Săptămâna care a început va oferi multora dintre noi neașteptata împlinire a unui vis. Dintr-o dată, șansa ce părea demult pierdută, precum o monedă norocoasă, alunecată în căptușeală prin gaura din buzunar, ne poate sări direct în palme! Nu că ar fi cazul să leșinăm de emoție, cu privirea aburită în tavan, visând la milioane de euro, penthouse și alte chestii grandioase. Dar va fi, totuși, ceva foarte important și benefic pentru viitor și destin.

Cum deseori se întâmplă, fie o întâmplare aparent nesemnificativă, fie o întâlnire neașteptată, fie o informație venită la fix, fie un detaliu ce face diferența, pot transforma, dintr-o dată, cubulețele haotic împrăștiate ale planurilor noastre într-o mult-așteptată imagine de ansamblu – coerentă, logică, minunată.

Cam asta ne promite săptămâna 13-20 ianuarie! De aceea țineți deschiși ochii, urechile, inima și sufletul. Doar gura ar fi preferabil să stea cât mai închisă! Nu de alta, dar să nu ajungă vre-un virusel răutăcios prin ea! 😀 Unul din ăia, care dau mâncărimi intense de limbă și dorința de a o scărpina de spinarea cuiva, ori de a zice impulsiv vreo-una “adâncă” , trecută razant pe lângă toate filtrele creierului, ca un șofer beat pe lângă filtrele poliției și care se va potrivi fix ca nuca de perete cu discuția purtată . Dimpotrivă, zâmbetul cald, atitudinea binevoitoare și tăcerea misterioasă în disputele mai aprinse vor fi cele mai bune remedii de creștere a imunității săptămâna aceasta.

În altă ordine de idei, fiți pregătiți să vă manifestați aptitudinile creatoare. Apucați-vă cu îndrăzneală de proiecte, chiar dacă la prima vedere par complicate. Ideal ar fi să profităm cu toții de această perioadă favorabilă pentru a încerca să înțelegem ce se întâmplă cu noi, să ne conștientizăm și înțelegem mai bine dorințele și să evaluăm corect perspectivele care ni se deschid acum în față. Fiți deschiși pentru tot ce este nou, pentru că așa nu doar veți reuși să vă conturați în minte un plan cu perspective mari , ci și să vă găsiți susținători pentru a-l realiza.

E timpul gândirii clare, când toate dintr-o dată se așează la locul lor; evenimente care încă mai ieri păreau stranii și impredictibile se aliniază într-un șir logic și simplu. Să ne bucurăm, pentru că gândirea trează și clară este un element de bază în planificarea viitorului. E adevărat, aceeași privire trează ne poate provoca o stare profundă de tristețe. Pentru că, uitându-ne cu atitudine critică, fără ochelari roz, la realitatea necosmetizată din jurul nostru e posibil să vrem să ne ascundem sub plapumă, ori să ni se oprească ochii pe… pahar.

Ce pot să zic – săptămâna aceasta Adevărul chiar s-ar putea să-l găsim într-un pahar cu vin. Cu o condiție – să alegem unul vechi, de calitate, iar la pachet cu el – compania călduroasă a unor oameni dragi și apropiați….no, în cazuri extreme – merge și remediul salvator universal: compania unor motani pufoși care ne torc în brațe (verificat, funcționează!) 🙂

Cât despre băgatul înapoi sub plapumă – n-aș sfătui…..riscați să ratați o întâlnire importantă ori să treacă pe alături vre-o idee valoroasă. Apropo, nici certatul cu oglinda nu e o variantă. Mai bine treceți puțin pe la cel mai apropiat salon de frumusețe.

În concluzie, avem o săptămână care ne promite o mulțime de întâlniri, idei îndrăznețe și o ușoară stare de euforie sufletească, chit că vom fi treji și vigilenți.

Și va mai fi o săptămână a micilor victorii, cele care fie ne vor confirma că suntem pe drumul corect, fie ne vor oferi indiciile necesare pentru a găsi acel drum. Zile pline de energie și inspirație vă doresc! Și un An Nou minunat pe stil vechi! 😀

Cu drag, Masha.