🔥🔥🔥 Cu o zi înainte de momentul Lunii Noi intrăm în perioada Lunii negre, Hekate. Ziua Haosului și a dezastrelor naturale, în care se manifestă Umbra, partea întunecată a Zeiței.

Chiar și în cea mai liniștită toamnă, sunt zile în care elementele ne amintesc de iarna iminentă. O anumită forță care controlează spațiul apare brusc, parcă din întâmplare, schimbând totul în conformitate cu intenția sa. Această forță este imposibil să o influențăm – tot ce ne rămâne este să ne supunem.

🔥 Munca și afacerea merg bine dacă implică mutarea, deplasarea a ceva sau a cuiva. De exemplu, dacă principalul obiectiv al zilei este să ajungeți în siguranță de la punctul A la punctul B și nu aveți și alte planuri. Sau, să puneți în ordine lucrurile, să ștergeți e-mailuri, să sortați documentele. Într-o astfel de activitate care nu necesită efort mental, nu vor apărea dificultăți speciale. Dar, dacă intenționați să abordați activități mai complexe, atunci acestea vor merge într-un mod atât de alambicat și greoi, încât riscați să nu mai ieșiți din ele.

🔥 Relațiile necesită Adevăr. O persoană se va manifesta azi așa cum este. Mai mult, este posibil ca ea însuși să nu poată controla cum se poartă sau exprimă. Oamenii vorbesc azi, sau mai bine zis, trântesc, ceea ce cred sau dezvăluie informații care ar trebui ascunse față de terți. Și acest lucru nu este întotdeauna benefic: unele relații devin mai clare și au de câștigat în urma rostirii Adevărului, iar în alte cazuri, informațiile pot ajunge la persoane din anturaj, care fie pot fi complet neprietenoase, fie se implică cu intenții bune, dar neautorizat, făcându-ne, vorba romanului ”un pustiu de bine”. Întrucât este dificil să controlăm cine și ce spune în această zi, este mai bine să rămânem noi tăcuți, lăsând discuțiile clarificatoare pentru zilele de după lună nouă.

🔥 Sănătate. Aici energia elementului Haos se va manifesta din plin. De exemplu, unii se culcă seara sănătoși și se trezesc cu dureri puternice. Alții merg pe un drum perfect neted – dar își luxează piciorul. Cineva bea un ceai fierbinte, apoi iese afară și răcește puternic…etc. Cum? Așa, simplu!

Înainte de culcare, este bine să facem un ritual de curățaare, ținând picioarele în apă foarte rece. Se recomandă arderea candelei sau a lumânărilor pe parcursul întregii zile, fumigații cu rozmarin. Apele tulburi, întunericul și încăperile întunecate trebuie evitate, mai ales de către copii.

🔥 Cel mai bine este să fim acasă în această zi. Să ne ascundem de impactul direct cu cerul și tot ce vine din cer, din aer liber. Cu cât o persoană se va afla mai puțin în aer liber, cu atât se va simți mai bine. Paradoxal, dar adevărat. Mulți dintre voi ar putea avea senzația că un fum gri vine de sus și se răspândește în atmosferă.

🔥 Dacă doriți să dezlegați ceva – o situație de viață, o intenție blocată, un plan care stagnează – atunci este cel mai potrivit moment să vă alegeți un colțișor, în care să lucrați cu firele încâlcite (pot fi și cabluri!, poate fi și podoaba capilară! :)), să înfășurați lâna în gheme, să vă organizați stocul de ațe și țesături. Desfacerea firelor va da startul desfacerii unor noduri complexe din destinul vostru. Puteți să vă așezați, să înfășurați ața în ghem și să vă imaginați în acel moment cum dificultățile vieții se deznoadă în mâinile voastre. Și dacă trebuie să rupeți undeva un nod extrem de strâns, atunci este timpul să vă rupeți și voi de ceva/cineva, să tranșați o situație.

🔥Să ne amintim, că aceasta este ultima Lună Nouă, petrecută în partea încă luminoasă a anului. Următoarea Lună Nouă va avea loc exact pe Samhainul astronomic (zi a pomenirii morților), când emisfera Nordică trece definitiv spre iarnă. Acolo, sub cerul cu Luna Neagră și Soarele ”pe moarte”, vor arde focuri purificatoare, care să țină Întunericul departe și să îl transmute prin ardere, dar deocamdată, ne putem elibera de acesta într-un mod mai pașnic.

Prin urmare, marți până la miezul nopții, în mod tradițional vom scrie notițe, cu tot ce ne deranjează în viața noastră, vom enumera situații și obiceiuri de care vrem să scăpăm și pe care le vom arde apoi, adică de la miezul nopții și pe parcursul zilei de miercuri – 06 octombrie, până la 14:06. Și vom întâmpina purificați, pregătiți, eliberați, nașterea unui nou ciclu, a unei Noi Luni în viața noastră

🔥 Bucura-te de fiecare zi, omule și respiră la unison Universul! Cu iubire, Masha.