Avem o săptămână interesantă și cam… intensă, care ne poate aduce multe teste în relații (familiale, de cuplu sau de afaceri- în special acolo, unde există puncte nevralgice nerezolvate).

Dacă ar fi să folosim terminologia muzicală, vom percepe o dinamică progresivă în ce privește gama de sentimente prin care vom trece, totul începând cu un piano timid la începutul săptămânii, după care nivelul de intensitate al emoțiilor se va amplifica în crescendo , ajungând la un fortefortissimo pe la sfârșitul săptămânii și aprinzându-i pe unii dintre noi până la incandescență.

În acest cazan începe să dea în clocot totul: speranțele secrete și dorințele nerealizate de a fi ori de a avea, romantismul blând, dar și pasiunile ce împing la cuceriri, ori la dorința de a ieși câștigător într-o confruntare. Quadratura dintre Marte și Venus începe să prindă putere, amestecând treptat energia duo-ului său cu influența lui Neptun și transformându-se până duminică într-un trio planetar puternic, ce va activa diverse „triunghiuri” relaționale și în relațiile interumane

În tot acest timp Venus se va afla în poziia ei de exaltare, zodia Pești – acolo unde este și vulnerabilă și senzuală, și timidă și puternică, în același timp. Ne va fi greu să rămânem indiferenți la ceea ce se întâmplă în jurul nostru cu o influență sentimental-emoțională atât de puternică. Marte este și el într-o postură războinică și plină de vervă în semnul de Foc al Săgetătorului, precum un cavaler pe cal, care a galopat până la castelul de dincolo de nori al lui Venus, și, odată ajuns, vrea să o cucerească imediat, acum și aici. Fix astfel de inițiative tumultoase , dar nelalocul lor și aventurarea fără discernământ în scenarii de viitor neverificate se pot dovedi a fi o piatră de încercare săptămâna aceasta și ne pot băga în conflicte, nu doar în dragoste, ci și în afaceri.

Și dacă în prima jumătate a săptămânii, nivelul de tensiune va fi ceva mai redus datorită sextilului dintre Jupiter și Venus, care ne va încuraja să ne manifestăm generozitatea sufletească, bunătatea și altruismul, cu cât ne apropiem de week-end, cu atât se topește orice urmă de influență binefăcătoare a acestui sextil. Ușor-ușor magnetismul cețos, precum un abur deasupra apei, al lui Neptun ne va ademeni să ne afundăm în mlăștinoasa și întunecata atmosferă a clarificării relațiilor. Un gen straniu de clarificare, în care nu mai ai cum să înțelegi cine e drept și cine – vinovat, pentru că toată lumea a uitat demult de unde a pornit totul, de ce a pornit și cu ce scop.

Mijlocul săptămânii va fi marcat și de o quadratură dintre Soare și Uran, care poate trezi în noi dorința de a rezolva anumite probleme ce nu mai sufereau amânare, într-o manieră fulgerătoare, prin tranșare dintr-o singură lovitură. Amplifică în noi această dorința de a „termina cu toate astea o dată pentru totdeauna” și Luna Nouă din Vărsător, în cursul serii de vineri spre sâmbătă.

Rămâne speranța că acea tăcere contemplativă a naturii, ce caracterizează în general ultimele zile de dinaintea Lunii Noi, va atenua impactul aspectelor conflictuale de pe cer și le va transfera la un nivel mai subtil de manifestare.
Acest nivel subtil poate fi minunat prin potențialul lui de a alchimiza aceleași pasiuni și influențe planetare, făcându-le să creeze fluxuri profunde de energie creativă în sufletele oamenilor sensibili.

Marc Chagall, „Pictorul la șevalet”, 1959.

Deci, dacă simți că fierbi pe interior de emoție sau îți vine să te lupți cu cineva – atunci e timpul să mergi și să te așezi în fața șevaletului, a pianului sau în fața unei foi curate de hârtie. Pentru a naște din această energie noi și fascinante lumi de basm, în care cu toții am visa să trăim.

O săptămână plină de armonie! Cu drag, Masha.