Încă o săptămână cu potențial uriaș de transformare a lumii în care trăim.
Plutește în aer o energie extrem de agresivă a Berbecului, care va împinge pe mulți la ieșiri excentrice și  declarații răsunătoare, o energie care vor pune paie pe foc, inflamând  spiritele în societate. Acest lucru se va resimți chiar din primele zile ale săptămânii.
Tot ce se întâmplă acum pe scena internațională fie ne va face să descoperim personaje politice noi, cu viziuni controversate privind viitorul lumii, fie le va pune pe cele deja cunoscute într o postură nouă, una….să-i zicem, delicată. Și aici e momentul să spun câteva cuvinte despre Lilith (conjunctă cu Soarele din Berbec),care nu e străină de crearea acestei atmosfere, marcate de un dinamism necontrolat , mai ales de joi, când intră în aspect și cu Mercur. Agresivitatea se mută în spațiul informațional.  Anumite personaje-cheie din viața socială – celebrități, politicieni, etc încep să facă ori să spună lucruri greu de imaginat, șocând ori discreditându-se pe sine.    
       Acest aspect a lui Lilith  a mai fost activ pe 25 martie, iar dacă ne uităm în ziare vedem că la acel moment Putin declara că concediul impus cetățenilor  va fi suportat de către angajatori și nu de către statul rus, ceea ce chiar a produs o stare de șoc în rândul populației.
     Alaltăieri, în ziarul “Le Monde”, Bill Gates le-a cerut oficial liderilor lumii să se implice în realizarea celor 3 obiective propuse de el în luptă cu coronavirusul, unul dintre care este finanțarea dezvoltării unui vaccin, pentru imunizarea globlală  a populației.

      O altă declarație, cu adevărat șocantă a fost făcută zilele trecute de către Donald Trump . Acesta a semnat un Decret prin care declară  Luna spațiu de exploatare minieră, ce aparține doar SUA, menționând că nu are nevoie de permisiunea nici unui stat pentru a demara proiecte în spațiul cosmic.   Cu alte cuvinte, Luna a fost declarată un fel de Vest sălbatic, în care cine a ajuns primul acela  a înfipt stegulețul . Acest aspect și  reacțiile pe care le-a provocat vor avea repercusiuni mai ales în august, riscând să îl ducă pe liderul american inclusiv în pragul unor acțiuni militare ( probabil cu Rusia sau China),  devenind posibilă inclusiv varianta începerii unui conflict pentru spațiul din afara Terrei.

      În această săptămână vor exista câteva momente, în care Lilith se va manifesta foarte puternic. Mă refer la  ziua de joi, 16 aprilie  în care  face conjuncție cu Mercur, care, la rândul lui intră în Berbec. Am putea fi martorii altor declarații incendiare;
fie că este vorba despre subiectul americanii pe Lună , fie vor exista reacții  la o altă declarație de amenințare a președintelui american, de data acesta la adresa OMS, cu privire la suspendarea finanțării, fiindcă a favorizat China în lupta cu pandemia de coronavirus; fie ar putea fi vorba despre ieșirea la rampă a unui lider fictiv ori… neoficial.  Îi așteptăm și pe ai noștri, ca brazii…știu că au potențial și nu ne vor dezamăgi!  😀
  În orice caz, tendința de auto-discreditare a unor persoane publice va fi un laitmotiv al întregului an 2020; doar că în următoarele 2-3 săptămâni ele vor atinge apogeul.  Trebuie să fim atenți la informațiile ce vin acum, pentru că unele dintre ele ne vor ajuta să înțelegem peste câteva luni, care au fost evenimentele premergătoare situației militare tensionate, care se prefigurează astrologic pentru lunile august – septembrie .
    Apropo, sindromul de care vorbeam mai sus,  îl vom regăsi în următoarea perioadă nu doar pe scena politică. Aceleași tendințe dictatoriale  le vom putea observa și la cei apropiați, mai ales la nativii cu marcaj al elementului Foc în harta natală (Berbecii, Leii, Săgetătorii ).
     Așa este și Donald Trump, care are ascendentul în Leu, fapt care îi conferă acestuia atitudinea bătăioasă și ultra categorică, cu care ne-a obișnuit și care acum a atins cote maxime.
Bine, având în vedere că pe cer mai avem în aceste zile și așa-numitul aspect al milionarilor (Jupiter – Pluto), care deschide unora șanse fabuloase de îmbogățire, nici nu mă miră că afaceristul Trump, cu flerul lui imbatabil de rechin financiar(ori cu niște consultanți foarte buni în astrologie prin preajmă) vrea fix acu Luna de pe cer, la propriu!   😀
În concluzie, atenție mare la persoanele din anturaj, care au  marcaj de Săgetător, Leu sau ….Berbec, în special.
Dacă vă regăsiți printre nativii de mai sus, aveți grijă în această săptămână cum vă exprimați, ce metode folosiți în comunicare – este foarte important!
Vă aflați în zona de risc, având impresia ca vi se permite să faceți și să spuneți  orice, putând genera în jurul vostru un haos gălăgios, plin de cuvinte și reacții negândite, jignitoare, exagerate, șocante. Încercati sa vă stăpâniți, pentru a nu vă compromite bunul nume și relațiile la care țineți.  Veți produce o impresie atât de dezagreabilă, încât consecințele ar putea fi ireparabile     
      Dar să privim lucrurile și dintr-o cheie pozitivă:  dacă aveți planuri și scopuri de atins, v-ați putea controla energia ardenta ce vine de sus , canalizând-o câtre un proiect de anvergura sau către orice acțiune ce necesită un consum mare de energie (curățenia de Paști, de exemplu :)))  Luați hotărâri cu privire la intrebări legate de viitorul vostru, pe care până acum nu ați avut sufiicient curaj ori energie să le abordați (ok, nu chiar ca Trump, că avem multe de făcut și prin propriile ogrăzi :)) . Veți reuși, cu siguranță!
Către weekend atmosfera devine mai aerisită. Totuși, o intensitate emoțională și un curaj de a manifesta acele emoții plutesc în aer, favorizând relațiile romantice. Am putea profita de această deschidere emoțională, petrecând timp de calitate cu cei pe care îi iubim, sau comunicând într-un mod foarte plăcut, din punct de vedere emoțional, cu prietenii.
p.s. De miercuri Luna intră în Vărtor, făcând sextil cu Neptun.  Atenție la tensiunea arterială.
p.p.s. Că tot devine din această seara activă quadratura Soare-Pluto, care de regulă aduce tornade, ploi și în general schimbări ale vremii: să ne rugăm să aducă ploaie binefăcătoare nu doar peste lanurile și livezile noastre, ci și la frații ucraineni greu încercați, pentru a stinge incendiul de la Cernobîl care pare că nu  se mai termină… După meditația planetară din 5.04 cred că am conștientizat deja cu toții, că cele mai puternice instrumente de vindecare, inclusiv la nivel global sunt și întotdeauna vor fi iubirea și compasiunea.
Vă urez o săptămână liniștită!
Cu drag, Masha.