La începutul acestei săptămâni am intrat într-o perioadă cam confuză din punct de vedere mental, caracterizată de ușoare ciudățenii și “dificultăți de traducere”, ca să zic așa. Și toate din cauza lui Mercur, care și-a luat pănă pe 10 martie o pauză de relax, lăsând toate treburile baltă, și-a făcut bagajele și a plonjat (cu spatele!) în regatul subacvatic al Peștilor. Primul efect resimțit – se lasă cu melodrame. Ar fi cazul ca naturile sensibile sa își facă provizii de batiste pentru “mucii roz” care-i vor inunda zilele următoare, ceilalți – provizii de răbdare, pentru a-i suporta pe primii. Salvarea vine ca de obicei, de la cei care-și păstrează intact simțul umorului și, în măsura posibilităților, gândirea lucidă.

Perioada de vacanță a lui Mercur în Pești are și vești bune, fiind una plină de surprize creative – începând cu găsirea unor rezolvări ingenioase pentru problemele care stagnau de mult timp și terminând cu puseuri de inspirație cultural-artistice, ce se pot transforma pe alocuri în adevărate furtuni. Nu vă abțineți, dacă vine vorba de pânză, culori sau lut pentru modelaj. Să lăsăm sufletul să materializeze liber și nestingherit – s-ar putea să ne iasă adevărate opere de artă! Totuși dacă, luați de valul inspirațional , sunteți pe cale de a da naștere unor “opere literare” sub formă de dramatizări exagerate ale unor situații sau bârfe efervescente, e mai bine să îi puneți zăgaz și să vă trimiteți singuri “la colț”, pentru că ați cedat tentației șiretului Mercur, altfel există riscul să o facă alții…și nu va fi prea plăcut! 😉

Energiile lunare sunt și ele în descreștere până la Luna Nouă de duminică, 23 februarie, după care toată suflarea va schimba registrul, mișcându-se lin către Echinocțiu și intrând în optimista atmosferă de primăvară. Până atunci, avem aceste câteva zile palpitante, precum un montagne-russe, în care stările gen “wooow, e absolut minunat!” vor alterna cu “ce mama naibii se întâmplă?!”. Nici una, nici cealaltă nu vor fi nici reale, nici de durată. Mercur e retrograd și e pus pe șotii, atât.

Multe situații ne vor uimi în perioada aceasta și vor cere de la noi soluții ingenioase, ieșite din tipare, care ne vor cere să ne păstrăm creierul la rece, în timp inima să o lăsăm învăluită de soarele blând al primăverii. E bine să fim în relații bune cu Marea Preoteasă, dar și cu Nebunul (de Mercur :)) e timpul lor! Timpul credinței în Credință. Tot ce va fi preaplin de credință profundă va primi o șansă de realizare și susținere din partea divinității. Fără negocieri și șantaj – gen, cu un ochi te cred, iar cu altul mă uit pe furiș și mă îndoiesc. Ori la modul – tu Universule, întâi arată-mi că poți și dă-mi, după aia jur că o să cred! Nu ține. Mai întâi vom fi puși să aprofundăm treaba cu în-Crederea, să ajungem noi înșine un exemplu de Credință în Creatorul interior și abia după aceea va veni rândul Universului să intre în acțiune. Pentru cei care vor reuși, va fi o perioadă excelentă pentru implementarea proiectelor de durată și a ideilor de grup, mai ales a celor ce țin de evoluție spirituală și idealuri înalte.

Cei care se ocupă de practici spirituale, studiază medicină alternativă sau orice alt tip de cunoaștere ezoterică vor avea o susținere puternică din partea Universului. Este o perioadă minunată în care să ne amintim că totuși sufletul nostru este un templu și ar fi cazul să facem ordine în acest minunat templu.

Așadar, să dăm frâu liber creativității, să lăsăm vântul primăverii să ne răcorească mintea, să ne purificăm templul sufletului și să ne bucurăm de apropiata întâlnire cu marea Preoteasă dătătoare de viață – Primăvara.

Cu drag, Masha.