Clowns by Vladimir Tretchikoff

Și iar e Lună Nouă… 🙂 Și, din moment ce orice lună nouă are particularitatea și unicitatea ei – da, și cea de astăzi este una cu totul specială.

Luna Nouă de azi seamănă cu un far care, din toată agitația și forfota care domnește în jur, scoate la lumină numai ceea ce este cu adevărat important și esențial pentru noi în acest moment. Lăsând undeva acolo, în umbră, tot ce și-a trăit traiul, tot ce e expirat, inutil, tot ce deja nu mai are sens, dar încă mai există și încă deranjează.
În practicarea psihodramei exista un exercițiu, în care participanții trebuie sa scoată din ei la scenă deschisă toți “actorii interiori” – bucuriile și resentimentele, victoriile și eșecurile, persoanele cu care suntem în conflict și pe cele care ne sunt dragi. Apoi ne imaginam cum luminile reflectoarelor, îndreptate spre cei ce nu ne mai sunt necesari, pălesc treptat, scad în intensitate, până când aceștia dispar de pe scenă. Lăsăm să plece tot ceea (sau pe toți cei) ce și-au terminat rolurile jucate în spectacolul vieții noastre, ca să nu plătim suplimentar pentru “figuranții” în plus. Pentru că noi și numai noi suntem regizorii propriilor noastre vieți. Iar anumite părți ale Eu-lui nostru sunt și ele actori în scenarii mentale care rulează de prea mult timp. Și trebuie sa ne administrăm înțelept propriul teatru, ca să nu se transforme într-un bâlci pestriț, unde fiecare încearcă să presteze cât mai gălăgios, încercând să-i acopere pe ceilalți.
Aceasta este descrierea Lunii Noi de azi. E timpul sa semnați noi contracte cu actorii interiori, cu toate părțile Eu-lui, implicate în viitoarele piese. E timpul să distribuiți rolurile, să puneți lucrurile /persoanele /sentimente /planurile în ordine, fiecare la locul lui, bine stabilit.
E momentul în care viața vine și ne spune: ieșiți la rampă, Maestre, noua stagiune e deschisă!