”Malul unui râu este un loc minunat pentru discuții serioase. Orice s-ar spune, apa va duce totul departe. Iar în pădure, orice cuvânt poate cădea în pământ și germina, ani mai târziu.” Max Frai

🔥 Toată săptămâna trecută am ”coborât de pe munte”, în profunzimea propriilor defileuri interioare; unii pierzând, alții renunțând de bună voie la ceva. Și iată, la picioarele noastre – o ”apă” despărțitoare ce trebuie traversată, pentru a intra într-o nouă etapă a vieții. Pentru că în spate nu mai e loc de întors.

Noua săptămână arată de parcă o persoană s-a oprit în fața unui râu mare, privindu-l copleșită sau schimbând șoapte cu valurile, nehotărâtă încă, dacă sau cum să treacă pe malul celălalt.

Joi, pe 28 iulie, așteptăm să răsară de asupra Punctului de trecere cea mai puternică Lună Nouă. Moartea și renașterea Lunii ne vor împinge, blând dar ferm, pe drumul către Toamnă, către celebrarea primul festival al recoltei – când vom aprecia roadele culese, vom face primele bilanțuri, trecând la următoarea etapă a anului și a vieții.

Deocamdată, stăm pe acest mal, conștientizând cu strângere de inimă, că vechiul este lăsat definitiv în urmă, iar noul încă nu s-a maturizat pe deplin.

Este momentul să facem pasul decisiv și, pentru asta, trebuie să intrăm mai întâi în spațiul ne-familiar, înfricoșător al Apei noilor începuturi, să o depășim și să urcăm la un nou nivel.

În timpul noii săptămâni vom fi puși de Univers să renunțăm la a ne mai identifica cu realizările din trecut, debarasându-ne de Ego și de vechea imagine de sine; să facem cercetări asupra propriei persoane, asupra experienței pe care o avem, a cunoștințelor dobândite și asupra întregii noastre vieți; Suntem puși să ne adunăm toate puterile și să facem, aproape orbește, primii pași, care ne vor necăji la primele căderi și ne vor bucura la primele succese. C-așa-i în tenis! 😀

🔥 Există foarte multe sarcini – în muncă și în sfera afacerilor, majoritatea complet noi și adesea neașteptate. Nu trebuie să îți fie frică de ele, dar nici să te arunci orbește cu capul înainte nu reprezintă o soluție : preia astfel de sarcini cu calm, împarte un nou proiect sau obiectiv mare în părți mici, treci gradual de la simplu la complex – pentru că doar astfel vei avea timp să câștigi experiență și să completezi din mers cunoștințele lipsă.

Nu te grăbi în nimic din ceea ce faci! Cu cât mergi mai liniștit, cu atât vei ajunge mai departe.

Rezistă dorinței dată de Salvatorul interior de a te implica în sarcinile altora, mai ales dacă nu ești întrebat: după ce ai preluat sarcina unui coleg/rude/amic, te poți trezi că ratezi, din lipsă de timp, propriile obiective. Înainte de orice acțiune, mai ales dacă este una serioasă și importantă pentru tine, asigură-te că momentul este potrivit și că ai toate resursele necesare, mai ales timp. Repet: nu te teme de nou, ci doar acționează cumpătat și pune-te pe primul loc!

Dacă ceri sfaturi în afaceri, atunci să le ceri doar de la o persoană, aflată cu o treaptă mai sus – un superior sau un specialist mai experimentat. Așa vei dobândi cunoștințe, care lipsesc la nivelul tău ierarhic.

🔥 Fiananciar. O săptămână care poate aduce niște bani așteptați din lucrări și sarcini mai vechi. Dar, există și potențial pentru câștiguri complet noi: este bine să cauți un loc nou de muncă, unul mai bine plătit, sau să oferi clienților actuali acces la noi domenii sau servicii ale afacerii tale, să lansezi campanii de publicitate.

Mai mult, poți obține niște bani din proiecte noi literalmente imediat! Cu o singură condiție: să-ți placă foarte mult afacerea de la care aștepți profit pe termen lung.

Pentru a obține un profit maxim, o afacere trebuie să fie alimentată constant: cu muncă, grijă și dragoste. Așa cum spicul de grâu crește, hrănit cu apă, minerale din sol și căldura soarelui. O afacere plăcută ție, de care ești ”îndrăgostit” îți va aduce banii așteptați, o afacere neinteresantă, în care te implici cu lehamite, pe pilot automat, este puțin probabil să o facă.

Banii încasați în această săptămână sunt buni pentru a fi cheltuiți pe mijloace de producție, pe cărți și educație, precum și pe plăceri spirituale, de exemplu, mersul la muzeu, la o expoziție sau la un concert.

🔥 În domeniul educației, linia principală a săptămânii (pentru adulți) este o nouă profesie/abilitate sau o abordare total nouă a unei profesii existente. Mulți vor trebui să asimileze noi cunoștințe, teoretice și practice, care vor reprezenta în sine o nouă specialitate complexă.

O astfel de educație, pe care Universul a adus-o cumva spre tine și pe care, de regulă, nu ai căutat-o neapărat, va părea obositoare și chiar inutilă la început. Dar, dacă îți vei asculta intuiția și nu vei respinge noile cunoștințe și experiențe, acestea îți pot relansa cu adevărat cariera profesională, devenind, în timp, un excelent specialist în domeniu.

🔥 Relații. Săptămâna este grea pentru relațiile de orice fel. Apare ostilitatea (un Marte ardent, impulsionat de explozivul Uranus), sau doar indiferența și ușoara iritare, poate încă ascunse și neconștientizate; acest lucru poate cauza tristețe și chiar șoca, dacă vine de la oameni în care am avut încredere și în fața cărora ne-am vulnerabilizat.

Dar, este la fel de adevărat că un adevăr revelat acum despre cineva, ne scutește de niște dezamăgiri și așteptări neîmplinite pe viitor. Primim acces la o înțelegere filozofică a faptului că adevăratele și profundele schimbări din viață ( inclusiv nașterea și moartea) le trăim singuri, că nimeni nu este la fel de interesat de ele la fel ca noi, că este o experiență personală și nu trebuie să ne bazăm pe susținerea și ajutorul celor de lângă noi, oricât de apropiați ne-ar fi – doar pe noi înșine.

În activitățile de dezvoltare personală, înțelegem clar, că pentru a interesa cu adevărat pe cineva cu ideile noastre, va trebui să căutăm noi modalități de a atrage atenția.

Nu există nimic interesant nici în relațiile de dragoste – nici în cele stabile, nici în cele ”prinse în pioneze”: dacă oamenii dintr-un cuplu instabil nu s-au despărțit până în acest moment, atunci totul va continua, pur și simplu, pe pilot automat, în același ritm ca și săptămâna trecută.

🔥 Dar… vor intra, totuși, în viața noastră o serie de personaje noi și interesante! Merită să dăm o șansă tuturor persoanelor care vor veni către noi în această săptămână – se pot lega niște prietenii foarte frumoase.

Dacă nu ai pe nimeni în acest moment și îți dorești o nouă relație, străduiește-te să fii o persoană atentă, prietenoasă și veselă, fără a pune accent pe problemele pe care le ai. Cineva care este serios interesat de tine te va ”citi” și te va susține oricum; sau poate chiar tu vei dori să ajuți tu pe cineva, în mod gratuit.

În concluzie, pe fundalul indiferenței generale care predomină, orice relație nouă în care întrevezi germenii unei empatii, a unui interes sincer față de tine, merită aprofundată, pentru că are șanse să fie una stabilă și aducătoare de bucurii; celelalte legături și relații, treptat, se vor dizolva de la sine.

Aceasta este perioada, când Dumnezeu alege ”grâul de pleavă” – la propriu și la figurat, la nivel personal și social! 😀

🔥 Sănătatea. Prima săptămână, după multa vreme, ceva mai liniștită în ce privește sănătatea. Energia solară ”dată la maxim” îi va revigora și umple de forțe noi chiar și pe cei mai slăbiți. Da, pot exista riscuri personale în funcție de harta natală dar, în medie, perioada va trece fără prea multă tensiune,

De preferat totuși, să manifestăm moderație în alimentație, efort fizic, regim al zilei. Moderat este cuvântul-cheie al săptămânii. 🙂

Un beneficiu deosebit pentru organism ni-l aduc acum exercițiile de echilibru, precum și orice activități legate de elementul Apă, cum ar fi înotul, scufundările, navigarea pe apă, pescuitul sportiv, etc

🔥 Intervențiile chirurgicale decurg calm și majoritar, fără ”surprize”: conform așteptărilor, stării pacientului și…profesionalismului medicului. Terapia este de asemenea bună, dar nimic peste așteptări. Dacă o persoană are tendința de a avea reacții adverse, atunci le va avea, dacă de obicei reacționează bine la medicație, atunci totul va fi bine.

🔥 În zona tratamentelor de înfrumusețare tendința este aceeași : rezultatul este în limitele așteptărilor dacă specialistul are experiență și mâini bune. Nu mai mult. Fără efecte wow, când te vezi în oglindă. 🙂

Ah, și încă o atenționare: să ne așteptăm ca rezultatele unor proceduri costisitoare vor dura puțin; pentru că orice intervenție concepută să dureze pe termen lung ( mă refer la diverse injecții de înfrumusețare, extensii, intervenții chirurgicale, etc) își va pierde efectul foarte repede, literalmente până în toamnă.

Nu prea există zile bune pentru tunsori săptămâna aceasta, în cel mai bun caz neutre. Pentru cei care au nevoie să știe din timp când să se programeze la coafor , voi spune că în august primele zile favorabile pentru tuns sunt abia 3 și 7 august. Mai multe despre efectul tunsorilor asupra părului și energiei puteți citi în Calendarul Frumuseții pe iulie. Voi posta și calendarul lunii august în zilele următoare.

🔥 Nunțile perioadei vor fi plăcute și benefice, fiind amprentate cu energie solară în mod optim. Ele chiar vor lansa o nouă cale de succes pentru tinerii însurăței, și nu numai ca și cuplu, ci și separat. De exemplu, imediat după nuntă fiecăruia i se vor deschide noi oportunități, în muncă sau legate de creativitate. Ceva în care fiecare obține succesul de unul singur , iar apoi aduce roadele în cuibul comun al familiei.

🔥 Copiii născuți în noua săptămână sunt mobili, orientați permanent înainte – fie fizic, fie mental. Ei nu sunt predispuși la îndoieli și sunt întotdeauna gata să înceapă o acțiune și să accepte lucruri noi. Sarcina părinților este să-i învețe gândirea critică și antrenarea instinctelor de autoconservare ( mai ales celor născuți prin cezariană) pentru a adăuga măcar puțină siguranță vieții lor.

🔥 Copiii născuți mai devreme și până la aproximativ 12 ani vor fi în această perioadă calmi și prietenoși. Ei vor putea, în sfârșit, să-și controleze emoțiile turbulente; dar numai dacă adulții din apropiere pot demonstra, de asemenea, răbdare, autocontrol, calm și prietenie.

Acum un adult trebuie să devină un mentor puternic pentru copilul său, unul a cărui putere nu poate fi zguduită de niciun factor extern. Dacă copilul simte această încredere și siguranță emisă de adult, atunci va fi și el calm.

🔥 Sărbtoriții noii săptămâni primesc în dar…. o mare responsabilitate, care le va aduce un rezultat extraordinar în viitorul apropiat. Acești nativi ar trebui să facă în preajma zilei lor de naștere cât mai multe fapte bune pentru alții, fără să aștepte o recompensă; atunci le va veni un mare premiu neașteptat.

🔥 Dacă mergi la drum, alege traseul cel mai ușor, cel mai familiar, pe parcursul căruia nu trebuie sa faci multe opriri și escale. Există un punct de plecare și un punct de sfârșit al traseului, mișcarea să fie cât mai directă și mai puțin întreruptă: nu complica drumul, pentru ca acesta să fie cât mai ușor și mai reușit.

🔥 Diverse :- alcoolul trebuie evitat cu desăvârșire săptămâna aceasta: relațiile cu oamenii vor conține deja tensiuni ascunse ( sau nu), iar alcoolul poate elibera tot întunericul și agresivitatea latentă, acumulată în noi ;

– Poți obține ajutor de la un nivel superior (superior în diferite sensuri). Cel care este mai sus poate lua cererea ta ca pe un semn de respect ca pe o dorință de a crește și va fi gata să te ajute. Nu ezita să ceri.

– Dacă în acest moment se pune problema finalizării a ceva, fii de acord ca acel ceva să fie finalizat. Chiar întrebarea sau propunerea venită în acest sens, deja spune că procesul (situația, afacerea, relația etc.) s-a încheiat! Final! Încercând să tragi în continuare de situație, afacere, relație…. te angajezi să tragi un cal mort, legat de propria căruță. Fă-ți un bine și renunță.

– Orice rezultate vin acum ca o recompensă doar pentru munca depusă, doar pentru propriile acțiuni active. Universul este generos cu cei harnici. Nu te relaxa! Ia măsuri! Realizează-ți împlinirea dorințelor, mai ales că Sărbătoarea Recoltei este tot mai aproape – moment magic al Roții Anului, când vom celebra primele roade ale muncii noastre.

🔥 Bucură-te în fiecare zi! Cu drag, Masha.