🔥🔥🔥Ziua de dinaintea sărbătorii milenare a Ieșirii din Iarnă este, tradițional, una a schimbărilor. Ni se schimbă și se înnoiesc planurile de viitor, ideile, opiniile, starea de spirit. Avem senzația că parcă cineva a fluturat în aer o baghetă fermecată și…dintr-o dată, totul s-a schimbat! Sau, poate, au început brusc să ne fie auzite rugămințile către Cel Preaînalt?… Cele, de care poate că am uitat deja. Stranie zi. Nu ne rămâne decât să aprindem lumânări, să privim în sus și să mulțumim.

🔥În prag de primăvară, când anotimpurile se schimbă, conștientizezi cu o deosebită claritate că trecutul a plecat pentru totdeauna. Poți fi trist din cauza asta, dar de schimbat, nu poți schimba nimic. Așadar, după ce lacrimile sunt șterse, tot ce ne rămâne, este să privim către viitor: omul înțelege brusc că este liber și că are absolut totul, pentru a-și realiza planurile și visurile. Ușile abia încep să se întredeschidă.

Ajunul Sreteniei, a Întâmpinării Luminii divine este momentul perfect pentru a scăpa de haos, de ne a pune propria viață în ordine, de a înțelege corect pierderile și de a evalua câștigurile.

Ce avem valoros? De ce anume e momentul să ne despărțim, fără regrete? Ce obiective ne sunt așezate în față? Acestor teme le este dedicată săptămâna care începe astăzi.

🔥În muncă și în orice treburi legate de profesie săptămâna ne va forța să ne stabilim prioritățile. Cele mai importante sarcini vor necesita o atitudine extrem de serioasă și o concentrare totală. Treburile mai puțin importante vor trebui amânate sau puse pe pauză: ele ne vor distrage atenția de la ceea ce este cu adevărat important și, de multe ori, se vor dovedi a fi inutile.

De separarea obiectivelor pe categorii de importanță va trebui să ne ocupăm chiar noi, asumăndu-ne responsabilitatea deplină pentru modul în care ne-am stabilit prioritățile. Fiți calmi și aveți încredere în voi și atunci veți face alegerile corecte.

🔥Cheltuielile vor fi împărțite: cele pe care le planificasem de mai demult și care ne vor fi benefice, utile, necesare; și cheltuielile spontane, pe inspirație, care trebuiesc evitate pe cât posibil – ele ne vor aduce mai multe dezamăgiri decât beneficii.

🔥Nu este de dorit să faceți împrumuturi în următoarele zile, pentru că orice datorie făcută într-o asemenea perioadă atemporală, are tendința să se întindă la nesfârșit, creând bucle și vortex-uri în fluxul nostru financiar, deviindu-l spre alții. În schimb, este util să punem o anumită sumă- chiar și una simbolică, deoparte , pentru ca bucla energetică să nu înstrăineze pe repeat abundența ci, dimpotrivă, să o atragă către noi.

🔥Orice proces de acumulare a cunoștințelor, de accesare a unor noi informații în această perioadă ne va oferi în viitor aptitudini și abilități deosebit de folositoare. Experiența acumulată în trecut ne va fi de mare ajutor, chiar dacă domeniul din care vin informațiile poate fi absolut nou pentru noi : nu merită să le respingem , deoarece combinația dintre aptitudinile și competențele vechi cu informațiile primite acum, ar putea contribui la realizarea unei idei mărețe din viitor.

🔥 În relații, oamenii trec de la gândire la alegeri. Este o perioadă de despărțiri logice și nedureroase în orice fel de contact uman. O persoană își dă seama că nu merită să mențină comunicarea cu toată lumea din propriul anturaj: unele relaționări s-au epuizat de la sine, sensul altora s-a pierdut, focul s-a stins, drumurile s-au despărțit și nu există perspective comune.

🔥Despărțirea sau conștientizarea necesității unei despărțiri este laitmotivul acestei săptămâni Cu toate acestea, nu este totul chiar atât de trist cum pare. Despărțirea nu presupune neapărat o pauză de cineva. Despărțirea de iluzii și puncte de vedere învechite nu este mai puțin importantă: după trecerea prin acestea, relațiile se reînnoiesc, devin mai inteligente și mai oneste, ceea ce înseamnă că și pentru acestea se deschid noi perspective și drumuri.

În această perioadă este important să nu ne gândim doar la interesele proprii, ci și să nu uităm de problemele oamenilor apropiați, a celor din anturajul nostru, ajutându-i la nevoie; dar, e la fel de important și să le cerem noi înșine să ne fie alături. Susținerea reciprocă (sau lipsa acesteia) ne va ajuta să îi vedem în adevărata lumină pe cei din jur, dar și pe noi înșine în cadrul unei relații.

🔥 Sănătate. Tendințele din ultimele două săptămâni se mențin: dacă o persoană s-a simțit bine, atunci săptămâna va decurge normal, dacă a fost bolnavă în această perioadă, atunci boala va continua cu o posibilă agravare la începutul lui februarie – sub influența Lunii Noi. Din păcate, cum poate deja am observat de-a lungul anului, zilele de tranzit, de graniță, îi iau adesea din planul fizic pe cei, al căror corp sau psihic nu poate rezista tranzițiilor energetice extrem de puternice, sau pe cei, al căror termen de ședere în Lumea materială a expirat. Ce trebuie să înțelegem – e că totul decurge conform Planului divin.

Alte riscuri pot fi legate de înțepenirea sau imobilitatea membrelor: de exemplu, ca urmare a unei mișcări incomode sau a expunerii prelungite la frig, mușchii se contractă și ne limitează mișcările.

Mai poate exista o stare de oboseală nefirească de-a lungul zilei; în acest caz este recomandat să nu vă forțați organismul și să nu faceți eforturi mari astăzi.

🔥 Cu cât sunt mai puține conversații lungi și discuții inutile (care apropos, obosesc mai mult decât munca fizică!), cu atât mai bine. Cuvintele sunt percepute de Univers ca și cu ar fi o rugă, o cerere, astfel încât un cuvânt rostit strâmb poate fi materializat, fără ca noi să ne dăm seama ce ne-a lovit, de fapt. Nu răniți sufletul unui copil astăzi. Nu-i pedepsiți, chiar dacă sunt obraznici. Aceasta este vremea lor – copiii explorează lumea. Uneori este dificil pentru adulți să le suporte energia, dar…astăzi este mai bine să vedeți lumea prin ochii lor, fără a îi încorseta în niște limitări, dictate de reguli.

🔥Faceți clătite, coaceți pâine, folosiți Focul din casă pentru a schimba în bine atmosfera. Turnați un pic de lapte în farfurioare pentru Spiridușul casei. 🙂 Aprindeți o lumânare seara, cu intenția de a intra a doua zi de dimineață cât mai puri în Ziua Albă a Întâmpinării Domnului și a Luminii, iar odată cu ea, aprinzând speranța într-o Primăvară frumoasă.

🔥Nu uitați să vă bucurați și să iubiți în fiecare zi! Cu drag, Masha.