Balanță (și Ascendent în Balanță, casa 5)

Cam contradictorie influența. 🙂 Saturn seriosul și taciturnul, Saturn responsabilul și muncitorul – intră în casa bucuriei, a relaxării, a concediului și a plăcerilor!

Poate aveți o muncă legată de turism, stațiuni de odihnă, de spectacole, de evenimente distractive, de orice activități recreative, care de acum încolo se vor restrânge.

La fel de bine Saturn vă poate limita distracția și concediile proprii în următoarea perioadă.

Saturn în casa a cincea (care mai este și casa copiilor) guvernează și venirea pe lume a bebelușilor, dacă și alte aspecte din harta personală o susțin;

o altă variantă poate fi intrarea într-o perioadă, în care vom obosi ceva mai mult, pentru că ne asumăm obligații în plus legate cumva de copii, nepoți, etc.

Saturn pe casa 5 ar mai putea însemna, în anumite cazuri, venirea pe lume a doi copii în aceeași familie, la scurt interval unul după celălalt (pot fi atât doi frați, cât și doi verișori);

pentru cei mai în vârstă ar putea însemna nașterea nepoților; sau copiii maturi, cu familii, vă pot ruga să vă implicați mai mult în îngrijirea nepoților deja existenți;

Într-o altă variantă, pentru cei cu marcaj de Balanță, Saturn pe casa 5 ar putea însemna angajarea ca educator, baby-sitter;

mai poate însemna o implicare totală în educația propriilor copii, așa cum nu ați mai făcut-o până acum;

sau poate că propriul vostru copil își va asuma, dintr-o dată, niște responsabilități suplimentare, încercând să își găsească o sursă de venit. Și nu e relevantă vârsta – acel copil ar putea fi chiar încă la școală/liceu, dar, fie împins de necesități crescute, să dorească să câștige bani proprii,

fie poate fi vorba de un tânăr talent, care are deja abilități ori idei ce îi pot aduce profit dintr-o afacere începută chiar de pe băncile școlii. Da, acesta este un alt aspect al lui Saturn în casa a cincea – copiii noștri ar putea începe o muncă part-time, o colaborare sau își pot deschide chiar ei un business. Nu putem decât să ne bucurăm! 🙂

Tot casa 5 guvernează aventurile romantice, iubirea îndrăgostirea, amanții și amantele (tadaaam!:)) Cei singuri(la propriu sau la figurat -mă refer la acea singurătate în doi) s-ar putea implica în această perioadă într-o relație. Ca și statut aceasta va fi una romantică, dar una cu o evoluție lentă. În funcție da harta personală, fie implicarea nativului nu este una foarte mare, fie treaba e serioasă, dar aspectul limitativ al lui Saturn duce la imposibilitatea ca cei doi îndrăgostiți să fie împreună; pe motiv că unul dintre parteneri este căsătorit și încă nu s-a hotărât la un divorț legal, sau poate actele au fost depuse, dar procesul va dura mult (știm deja, doi-trei ani!), fie din alt motiv . Ideea e că Saturn va pune restricții și va face ca întâlnirile dintre cei doi să se realizeze cu dificultate. No, dacă-i iubire mare, e musai să depășiți obstacolele! 😀

Casa 5 mai este casa creației și a creativității. Când este aspectată de Saturn, creativitatea capătă o direcție practică, putând fi transformată mai ușor în ceva ce generează profit.

Saturn este o planetă mai pragmatică de fel, așa că cei care au idei creative, vor găsi acestora o aplicație concretă și palpabilă în următoarea perioadă. Aici îi dăm lui Saturn o bilă albă.

Sau, unii nativi cu marcaj de Balanță ar putea găsi un acum job, legat de creativitate sau de creație;

fie, într-o variantă restrictivă, în funcție de hartă, Saturn le poate schimba unor nativi mai artiști de fel locul de muncă, restrângând activitățile creative, pe cele legate de artă și trecându-i la o muncă mai prozaică, dar mai bine remunerată. De exemplu, dacă sunteți actori, cântăreți, lucrați la teatru, la operă, la urma urmei, într-un local cu program de divertisment, Saturn ar putea să vă restrângă repertoriul, sau numărul de spectacole, turnee, emisiuni, etc. sau vă poate trece la o muncă, care nu mai are legătură cu vocația, creativitatea sau exprimarea voastră artistică. Sau are, dar într-o versiune mai materialistă, mai pragmatică.

Scorpion(și Ascendent în Scorpion, casa a 4-a)

O casă astrologică care guvernează starea noastră emoțională, confortul zilnic, locul de trai, bunurile imobile, dar și fundația noastră ca persoane, adică rădăcinile, neamul. Pentru acești nativi un Saturn limitativ în casa a patra ar putea, de exemplu, să îngreuneze construcția unei case; terminarea ei s-ar putea prelungi pentru următorii 3 ani.

Ar mai putea fi vorba despre o mutare, fie în alt oraș, localitate, fie în altă țară, în

anumite cazuri, este vorba despre tergiversarea vânzării unui imobil. În acest caz soluția este să vindeți repede (în fereastra dintre 2.07 și 18.12, când Saturn revine pentru câteva luni în Capricorn) , astfel veți aștepta timp de trei ani următoarea ocazie.

Saturn ar putea să înghețe vânzările în zona caselor, terenurilor și în general, a bunurilor imobile.

Casa 4 mai semnifică familia. Saturn ar putea instala o răceală în relațiile de familie. Sau poate doar vi se restrânge familia, sau se va schimba polul de putere, altcineva devenind liderul ei.

Există și posibilitatea să vă mutați întru o casă cu spațiu mai mic deoarece Saturn tinde să restrângă totul.

Deoarece Saturn mai simbolizează și munca, atunci când e plasat în clasa a patra, el ar mai putea însemna mutarea muncii la domiciliu, începerea unei afaceri de acasă, în regim online,etc. Cum Scorpionul este un semn medical, psihologic, finanțist, acest job ar putea fi legat de consultanță financiară, medical-nutriționistă, consiliere psihologică, dezvoltare personală, servicii IT.

Casa 4 mai semnifică, cum am spus, familia, rădăcinile noastre. Saturn în 4 poate aduce lumină referitor la rezultatele unor teste de paternitate, sau pot veni alte informații neștiute despre părinți.

Pentru unii ar putea însemna cumpăraree de mobilă veche, bijuterii sau orice alte produse de anticariat, guvernate tot de Saturn.

În sfârșit, mulți dintre cei cu marcaj de Scorpion ar putea merge la locurile lor de baștină, sau ale părinților- acolo unde poate nu au mai fost niciodată, pentru a-și cunoaște originile Neamului. Se poate realiza așadar în următoarea perioadă o restabilire a legăturilor pierdute cu propriul arbore genealogic.

Săgetător (și Ascendent în Săgetător, casa a 3-a)

Acestor nativi Saturn le va restrânge drumurile, mai ales cele în interes de serviciu ori pe cele legate de studii. Dacă până acum reușeați să plecați la muncă departe, acum munca voastră s-ar putea muta mai aproape de casă, de cei dragi;  sau ați putea chiar să vă pierdeți locul actual de muncă.

Sau, orele voastre de muncă se pot micșora, în special dacă predați ceva, ori dacă lucrați în învățământ, deoarece casa 3 are legătură și cu educația primară.

Tot casa 3 guvernează dobândirea abilităților de orice fel; este posibil să doriți să faceti o școlarizare, unde veți învăța ceva nou, diferit de ceea ce ați făcut până acum. Deci, poate fi vorba despre o reconversie profesională impusă, fie de circumstanțe, fie de dorința voastră de a încerca și altceva.

Cum Saturn este o planetă lentă, acest proces va trebui făcut pas cu pas, implicând răbdare și muncă susținută. Cel mai probabil el va fi unul de durată, pentru aproximativ trei ani; pentru unii poate fi vorba despre studiul unei noi limbi, pentru alții – a unui nou mod de comunicare ori de exprimare nu doar verbală, ci și prin sunet, voce sau fotografii și imagini; Casa trei guvernează abilitățile de comunicare sub orice formă, dar și învățarea limbilor străine; În orice caz, tot acest proces de dobândire de noi abilități sau de reconversie profesională va dura în jur de trei ani, la sfârșitul cărora veți deveni un maestru în ceea ce faceți, dacă vă veți lăsa îndrumat și disciplinat de minuțiosul Saturn .

Casa 3 mai poate vorbi despre diverse depuneri de acte: fie va trebui să adunați un dosar cu acte pentru studii, fie pentru plecarea în străinătate, fie pentru a certifica ceva.

Putem să ne imaginăm și următorul scenariu: doriți să faceți o schimbare în carieră, sa avansați, să vă schimbați specializarea; pentru aceasta e nevoie fie de o mutare, fie de învățarea unei limbi, fie de așteptarea unei vize, fie veți aștepta emiterea actelor în urma depunerii unor dosare, pentru a întra într-o legalitate.

Nimic din toate acestea nu se va întâmpla foarte repede. Acest proces de avansare,de reconfigurare și de începere a unui nou gen de activitate ar putea dura în jur de doi-trei ani. Ne e deloc cazul să vă descurajați! Avantajul va fi faptul că ceea ce o să dobândiți la sfârșit – fie o abilitate, fie un nou nivel de cunoaștere, un nou nivel de a profesa, fie accesul la o nișă nouă de public, va fi foarte stabil – Saturn va avea grijă de asta, premiindu-vă munca susținută cu cadouri binemeritate – stabilitate financiară și profesională pentru următorii 30 de ani.

Ce altceva ar mai putea activa un tranzit Saturnian peste casa 3? Tot ceea ce scriem sau vorbim în public

Poate că plănuiți să scrieți o carte.(de ce nu? ;)) Saturn promite că succesul acesteia va fi unul stabil și de durată, chiar dacă veți lucra la ea mai mult timp ca de obicei, întorcându-vă și refăcând-o.

Poate lucrați la un suport de curs online. Orice activitate ce ține de învățarea proprie sau de învățarea altor persoane(verbal și scris) și implică muncă zilnică și seriozitate, va fi favorizat:

fie că sunteți student, fie că aveți un vlog pe YouTube, fie că lucrați la un site de dezvoltare personală, fie că doriți să faceți activitate de coaching, să oferiți consultanță de orice fel – cu seriozitate, disciplină și multă muncă (adică tot ce-i place lui Saturn) puteți ajunge printre profesioniștii recunoscuți din domeniu.

Și nu în ultimul rând: dacă în această perioadă începeți o colaborare cu cineva, acei oameni aduși de energia lui Saturn se vor dovedi a fi foarte serioși, foarte valoroși și vor rămâne mult timp lângă voi – tot pentru aproximativ 30 de ani, adică la următoarea revenire a lui Saturn în punctul în care e acum.

Capricorn și Ascendent în Capricorn, casa a 2-a.

În sfârșit Saturn pleacă din casa 1, a personalității voastre, astfel încât pietroiul care va apăsa umerii în ultimii ani o ia la vale, permițându-vă să respirați mai ușor. Vor dispărea problemele legate de căsătorie, parteneriate și relații. Mulți dintre Capricorni vor divorța, devenind liberi.

Saturn vă intră în sectorul veniturilor. Mulți dintre voi vor începe să câștige bani într-un mod diferit decât până acum. Până în vară va fi un fel de tatonare de teren, iar cu adevărat lucrurile vor prinde contur abia la sfârșitul acestui an, atunci când în preajma ultimei eclipse din acest an, petrecute în Capricorn, Saturn va face conjuncție cu generosul Jupiter. Nu înzadar astrologii au supranumit-o Conjuncția noilor începuturi. 🙂 Jupiter vă va ajuta să începeți ceva , să puneți bazele unei afaceri noi, într-o sferă de activitate nouă; iar Saturn îi va conferi legalitate.

Dacă atitudinea voastră se va dovedi a fi una serioasă și foarte responsabilă, ceea ce veți începe atunci ar putea dura aproximativ 20 de ani. Să nu vă faceți iluzii că va fi foarte ușor. Saturn patronează munca susținută, tenacitatea, răbdarea și simțul datoriei. deci efortul va fi foarte mare, dar și rezultatele pe măsură! Până ajungem în acel punct, vor mai fi încercări. Ați putea să vă pierdeți actualul loc de muncă, sau să dispară obiectul muncii, sau poate nu-l veți pierde de tot, însă vi se vor diminua veniturile; sau cineva pe care contați cu niște bani ori servicii nu-și va mai respecta obligațiile, cauzând pierderi.

Pe scurt, Saturn, la fel ca și altor semne, vă poate închide un robinet de venituri și deschide un altul, poate mult mai potrivit pentru voi pe termen lung. Dar cu o singură condiție: cuvântul-cheie de care nu trebuie să uitați va fi responsabilitate. Va trebui să vă asumați cu curaj niște responsabilități, pentru a putea genera venituri. Poate că în trecut ați fost obișnuiți să contați pe sponsorizări, împrumuturi, investitori sau, la nivel mai mic, pe sprijin financiar de la părinți, sau ajutoare lunare de la copii, dacă aveți o vârstă matură. Acum va trebui să contați doar pe voi. Și asta va fi cheia succesului.

Ar mai exista varianta când un business existent care a stagnat nemaifiind profitabil, să poată fi „resuscitat„, pe parcursul acestui an, dar nu prin împrumuturi, ci muncind, cu forțe proprii, prin schimbarea domeniului și găsirea unui mod diferit de a face bani. Rezultatele palpabile vor apărea abia în a doua parte a lui decembrie 2020.

Dacă nu e vorba de o afacere proprie și sunteți angajat, influența lui Saturn s-ar putea manifesta printr-un nou contract, la care veți avea mai mult de muncă, sau puteți primi o funcție cu mai multe responsabilități;

vor mai fi aspectați toți cei ce au activități ce implică efort repetitiv, antrenamente – dansatori, actori, sportivi, speakeri, bloggeri, militari, pe scurt, cei ce fac același lucru zi de zi și manifestă tenacitate și disciplină. Va fi multă muncă, antrenamente, repetiții, duble și multe ore dedicate muncii. Iarăși, cuvinte cheie – disciplină, rezultate tot mai mari, obținute pas cu pas.

Saturn simbolizează cărămizile, iar acestea vor fi cărămizile succesului ,vostru construit cu răbdare, precum o casă a visurilor, în decursul celor 3 ani ce vin.

Dar, casa 2 mai reprezintă sistemul vostru de valori, autoevaluarea, sentimentul propriei valori. Aici ar putea veni niște ispite și teste, în urma cărora char veți putea avea o impresie foarte clară cu privire la propria valoare. Dacă le veți trece cu bine, nimeni de acum încolo nu va mai reuși să vă clatine încrederea în propriile forțe, iar stima de sine ar putea crește atât de mult , încât să luați decizia ca niciodată, sub nicio formă să nu mai faceți troc cu propria conștiință sau să vă coborâți la un nivel care nu vă reprezintă.

Nu în ultimul rând, casa 2 este casa afacerilor în familie, care fie se restrâng, fie voi ieșiți din ele, pornind ceva pe cont propriu.

Deoarece Saturn mai guvernează și timpul, ar putea fi vorba și de niște investiții în ceva vechi, gen case vechi, mobilă de anticariat, bunuri imobile, ori ceva ce crește în timp ca valoare, cum ar fi bijuterii, metale nobile, obiecte de artă valoroase.

Vărsător (și Ascendent în Vărsător, casa 1).

Atunci când ne tranzitează casa personalității, Saturn ne schimbă foarte puternic pe interior și chiar și pe exterior. Deoarece semnifică maturizarea, acest tranzit ne schimbă caracterul, începând cu 2020 începem să gândim diferit.

Unii dintre nativi ar putea deveni mai responsabili.Veți simți brusc nevoia să reevaluați totul în viața voastră, inclusiv relațiile. Poate fi vorba de o separare de părinți, dacă aveți o vârstă  mai tânără ( vizați cei cu vârsta între 26-29 ani) .

Saturn în tranzit peste casa 1 mai poate provoca divorț, dacă relația în care sunteți implicat nu este de calitate ,ori partenerul nu e genul care să își asume obligații legale, preferând concubinajul.

La fel de bine, dacă este vorba despre un partener serios, devotat, cu calități saturniene, acest tranzit îi poate împinge la căsătorie pe Vărsători.

Saturn iubește legea și ordinea ca nimeni altul, așa că s-ar putea să mai simțiți nevoia puternică de a vă face ordine în viață, în relații, de a întra în legalitate cu ceva…o disponibilitate interioară de a vă asuma noi obligații în viață. Cu alte cuvinte, maturitate.

Aceste metamorfoze interioare vor conferi personalității voastre, până și în înfățișare, o anume seriozitate și sobrietate. S-ar putea să înceapă să vă placă ținutele all-black, negrul fiind prin definiție o culoare saturniană. S-ar putea să vi se schimbe și gusturile în materie de accesorii, urmând tendința lui Saturn de a micșora totul – bijuterii mai delicate, fără urmă de opulență, poșete mai clasice și mai compacte – în general, veți trece la un look mai auster și mai aristocratic, o vestimentație bazată în special pe alb și negru.

Așadar, cu Saturn în casa 1 veți trece printr-o reevaluare totală a propriei personalități, eliminând și renunțând la tot ce e inutil, de fațadă și neautentic în existența voastră – de la obiecte și relații expirate, la culori țipătoare, la obiceiuri nocive sau… la kilograme în plus. Adică, între 2020 și 2023 va fi o perioadă ideală pentru slăbit , cum deja v-ați dat seama! 🙂 Saturn cel ascetic chiar guvernează regimul alimentar, reducând cantitatea de alimente consumate, impunând o disciplină în mâncare, mișcare etc. E de bine, zic! 🙂

Tot de Saturn în casa 1 ține schimbarea locului de trai, conștientizarea faptului că trebuie să vă asumați niște responsabilități , luați decizia de a vă muta dintr-o locuință comună – posibil, cum am zi s și mai sus – ați locuit până atunci cu părinții (cei tineri) sau cu copiii(cei maturi) , sau cu un soț de care tocmai vă separați- după caz.

Saturn este o planetă singuratică. Ideea e că toate aceste mutări sunt de bun augur și vă vor ajuta mult, ca departe de orice influențe perturbatoare să vă puneți la punct un plan foarte clar . Dintr-o dată, veți ști exact ce aveți de făcut. Ba chiar veți vedea clar ce au de făcut și ceilalți. Unii ar putea să-și descopere în 2020 calități de mentor, profesor sau antrenor pentru ceilalți.

Dacă vă gândiți în acești 3 ani, cu Saturn în casa schimbării personalității, să vă reprofilați pe activități de predare a ceva – ați făcut o alegere excelentă. Folosiți acest an unic pentru cei cu marcaj de Vărsător, Universul vă oferă o șansă rară, deoarece combinația astrală chiar este una rară: din decembrie lui Saturn i se alătură Jupiter – șansa unui nou început ca persoană.

Nu băgați în seamă greutățile, virușii sau crizele. Folosiți acest an pentru a vă restarta viața! Direcții indicate: 1.școlarizare , pentru performanță într-o profesie, calificare,  care vă va aduce profit minim 20 de ani de acum încolo și

2, numai dacă există premize în astrograma personală – emigrare, dobândirea unei alte cetățenii. Totul e să știți clar ce vreți și să acționați. Susținere veți avea în toate!

Pești (și Ascendent în Pești, casa 12)

Saturn în casa 12 impune focusarea întregii atenții pe o singură problemă. Casa 12 ne spune ce anume trebuie sa corectăm în aceasta viata, pentru a evolua în această întrupare. Ea poate sa ne indice si unele din modalitatile pe care le avem la dispoziție pentru a face acest lucru, caci reprezintă inspirația, talentul ascuns al fiecăruia.

La nivel fizic indica izolare benevolă în manăstiri, locuri de meditație, locații ascunse, laboratoare,  ori una impusă  in spitale, ospicii, penitenciare; ori poare fi muncă  de creație, ori muncă în  organizații caritabile, voluntariate etc .

Saturn poate aduce restricții legate de lege și ordine în aceste domenii, dar în același timp, indică muncă grea și asiduă, ce are legătură cu aceste sectoare în următorii 3 ani.

Există și un procent mic de nativi cu o hartă natală mai tensionată(dar trebuie avertizați și ei), în care scenariul poate merge în zona izolării forțate într-o instituție de penitență, ca urmare a unui proces în care sunt inculpați,iar sentința ar putea fi în jur de 2-3 ani; sau poate fi vorba despre spitalizare – în general, pentru operații planificate– deoarece Saturn e planeta planificării, a punerii în ordine, inclusiv a sănătății.

Sau poate veți avea grijă de cineva care e internat, pe care trebuie să-l vizitați periodic,gen spital, ospiciu, azil (Saturn mai arată munca sau activitățile repetitive). Sau poate sănătatea proprie vă va cere o internare/izolare temporară, dar periodică pentru niște proceduri de menținere gen sanatoriu, cure, perfuzii cu anumite substanțe, recuperări etc.

De cele mai multe ori însă, dacă nu aveți probleme de sănătate ce necesită acea întreținere periodică, ori o activitate legată de aceste domenii, dar aveți un marcaj de Pești, există varianta în care vă veți simți captiv și lipsit de alternative doar la nivel emoțional și mental.

De exemplu, persoanele care încă mai locuiesc cu rudele, gen părinți sau socri cu un caracter dificil, dar fără a avea posibilitatea de a vă izola de ei, sau tinerii părinți, cărora nașterea unui copil le-a dat peste cap programul de odihnă și distracție, care se simt sufocați, etc .

Pentru ceilalți, această muncă grea într-un spațiu închis va fi una de ordin spiritual, de lucru cu spațiul propriul suflet,ce strigă după eliberare, de limitările și fricile interioare proprii. Pentru a putea face acestă schimbare din interior, Saturn ne poate impune o auto-izolare, sau putem noi înșine să începem să ne-o dorim, pentru a nu fi bruiați/ deranjați, pentru a ne putea auzi mai bine vocea inimii punându-ne restul activităților pe planul doi. În această izolare Saturn ne va ajuta să lucrăm la ceva, pentru care tocmai a sosit timpul: la propria eliberare de frici, blocaje, limitări, programe ce ne țin captivi în supunere și receptivitate față de programarea socială.

Acum a venit timpul pentru cercetarea aprofundată a subconștientului propriu și eliberarea lui, căci Saturn întotdeauna ne arată sectorul, în care lipsește ceva, unde e o carență ce trebuie înlăturată, de dragul evoluției proprii.

Saturn în casa 12 mai poate cere de la noi renașterea credinței, atât în noi, cât și în ceilalți oameni, ajutându-i să-L cunoască pe Dumnezeu. De aceea el va favoriza orice învățare în domeniul religios, spiritual, ezoteric.

Poate fi vorba și despre studiul științelor oculte: astrologiei, tarot-ului, runelor, numerologiei, a viselor premonitorii și a controlării acestora(arta visării), a meditației și a hipnozei. Aceste studii le veți face fie pentru a vă cunoaște mai bine la nivel de Sine, fie pentru a-i ajuta pe ceilalți să se cunoască.

Vă iubesc și vă doresc să vă fie de maxim folos această informație. Și nu uitați că întotdeauna avem în dar de la Dumnezeu Liberul Arbitru: vorba unui astrolog celebru, astrele doar predispun, dar nu dispun!

Cu drag, Masha.

25martie 2020

Începutul analizei pe zodii aici