Durerea unei inimi rănite din iubire a inspirat de milenii și încă mai inspiră melodii, romane și versuri pe tema despărțirii, a înșelării, a trădării, a rivalității, a sentimentelor de iubire neîmpărtășite!  Și aceste creații au un succes enorm, ca dovadă că suntem cu toții (încă)extrem de vulnerabili în acest sector, chit că dimensiunea 5D ne bate la ușă! 😀

Da. O problemă mult mai răspândită decât putem crede (fiindcă mulți o ascund extrem de adânc în interior) – o inimă rănită. Și nu oricine are puterea de a face față acestui gen de suferință, care poate avea puterea unui uragan, a unei tornade emoționale ce poate afecta la fel de puternic precum o calamitate naturală.

Uneori persoana înțelege perfect, cu rațiunea, că trebuie să se detașeze de cel/cea care îi provoacă durerea, să uite, să își canalizeze atenția în altă direcție, dar…frustrarea, gelozia, supărarea, așteptările nerealizate sunt atât de puternice, încât nu-l lasă, trăgându-l fără voie înapoi în trecut

Și, fără a face referire la motivele predispoziției cuiva de a fi afectat emoțional (acestea fac subiectul altor articole), dați-mi voie să vă prezint o tehnică de urgență, un prim-ajutor de îndepărtare a energiilor negative din spațiul energetic al inimii, foarte util atunci, când agresiunile și interferențele ne limitează liberul arbitru și nu reușim  deloc să  conștientizăm și să lucrăm cu cauzele interioare, sau când alte metode recomandate nu au efect.

Veți avea nevoie de o bucățică de jad(de dorit acea varietate mai mată, numită nefrit) Ideal ar fi să nu fie mai mică de mărimea unei falange, adică apr.1,5- 2 cm ( nu sunt potrivite mărgelele mici). Dacă aveți o piatră-pandantiv, e de dorit să înlăturați metalul – energia cristalului nu trebuie să fie bruiată de niciun fel de alte elemente.

Cei care au experiență în lucrul cu cristalele cunosc bine proprietățile benefice ale nefritului (jadului) asupra  sănătății, puterea lui de a echilibra energiile interioare, de a calma sistemul nervos, de a restabili legătura dintre corpul mental și emoțional, da a ajuta la începerea unui nou ciclu de dezvoltare în viață și multe alte calități minunate care fac din acest mineral un prieten de nădejde atunci când avem nevoie de ajutor.

Am mai avea nevoie (ideal, dar nu obligatoriu) de câteva picături de ulei eteric de bună calitate, lavandă și geranium(mușcată) + lampă pentru aromaterapie.

Ca și durată de timp, cel mai bine ar fi să vă ghidați după nevoia interioară și timpul personal disponibil – în funcție de asta, puteți organiza o adevărată sesiune de vindecare de 1-2 ore, sau doar o mini-terapie; ceea ce contează cu adevărat este să stabiliți, cât timp aveți cu adevărat la dispoziție, pentru a nu fi deranjați pe parcursul practicii de nimeni și de nimic: telefonul sună/trebuie să scoateți câinele la plimbare/trebuie să-i dați pastilele bunicii/vine mama de la muncă/trebuie să terminați repede că începe serialul/meciul, etc….

E în joc echilibrul vostru sufletesc, iar ceea ce urmează să faceți echivalează cu o ședință de terapie psiho-emoțională a inimii, deci luați asta în serios!

Focul la inimă”, cum numeau strămoșii noștri suferința inimii rănite, fie din dragoste, fie cauzată de alt tip de pierdere ireparabila, este o afecțiune în toată regula! Iar pentru a o ameliora este nevoie de timp, calm și multă grijă față de propria persoană.nefrita proprietati

Înainte de a o folosi cristalul de nefrit/jad, avem nevoie să îl curățăm, într-un mod cât mai neagresiv. Este o etapă obligatorie, deoarece nu știm prin câte mâini a trecut, înainte de a ajunge la noi. Recomand să-l țineți pe parcursul nopții de dinaintea practicii în sare de mare uscată, pe care apoi o veți arunca. Merge și spălat în apă călduță cu puțin săpun neutru, apoi ținut sub un șuvoi puternic de apă rece și uscat prin tamponare ușoară .

De asemenea recomand ca nefritul să fie cumpărat, nu scos din vreo bijuterie veche purtată.

Pentru cei care au posibilitatea de a face ritualul fără grabă:  puteți face mai întâi o baie relaxantă, cu câteva picături din uleiurile eterice de care vorbeam mai sus. După baie, îmbrăcați haine curate, preferabil deschise la culoare și suficient de largi, ca să nu vă incomodeze. Zona pieptului trebuie să aibă deschizătură/decolteu, pentru a fi accesibilă (cămașă de noapte, bluză cu nasturi, cămașă bărbătească) Nu trebuie să aveți pe corp alte bijuterii, pietre sau accesorii. Puteți folosi lampa de aroma-terapie, dar nu și muzică. Practica se face în tăcere, pentru a putea „auzi” piatra, dar și propriul suflet.

     În liniște, vă întindeți pe pat/canapea; dacă nu aveți posibilitatea, puteți face practica așezat. Important e să găsiți o poziție cât mai confortabilă. Luați-vă nefritul și puneți-l pe zona inimii, direct pe piele. Chiar acolo, unde doare, de unde emite acea senzație de strângere, ardere mocnită, apăsare…. și simțiți piatra cu pielea. Gândiți-vă doar la nefrit/jad, concentrați-vă în totalitate doar pe el….nu pe tristețea voastră, nu pe amintirile dureroase, nu pe imaginea persoanei din cauza căreia vă doare – doar pe cristal……..simțiți-i răcoarea, greutatea, mărimea, contururile…. Încercați să percepeți energiile și undele pe care le emite (jadul/nefritul și corpul uman au aceeași frecvență de emisie și absorbție a undelor infraroșii, fiind extrem de compatibile pe schimbul de energii până la nivel celular, penetrând până la o distanță de 15 cm în țesuturi) …..vizualizați cum acele unde vă pătrund prin piele, prin torace până în centrul inimii….

Acum permiteți-vă să vizualizați chiar în acel centru al inimii toată dezamăgirea, durerea, neputința, tristețea acumulate…vizualizați cum energiile lor întunecate se unesc și formează un cheag energetic…..Acum priviți, cum el, alungindu-se,  este atras de piatră, se ridică în sus câte puțin, până când e extras și transferat în interiorul nefritului…..în același timp, vedeți cum, ocolind cheagul, din piatră către inimă, curg energiile puternice, curate, verzi-strălucitoare, vindecătoare ale cristalului de nefrit/jad, intră în inima voastră încet, o umplu din interior, vindecând și cicatrizând pereții, radiind prin ei în afara inimii voastre, formând în jurul ei un câmp verde, care o învelește din toate părțile . Nu vă grăbiți deloc când vizualizați acest proces……totul trebuie să se facă lent și temeinic…dați-vă timp pentru ca transferul să se realizeze perfect în ambele direcții…..

estresse-e-a-coerencia-cardiaca-1200x628

Când veți avea sentimentul că schimbul de energii și informații este complet, încheiați procesul.  Duceți piatra într-un loc ferit, pentru a nu vă afla în aceeași încăpere cu ea.

De asemenea, nici ceilalți membri ai familiei nu trebuie să aibă acces la ea. Apoi mergeți să vă odihniți. Ideal e ca procedura să fie făcută seara, pentru a putea merge după aceea direct a culcare.

În ziua imediat următoare, trebuie neapărat să scoateți nefritul din casă (termenul limită este maxim a treia zi) și să-l returnați Naturii, mediului său  din care a venit. Îl puteți îngropa în sol, undeva în pădure, în parc, grădină etc (asigurați-vă că e un loc unde nu-l va găsi cineva) ori, și mai bine, aruncați-l într-o apă; acțiunea o veți însoți de gândul că returnați mamei Geea ceea ce ați luat de la ea și de rugămintea ca ea să primească, odată cu piatra, și toată durerea ce ați eliminat-o, tot acel cheag de suferințe, pe care ea le poate transforma în  energie neutră).

Deja începând cu a doua zi vă veți simți mult mai bine. Dacă va fi nevoie, aproximativ peste o lună, puteți repeta tehnica, cu un alt cristal de nefrit/jad.

Notă: Această practică poate fi utilizată nu doar în cazul suferințelor cauzate de iubirea neîmpărtășită, trădări, despărțiri ci și pentru vindecarea durerilor insuportabile, cauzate de orice fel de pierdere, sau în cazul unui șoc nervos foarte mare – situații-limită de viață, după care omul nu reușește să se echilibreze de unul singur.

nefr

Tehnica este absolut inofensivă și fără nici un fel de efecte adverse; excepție ar putea face o eventuală incompatibilitate personală cu jadul/nefritul…sau utilizarea unei pietre contrafăcute, aveți grijă de unde cumpărați (de aceea eu prefer pietricelele de mineral brut din magazine specializate) E foarte puțin probabil să aveți intoleranță la nefrit, dar pentru a fi siguri, puteți cumpăra cristalul din timp, măcar cu câteva zile înaintea practicii, purtându-l cu voi, pentru a vedea ce fel de senzații vă provoacă.

p.s. Fiind și o piatră a elevării spirituale, jadul nu respinge energetic nici un semn zodiacal, având eficiență universală.  Fie de folos și spre vindecare deplină!

Cu drag, Masha. 🙂