🔥 ”Dacă vrei ca lumea să se schimbe, fii tu însuți acea schimbare.”

” Libertatea nu are nicio valoare, dacă nu include libertatea de a greși”. Mahatma Gandhi

🔥 Anotimpurile se schimbă, spațiul înconjurător se schimbă: pașii ușori a toamnei se aud din ce în ce mai clar venind spre noi.

Ea este încă departe – doar nopțile devin puțin mai reci, aerul puțin mai limpede. Privirea mai tristă iar gândurile mai profunde. Totul în jur se schimbă treptat.

Și oamenilor această nouă săptămână le aduce o schimbare de timpuri. Anotimpuri.

Schimbările s-au ”copt” deja, au trecut printr-un declin, o creștere, un alt declin și – iată că au devenit realitate.

Omul le acceptă și intră într-o nouă etapă.  Una, care schimbă totul radical, indiferent dacă omul vrea această schimbare sau nu; și chiar dacă multe dintre schimbările care se produc sunt de-a dreptul dramatice, el nu se mai teme, pentru că știe deja multe și este pregătit pentru multe.

De aceea, nu-ți fie teamă. Permite-ți să faci greșeli – din cele vechi sau unele mai noi – resetarea s-a produs; tu ai devenit altcineva – ca și cum o reîntrupare în același trup s-a produs… iar totul a început de la capăt. Ești un copil – nu-ți fie frică să faci greșeli.

🔥 În muncă și în afaceri, nu încerca să schimbi obiectivele. Sunt corecte, ai început deja să lucrezi la ele, așa că urmează în continuare planul.

Totuși, există ceva care trebuie schimbat. Dacă vrei să-ți atingi scopul, schimbă căile și metodele. Scopul final este unul bun, dar calea este greșită. Vei simți singur nevoia să schimbi – nu te împotrivi.

Există multe greșeli în lucrarea pe care o faci, dar, așa cum am spus mai devreme, nu trebuie să îți fie frică. Nu dispera, nu te agita.

Prin greșeli, te vei dezvolta ca profesionist: cel care își poate analiza lucid greșelile devine un om mai experimentat. Cine respinge eroarea, rămâne pe loc.

🔥 Financiar, omul mai mult va pierde decât va câștiga. Energia financiară este epuizată. Poți primi niște sume ,câștigate în perioada trecută – dar, pentru un timp, acestea vor fi ultimele fluxuri care îți vor alimenta bugetul. Va trebui să fii mai econom: cheltuielile exagerate nu sunt doar o risipă, dar nici nu îți vor permite să-ți achiziționezi ceva util sau necesar.

🔥 Educația este fundamentală. Oamenii dobândesc în această perioadă cunoștințe globale, legate de istorie, filozofie, matematică, domeniu IT, mass-media, web-design.

🔥 Tot ceea ce este înghețat in sfera relațiilor ( personale, sociale, familiale, etc)  se schimbă. Cu cât relația este mai statică, cu atât se vor produce mai multe schimbări. Începi să simți că atmosfera  este atât de plictisitoare… insuportabil de plictisitoare! Plictiseala este ceea ce trebuie să dispară.

Dar pentru ca în relații să apară un flux creative, persoana însăși trebuie să influențeze procesul de comunicare cu rudele și prietenii săi. Dacă,  interacționând , ambele persoane nu dau dovadă de inițiativă, dacă nimănui nu-i pasă de dezvoltarea relației  și nu există dorința de a o dezvolta , atunci relația se va prăbuși în zilele următoare. Într-un mod  lent, tăcut, plictisitor.

Tot în această perioadă, o persoană poate întâlni pe cineva, pe care nu l-a văzut de mult timp.

Și chiar dacă părea că oamenii au fost indiferenți unul față de celălalt o perioadă îndelungată – întâlnirea lor nu va fi doar una  caldă, și în anumite cazuri, chiar fierbinte: fie vechi pasiuni  izbucnesc, fie o veche prietenie se trezește, fie niște idei aparent uitate revin.

🔥 Noi întâlniri, noi cunoștințe… Atât de multe ar putea fi, încât mulți uită de eșecurile din relațiile actuale.

Se mai întâmplă astfel de situații:  să încerci și să re-încerci să construiești ceva cu cineva…ca  apoi să întâlnești cu totul altceva și să uiți de toate încercările vechi. Noul (care poate fi și un vechi, bine uitat!) te prinde și te poartă, precum un val uriaș

🔥 Conflictele sunt aduse în fața justiției. Instigatorul este forțat să se oprească, cel care își apără cauza primește un flux de energie nouă. Apărându-și drepturile, el câștigă putere, resurse și  înțelegere interioară El primește din ce în ce mai mult.

🔥 Sănătatea poate ridica niște probleme. Perioada favorabilă s-a încheiat. O perioadă în care vom trece prin niște crize: poate fi vorba despre o exacerbare a bolilor cronice sau recente.

Aceste manifestări îi vor face pe mulți să se adreseze medicilor, pentru că simt că nu mai pot îndura și că nu mai e timp de stat. Și este foarte bine, dacă o persoană aude atât de clar semnalele corpului său, care strigă după ajutor:  în acest mod ea va depăși criza mai repede.

🔥Intervențiile chirurgicale sunt reușite. Dacă o persoană urmează să fie operată, aceasta va primi atât îngrijirea medicilor, cât și o energie nouă, din exterior, pentru a se recupera mai rapid. Terapiile decurg conform așteptărilor: nimic remarcabil, efectele secundare, dacă vor fi – sunt exact cele descrise în prospect – deci previzibile.

🔥 Cosmetologia este similară ca efect, terapiei: previzibil, nimic peste sau sub așteptări. Tunsorile, începând de miercuri, vor fi favorabile pentru o perioadă destul de lungă. Puteți citi mai multe despre efectul tunsorilor și procedurilor de îngrijire asupra părului, unghiilor, pielii și a energiei vitale în Calendarul Frumuseții pentru luna August.

🔥 Nunțile sunt neutre. Principala condiție a reușitei acestui prim pas oficial este că viitorii soți să nu se certe, chiar înainte de sărbătoare. Dacă, până în momentul nunții, mirii nu s-au săturat deja unul de celălalt, atunci nunta va fi una reușită și cu o atmosferă plăcută.

🔥 Copiii născuți în această perioadă sunt încă sub influența energiilor Recoltei. Vor fi niște adulți care obțin rezultate, dar exact cele pentru care au depus efort susținut. Dacă vreți ca un asemenea copil să reușească în viață, învață-l să muncească din greu și să termine întotdeauna ceea ce a început.

🔥 Copiii născuți mai devreme (și până la aproximativ 12 ani) se comportă calm în această săptămână. Părinții lor au parte de bucurii și o pauză de odihnă, mai ales acolo unde au fost dificultăți până acum.

🔥 Sărbătoriții noii săptămâni obțin un rezultat câștigat onest. În preajma zilei de naștere, un sărbătorit va primi niște rezultatele într-un proiect, lucrare, la care lucrează de mult timp. Poate că nici măcar nu se aștepta ca ”recolta” să vină chiar acum, dar faptu-i fapt: cum s-ar zice, ia-o, bucură-te și mergi mai departe!

🔥 Drumurile sunt neutre. Dacă omul vrea și trebuie să facă un drum, acesta va fi unul reușit. Dacă nu există motivație și nici dorință de a merge – nu va fi reușită nici călătoria.

Orice blocaje și neplăceri la un drum pe care-l vei face în această săptămână vor fi mesaje – fie că acest drum nu-ți era necesar, fie că  deplasarea îți provoacă o respingere interioară, prin care te autosabotezi.

🔥 Diverse:

– Pe parcursul săptămânii te poate ajunge din urmă necesitatea unei schimbări: poate că a venit timpul să schimbi felul în care te comporți, cum gândești sau cum trăiești.

Poate că este vorba de mutarea într-o casă nouă, poate că e vorba de o dietă, la urma urmei poți marca schimbarea prin vopsirea părului într-o altă culoare sau chiar prin modificarea numelui…doar pentru că așa ai simțit brusc.

Este posibil ca nici măcar să nu-ți dai seama cum schimbările , de orice fel ar fi ele, te transformă, puțin câte puțin, într-o persoană total diferită față de cea care erai ieri.

– Sunt posibile mici pierderi. Lucruri care dispar sau se sparg.

Mai des decât altele, se vor pierde sau se vor strica lucruri legate de strămoși, de relații din trecut, de munca din trecut . Nu-i bai, sunt doar semne: Trecutul pleacă.

– Săptămâna îți poate aduce și multe gânduri triste. Senzație de eșec, de insuficientă cunoaștere, de ignoranță. Nu te îngrijora –  acestea sunt  ”dureri de creștere”: pentru a ajunge la un nou nivel, trebuie să pornești de la conștientizarea că nu știi, de fapt, nimic. Numai cei care nu știu nimic pot învăța.

Învață, învață și…

🔥 Bucură-te în fiecare zi!  Chiar și în aceste vremuri. Cu toată dragostea, Masha.

Artist: Roman Garassuta, ”Metamorfoze”