Trăim într-un timp al resetării, al respectului pentru Armonia fragilă și al scufundării după Perla în adâncimile Cerului.

Așadar, ce ne-a pregătit săptămâna 16 – 22 martie?

În primul rând, ne mișcăm anevoios, prin energiile contradictorii ale haosului și ordinii concomitent, către intersecția, numită Echinocțiu de Primăvară. Sunt vremuri ciudate.

Și totuși, dacă privim mai atent la ceea ce, la prima vedere, pare a fi haos, vom vedea că undeva în interiorul lui încep să prindă contur niște linii clare. Ordinea și Armonia nu se nasc din vid. Ele se nasc anume din haos. Care este începutul a toate.

De aceea încetați să vă mai zbuciumați și să vă panicați. Înmărmuriți în nemișcare la marginea Universului și ascultați -i șoapta… Universul nu țipă, și nu ridică vocea, pentru a se face auzit, că nu vinde marfă în piață. Universul ne vorbește în șoaptă, atât de încet, încât îl vor putea auzi doar cei cu o tăcere adâncă în interior.

Acum e o perioadă, în care sunt foarte eficiente practicile cu oglinzi.

Luați o oglinda – de dorit să fie una nouă. Priviți-vă în ea atent și profund. Nu , nu mă refer la cine știe ce riduri, puncte sau pistrui. În ochi. Priviți profund, scufundați în totalitate în reflexia ochilor proprii. În adâncimea tunelului lor, ce duce câtre suflet. Și observați. Toate senzațiile, gândurile, sau emoțiile care apar; toate reacțiile corpului. Nu analizați! Pur și simplu, observați! Cel mai eficient ar fi să faceți acest lucru înainte de a merge la somn. Pentru că în vis s-ar putea să vă vină multe sugestii și soluții.

Încă o practică foarte utilă, pe care o putem face în aceste zile, cu mult timp personal la dispoziție: gândiți-vă la voi, la propria voastră persoană, dar peste un an. Cine veți fi, cum vă percepeți în acel viitor, ce ați reușit să realizați, către ce v-ați îndreptat și unde ați ajuns, în ce măsură v-a schimbat această perioadă, din martie până în martie. Permiteți-i acestei senzații – de a vă simți “voi peste un an” – să vă acapareze în totalitate. Și atunci când vezi vizualiza clar acel Eu, deja schimbat de evenimentele anului care a trecut, rugați-L să vă susțină și să vă însoțească pe parcursul întregului an, să vă fie consilier și ghid.

Cum ziceam, e timpul resetării, timpul în care ne reglăm li ne închidem conturile vechi, timpul în care aruncăm la gunoi valize inutile, fără mânere sau fermoar.Curățenia generală de dinaintea Echinocțiului.

E timpul bilanțului experiențelor dobândite. Fără emoții. Doar constatarea experiențelor prin care ați trecut și concluziile trase.

Asta nu înseamnă să iertați binevoitor pe toată lumea la grămadă. Acest lucru înseamnă că, din punct de vedere emoțional, nu vă veți mai cheltui de acum încolo energia pe conflicte și dezbateri interioare.

Dacă ați înțeles clar că trebuie să renunțați la ceva, renunțați! Dacă ați luat decizia că este necesar ca cineva să plătească, pentru a compensa toate daunele pe care vi le-a pricinuit, atunci, pur și simplu, comunicați-i hotărârea, calm și detașat. Universul știe ce are de făcut mai departe.

Dacă ați hotărât că vreți să schimbați direcția, schimbați-o, fără a-i întreba pe toți din jur dacă faceți bine și ce părere au ei despre asta. Este viața voastră și sunt deciziile voastre! Și oricum, indiferent de părerile cui țineți cont, doar voi veți răspunde pentru ceea ce decideți.

Și atunci, de ce să vă interesați la infinit, dacă toată lumea este sau nu de acord?! Nu, nu vor fi toți de acord. Dar aceasta este alegerea lor și dreptul lor. Permiteți-le să și le trăiască! Numai nu dați înapoi de la hotărârile, pe care le-ați luat personal, cu mintea și sufletul propriu, nu dați înapoi de la a vă trăi propria viață.

Este timpul armoniei fragile, în primul rând a armoniei cu noi înșine. Aveți grijă de ea. Prea multă agitație zgomotoasă în jur, prea multe vânturi suflă concomitent din diferite direcții! Nu le permiteți să vă devieze de la linia de viață pe care v-ați trasat-o.

E timpul scufundării după Perla din adâncul Cerurilor. De ce nu a scufundării la fundul Oceanului?…

:)Pentru că Oceanul este doar reflexia Cerului..a spus-o un înțelept tibetan:) Apropos, vă las să vă explicați singuri semnificația acestei fraze, poate voi percepeți sensul diferit de mine (el fiind, în același timp, la fel de corect). Mi-ar face mare plăcere, dacă vreți, să-mi scrieți propriile variante de interpretare. Așadar, plonjați cât mai curajos în propriile Ceruri!

În concluzie, săptămâna este și liniștită, și tumultoasă în același timp; de parcă toată dualitatea lumii se manifestă pe planetă acum, pentru a ne învăța câ totul este Unul. Pentru a ne învăța, în mijlocul nașterii ordinii divine din haos, să găsim și să trăim Armonia.

Cu drag, Masha.