🔥🔥🔥 ”Oriunde există simțământul onoarei, cuvântul dat va fi întotdeauna sacru.” (Publilius Syrus).

Ziua cuvântului de onoare, când o persoană se confruntă cu sentimentul datoriei, a obligației morale cu privire la o faptă sau o idee și trebuie să facă o alegere dificilă: să-și asume până la capăt responsabilitatea sau să se dea deoparte. Și nu există nici opțiune rea, nici bună în ea. Este doar alegerea finală a cuiva, oferindu-ni-se două drumuri diferite; și va fi imposibil, după luarea deciziei, să ne întoarcem la punctul de plecare, pentru a alege altceva. Și deoarece aspectul tensionat dintre Lună și Neptun vorbește despre o mare probabilitate de auto-iluzionare, de înșelare…..oprește-te. Și gândește-te de două ori.

🔥 În afaceri, aparent totul decurge conform planului, nimic nu prevestește surprize și totul este prevăzut pentru ca acestea să nu existe, dar….surprizele apar la fiecare pas. Multe lucruri se vor dovedi a nu fi așa cum ne-am fi imaginat. Asta deoarece tocmai azi Mercur, planeta comunicării intră în semnul Peștilor, unde este considerat a fi slab; la fel va fi și comunicarea interumană: vom înțelege greșit lucruri, vom comunica fără chef, vom rata informații importante. Va trebui să facem față dezamăgirii interioare și să învățăm să folosim în avantajul nostru ( sau spre învățare de minte) ceea ce sa întâmplat și să corectăm ceea ce mai putem corecta. În cele din urmă, se va dovedi că rezultatul nu este atât de rău pe cât părea atunci când priveam din frică.

🔥 Relațiile astăzi decurg, în general, conform așteptărilor. Știm cam la ce să ne așteptăm de la fiecare dintre personajele din jurul nostru și ar fi greu să ne mai surprindă cineva cu ceva. Așa va decurge ziua, în mare: nimic palpitant. Cu excepția unui singur detaliu: dacă cineva face promisiuni în această zi, musai va trebui să le îndeplinească. Ceva va forța lucrurile în acest sens, sau persoana însuși va înțelege că refuzul de a onora o promisiune se va dovedi a fi mai costisitor decât îndeplinirea acesteia. Cu toate acestea, nimeni nu ne obligă să promitem ceva, așa că, există întotdeauna o alegere.

🔥 Sănătatea ( sau impresia noastră despre ea) aste alcătuită astăzi din auto-amăgiri: oamenii își supraestimează sau subestimează propria condiție fizică.

Înainte de a decide cum să răspundem la întrebarea ”Cum te simți azi?”, trebuie să ne acordăm timp de reflecție și uneori chiar să-i întrebăm pe cei de lângă noi: Eu chiar arăt la fel de bolnav pe cât mă simt?

🔥Visele din noaptea car vine se vor îndeplini foarte repede.

🔥Despre tăiatul părului astăzi (recomandat!) citiți detalii în Calendarul tunsorilor pe martie.

🔥 Ca și cu o zi înainte, nu dăm sub nicio formă, bani cu împrumut. În general, este mai bine să interacționăm mai puțin cu banii, să nu luăm decizia de a face cheltuieli mari – dacă nu plănuisem, de fapt, să cheltuim acești bani mai de dinainte.

🔥 Atrag atenția asupra ușilor și ferestrelor locuinței noastre. În această zi, este bine să avem grijă de ferestre, uși, porți etc și de buna lor funcționare. Acest lucru, în plan energetic, consolidează granițele spațiului nostru personal – nu doar în ceea ce privește spațiul fizic în care locuim. Faceți o inspecție și verificați dacă totul este în ordine. Un semnal de alarmă pentru viitor vor fi considerate diversele defecțiuni de închidere sau izolare a ușilor și porților de la intrare sau a geamurilor fațadei, descoperite azi. Ele arată vulnerabilitatea propriilor nostre câmpuri de protecție și a porților de intrare în corp( chakrele), în fața oricărui fel de intruși exteriori. Dacă ați constatat că granițele vostre ( fizice sau subtile) nu sunt sigure, luați urgent toate măsurile de redresare și protecție.

🔥 Orice preocupare legată de artă și creativitate ( muzică și pictură în special sau de asimilarea unor informații noi, dimpotrivă, ne vor consolida câmpurile subtile și amplifica emisia aurică. La fel de benefice sunt actele de milostenie, ajutorul necondiționat al aproapelui, donațiile diverse – generozitatea, în general. Acestea se transformă în ”aurul” nostru spiritual.

🔥 Fiți deci, generoși și nu uitați să vă bucurați de fiecare zi trăită, orice s-ar întâmpla! Cu dragoste, Masha.

Artist: Cheng Chun Zhong ”Fishing at Lijiang”