Construiește-ți propria realitate. Altfel, cineva o va construi în locul tău.

Cu Masha prin Akasha

Cui mulțumim pentru 8 Martie? Partidului!

Hits: 0

Cui mulțumim pentru sărbătorirea zilei de 8 Martie?
Cum, nu ştiţi? Clarei Zetkin şi Rosei Luxemburg!

Două doamne, evreice comuniste (fatală combinaţie!:D) puse pe fapte mari, care au dat şi vor mai da bătăi de cap tuturor bărbaţilor lumii în fiecare primăvară, începând cu 1911 şi probabil, pentru sute de ani de acum încolo!

Deaceea nu ţin neapărat să-mi celebrez apartenenţa la sexul feminin taman de 8 martie, (care, întâmplător sau nu, coincidea în anul fondării cu sărbătoarea evreiască Purim, ziua sorților, zi în care cu ajutorul reginei Esther au fost omorâți cei 10 fii ai lui Aman și încă 75000 de perși, declarați dușmani ai poporului evreu), zi pe care Rosa şi cu Clara au hotărât-o foarte potrivită sărbătoririi femeii-lider în societate, femeii independente, revoluţionarei ferme ce iși distruge fără milă dușmanii, răzbătătoare ca un tanc, eroină a muncii socialiste (capitalisto-corporatiste, mai nou 🙂 ), care are nevoie de bărbat doar pentru funcţiile lui fiziologice …Nu, merci.

Ceea ce sărbătoresc personal pe 8 martie e ceea ce simt, de fapt, aproape în fiecare zi – bucuria da a mă fi născut în această viață femeie.

O adevărată sărbătoare închinată principiului feminin cred că este mai degrabă cea sărbătorită de lumea creştină (doar că foarte puțini mai înțeleg, ce anume se sărbătorește) pentru că celebrează Femeia aşa cum a lăsat-o Dumnezeu – mamă, iubită și soţie ce completează armonios bărbatul, păstrătoare a focului din vatră, a credinţei şi tradiţiilor neamului său, capabilă de jertfă pentru convingerile ei morale, cea care îl ridică spiritual pe bărbatul de lângă ea. Este Duminica Mironosiţelor, adică a femeilor purtătoare de mir spiritual, izvorât din sufeltul lor, cele care sunt alături pentru a alina, îngriji și vindeca rănile sufletești ale celor pe care îi iubesc.

Artist Oleg Șupleak

O altă zi cu care rezonez energetic și în care principiul feminin e celebrat de toată Creația, este Echinocțiul de Primăvară – începutul primăverii astronomice, revenirea naturii la viață, zi pe care o sărbătoreau și strămoșii noștri, încă din paleolitic.
În aceste condiții “perturbatoare”, eu sugerez să ne simțim Femei Adevărate în permanență, că n-avem cum să greșim și să avem o continuă Primăvara în suflet, indiferent de zi! 😀 😀

Cu drag, Masha.

6 Comments

 1. uite acum pregătesc aluatul, încălzesc cuptorul și… coc un răspuns.
  măcar știu cui să aprind o lumânare… în caz de mai pică curentul pe 8 martie!
  🙂

 2. În primul rând ,mulțumesc pentru vizită și like ! 🙂
  În al doilea rând, La Mulți Ani de 8 MARTIE, ziua FEMEII !! 🙂 🙂
  În al treilea rând, de 8 MARTIE îi mulțumim lui DUMNEZEU că a creat FEMEIA !!! 🙂 🙂 🙂
  Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

Leave a Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com