Fizicienii au studiat obiectele cu rol de protecție energetică, pentru a explica din punct de vedere științific, după ce legi  funcționează

Există o mulțime de studii și cercetări privind natura amuletelor, talismanelor și a altor obiecte de cult, însa multe lucruri din acest domeniu au rămas neexplicate de știință până în ziua de azi. Cu toate acestea, este foarte adevărată afirmația conform căreia dacă ceva funcționează, dar nu ne este clar cum – atunci de vină este doar lipsa de profunzime a cunoștințelor noastre. 🙂

In acest articol voi expune un punct de vedere, aparținând unor fizicieni ruși, asupra mecanismelor funcționării obiectelor cu rol de protecție.
Obiectele cu rol de protecție sunt împărțite în două grupe principale: talismane și amulete.

Talismanul  este un obiect de forță, un Emițător creat cu un scop specific, bine determinat. Talismanele acumulează în structura lor energii de formă, gânduri și energii pozitive, direcționate și implementate cu intenția celui care le creează sau chiar a purtătorului ( și pe care talismanul ulterior le re-direcționează către „obiectul-țintă”, activând si  materializând în plan fizic toate oportunitățile si acțiunile, pentru care a fost programat.Este un ”magnet” pentru prosperitate și fericire.

odt
Talisman cu script Runic Autor

Amuleta este un Receptor și are un rol de redirecționare asupra sa a energiilor negative din mediul înconjurător sau dinspre o persoană ostilă, cu ulterioara lor  anihilare, dispersare, protejându-ne astfel de agresiuni. Se poartă obligatoriu pe corp, în contact cu pielea.

Mecanismul  de acțiune este opus celui exercitat de talisman. Printre energiile de care ne protejează o amuletă se află atât intențiile perturbatoare ale altora, îndreptate spre noi, cât și propriile noastre gânduri negative.  Amuleta se asigură că aceste gânduri nu se vor concretiza în plan fizic, protejându-și astfel purtătorul (uneori chiar de sine însuși! 🙂

În general, știința a recunoscut de mult timp faptul că gândul este material. Cu o singură condiție: un gând se va materializa numai în cazul în care este emis pe concentrație. Concentrația gândului poate fi realizata în două moduri: fie acesta a fost emis într-o perioadă de puternic stres (avânt) emoțional, fie în cazul în care acel gând a fost repetat zi după zi, o lungă perioadă de timp, indiferent cu ce intensitate..

Cu alte cuvinte – energia gândului este similară luminii: creierul nostru reacționează atât la flash-uri luminoase (cum ar fi focurile  de artificii), cât și la lumina de la o sursă ce emite în mod constant (cum ar fi stelele). Deoarece  atât gândul, cât și lumina, au caracter de undă, putem folosi rezultatele cercetărilor  în domeniul fizicii fenomenelor luminoase, pentru a studia principiile influentei gandului asupra materiei:

Schema funcționării lentilei/amuletei/talismanului


Să luăm, de exemplu, talismanul. Acesta concentrează în el energia intenției persoanei emițătoare și, la fel precum o lupă, poate schimba starea materiei, declanșând arderea în punctul de focusare, (obiectiv, care fără acea lupă ar fi fost imposibil de realizat) –  tot așa și talismanul ne poate ajuta să ne concentrăm toată energia pe un singur „punct” – un scop, un obiectiv, altfel de neatins pentru noi. Totuși, trebuie mentionat urmatorul detaliu: este foarte important să existe combinația „gând ca energie – talisman, ca suport ”. Cu alte cuvinte, nu este suficient să avem o „lupă”, ca să aprindem o flacără – ne trebuie, de asemenea, si o rază de lumină: pe timp de noapte nici o „lupă” nu poate aprinde focul!

O situație similară avem și în cazul amuletelor. Majoritatea bolilor sunt un rezultat al faptului că oamenii nu-și conștientizează și, ca urmare, nu-și îndeplinesc menirea în aceasta viata, provocandu-si astfel diverse perturbări , ce le afectează integritatea corpurilor subtile.

Iar boala este doar un mecanism corector, care ne determină să ne recunoaștem și îmbrățișăm carențele, iar în locul lor să dobândim calitățile- lipsa, necesare îndeplinii misiunii din această întrupare. Prin urmare, apelând la o soluție care ne ajută sa ne recăpătăm aceste calități-lipsă , prin eliminarea factorilor ce le blochează, eliminăm și motivul pentru care a apărut o boală sau alta. Când motivul dispare, dispare și corolarul său – boala.

Atât în cazul amuletelor, cât și a talismanelor, atunci când le alegem, de exemplu, pentru a grăbi vindecarea, este important să ținem cont de aura pacientului, alegând culori care o echilibrează (avem o mulțime de posibilitati în ziua de azi de a ne fotografia aura)  La fel ca și în optică, aici este prezent un fenomen similar refracției ( raze de culori diferite vor fi refractate în mod diferit de către „lentilă”) 

De mare ajutor în acest caz ne pot fi orice obiecte destinate echilibrării aurei prin cromoterapie, de la mandale terapeutice la pietre semiprețioase fie incolore, algoritmate corespunzător, fie de culori similare, ca și parte componentă a unui talisman, dar numai acelea, care au fost prelucrate cât mai puțin, sau chiar deloc, deoarece matricea rețelei lor cristaline înmagazinează întreaga Energie specifică lor dată de Creator, în starea ei primordială, nealterată.

Este permisă o șlefuire superficială a suprafeței, pentru a-i conferi pietrei atractivitate din punct de vedere estetic, însa orice prelucrare mai serioasă, cum ar fi fațetarea, schimbarea formei, topirea în cazul chihlimbarului, vor distruge structura energetică a amuletei/talismanului și, în cel mai bun caz, acesta se va transforma într-un simplu bibelou – frumos, dar fără nicio valoare.

Ca o concluzie : Oricât de puternici cu trupul, cu mentalul sau cu sufletul (în credința noastră) am fi, există momente și perioade în viața oricărui om, în care parcă nimic nu merge, energia ne este la pragul minim iar noi simțim nevoia unui sprijin suplimentar.

Cu drag, Masha.