­čöą­čöą­čöąZiua de dinaintea s─ârb─âtorii milenare a Ie╚Öirii din Iarn─â este, tradi╚Ťional, una a schimb─ârilor. Ni se schimb─â ╚Öi se ├«nnoiesc planurile de viitor, ideile, opiniile, starea de spirit. Avem senza╚Ťia c─â parc─â cineva a fluturat ├«n aer o baghet─â fermecat─â ╚Öi…dintr-o dat─â, totul s-a schimbat! Sau, poate, au ├«nceput brusc s─â ne fie auzite rug─âmin╚Ťile c─âtre Cel Prea├«nalt?… Cele, de care poate c─â am uitat deja. Stranie zi. Nu ne r─âm├óne dec├ót s─â aprindem lum├ón─âri, s─â privim ├«n sus ╚Öi s─â mul╚Ťumim.

­čöą├Än prag de prim─âvar─â, c├ónd anotimpurile se schimb─â, con╚Ötientizezi cu o deosebit─â claritate c─â trecutul a plecat pentru totdeauna. Po╚Ťi fi trist din cauza asta, dar de schimbat, nu po╚Ťi schimba nimic. A╚Öadar, dup─â ce lacrimile sunt ╚Öterse, tot ce ne r─âm├óne, este s─â privim c─âtre viitor: omul ├«n╚Ťelege brusc c─â este liber ╚Öi c─â are absolut totul, pentru a-╚Öi realiza planurile ╚Öi visurile. U╚Öile abia ├«ncep s─â se ├«ntredeschid─â.

Ajunul Sreteniei, a ├Änt├ómpin─ârii Luminii divine este momentul perfect pentru a sc─âpa de haos, de ne a pune propria via╚Ť─â ├«n ordine, de a ├«n╚Ťelege corect pierderile ╚Öi de a evalua c├ó╚Ötigurile.

Ce avem valoros? De ce anume e momentul s─â ne desp─âr╚Ťim, f─âr─â regrete? Ce obiective ne sunt a╚Öezate ├«n fa╚Ť─â? Acestor teme le este dedicat─â s─âpt─âm├óna care ├«ncepe ast─âzi.

­čöą├Än munc─â ╚Öi ├«n orice treburi legate de profesie s─âpt─âm├óna ne va for╚Ťa s─â ne stabilim priorit─â╚Ťile. Cele mai importante sarcini vor necesita o atitudine extrem de serioas─â ╚Öi o concentrare total─â. Treburile mai pu╚Ťin importante vor trebui am├ónate sau puse pe pauz─â: ele ne vor distrage aten╚Ťia de la ceea ce este cu adev─ârat important ╚Öi, de multe ori, se vor dovedi a fi inutile.

De separarea obiectivelor pe categorii de importan╚Ť─â va trebui s─â ne ocup─âm chiar noi, asum─ându-ne responsabilitatea deplin─â pentru modul ├«n care ne-am stabilit priorit─â╚Ťile. Fi╚Ťi calmi ╚Öi ave╚Ťi ├«ncredere ├«n voi ╚Öi atunci ve╚Ťi face alegerile corecte.

­čöąCheltuielile vor fi ├«mp─âr╚Ťite: cele pe care le planificasem de mai demult ╚Öi care ne vor fi benefice, utile, necesare; ╚Öi cheltuielile spontane, pe inspira╚Ťie, care trebuiesc evitate pe c├ót posibil – ele ne vor aduce mai multe dezam─âgiri dec├ót beneficii.

­čöąNu este de dorit s─â face╚Ťi ├«mprumuturi ├«n urm─âtoarele zile, pentru c─â orice datorie f─âcut─â ├«ntr-o asemenea perioad─â atemporal─â, are tendin╚Ťa s─â se ├«ntind─â la nesf├ór╚Öit, cre├ónd bucle ╚Öi vortex-uri ├«n fluxul nostru financiar, deviindu-l spre al╚Ťii. ├Än schimb, este util s─â punem o anumit─â sum─â- chiar ╚Öi una simbolic─â, deoparte , pentru ca bucla energetic─â s─â nu ├«nstr─âineze pe repeat abunden╚Ťa ci, dimpotriv─â, s─â o atrag─â c─âtre noi.

­čöąOrice proces de acumulare a cuno╚Ötin╚Ťelor, de accesare a unor noi informa╚Ťii ├«n aceast─â perioad─â ne va oferi ├«n viitor aptitudini ╚Öi abilit─â╚Ťi deosebit de folositoare. Experien╚Ťa acumulat─â ├«n trecut ne va fi de mare ajutor, chiar dac─â domeniul din care vin informa╚Ťiile poate fi absolut nou pentru noi : nu merit─â s─â le respingem , deoarece combina╚Ťia dintre aptitudinile ╚Öi competen╚Ťele vechi cu informa╚Ťiile primite acum, ar putea contribui la realizarea unei idei m─âre╚Ťe din viitor.

­čöą ├Än rela╚Ťii, oamenii trec de la g├óndire la alegeri. Este o perioad─â de desp─âr╚Ťiri logice ╚Öi nedureroase ├«n orice fel de contact uman. O persoan─â ├«╚Öi d─â seama c─â nu merit─â s─â men╚Ťin─â comunicarea cu toat─â lumea din propriul anturaj: unele rela╚Ťion─âri s-au epuizat de la sine, sensul altora s-a pierdut, focul s-a stins, drumurile s-au desp─âr╚Ťit ╚Öi nu exist─â perspective comune.

­čöąDesp─âr╚Ťirea sau con╚Ötientizarea necesit─â╚Ťii unei desp─âr╚Ťiri este laitmotivul acestei s─âpt─âm├óni Cu toate acestea, nu este totul chiar at├ót de trist cum pare. Desp─âr╚Ťirea nu presupune neap─ârat o pauz─â de cineva. Desp─âr╚Ťirea de iluzii ╚Öi puncte de vedere ├«nvechite nu este mai pu╚Ťin important─â: dup─â trecerea prin acestea, rela╚Ťiile se re├«nnoiesc, devin mai inteligente ╚Öi mai oneste, ceea ce ├«nseamn─â c─â ╚Öi pentru acestea se deschid noi perspective ╚Öi drumuri.

├Än aceast─â perioad─â este important s─â nu ne g├óndim doar la interesele proprii, ci ╚Öi s─â nu uit─âm de problemele oamenilor apropia╚Ťi, a celor din anturajul nostru, ajut├óndu-i la nevoie; dar, e la fel de important ╚Öi s─â le cerem noi ├«n╚Öine s─â ne fie al─âturi. Sus╚Ťinerea reciproc─â (sau lipsa acesteia) ne va ajuta s─â ├«i vedem ├«n adev─ârata lumin─â pe cei din jur, dar ╚Öi pe noi ├«n╚Öine ├«n cadrul unei rela╚Ťii.

­čöą S─ân─âtate. Tendin╚Ťele din ultimele dou─â s─âpt─âm├óni se men╚Ťin: dac─â o persoan─â s-a sim╚Ťit bine, atunci s─âpt─âm├óna va decurge normal, dac─â a fost bolnav─â ├«n aceast─â perioad─â, atunci boala va continua cu o posibil─â agravare la ├«nceputul lui februarie – sub influen╚Ťa Lunii Noi. Din p─âcate, cum poate deja am observat de-a lungul anului, zilele de tranzit, de grani╚Ť─â, ├«i iau adesea din planul fizic pe cei, al c─âror corp sau psihic nu poate rezista tranzi╚Ťiilor energetice extrem de puternice, sau pe cei, al c─âror termen de ╚Öedere ├«n Lumea material─â a expirat. Ce trebuie s─â ├«n╚Ťelegem – e c─â totul decurge conform Planului divin.

Alte riscuri pot fi legate de ├«n╚Ťepenirea sau imobilitatea membrelor: de exemplu, ca urmare a unei mi╚Öc─âri incomode sau a expunerii prelungite la frig, mu╚Öchii se contract─â ╚Öi ne limiteaz─â mi╚Öc─ârile.

Mai poate exista o stare de oboseal─â nefireasc─â de-a lungul zilei; ├«n acest caz este recomandat s─â nu v─â for╚Ťa╚Ťi organismul ╚Öi s─â nu face╚Ťi eforturi mari ast─âzi.

­čöą Cu c├ót sunt mai pu╚Ťine conversa╚Ťii lungi ╚Öi discu╚Ťii inutile (care apropos, obosesc mai mult dec├ót munca fizic─â!), cu at├ót mai bine. Cuvintele sunt percepute de Univers ca ╚Öi cu ar fi o rug─â, o cerere, astfel ├«nc├ót un cuv├ónt rostit str├ómb poate fi materializat, f─âr─â ca noi s─â ne d─âm seama ce ne-a lovit, de fapt. Nu r─âni╚Ťi sufletul unui copil ast─âzi. Nu-i pedepsi╚Ťi, chiar dac─â sunt obraznici. Aceasta este vremea lor – copiii exploreaz─â lumea. Uneori este dificil pentru adul╚Ťi s─â le suporte energia, dar…ast─âzi este mai bine s─â vede╚Ťi lumea prin ochii lor, f─âr─â a ├«i ├«ncorseta ├«n ni╚Öte limit─âri, dictate de reguli.

­čöąFace╚Ťi cl─âtite, coace╚Ťi p├óine, folosi╚Ťi Focul din cas─â pentru a schimba ├«n bine atmosfera. Turna╚Ťi un pic de lapte ├«n farfurioare pentru Spiridu╚Öul casei. ­čÖé Aprinde╚Ťi o lum├ónare seara, cu inten╚Ťia de a intra a doua zi de diminea╚Ť─â c├ót mai puri ├«n Ziua Alb─â a ├Änt├ómpin─ârii Domnului ╚Öi a Luminii, iar odat─â cu ea, aprinz├ónd speran╚Ťa ├«ntr-o Prim─âvar─â frumoas─â.

­čöąNu uita╚Ťi s─â v─â bucura╚Ťi ╚Öi s─â iubi╚Ťi ├«n fiecare zi! Cu drag, Masha.