🔥”Liber este doar acela care își poate permite să nu mintă” Albert Camus

🔥🔥🔥 Liniștea de început de an încă mai persistă, dar în această tăcere cresc nevăzuți germenii Primăverii. Frigul usucă codrii, viscolele de februarie deocamdată abia își plănuiesc horele. Dar, pe zi ce trece , se schimbă cerul, Soarele se ridică tot mai sus, viitorul drum se vede tot mai clar. Usor-ușor și omul iese din contemplarea silențioasă, în căutarea următorului nivel al existenței.

🔥Săptămâna ce începe ( voi face o scurtă descriere a întregii săptămâni) ne silește să facem o analiză a cunoștințelor și experienței pe care le deținem și să ne evaluăm potențialul: lucid și practic, precum un gospodar chibzuit își evaluează rezerva de semințe și utilaje pentru primăvară. De corectitudinea acestei evaluări depinde recolta anului care vine; căci nimeni nu va face munca în locul omului însuși, care trebuie să conteze doar pe propriile forțe.

🔥În sfera profesională această evaluare lucidă va fi deosebit de utilă. Este o săptămână nefavorabilă pentru noile începuturi, ( iar ziua de luni, datorită Lunii fără direcție, în mod special) deoarece ne vom da seama foarte repede că lipsesc anumite detalii. Și putem ajunge în situația, în care demarăm în forță un nou proiect și imediat constatăm că suntem tergiversați din cauza unei aprobări lipsă sau a altor detalii neprevăzute sau nerealist evaluate, în timp ce resursele sunt deja investite: nici să mergi înainte , nici să te întorci din drum nu se mai poate. Frustrant. Mai bine să prevedem totul încă de pe țărm, cum s-ar zice.

🔥În schimb sarcini mici, separate, în care fiecare etapă parcursă aduce niște rezultate – putem începe. Oricum, nu e vreme de leneveală. Nu mai este doar timpul planificării, ci și al muncii – calme, perseverente, de mare acuratețe, îndreptate către viitor care, așa cum am mai spus, depinde acum exclusiv de acțiunile și eforturile noastre.

Pentru mulți este un moment de căutare a unui nou loc de muncă; dar nu vă grăbiți să și aplicați; momentan reînnoiți-vă CV-urile, evidențiindu-vă punctele forte, studiind oferte, etc.

🔥Relații. În relații începe o nouă etapă de evoluție. Influența noilor energii îi poate face pe oameni distanți și uneori chiar dușmănoși, pe principiul : cine-i străinul de lângă mine? De parcă totul începe acum de la zero,de parcă oamenii abia acum încep să se cunoască, de parcă n-ar fi existat niciodată apropiere și acceptare reciprocă. Este greu să ne așteptăm la ajutor și înțelegere, chiar și de la cei care ne-au fost aproape până mai adineauri; de aceea nu are sens să ne împărtășim problemele cu cei dragi în următoarele zile.

🔥În schimb, merită să îi sărim în ajutor persoanei cu care ne dorim pe viitor o relație sau o nouă etapă în relație – nu neapărat romantică, chiar și de prietenie – pentru a-i da acesteia un impuls constructiv. Va fi multă comunicare, multe discuții; dar ele nu vor viza neapărat o relație, așa cum spuneam; pur și simplu, discuții captivante cu cei, care au aceleași interese ca și noi.

🔥Este o perioadă în care este benefic să cunoaștem persoane noi – iarăși, nu neapărat în scopul legării unei relații romantice. Este important ca oamenilor să le fie interesant unul în compania celuilalt. Se vor lega cunoștințe utile, cu persoane ce ne vor fi pe viitor solidare. Iar de aici se poate face tranziția către o relație de iubire adevărată.

Dacă inițiem legături bazate doar pe pasiune și atracție sexuală – s-ar putea să nu ne ajungă ”motorină” pentru a întreține prea mult flacăra. De aceea acționați treptat: vedeți, cu cine vă este cu adevărat interesant să comunicați și încercați să fiți interesant pentru acea persoană – aceasta poate fi cea mai solidă bază pentru o viitoare relație de cuplu.

🔥O săptămână destul de calmă în planul sănătății. Dacă vom avea preventiv grijă de organismul nostru, starea va fi una chiar bună. Evitați eforturile mentale sau fizice, agresive și prelungite, mai ales dacă nu sunteți obișnuiți cu așa ceva; respectați mai strict ca de obicei regimul de somn-veghe.

Cu intervențiile chirurgicale ar putea fi ceva probleme: în medie ele pot fi reușite, dar în multe cazuri acestea se vor amâna, sau perioada post operatorie va fi mai dureroasă ca de obicei și vindecarea plăgilor mai lungă.

🔥Se înrăutățește efectul tratamentelor medicamentoase: efectele vindecătoare vor fi mai slabe, iar cele adverse mai pronunțate. Dacă există posibilitatea și medicul curant vă permite să faceți o pauză de pastile pentru o săptămână – faceți-o.

Același lucru se poate spune și despre procedurile cosmetice mai mult sau mai puțin invazive: dacă e posibil, nu vă atingeți de ten. În schimb, tăierea părului va fi benefică, cu excepția zilei de azi (luni) și de duminică, pe durata întregii săptămâni. Odată cu părul tăiat vom îndepărta tot ce este vechi, atrăgând noul. Voi povesti mai detaliat despre beneficiile tăierii părului săptămâna aceasta în prognozele de fiecare zi.

🔥Visele din noaptea de 10 spre 11 ianuarie reflectă starea noastră energetică.

🔥Alte recomandări: Dacă trebuie să luați decizii în favoarea, sau să judecați pe cineva în aceste zile, judecați drept, indiferent de statutul persoanei. Mai târziu dreptatea aceea va fi răsplătită, la fel cum încercarea de a omite un adevăr de dragul simpatiei personale va fi pedepsită. Dacă voi înșivă sunteți obiectul unei astfel de decizii, cereți instanței ( sau celor care vă evaluează) nu verdict blând, ci unul onest.

🔥Mulți vor primi în următoarele zile o recoltă întârziată. Măriri de salarii, bonusuri diverse, premii, etc. Acesta nu este un cadou al destinului, ci rezultatul muncii proprii, o acțiune care a fost realizată cu mult timp în urmă – poate chiar acum un an, sau mai mult și reevaluată. Unii deja au uitat despre acea muncă și iată, recompensa își găsește destinatarul.

p.s. Artificiile și luminițele de sărbătoare s-au cam stins; au rămas Soarele, Luna și stelele. Încercați să priviți realitatea înconjurătoare lucid, pe suficientă lumină, pentru a o vedea exact așa cum este.

🔥Bucurați-vă de fiecare zi trăită! Cu toată iubirea, Masha.

Artist: Carl Rosen. ”Sunset in the winter forest.”