci un masaj ușor al scalpului.

Manichiură, pedichiură -sunt valabile recomandările de ieri.

Îngrijirea tenului – o zi bună pentru a-ți îngriji tenul; acordă o atenție specială pielii gâtului: un masaj modelator al feței și al gâtului cu serum anti-age, sau cu câteva picături de ulei de trandafir, îți va oferi prospețime, fermitate și un aspect tânăr.

Îngrijire corporalăBrațele și umerii devin vulnerabili, așa că construiește-ți antrenamentul astfel încât să suprasoliciți  această zonă a corpului. De exemplu, astăzi elimină tragerile și flotările. Dar te poți concentra pe lucrul cu mușchii picioarelor și feselor. Te poti inscrie la un masaj, in special reparator si terapeutic, , să faci băi sau să mergi la saună sau la un spa.

*****


♊♋5 ianuarie, joi  ; a 13-a și a 14-a zi lunară, de la ; Lună crescătoare în Gemeni, Rac ( de la 16:14)♊♋


Tuns –Neutru în prima parte a zilei, ce se transformă treptat în nerecomandat;  după orele 16.15; părul se încâlcește, devine neascultător. Energetic, după tuns pot apărea probleme de memorie.

Vopsit –– da, cu condiția să nu aplicați vopseaua după ora 16:15. Altfel părul se va despica puternic la vârfuri, iar pielea capului va avea și ea de suferit, existând și riscul apariției seboreei

Manichiură, pedichiurăO manichiură făcută până la orele 16  va fi cu siguranță folositoare, dar să nu te astepti la longevitate si la un efect deosebit. Înclinația către improvizație te va încuraja să alegi o gamă de culori, un model și un design decorativ neobișnuit. Pentru prevenirea fragilității, se recomandă băi și aplicarea de creme nutritive.

Îngrijirea tenului cea mai mare parte a zilei Luna va merge în gol, așa că fă doar lucrurile obișnuite sau continuă ceea ce ai început deja mai înainte, fără experimente și preparate noi. Seara,  este deosebit de bine sa faci masti hranitoare si hidratante.

Îngrijire corporală –Azi poți să zaci relaxată într-o cadă fierbinte, înconjurată de arome plăcute; mai ales cele de rozmarin, verbenă sau balsam de lămâie vor funcționa bine. De asemenea, e o zi bună pentru a merge la piscină. Dacă nu știi să înoți, poți să te înscrii la aerobic acvatic cu echipament special care te ajută să stai pe apă. Elementul Apă îți va absorbi tot stresul și oboseala.

*****


6 ianuarie, vineri; a 14-a și a 15-a zi lunară (de la 14:08); Lună crescătoare în Rac


Tuns – usucă părul, îl face fragil și tern. Energetic, afectează creativitatea. Nerecomandat.

Vopsit – încă nu te programa la vopsit; așteaptă până când Luna intră în zodia Leului sau a Fecioarei.

Manichiură, pedichiurăluna în  Rac înclină spre singurătate și respingerea comunicării active Acțiunile active, inclusiv manichiura și pedichiura, nu vor aduce rezultatul dorit. Merită să vă relaxați și să vă sortați dorințele și preferințele, iar după câteva zile, începeți să le implementați.

Îngrijirea tenului această zi este, de asemenea, asociată cu relaxarea și îngrijirea pielii corpului și a feței; se mențin valabile recomandările de ieri.

Îngrijire corporalăEste mai bine să nu încordezi astăzi zona pieptului, umerilor și partea superioară a spatelui. Masajul de relaxare este procedura ideală pentru astăzi. Cu singura contraindicație: nu folosi creme cu efect încălzitor și cu efect de dilatare a porilor. Din aceleași considerente, este bine să evitați băile fierbinți și sauna.

*****


7 ianuarie, sâmbătă ; a 15-a și a 16-a zi lunară (de la 15:12); LUNĂ PLINĂ (16° ♋22′)RAC


Tuns – Părul este azi foarte sensibil . Mai bine îl atingeți cât mai puțin: părul începe să cadă mai puternic, se despică, poate apărea mătreața.Tunsul declanșează pierderi grave de energie vitală; Total nerecomandat

Vopsit – nerecomandat!

Manichiură, pedichiurăÎn timpul Lunii Pline, concentrația energiilor atinge cel mai înalt punct, iar când vine vorba de unghii, de acest lucru trebuie profitat la maximum. Orice procedură va da rezultate excelente, care vor fi apreciate de cei din jur. Se recomandă manichiura ”tunsă”, pentru a accelera creșterea unghiilor, de asemenea să acorzi toată atenția și procedurilor de hrănire și hidratare a acestora.

Îngrijirea tenului – de azi Luna începe să descrească, de aceea sunt recomandate orice proceduri de curățare,purificare a tenului; preferabil acasă

Îngrijire corporală – este mai bine să faci pauză de la orice proceduri corporale elaborate și de la antrenamente. Este o zi a relaxării. Alege doar preparate sănătoase de pe masa festivă – cele care nu vor pune presiune asupra stomacului, care este foarte vulnerabil în această zi. Pentru a evita edemele, nu mânca alimente sărate pe noapte și nu bea prea multe lichide.

*****


8 ianuarie, duminică; a 16-a și a 17-a zi lunară, de la 16:27 ; Lună descrescătoare în Leu


Tuns – benefic! Tunsoarea își păstrează pentru mult timp forma , părul se aranjează ușor. De asemenea, sunt  foarte benefice orice proceduri de îngrijire a  scalpului și a părului; poti face masti, masaj si scrub-uri pentru scalp pentru a îmbunătăți circulația sângelui si a stimula creșterea părului nou.

VopsitDuminică  trebuie să evităm întotdeauna vizita la coafor pentru vopsit. Vopsirea părului duminică, mai ales în această duminică, când și aspectele Lunii sunt total dizarmonice după ora 9:00, poate duce la pierderea sănătății, a șansei și la apariția problemelor de ordin material.

Manichiură, pedichiură – Nu, în special până la ora 16:27! Cei care, contrar avertismentelor, merg la salon în această zi lunară, vor trebui să-și refacă mai târziu nu doar plăcile unghiale, ci și încrederea în sine, zdruncinată pentru ceva vreme. Ziua a 16-a e caracterizată de o linie de demarcaj foarte subțire între sănătate și starea de rău. Este mai bine să  iei o pauză astăzi  și să visezi la un model nou de manichiură fără să pleci de acasă.

Îngrijirea tenului tranzitul tensionat al Lunii peste Venus după ora 9:00 avertizează că este mai bine să nu recurgi la nicio procedură complexă, invazivă și riscantă astăzi. Doar rutina de îngrijire. La salon putem în schimb apela cu succes la procedura de lipire a genelor false.

Îngrijire corporală –astăzi trebuie să ai mare grijă cu băile fierbinți sau vizita la saună; nu pune presiune mare nici asupra inimii la antrenamente; există riscul unor pusee de hipertensiune. Nu te epila și nu merge la solar, ca să nu te alegi cu iritații serioase ale pielii.

*****


9 ianuarie, luni ; a 17-a și a 18-a zi lunară (de la 17:21); Lună descrescătoare în Leu


Tuns – Benefic , cu excepția tunsorilor de sigilare, cu foarfecele fierbinți. După tăiere părul capătă o culoare vie, intensă. Energetic, ne va îmbunătăți funcțiile mentale; putem găsi răspuns la întrebări care ne frământă de mult timp.

VopsitÎn a șaptesprezecea zi a calendarului lunar, fiind și a treia fază a ciclului lunar, mai bine nu vopsi rădăcinile crescute – vopseaua nu va ține mult și se va spăla repede; zile ideale deci, pentru a experimenta nuanțarea în culori îndrăznețe de roșcat sau din gama deschisă. . Cele care ați plănuit să treceți în tabăra brunetelor, mai bine amânați vizita la stilist pentru o altă zi. 🙂Pentru a-ți schimba într-un mod spectaculos imaginea, apelează doar la coloranți naturali – energetic, acest lucru poate avea un efect benefic asupra comunicării tale cu alte persoane. O singură condiție: stilistul trebuie să fie de același sex cu tine.

Manichiură, pedichiură Și..a sosit momentul mult așteptat pentru o manichiură uimitoare, în care vei apela cu succes la noile tehnologii în domeniu! Este mai înțelept să te programezi din timp, deoarece, cel mai probabil, manichiurista va avea astăzi agenda de programări plină. Orice acțiune legată de întreținerea unghiilor îți va îmbunătăți starea de spirit și îți va spori atractivitatea, iar procedura completă de manichiură te va face pur și simplu irezistibilă.

Îngrijirea tenului Marte staționar, astăzi și până săptămâna viitoare, sugerează că merită să amâni deocamdată procedurile complexe, ce implică leziuni tisulare. În cel mai fericit caz, acestea nu vor aduce rezultatul dorit. Astăzi nu este o zi foarte bună pentru orice începuturi în sfera frumuseții, deși Marte și Venus vor fi într-un aspect armonios. Mai bine să nu experimentezi. Există riscul de rănire și efecte secundare neplăcute. Ai grijă când utilizezi aparatele electrice! 

Îngrijire corporală –Detoxifiere, post cu apă( sau fără, cine poate), clătire cu apă sărată după baie sau duș , pentru purificare energetică. Pentru a curăța organismul de toxine, poți merge la saună, unde, folosirea fierturilor din plante și aromoterapia te pot ajuta la întărirea sistemului imunitar. În această zi, există o slăbire energetică a rinichilor.

*****


♌♍10 ianuarie, marți  ; a 18-a și a 19-a zi lunară, de la 19:00; Lună descrescătoare în Leu, Fecioară( de la 17:15)♌♍


Tuns – După tunsoare părul capătă o culoare vie, intensă. Energetic, ne va îmbunătăți funcțiile mentale; putem găsi răspuns la întrebări care ne frământă de mult timp. După ora 19 se recomandă î mod special tunderea părului cu probleme. Excepția de la regulă este cea de ieri – tunsul termic. Vopsit – până la ora 19 – categoric, nu! După această oră, mersul la coafor ar trebui să fie o prioritate pentru cei care nu au suficientă încredere în ei și nici putere pentru a lua decizii importante de viață. Schimbarea culorii părului și efectuarea unei noi coafuri de către maestru va duce la faptul că veți obține cu siguranță o nouă soluție fără prea mult efort.

Manichiură, pedichiurăÎngrijirea tenului –Orice proceduri de hrănire. Contraindicații: peeling-ul feței și curățarea porilor cu aburi. Se recomandă vopsirea sprâncenelor și a genelor

Îngrijire corporalăÎn a 18-a zi lunară, ai grijă de inimă. Alimentația adecvată și exercițiile fizice regulate te vor ajuta la obținerea unor rezultate bune în această chestiune. Mersul și alergatul sunt cel mai bun mod de a întări inima. Și intestinele, dar și sistemul nervos sunt vulnerabile azi: se poate instala depresia, sau pot apărea frici.

*****


11 ianuarie, miercuri ; a 19-a și a 20-a zi lunară, de la 20:15; Lună descrescătoare în Fecioară


Tuns –tăierea părului, deși îi va accelera creșterea și îl va îndesi , va face firul neascultător și greu de coafat. Energetic, îmbunătățește sănătatea, atragând forțe noi și vivacitate. Atentionare: pentru coafat, străduiește-te în prima parte a zilei să nu folosești foenul fierbinte sau ondulatorul – există riscul să usuce excesiv firul de păr.

Vopsit – astăzi este o zi în care  schimbarea culorii cu coloranți naturali, neagresivi, este foarte binevenită; energiile mercuriene iți vor umple câmpurile , făcându-te inspirată și plăcută în comunicare. Noi soluții vor fi găsite fără efort iar tu vei atrage în cercul tău prieteni și admiratori noi.

Manichiură, pedichiurăMoment bun pentru o schimbare de imagine. Energia Fecioarei influentează pozitiv experimentele legate de îngrijirea unghilor. În această perioadă, este bine să întărim placa unghială, să avem  grijă de pielițe și chiar să ne revizuim alimentația, în cazul unghiilor fragile.

Îngrijirea tenului Perioada lunii în Fecioară este considerată stabilă și favorabilă oricăror proceduri cosmetice. Merită să încerci noi tipuri de îngrijire, măști exotice și tipuri netradiționale de masaj, concentrându-te pe bunăstarea ta fizică. Curățarea mecanică sau peelingul facial cu ultrasunete va avea un succes deosebit.

Îngrijire corporalăÎn această zi, este recomandată o dietă blândă. Este mai bine să renunți la procedurile de curățare a colonului; operațiile asupra organelor abdominale sunt categoric contraindicate. 

*****


12 ianuarie, joi ; a 20-a și a 21-a zi lunară, de la 21:32; Lună descrescătoare în Fecioară


Tuns – Da, în intervalele cu Lună armonioasă (până în 13: 05n sau de la 17:10) ! După tăiere, părul se poate ondula mai puternic ca de obicei, devenind dificil de coafat. În schimb, energetic, tunsul ne alungă oboseala, emotivitatea  este echilibrată, crește magnetismul, atrăgând atenția persoanelor de sex opus.

Vopsit – astăzi riscul reacțiilor alergice și a intoxicărilor este foarte crescut; ține-te cât mai departe de coloranți și orice chimicale, în general. În schimb, orice proceduri legate de însănătoșirea sau regenerarea părului cu remedii naturiste sunt binevenite

Manichiură, pedichiurăManichiura poate aștepta puțin, astăzi nu este cea mai bună zi pentru îngrijirea unghiilor.

Îngrijirea tenului Perioada lunii în Fecioară este considerată stabilă și favorabilă oricăror proceduri cosmetice. Merită să încerci noi tipuri de îngrijire, măști exotice și tipuri netradiționale de masaj, concentrându-te pe bunăstarea ta fizică. Curățarea mecanică sau peelingul facial cu ultrasunete va avea un succes deosebit.

Îngrijire corporalăUn moment bun pentru a te antrena este înainte de ora 13:05; poți alege exercițiile cardio care ți se potrivesc cel mai mult. În această zi, este recomandată o dietă blândă. Este mai bine să renunți la procedurile de curățare a colonului; operațiile asupra organelor abdominale sunt categoric contraindicate. 

Ce să nu faci: După-amiaza, este mai bine să nu mergi lai piscina.

*****


13 ianuarie,vineri ; a 21-a și a 22-a zi lunară, de la 22:50; Lună descrescătoare în Balanță


Tuns – După tunsoare, coafura își va menține timp îndelungat aranjamentul și forma dată de stilist. Energetic, echilibrează sănătatea emoțională.

Vopsit – zi neutră. Preferabl să ne ocupăm de regenerarea părului și de hrănirea rădăcinilor.

Manichiură, pedichiură – Vizita la salon în ziua a 21-a a lunii va fi încununată de succes. Mâinile bine îngrijite, cu o manichiură perfectă, vor atrage privirile admirative ale colegilor de serviciu și a prietenilor. Construcția cu gel, aplicarea șelac-ului și alte manipulări vor reuși excelent și nu vor dăuna unghiilor.

Îngrijirea tenului a doua jumătate a zilei este mai reușită pentru lucrul cu aspectul nostru exterior. Orice proceduri (cu excepția celor foarte agresive) care pot îmbunătăți starea pielii  ne vor fi benefice și ne vor amplifica șarmul și frumusețea.

Îngrijire corporalăCând luna este în Balanță, rinichii, pielea, regiunea lombară, sistemul endocrin și zona fesieră pot avea de suferit. O exacerbare a bolilor cronice nu este exclusă, merită să consumi alimente cât mai dietetice, protejându-te de influențele negative. Operațiile pe față, urechi și ochi vor avea succes. De asemenea, o zi reușită pentru proceduri stomatologice.

*****


  14 ianuarie, sâmbătă; a 22-a zi lunară; Lună descrescătoare în Balanță


Tuns – și tunsoarea făcută azi, la fel ca și ieri, își va menține timp îndelungat forma originală. După tuns, câmpul mental se energizează, ne vin multe idei interesante și originale.

VopsitÎn cea de-a douăzeci și doua zi a calendarului lunar, vopsirea părului în culori naturale îți va schimba starea generală în bine. Poți modifica fără probleme nuanța cu câteva tonuri, menținând o armonie și o unitate stilistică cu întrec look-ul tău;  în acest fel poți șa îți deschizi fluxurile de numerar. Cu toate acestea, culorile prea stridente și nepotrivite pentru tine pot, dimpotrivă, să-ți agraveze situația financiară. 

Manichiură, pedichiură – controversată zi; pe de o parte, estetic,  vizita la salon va înnobila aspectul unghiilor, pe de altă parte, energetic, intervenția cu obiecte tăietoare în câmpuri la nivel de degete duce la o creștere rapidă în greutate.

Îngrijirea tenului Zilele cu Lună în Balanță sunt ideale pentru a lucra cu fața și corpul, pentru a îmbunătăți starea de bine și a-ți spori atractivitatea. Deși Luna va fi armonioasă, Venus se apropie de un aspect foarte tensionat cu Uranus, ceea ce sugerează că nu merită experimentat astăzi. în zona beauty. Este mai bine să alegi astăzi strategiile de îngrijire a aspectului tău care îți sunt familiare. Poți face un scrub ușor pentru pielea feței și a corpului.

Îngrijire corporalăCând luna este în Balanță, rinichii, pielea, regiunea lombară, sistemul endocrin și fesele pot avea de suferit. Nu este exclusă o agravare a bolilor cronice, de aceea menține de profilaxie un regim alimentar sănătos. Operațiile la față, urechi și ochi vor avea succes; de asemenea, te poți programa la medicul dentist.

*****


15 ianuarie, duminică ; a 23-a zi lunară ; Lună descrescătoare în Balanță și Scorpion( de la 14:08)


Tuns – zi neutră.

Vopsit –Nerecomandat. Excepție: nuanțatoarele din decocturi și extracte de plante.

Manichiură, pedichiurăÎn această zi, totul decurge în cel mai nefavorabil mod. După manichiură poți simți că s-a redus energia internă, înlocuind entuziasmul și buna dispoziție cu oboseala și apatia. Nerecomandat.

Îngrijirea tenului aspectul nefavorabil al lui Venus, precum și Luna tensionată din această zi nu sunt propice pentru începerea unor noi proceduri. Totuși, după ora 14:10 poți lucra cu tenul: fă-ți un scrub sau o mască de curățare pe bază de ingrediente naturale. Este mai bine să nu folosești azi produse sau suplimente pe bază de hormoni. Este, de asemenea, un moment bun pentru a studia subiecte legate de frumusețe și sănătate care te interesează. Poți citi literatură de specialitate, poți viziona videoclipuri sau seminarii web utile sau te poți consulta cu experți în frumusețe.

Îngrijire corporală –Procedurile de rutină. Clătire cu apă puțin sărată după duș, pentru curățare energetică( mai ales după ce ai fost în locuri aglomerate).

*****


16 ianuarie, luni ; a 24-a zi lunară, de la 1:33; Lună descrescătoare în Scorpion


Tuns – zi neutră.

VopsitÎn perioada lunii în Scorpion, starea părului devine instabilă. Dacă este imposibil să anulezi programarea, atunci îți poți vopsi părul exclusiv cu coloranți naturali.

Manichiură, pedichiură -zi controversată: energetic, orice manipulare a unghiilor asociată cu tăierea și remodelarea formei  aduce probleme grave de sănătate și poate provoca apariția depresiei. În schimb, pentru  măsuri de restaurare a ojei, lacului, ornamentului etc, ziua este foarte potrivită.

Îngrijirea tenului Luna tensionată de azi nu permite să experimentezi și să încerci ceva nou în materie de îngrijire a tenului. De asemenea, va trebui să fii mai atentă la orice aparate electrice, respectând măsurile de siguranță atunci când lucrezi cu acestea. Scrub-urile și rulările pentru revigorarea circulației  vor fi eficiente, atât pentru ten , cât și pentru întregul co. Ce să nu faci? Nu folosi astăzi creme sau unguente dermatologice pe bază de hormoni!

Îngrijire corporalăLuna trece în faza 4, ceea ce înseamnă că este timpul să economisești energia personală. Dacă faci sport, nu planifica antrenamente deosebit de dificile și epuizante. Poți face în schimb yoga, stretching sau alte practici nesolicitante.

*****


 17 ianuarie, marți; a 25-azi lunară, de la 03:04; Lună descrescătoare în Scorpion și Săgetător( de la 19:32)


Tuns – zi neutră.

Vopsit nu este recomandat. Vopseaua se va spăla prea repede și va trebui să repeți vizita la salonul de înfrumusețare pentru un efect mai durabil. Și energetic, procedura poate afecta negativ sfera socială a vieții și provoca conflicte cu alte persoane. Dacă ai făcut deja o programare  roagă stilistul să reprogrameze vizita pentru o altă zi.

Manichiură, pedichiurăExtensiile făcute azi nu vor dura mult, necesitând mai multe corecții. Shellac-ul își va pierde rapid aspectul original. Procedurile de recuperare/refacere vor fi, de asemenea, ineficiente. Și energetic, perioada este caracterizată de fluxuri slabe de energie. O manichiură poate provoca pierderea echilibrului interior. Fiind complet nereușită, acest detaliu va fi imediat observat și judecat de ceilalți . Mută vizita la salon pentru o zi mai potrivită.

Îngrijirea tenului –în orele cu Lună armonioasă (10:55 – 16.45) te poti programa pentru peeling facial sau pentru machiaj permanent. De asemenea, poți face orice proceduri de curățare, în special pentru gât și decolteu – zone care își pierd vulnerabilitatea astăzi. Pe Lună fără direcție, nu începe nicio procedură nouă, deoarece  acestea se vor dovedi a fi absolut inutile.  În schimb, este o zi reușită pentru a vizita cabinetul stomatologic. Ce să nu faci? Nu folosi unguente pe bază de hormoni.

Îngrijire corporală – exercițiile sportive de astăzi nu trebuie să fie prea solicitante. În a doua parte a zilei riscul de accidentare crește puternic , așa că este mai bine să planifici antrenamentele fie înainte de 07:45, fie între 10:55 și 16:45. Orice sport legat de apă este deosebit de recomandat.

*****

p.s. Pentru a avea acces la toate Calendarele Blogului ( frumusețe, Luna fără direcție, Calendarul îngrijirii plantelor ( NOU!), meditații și tehnici, etc și in perioada 1 februarie 2023- 1 februarie 2024) poți susține efortul meu zilnic printr-un abonament (  25 lei/luna210/12 luni sau 120 lei/6 luni  detalii aici), devenind Abonat Premium.

Fii binecuvântat/ă și răsplătit/ă cu tot ce e mai bun de Paznicii Echilibrului Cosmic! <3 Masha <3


18 ianuarie, miercuri ; a 26-a zi lunară, de la 04:40; Lună descrescătoare în Săgetător


Tuns – zi neutră.

Vopsit –Nu experimenta astăzi cu vopseaua de păr, pentru a nu avea surprize neplăcute; maximum ce poți încerca este o nuanțare cu coloranți naturali sau tincturi concentrate din plante ( frunze de nuc, mușețel, foi de ceapă, rubarbă, rădăcină de pătrunjel, etc.)

Manichiură, pedichiură – Energia celei de-a 26-a zile lunare este prin definiție caracterizată de nemișcare și stabilitate, simbolul ei fiind o Țestoasă. Așa că orice schimbare făcută azi va avea un efect distructiv grandios. Nu ar trebui să-ți riști sănătatea și bunăstarea aspectului tău – amână vizita la salon pentru o altă zi.

Îngrijirea tenului –și această zi este potrivită și pentru tatuaje și machiaj permanent, dar este mai bine să te programezi după ora 10:50, când Luna se îndepărtează de aspectul tensionat cu Marte. Emoțiile pot fi foarte imprevizibile, așa că dimineața te sfătuiesc să stai departe de proceduri dureroase sau de persoane care te enervează.

Îngrijire corporalăPrima jumătate a zilei este traumatizantă, așa că este mai bine să planificați toate antrenamentele în timpul orelor armonioase ale Lunii. Astăzi este bine să faci exerciții aerobice, ideal – dans.

Ce este mai bine să nu faci?  faceți plajă, vizitați solarul; face baie foarte fierbinte.

*****


19 ianuarie, joi ; a 27-a zi lunară, de la 06:14; Lună descrescătoare în Săgetător


Tuns –Este mai bine să nu tăiem părul în această zi, nu doar pentru că va deveni foarte neascultător și cu tendință de încâlcire, ci și pentru a nu afecta pierderea energiei abundenței – manifestată prin pierderea unor sume de bani sau bunuri.

Vopsit – azi colorarea promite să aibă succes. În plus, ea va aduce părului mai puține daune ca de obicei. Această perioadă este ideală pentru a experimenta cu nuanțe de păr neobișnuite pentru tine. Poți încerca cele mai îndrăznețe variante – rezultatul nu te va dezamăgi, iar vopseaua va rezista mult timp.

Manichiură, pedichiurăDacă vizita la salon a fost planificată cu mai mult timp în urmă, atunci manichiura va  fi extrem de reușită și va dura mult timp. Aspectul ei impecabil îți va ridica moralul și te va face să te simți foarte bine.

Îngrijirea tenului azi fii extrem de atentă la alimentație: există pericolul de intoxicare și de reacții alergice. De asemenea, nu încerca produse cosmetice noi, mai ales dacă ai pielea sensibilă și ești predispusă la alergii.

Îngrijire corporală –În prima jumătate a zilei te poți înscrie la criosaună, sau la proceduri anticelulitice. Tot astăzi sunt foarte eficiente procedurile de detartraj și înălbire a dinților.

Fitness: sarcini cât mai ușoare. Nu încorda partea de mijloc a corpului, în special șoldurile și fesele. Drumețiile pe distanțe lungi de asemenea, este mai bine să le amâni. De asemenea, astăzi sunt contraindicate băile foarte fierbinți.

*****


20 ianuarie,vineri  ; a 28-a zi lunară, de la 07:33; Lună descrescătoare în Capricorn


Tuns – tunsorile sunt neutre.

VopsitNu merită să vopsești complet părul azi- este mai bine să-ți decolorezi doar câteva șuvițe, sau să aplici vopseaua în degrade sau… îl poți vopsi în stilul ombre. O astfel de colorare îți va spori fluxul de energie vitală.

Manichiură, pedichiurăMomentul în care luna se află în semnul Capricornului este ideal pentru un complex extins de proceduri pentru îngrijirea mâinilor și picioarelor. Manichiura în această perioadă va arăta luxos și impecabil, iar plăcile unghiilor vor deveni elastice, netede și bine îngrijite. Rezultatul vizitei la salon va dura mult timp. Pot fi aplicate serumurile cu calciu și vitamine pentru întărirea plăcii unghiale  – absorbția acestora va fi maximă.

Îngrijirea tenului în zilele Capricornului, pielea devine vulnerabilă, așa că este mai bine să nu te programezi astăzi pentru proceduri care ți-ar putea răni în profunzime epiderma (procesul de recuperare va dura mai mult decât ți-ai dori). Dar te poți  programa fără probleme pentru proceduri de întinerire neinvazive sau poți face acasă exfoliații ușoare ( cu fulgi de ovăz, de exemplu) pentru față și corp. Ce să nu faci: astăzi nu vei programa extracții dentare sau orice manipulări stomatologice care rănesc țesuturile; nu merge la solar și nu te programa pentru operații estetice, injecții cu botox, acid hialuronic, etc – riscurile sunt majore.

Îngrijire corporalăÎn ultimele zile de dinainte de Lună Nouă, dispunem de foarte puțină energie, așa că astăzi încearcă să nu fii prea solicitată fizic. Nu face plimbări/drumeții pe distanțe lungi, mai ales cu bagaje pe umeri. Dacă faci fitness, pune mai puțină presiune pe genunchi. De exemplu, exclude din antrenament săriturile. Deoarece energiile Capricornului ne ajută la creșterea densității osoase, este indicat să iei suplimente cu calciu ionic sau să consumi alimente cu un conținut bogat în calciu ușor asimilabil.

*****


  ♑♒21 ianuarie, sâmbătă ; a 29-a( de la 08:26) și prima zi lunară, de la 22:53; ♑♒

LUNĂ NOUĂ în Vărsător, la 22:53 (01° 33′)


Tuns – nerecomandat. Tunsorile ”taie”din câmpul mental și îl deteriorează. Acest lucru îți poate înrăutăți memoria și capacitatea de concentrare pentru câteva zile.

Vopsit – nu este cea mai inspirată alegere – să mergi la hair-stilist taman de Lună Nouă. Dacă totuși, fix azi și-a cășunat să-ți schimbi culoarea părului, alege doar coloranți de origine vegetală și fă procedura acasă.  Nu ar trebui să-ți asumi riscuri inutile, schimbându-ți radical imaginea. Nu expune părul, în general. O coadă de cal sau un coc în care să-l strângi te va ajuta să te protejezi de fluxul puternic al energiior negative de astăzi .

Manichiură, pedichiură – de dragul menținerii sănătății, abține-te de la orice operațiuni asupra unghiilor și mută programarea manichiura cu 1-2 zile înainte. Luna nouă are o influență puternică de slăbire a imunității și cădere energetică. Poți dedicai timp îngrijirii unghiilor la domiciliu, dar exclude cu desăvârșire atingerea lor sau a pielițelor cu obiecte ascuțite, abrazive sau tăietoare.

Îngrijirea tenului astăzi scăpăm de ceea ce este inutil și avem șansa de a schimba deciziile nefavorabile, luate în perioada trecută, inclusiv în ceea ce privește aspectul nostru. O zi bună pentru a analiza rezultatele îngrijirii noastre și a trage niște concluzii. Deja de la 22:53, imediat după faza de Lună Nouă poți începe planificarea procedurilor legate de aspectul tău pentru luna următoare.

Îngrijire corporalăExperiența arată că complicațiile și infecțiile apar mai des în timpul Lunii Noi, procesul de vindecare este întârziat, iar cicatrizarea rănilor este problematică. Perioada este favorabilă postului, aderării la un stil de viață sănătos, procedurile de detoxifiere sunt cele mai eficiente, inclusiv detox-ul emoțional. Prin urmare, situațiile stresante trebuie evitate cu orice preț.

*****


22 ianuarie, duminică ;1-a și a 2-a zi lunară, de la 08:56; Lună crescătoare în Vărsător


Tuns – favorabil. După tăiere, părul se poate ondula mai puternic ca de obicei, căpătând un plus de volum. Energetic, ne va spori magnetismul, atrăgând atenția persoanelor de sex opus.

VopsitÎn a doua zi lunară, se recomandă colorarea părului doar cu compuși naturali, acasă. Acest lucru va umple câmpurile tale de o energie foarte frumoasă și naturală, iar energetic vei atrage  oportunități, evenimente interesante și schimbări pozitive în viața ta. Schimbarea nuanței naturale cu  unu-două tonuri îți va spoi energia banilor și fluxurile de abundență.

Manichiură, pedichiurăÎn mod tradițional, prima fază a lunii este asociată cu creșterea, reînnoirea, cu începerea unor proiecte importante. Orice modificări sunt binevenite, inclusiv un stil neobișnuit în designul unghiilor. Manichiura și o îngrijire adecvată azi este vitală pentru cei care doresc să înceapă să-și crească/regenereze unghiile. Totuși, este de dorit să o faci acasă, fără a te deplasa la salon. În urma procedurilor de îngrijire unghiile tale vor deveni netede, puternice, elastice.

Îngrijirea tenului – doar proceduri de rutină și continuarea întocmirii listei cu dorințe legate de aspectul exterior, pentru luna care a început.

Îngrijire corporalăgleznele, gambele, tibia și sistemul circulator sunt vulnerabile. Merită să renunți la drumeții sau plimbări prelungite și să nu suprasoliciți articulațiile și mușchii. Operațiile oftalmologice sunt total contraindicate.  În schimb intervențiile chirurgicale pe cord vor avea șanse maxime de succes. Și organele auzului necesită astăzi atenție deosebită; este posibilă o exacerbare a bolilor cronice asociate cu urechile. Chiar de la primele simptome, nu amâna vizita la medic.

*****


♒♓ 23 ianuarie, luni ; a 3-a zi lunară, de la 09:15; Lună crescătoare în Vărsător și Pești( de la 19:35)♒♓


Tuns – total nerecomandat. După tuns părul ar putea începe să cadă masiv. Energetic, ne ”taie” inițiativa și capacitatea de a începe ceva.

Vopsit – De dimineață și până aproximativ orele 19, vopsirea părului va avea un impact energetic foarte pozitiv asupra imaginii tale, a sănătății și chiar a carierei, dar cu o singură condiție: trebuie să cunoști bine stilistul și să fii compatibilă cu el – astăzi energia altor oameni ne influențează deosebit de puternic, atât în rău, cât și în bine. 

După 19:35 Luna intră în Pești; din acest moment abține-te de la orice manipulări cu părul și scalpul, deoarece acestea pot provoca mătreață și îmbolnăvirea scalpului. Vopsirea pnu va fi reușită, iar noua culoare nu te mulțumi. Perioada este considerată sigură numai pentru efectuarea procedurilor blânde de curățare și vindecare a pielii capului și a rădăcinilor.

Manichiură, pedichiură – există riscul să producem breșe în câmpurile noastre subtile, în zona extremităților, lucru ce va da predispoziție către răniri, mici tăieturi, echimoze etc. În schimb, băile calde cu uleiuri aromatice vor umple unghiile cu forțe noi, le vor face elastice și vor preveni exfolierea. Combinația de uleiuri de arbore de ceai și lavandă este cea mai potrivită. Acestea se completează perfect reciproc, aducând relaxare emoțională și vindecând plăcuțele unghiale au cuticulele inflamate.

Îngrijirea tenului – astăzi vom apela doar la îngrijirea de rutină, mai ales în prima parte a zilei, deoarece începând cu orele amiezii Luna va merge în gol. Atenție: nu planificați sesiuni de beauty-shopping pentru a doua parte a zilei: tot ce vei cumpăra va fi nepotrivit sau nebenefic pentru tine.

Îngrijire corporală – până la orele 19, ca și ieri, gleznele, gambele, tibia și sistemul circulator sunt vulnerabile. Merită să renunți la drumeții sau plimbări prelungite și să nu suprasoliciți articulațiile și mușchii. După ora 12:20 există risc de rănire, așa că dacă intenționezi să  faci sport în acest interval fii deosebit de atentă și încălzește-te corespunzător înainte de partea principală a antrenamentului.Astăzi mai poți face și orice antrenamente cardio sau poți merge și la piscină. La fel de indicate sunt cursurile de arte marțiale,preferabil dimineața. Operațiile oftalmologice sunt total contraindicate.  În schimb intervențiile chirurgicale pe cord vor avea șanse maxime de succes.

 

*****


24 ianuarie, marți ; a 4-a zi lunară, de la 09:27; Lună crescătoare în Pești


Tuns – total nerecomandat! Tunsoarea usucă și deshidratează firul de păr, făcându-l fragil și tern ca aspect. Energetic declanșează o perioadă cu ghinion în orice început de drum, blochează energia noilor începuturi.

Vopsit – nerecomandat! Astăzi părul are neapărată nevoie de măști hrănitoare și regenerante.

Manichiură, pedichiurăA patra zi lunară este complet nepotrivită pentru  manichiură. Dacă, totuși, te riști, contrar avertismentelor ai putea fi foarte dezamăgită de rezultat, alegându-te cu o dispoziție proastă și o stare de iritare puternică. Recuperarea unghiilor va dura mult timp , iar mâinile vor căpăta pentru o perioadă un aspect neîngrijit, neglijent.

Îngrijirea tenului o zi bună pentru procedurile de întinerire, fără metode agresive, inclusiv injecții. Cu Luna în Pești, pielea este destul de vulnerabilă, așa că astăzi nu ar trebui să o rănești. oți face măști pe bază de ingrediente naturale care vor hrăni, hidrata pielea și vor netezi ridurile existente. 

Îngrijire corporalăAstăzi, orice sport acvatic, precum și exercițiile de stretching vor fi eficiente. Deși întinderea este o parte importantă a oricărui antrenament, astăzi îi poți dedica mai mult timp  ca de obicei sau chiar poți face un antrenament doar de întindere cap-coadă.

*****


♓♈ 25 ianuarie, miercuri ; a 5-a zi lunară, de la 09:36; Lună crescătoare în Pești și Berbec ( de la ora 20:47)♓♈


Tuns – total nerecomandat! Tunsoarea deteriorează părul; acesta devine lipsit de viață și strălucire; pe scalp pot apărea bubițe dureroase. Energetic, la fel de nociv – ”taie” din energia sexuală, diminuează farmecul personal.

Vopsit – total nerecomandați coloranții sintetici – risc de alergii și iritații ale scalpului. În schimb, poți nuanța părul cu remedii naturale din plante, care în același timp, revigorează și fortifică rădăcina părului.

Manichiură, pedichiură – tăierea unghiilor astăzi este recomandată, mai ales celor care doresc să stabilească o comunicare eficientă cu ceilalți, să îi predispună către dialog – prin structuri va pătrunde mai ușor energia Lunii alimentând câmpul mental și emoțional. Unghiile pot fi înfrumusețate și decorate cu aplicații, ornamente, culori vii și îndrăznețe( exclus negrul!) . Manichiura și pedichiura făcute azi vor avea un efect spectaculos.Tratamentele cu uleiuri prețioase vor hrăni optim unghiile uscate și casante.

Îngrijirea tenului încă o zi bună pentru îngrijirea feței și a corpului fără a recurge la proceduri agresive.

Îngrijire corporalăCu Luna in Pesti, poti merge la spa sau sa faci bai relaxante cu arome de lotus, nucsoara, salvie sau busuioc. Nu folosi încălțăminte nouă azi: există un risc mare de a face bataturi sau de a-ți vătăma degetele și unghiile. Azi – doar încălțăminte veche și comodă! Dacă faci sport, de asemenea, ai mare grijă să nu traumatizezi laba piciorului. Înainte de orice antrenament aerobic încălzește-le bine.

*****


26 ianuarie, joi ; a 5-a și a 6-a zi lunară, de la 09:43; Lună crescătoare în Berbec


Tuns – pentru aspectul firului de păr tunsorile de astăzi sunt neutre. În schimb energetic, este o zi foarte potrivită tunsului: calmează sistemul nervos, crește buna dispoziție și, în general, fortifică câmpul vital.

Vopsit – o zi duală; vopseaua prinde bine pe păr, culoarea iese vie și ține mult, însă energetic vopsitul creează dizarmonie în câmpurile subtile, umplându-le de influențe marțiene; vei emana o agresivitate tacită care va fi resimțită pe subconștient de cei din jur, creând o atmosferă tensionată, de ceartă.

Manichiură, pedichiură -Nu! Un înlocuitor excelent al manichiurei ar fi un masaj relaxant al mâinilor,cu creme hrănitoare parfumate și cu gândul la idei noi de design. Acțiunile active cu unghiile( tăiat, pilit, pus extensii) sunt strict interzise. Acestea vor implica pierderi mari de energie și o grămadă de probleme de sănătate a mâinilor. De asemenea și aplicarea ojei de culoare neagră slăbește energia vitală, atrăgând evenimente nedorite și blocaje.

Îngrijirea tenului Venus devine slăbită din cauza schimbării semnului (după ora 12):00, așa că astăzi este mai bine să programezi orice proceduri de înfrumusețare de dimineața. Îngrijirea feței astăzi poate dura, dar este mai bine să nu faci proceduri complexe în zona capului, deoarece cu Luna în Berbec, această parte a corpului este foarte vulnerabilă.

Îngrijire corporalăUn moment bun pentru antrenamentul de forță al întregului corp, inclusiv cu greutăți suplimentare. Poți încerca și artele marțiale sau boxul,sau să combini  exercițiile de forța cu cele cardio la antrenament. Ce să nu faci? Nu te programa la stomatolog pentru proceduri invazive; nu te bronza la solar; nu face baie cu apă foarte fierbinte – elementul Foc este în exces.

*****


27 ianuarie,vineri  ; a 7-a zi lunară, de la 09:51; Lună crescătoare în Berbec


Tuns –o zi neutră, poate cu excepția celor care se tund scurt și vor să mențină forma tunsorii mai multă vreme:  în ciuda Lunii descrescătoare părul va crește repede, stimulat de energiile de tip marțian ale Berbecului.

VopsitÎn a șaptea zi a calendarului lunar, nu  este recomandat să vopsești părul ( mai ales în nuanțe arămii sau roșiatice); în schimb, procedurile de curățare profundă a scalpului sunt considerate favorabile. Dacă decizia ta de a te vopsi astăzi nu poate fi schimbată, atunci ar trebui să fii pregătită pentru un sentiment puternic de trezire a senzualității și erotismului excesiv în câmpurile tale. La fel și atenția ( de o vibrație nu foarte înaltă) a sexului opus pentru persoana ta poate fi excesivă și enervantă.

Manichiură, pedichiurăO perioadă controversată, care pe de o parte, împinge la acțiune, pe de altă parte, necesită atenție și prudență. Concentrează-te doar asupra procedurilor de menținere a frumuseții și a sănătății mâinilor. Asa ca îți vei amplifica energia feminina și vei putea direcționa resursele interne în direcția corecta. Dacă dorești să o îndrepți către afaceri, alege gama coloristică nude. Dacă vrei o dinamizare a vieții romantice, te vor ajuta să te exprimi culorile vii și îndrăznețe.

Îngrijirea tenului această zi este foarte armonioasă, dar este mai bine să nu planifici intervenții chirurgicale estetice și injecții în zona feței, deoarece energiile Berbecului fac capul și fața să fie foarte vulnerabile. Activitatea perfectă: măști pentru întinerire și netezire a ridurilor. Preferata mea: puțin terci de sfeclă roșie cu smântână dulce. Se îndepărtează cu ceai de tei. 🙂

Îngrijire corporalăNu petrece timpul pasiv în această zi. Poți merge la plimbare, poți face sport etc. Luna crescătoare în Berbec te încurajează să duci un stil de viață mai activ. Astăzi poți începe noi programe de fitness, precum și să te înscrii la o sală de sport și să vii pentru prima dată la antrenament. 

*****


28 ianuarie, sâmbătă ; a 7-a și a 8-a zi lunară, de la 10:00; Lună crescătoare în Taur


Tuns –Tunsoarea va face părul puternic și des, accelerându-i creșterea, însă dificil de coafat. Energetic – foarte benefic: tunsul elimină din structuri supărări și traume acumulate în câmpuri de ani de zile; este recomandată  în special celor care vor să scape de o durere sufletească veche.

Vopsit –  Doar coloranți pe bază de pigmenți naturali și doar cu câteva tonuri diferență față de culoarea naturală. O schimbare cardinală de imagine – de exemplu, să te faci din brunetă – blondă platinată – este periculoasă și atrage ghinion si blocaje. Energetic, sâmbătă, mersul la coafor mai are sens pentru cei care au acumulat o mulțime de probleme în viața personală. Vopsitul în această zi a săptămânii promite să te scape de rănile emoționale și să-ți readucă strălucirea nu doar în păr ci și în priviri. Înainte de a începe procesul, pune-ți o dorință: cu siguranță, aceasta se va împlini.

Manichiură, pedichiură – se mențin indicațiile pentru ziua de ieri. Energetic, odată cu tăierea unghiilor/cuticulelor, ne putem elibera ( pe intenție) de mici necazuri, neînțelegeri, supărări și blocaje, cu ajutorul energiei saturniene de azi, care curăță de inutil și pune totul în ordine.

Îngrijirea tenului cea mai mare parte a zilei luna va fi tensionată, așa că ziua nu este potrivită pentru acțiuni importante legate de aspect, cel puțin până la ora 18:25. Seara – un moment bun pentru toate procedurile de îngrijire cu efect de întinerire, pentru față și corp. Acordă o atenție deosebită zonei bărbiei, gâtului și decolteului. Poți aplica și orice măști hrănitoare sau hidratante.

Îngrijire corporală –în următoarele 2-3 zile pot apărea probleme ale gâtului, tiroidei și corzilor vocale. Ferește-te de răceli; orice proceduri profilactice – clătiri, inhalații, gargare etc sunt indicate. Nu te programa la stomatolog in aceasta perioada; în schimb, sunt permise operatii si proceduri legate de organele genitale si intestine.

*****


29 ianuarie, duminică ; a 8-a și a 9-a zi lunară, de la 10:11; Lună crescătoare în Taur


Tuns – tunsoarea fortifică părul și îi dă strălucire; energetic, deschide drumuri și deblochează proiecte stagnante de multă vreme

Vopsit – doar acasă și doar nuanțare cu produse sau pigmenți vegetali.

Manichiură, pedichiură – se mențin indicațiile pentru ultimele două zile, cu singura diferență: manichiura trebuie să fie făcută acasă și nu la nail-stilist, fără a scurta din lungimea unghiilor ( pentru a nu tăia din fluxul personal al abundenței)

Îngrijirea tenului Ritmurile lunare vor contribui la obținerea unui rezultat excelent în menținerea frumuseții. Este bine să faci diverse proceduri neinvazive,  fără a deteriora țesuturile, la salon sau acasă. Este, de asemenea, o zi excelentă pentru a merge la cumpărături pentru haine noi, pantofi, produse cosmetice și orice produse pentru femei.

Îngrijire corporalăAstăzi, poți efectua orice exercițiu de fitness, cu accent pe partea de mijloc a corpului. Poți merge la piscină. Ce este mai bine să nu faci? Să îndepărtezi negii și alunițele de pe bărbie, gât și decolteu; să te programezi la medicul dentist.

*****


♉♊30 ianuarie,luni ; a 9-a și a 10-a zi lunară, de la 10:25; Lună crescătoare în Taur și Gemeni (de la 10:34)♉♊


Tuns – este neutră pentru aspectul părului. Totuși, energetic, tunsoarea reînnoiește energiile, deschide drumuri și oportunități către schimbările benefice în destin.

VopsitÎn perioada celei de-a doua faze a lunii, se recomandă aplicarea măștilor hrănitoare și reparatoare pentru scalp – acestea vor crește rezistența rădăcinilor la compușii chimici.. Alege nuanțe cât mai naturale, deoarece culoarea aplicată acum va dura mult timp.Culorile stridente sau foarte diferite de nuanța ta, care nu ti se potrivesc, fiind doar un tribut adus modei, te vor dezamăgi, deoarece vor arăta foarte nefiresc și dizarmonic cu întregul tău aspect..

Manichiură, pedichiură – azi și mâine – două zile calme, ce nu suportă tam-tam-ul și deciziile pripite. Pentru ca noua ta manichiură să iasă perfect și să te bucure un timp cât mai îndelungat, acordă o atenție sporită tuturor detaliilor. În această perioadă, poți chiar să-și faci o lucrare complexă, construind extensii cu geluri UV, fibră de sticlă, etc , lucrare ce va arăta spectaculos și va dura mult. Nu uita și de loțiunile hrănitoare pentru pielea mâinilor.

Îngrijirea tenului După 07:50, Luna intră într-un aspect tensionat cu Venus, ceea ce face ca această zi să fie nepotrivită pentru proceduri importante. Seara, îngrijire de rutină la domiciliu plus orice proceduri legate de apă sunt tot ce ai nevoie pentru a te menține frumoasă. Ce este mai bine să nu faci? Să îndepărtezi negii și alunițele de pe bărbie, gât și decolteu; să te programezi la medicul dentist.

Îngrijire corporalăPoți merge la saună sau te poți înscrie pentru un masaj. Fitness: sarcini medii. O zi bună pentru antrenament prin dans, inclusiv zumba, belly dance, balet, dans oriental sau orice altceva îți place.

*****


31 ianuarie, marți; a 10-a și a 11-a zi lunară, de la 10:46; Lună crescătoare în Gemeni


Tuns – total contraindicat! Un portal energetic onorat din timpuri străvechi – Imbolk – se activează astăzi. Să tai părul într-o astfel de perioadă înseamnă să-ți blochezi puterea personală.

VopsitÎn a unsprezecea zi lunară, care este o zi extrem de pură energetic, ar trebui să alegeți doar vopsele pe bază naturală.  Coloranții naturali vor transfera către câmpurile tale toate proprietățile curative ale plantei folosite, îți vor amplifica șarmul , vor îmbunătăți abilitățile de comunicare și te vor scăpa de neînțelegeri la locul de muncă și în familie.

Manichiură, pedichiură – se aplică recomandările de ieri. Energetic, o nouă manichiură făcută astăzi îți va ascuți la maxim intuiția și te va ajuta să găsești cele mai ingenioase și eficiente soluții la problemele cu care te confrunți

Îngrijirea tenului astăzi ar trebui să fii atentă la orice produse noi: există pericolul de alergii sau alte reacții adverse neplăcute, dacă ai o hipersensibilitate a pielii. Dacă este posibil, folosește astăzi doar produse naturale, cu o cantitate minimă de chimicale în compoziție.

Îngrijire corporalăEste bine să-ți antrenezi astăzi picioarele, șoldurile și fesele; în schimb, partea superioară a corpului este mai vulnerabilă -încearcă să nu-ți soliciți prea mult brațele și partea superioară a spatelui. După un antrenament, este bine să mergi la saună și să faci un masaj de relaxare, pentru a scăpa de tensiunea din corp.

*****

Pentru a avea acces la toate Calendarele Blogului ( frumusețe, Luna fără direcție, Calendarul îngrijirii plantelor ( NOU!), meditații și tehnici, etc  în perioada 1 februarie- 1 iulie 2023) poți susține efortul meu zilnic printr-un abonament (  25 lei/luna210/12 luni sau 120 lei/6 luni,  devenind Abonat Premium. detalii aici),

Fii binecuvântat/ă și răsplătit/ă cu tot ce e mei bun de Paznicii Echilibrului Cosmic! <3 Masha <3

NE VEDEM CU BINE ÎN FEBRUARIE!