Imaginează-ți că, de foarte mult timp vrei, dar tot amâni să faci curățenie generală în apartament. Iar apoi vine cineva, nu foarte răbdător și deloc amabil, care se săturase să aștepte până te hotărăști tu să scapi de balastrul și vechiturile ținute așa, ”să fie acolo”„pentru orice eventualitate”, de sentimente oscilante sau cu valabilitate expirată și alte inutile ”valize fără mâner”, la care parcă ți-e milă să renunți. Pe scurt, cineva vine și face ordine, aruncând în locul tău, afară la tomberon toată această ”claie peste grămadă”, fără să-i pese dacă ai mai ai sau nu nevoie de ele.

Așa acționează în viețile noastre această Lună Plină, din umbra unei eclipse karmice, produse în semnul misterios al Scorpionului. Energiile scorpionice insistă asupra transformării profunde a ființei noastre, prin renunțarea la trecutul, de care trebuie să ne debarasăm pentru totdeauna, ca fiind epuizat de resurse și nepotrivit pentru viața viitoare.

Luna(subconștientul nostru) este în conjuncție fixă cu berta constelației Lupus (Lup, care pe cer este reprezentant în agonia morții, străpuns de săgeata Arcașului – ucis, ca apoi să renască pentru o nouă viață.

Și va fi extrem de important să ne gestionăm instinctele animalice, care ne pot trezi reacții imposibil de controlat. Vă recomand pentru o mai bună înțelegere a felului în care putem gestiona aceste instincte să citiți ( sau să re-citiți) cartea ”Femei care aleargă cu lupii”, de Clarissa Pinkola Estes.

Soarele în Taur nu este nici el mai prejos, fiind suprapus peste nebuloasa Medusa Gorgonis, mai exact în conjuncție fixă cu steaua Medusa Terzia reprezentând cea de-a treia soră a înfricoșătoarei Medusa Gorgona.

Spre deosebire de Gorgona cea muritoare, celelalte două surori ale ei erau nemuritoare și toate împreună păzeau OMphal-ul, buricul de piatră al Pământului, dar și merele de aur din grădina Herei. Iar atunci când muritoarea lor soră se transformă într-un monstru cu priviri ucigătoare, din solidaritate cu ea, cele două surori preiau pedeapsa și se transformă în monștri și ele.

Grecii au identificat gorgonele ca fiind atributul a 3 frici . Prima este teroarea care izvorăște din minte, a doua este teroarea, mult mai profunda, care izvorăște din subconștient și depășește mintea umana, iar a treia este teroarea care, susținută de celelalte două din interior, efectiv, împietrește corpul cel muritor și se așterne pe chip, desfigurându-l. Puteau surorile( mintea și subconștientul) să procedeze altfel, ne-susținând tacit vibrația joasă a instinctelor Gorgonei-trupul? Să o îndemne să se vindece și să revină din nou în grădina cu mere de aur? Cred că puteau. Dar au făcut o alegere. Și-au cedat puterea ei și au coborât în vibrația ei.

Cum a putut Perseu să biruie această întruchipare a fricii paralizante, ce nici măcar nu poate fi privită în ochi? Doar acceptând și utilizând drept ajutor toate darurile primite de la zeii Olimpului: Pluton, care i-a daruit o casca ce-l facea nevazut, Minerva, care i-a daruit niste sandale cu care putea sa zboare, si Vulcan, care i-a daruit o sabie fermecata si un scut, cu ajutorul căruia o putea privi pe Medusa fără a fi împietrit (de frică) 🙂 Da, a trebuit să recunoască oglindirea acelei frici în ceva ce era al lui, îi aparținea, ceea ce ne spune că și despre Perseu, de fapt era vorba. 🙂

Pentru a înțelege prima lecție a Eclipsei, poate că ar fi util să recitim în stare de conștiență acest mit dar detașându-ne de interpretarea clasică, și vom vedea că subiectul ne conectează la niște arhetipuri feminine foarte interesante, legate de cercul ”surorilor”, sau de subiectul sufletelor-surori (care pot fi și din generații diferite, apropos!), suflete unite benevol de aceeași lecție karmică, venite în arborele genealogic al aceluiași neam – unde aplecarea către păcat și pedeapsa pentru el a uneia este preluată și plătită eșalonat de către generații întregi de urmașe, dintr-o solidaritate subconștientă, greșit înțeleasă.

A doua lecție, dată de Luna eclipsată în Scorpion, ce ne deschide larg porțile subconștientului cu toate Gorgonele în el, este să putem intra mai adânc în noi, în fricile și nevoile noastre interioare, să înțelegem cui aparțin ele de fapt și cât de autentice sunt acestea și, după caz, să le returnăm aparținătorilor sau să le învingem, folosindu-ne de toate trăsăturile personale, darurile și punctele noastre forte, asemeni lui Perseu, atunci când a învins-o pe Medusa Gorgona. Pentru că din nou ea, sora muritoare, reprezentată de corpul fizic cu toată instinctualitatea și fricile lui lui, va încerca să își impună sinelui să se identifice cu acestea.

Și cum Scorpionul este asociat cu concepte precum transformare dureroasă prin moarte și renaștere – de fapt, în această săptămână, mulți dintre noi vor supraviețui unei „mici morți”. Și cu cât am amânat noi mai mult decizia de a ne transforma , cu atât ”apele Styx-ului” vor fi mai late și mai adânci.

Și da, această perioadă încheie un capitol important din viața noastră. Și deschide unul nou. Cel pe care trebuie să îl scriem singuri, doar din ceea ce știm și putem, noi personal. Nu vom avea ocazia să încercăm mai întâi pe ciornă – va trebui să tastăm ”în direct”; nu vom putea copia soluțiile de la alții sau trișa în vreun fel.

Și dacă vom face eforturi sincere, lăsând orice tentativă de a păcăli executorii karmici ce sunt cu ochii pe noi, la final ne va aștepta ”ieșirea din examen cu notă de trecere”, eliberarea.

Cătușele karmice, care au fost ținute pe mâini atât de mult timp încât ni s-au lipit de piele și ne-au obișnuit cu mișcările limitate, sunt îndepărtate. Cât de dureros este să le scoatem și să ne îndreptăm spatele!

Și totuși, ne vom îndrepta spatele și vom curăța tot ce am ascuns în „subsolurile” noastre interioare, tot ce am îngropat „sub covor” și nu am vrut să vedem. Ne vom scoate nu doar cătușele, ci și legătura de la ochi, pentru a contempla în sfârșit, adevărul gol-goluț, spre binele și transformarea noastră completă.

Și în încheiere, să creionăm subiecte principale ale transformări, până în toamnă, ce ne sunt puse pe tapet de această eclipsă:

Atașament- Eliberare.

Sacrificiu- Compasiune

Autoblamare- Respect de sine

Autodistrugere- Autovindecare.

Apatie- Dispoziție creativă

Imagine falsă, iluzorie- Naturalețe

Înșelăciune – Sinceritate

Rigiditate – Plasticitate.

Căutare de sine- Regăsire de sine

MÂNIE, RĂZBUNARE- BINECUVÂNTARE

SUBIECTIVITATE- OBIECTIVITATE.

DRUMURI ȘI VIITOR ÎN CEAȚĂ – REVELAREA CĂII.

Spor la transformare! Cu toată iubirea, Masha.

Artist: Minunatul Wang Yi Guang 😀