”Este uimitor ce recoltă uriașă de adevăruri noi poate fi adunată prin trăirea profundă a sentimentelor. O persoană care simte profund vede aceleași obiecte, pe care le vedem și noi, doar că mai clar și mai distinct…”  Thomas de Quincey.

🔥 Începe străvechea sărbătoare Lammas – timpul  celebrării recoltei, timpul dreptății, al adevărului, timpul reevaluării valorilor vieții, timpul adevăratei puteri și al pasiunii pure.

 Momentul de deschidere a drumului Naturii către Toamna. Săptămâna începe și se termină cu energiile Lammas. În mod tradițional, în Roata Anului, momentele de tranziție dintre punctele cheie ale Soarelui erau sărbătorite la date stabilite – în diferite zone, în funcție de momentul strângerii recoltei. În lumea modernă, sărbătorile antice au găsit un nou cadru.

Astronomic vorbind, punctul de mijloc dintre Solstițiul de vară și Echinocțiul de toamnă din acest an, – de o putere energetică maximă, va cădea în jurul zilei de 6 august. Însă, putem celebra în oricare din zilele acestei săptămâni venirea în viața noastră a Prosperității și Abundenței, prin mama Geea.  Căci în mod real energiile acestea de prosperitate binemeritată vor continua să ne influențeze până la Luna Plină de august. Vom putea aduna întreaga recoltă în aceste zile, și, în același timp, ne vom curăța karma legată de prosperitate a neamului, ne vom crește dreptul divin la abundență, obținând ceea ce merităm. Pentru că ceea ce ni se cuvine, conform eforturilor,vom primi negreșit!

🔥 La locul de muncă, chiar dacă este perioada vacanțelor, va trebui să muncim din greu. Lammas, spre deosebire de alte sărbători străvechi solare este despre muncă susținută – nu există timp de stat la mese încărcate prea mult. Recolta este coaptă, dar pentru a o culege va trebui să tragem tare, de dimineața până seara. Nu există timp de pierdut pe lucruri deșarte, trebuie să obținem rezultate maxim,e pentru ca ceea ce am început mai devreme să nu dispară, ci să aducă recoltă, iar noile proiecte să fie lansate la timp.

În perioada aceasta energiile feminine slăbesc, Zeița îmbătrânește și se pregătește de plecare, la echinocțiul de toamnă. Energia manifestării Divine Masculine devine din ce în ce mai puternică, ceea ce înseamnă că pe lângă eficiență, la locul de muncă se stabilește clar o ierarhie. Dar această manifestare a Masculinului divin este grijulie și protectoare, ceea ce înseamnă că acum este bine să ne căutăm un mentor, un protector în afacerea noastră;  o persoană influentă care să vadă în tine un specialist promițător și să te ajute în rezolvarea problemelor pe care le ai.

🔥 Bani. Săptămâna este controversată. Se formează momente profitabile pentru câștiguri, dar… fluxul de bani încetinește, de parcă ar fi niște obstacole în calea lui. Uneori este vorba despre ceva simplu, cum ar fi o eroare de calcul în  factură sau o defecțiune a sistemului de plăți; alteori, partenerii nu pot ajunge la un acord comun privind plățile. Într-un fel sau altul, acești bani vor fi primiți, dar mai târziu decât se aștepta.

🔥 Educația este… așa-și-așa. În perioada de obținere a rezultatelor, nu prea mai există timp pentru a sta cu burta pe carte și a dobândi cunoștințe noi. Fie o facem din mers, fie folosim ceea ce avem deja, folosind experiența veche și dezarhivând cele mai ascunse informații, pitite pe undeva, prin cotloanele memoriei.

🔥 În relații, parteneriatul iese în prim-plan. Parteneriatul este egalitate, reciprocitate și cooperare. Dacă nu există aceste componente în raport cu o altă persoană, atunci o astfel de conexiune va deveni nu doar inconfortabilă, acesteia practic îi va fi imposibil să existe. O persoană fie se frânge psihic, renunțând la sine, fie iese din astfel de relații, zburând spre libertate.

În cel mai bun caz, cei implicați ar putea vedea amândoi dezechilibrul din relație și ar putea începe să-l corecteze, în mod egal și reciproc.

Până și în relațiile îndepărtate pe care le avem, toată comunicarea superficială va dispărea acum: oamenii fie sunt interesați unii de alții și comunică, fie nu sunt interesați și, pur și simplu, uită unul de celălalt, dispărând de la orizont. 

🔥 Noile relații se dezvoltă intuitiv. Probabil, acum este unul dintre cele mai bune momente ale anului pentru formarea de noi relații și conexiuni inter-umane: în sfârșit, oamenii potriviți încep să vină către noi; și chiar dacă pasiunea se aprinde si există, ea nu întunecă mintea și nu distorsionează realitatea, ceea ce înseamnă că și în celelalte aspecte cuplul se va forma conștient și armonios

🔥 Pot exista certuri intre frați ( și aici nu mă refer doar la frații de sânge, ci la toate categoriile în care oamenii simt o înrudire frățească a sufletelor în această perioadă, adică intre oameni apropiați și egali în drepturi. O astfel de ceartă se va termina repede, dacă nimeni din exterior nu intervine în ea.

Prin urmare, dacă ai un conflict similar în cercul tău apropiat, protejează-te, dar nu de cel cu care te cerți, ci de toți cei care vor să intervină să te împace. Și, în general, este mai bine să eviți orice conflict acum, să te ”retragi în umbră” și să aștepți;  sau, și mai bine să tinzi către o reconciliere de comun acord, evitând ura activă față de dușmani, însă neuitând de dreptatea pentru tine însuți.

În ceea ce privește marele conflicte, săptămâna poate aduce schimbări drastice în situație, atât de drastice, încât  situația necesită oprire și conștientizare.

🔥 În sănătate, riscul cheie este stomacul și tot sistemul gastrointestinal. Gastrita răscolită, crampele la stomac ne fac să mâncăm corect, evitând alimentele picante. Dacă apar probleme, este important să începem tratamentul cât mai rapid, fără amânare.

Soarele este și el extrem de puternic. Chiar dacă cerul este înnorat, e necesar să avem grijă la arsuri. Și nu este vorba numai de arsurile pielii, ci și a ochilor: lumina orbitoare, praful, substanțele chimice, inclusiv cele din produsele cosmetice, sunt acum niște agresori mai puternici decât de obicei.

🔥 Aproape orice intervenție chirurgicală are succes, la fel ca și terapiile. Dacă trebuie să urmezi un tratament,  săptămâna este perfectă pentru asta.

🔥 Cosmetologia, dimpotrivă, este mai puțin eficientă decât de obicei. Și, așa cum se întâmplă adesea, este mai bine să nu tunzi părul de sărbătorile Solare. Poți citi mai multe despre efectul tunsorilor și altor proceduri de îngrijire asupra părului, unghiilor, pielii și a energiei noastre subtile în Calendarul astro pe August.

🔥 Nunțile din perioada sărbătorii Recoltei sunt de bun augur, dacă sunt justificate: adică dacă mirii nu sunt doar îndrăgostiți pasional unul de celălalt, ci sunt și maturi în intențiile lor, și pregătiți mental și emoțional pentru viața de familie. Dacă dorințele lor sunt reciproce și compatibile. pentru aceștia , nunta este precum o poartă către următorul nivel de evoluție.

🔥 Nou-născuții acestei săptămâni aduc schimbări majore realității din jurul lor. Ei schimbă lumea și schimbă, prin simpla lor prezență, fiecare om cu care interacționează. Aceștia sunt niște mici revoluționari, care dau totul peste cap și reclădesc realitatea din nou. Pentru că pot și știu. Este oare posibil să-i disciplinați?… Ok!… puteți măcar încerca! :D))

🔥 Copiii născuți mai devreme (2010-2021) în intervalul 1-7.08, simt și se comportă foarte spontan. Mi-e teamă că, pentru mulți părinți, în special pentru cei fără experiență, săptămâna se anunță grea și plină de ”surprize”.:)

🔥 Nativii adulți ai săptămânii primesc în dar… reciprocitate. Aproape  prin tot ceea ce întreprind acum, ei vor atrage oameni cu gânduri și idei asemănătoare. Relațiile se pot îmbunătăți vizibil – cu cei dragi, cu rudele și prietenii.  Felicitări! Nu toată lumea primește astfel de cadouri. 🙂

🔥 Drumurile… schimbă!  Schimbă oameni, planuri, gânduri, acțiuni. Drumurile schimbă aproape totul și nu trebuie să opuneți rezistență acestor schimbări. Ele, oricum, nu pot fi oprite! Fiți în acceptare cu ceea ce nu poate fi schimbat!

🔥 Diverse:

– Mulți oameni vor vedea o discrepanță între gândurile sau dorințele lor și realitatea care îi înconjoară. Asta ar trebui să-i pună pe gânduri, pentru a găsi soluții –  cum să îmbine împreună sau să elimine aceste neconcordanțe. Scopul cheie al acestei analize a situației ar trebui să fie realizarea de sine, a scopului propus  și nu respectarea oarbă a unor reguli absurde, stabilite de cineva din exterior; reguli pe care vor fi nevoiți să le încalce.

– Este bine să cauți, în continuare, un mentor, un susținător, un protector;  nu numai în domeniul profesional, ci și în orice alte domenii.  Acesta va trebui să fie găsit și convins să investească în tine și în potențialul tău. Dacă reușești, acest lucru va apropia în mod semnificativ împlinirea dorinței tale , pe care o asociezi cu un astfel de ”mentor”.

– Este un moment prost să începi să ai încredere în cei, în care nu ai avut cu adevărat încredere niciodată. Cu cât sunt mai dificile condițiile în care te afli, cu atât  mai puțin să ceri ajutorul și să ai încredere în cei, de care nu ești 100% sigur.

– Nu te angaja să judeci pe nimeni acum, nu te gândi la ce fac alții. Gândește-te la tine! Recunoaște-ți greșelile, dar nu te judeca nici pe tine – ci doar nu mai ține morțiș de tot ce este vechi, deschide-te spre nou, caută  noi și noi drumuri de viitor! Prin dificultăți, prin  eforturi Universul doar ne oferă o metodă de a ne mai plăti din datorii. În final, vom primi cu toții o recompensă binemeritată pentru munca noastră.  Recoltă bogată să fie!

🔥 Bucură-te în fiecare zi, viața este un mare dar! Cu drag, Masha

Artisti :Gregory Frank Harris, pictor american. Elena Flerova, pictor rus.