Mai avem în față încă o săptămână de supra-saturare a Realității cu schimbări, pe toate planurile existențiale.  Luna Nouă de pe 27 august va pune accentul pe acele schimbări ,care se vor produce în interiorul nostru, în timp ce schimbările din exterior vor începe abia în toamnă. Și nu mă refer doar la schimbarea culorii frunzelor. 🙂

Aceasta va fi o săptămână destul de… singuratică, când pare să nu vezi cu adevărat pe nimeni și nimic în jurul tău. Este ca și cum ai face o plimbare prin niște câmpii goale, amintindu-ți de vechi întâlniri, tânjind după ceva din trecut, gândind și visând. Un timp de reflecție și de căutări spirituale.

🔥 În muncă și în orice alte activități profesionale, oprește-te un pic, pentru a privi în jur, în spațiu – pentru a vedea schimbările produse în obiectivele propuse , schimbări în atitudinea față de treburile și planurile proprii, schimbări în oamenii și situațiile din jurul tău.

Devine clar, că unele procese au ajuns într-un anume impas și nimic nu se va îmbunătăți acolo de la sine: va trebui să cauți, în mod independent, noi soluții, să faci noi planuri și să croiești un nou drum către scopul tău.

Dar pentru că este nevoie de timp, de resurse și de înțelegere a ceea ce se întâmplă,  trebuie să te oprești puțin din goană și să conștientizezi toate aceste schimbări.

Este important ca, săptămâna aceasta, în muncă să prevaleze nu obiectivele materiale, ci cele spirituale: dacă ai nevoie de o cale de ieșire din impas, gândește-te, în primul rând, nu la cum să câștigi bani sau să ajungi cât mai sus ca poziție – nu face din asta un scop în sine, ci gândește-te la cum să-ți manifești creativitatea, cum prin ceea ce faci să-i ajuți pe alții cu alte cuvinte, să-ți aduni  ”aur spiritual”. Conferă scopului tău o motivație cu vibrație înaltă. Treptat, la acel nivel înalt, se va ridica și scopul ”pământesc”, material.

🔥 Financiar, așa cum am spus, nu ar trebui să te agiți și să încerci să obții mai mult decât este posibil. Ceea ce îți vine acum, atât cât e, este bine. Pot veni bani din și pentru proiecte vechi, dintr-o rambursare a datoriilor, din încasări de bonusuri sau din returnarea unor plăți vechi eronate.

Nu există încă rezultate din noua activitate. Răbdare.

🔥 Educația pe care o faci acum îți permite să te uiți adânc în interiorul tău, să găsești noi abilități și să începi să le dezvolți. Te poți întâlni, în procesul de studiu și cercetare, cu o cunoaștere străveche, care nu ți-a fost până acum disponibilă. Ceva fundamental care, poate, nu aduce beneficii imediate, dar declanșează în tine un potențial de fericire și abundență , ce va crește în tine gradual, dar tot mai intens și care poate deschide în scurt timp uși către un nivel moral și chiar social superior.

Respingerea, negarea unor informații din domeniul filosofiei, literaturii, artei, a cunoașterii spirituale  poate duce nu doar la ignoranță, ci și la declin și la o variantă dezastruoasă de viitor.

🔥 Relațiile cu ceilalți se schimbă dramatic în această săptămână, inclusiv datorită faptului că oamenii însăși se schimbă: mulți vor alege acum singurătatea și introspecția, stabilind o distanță între ei și ceilalți. Aproape orice relație cere respect reciproc, dar, cam atât. Nu e cazul să ne așteptăm la susținere activă sau încredere reciprocă. Cam asta e energia comunicării acum.

Imaginează-ți că te afli la o recepție somptuoasă (poate chiar în propria casă):invitații sunt cu toții frumoși, eleganți, politicoși, plini de tact și zâmbitori. Însă, doar atât. Propriile opinii și emoții fiecare le păstrează doar pentru el.

🔥În dragoste există simpatie și o bucurie de a interacționa cu celălalt, dar atracția fizică este slabă sau nu atât de importantă de obicei. Dacă vrei să-ți seduci iubitul sau iubita, provoacă-l la o conversație interesantă. Prin provocarea intelectuală și menținerea în același timp a distanței, are loc o schimbare internă în atitudine a unei persoane față de alta.

🔥 Noile relații nu sunt încă apte de dezvoltare: dacă până și între oamenii apropiați domnesc energiile comunicării ” ca la o recepție simandicoasă”, atunci îți imaginezi că este chiar dificil pentru niște străini să se cunoască între ei mai îndeaproape – dacă nu sunt prezentați unul altuia în mod oficial de către niște terți. Și chiar dacă cei doi se întâlnesc, ei nu pot afla nimic unul despre celălalt, deoarece fiecare se ascunde în spatele unei măști opace.

🔥 În conflict, niciuna dintre părți nu este în câștig la sfârșitul săptămânii. Fiecare parte are probleme în a-și înțelege propriile capacități, propriile obiective și pași viitori. Fiecare parte pare să își sape niște ”tranșee” pe poziția în care se află și să intre în reflecție.

🔥 Sănătatea depinde din nou, aproape în totalitate de emoțiile noastre și de starea sistemului nervos. Oamenii încep să se apropie de un prag al suprasolicitării, cu toate că sezonul vacanțelor e în toi; de parcă o oboseală, acumulată de multe săptămâni s-ar fi  prăbușit acum peste ei.

Pot apărea tulburări metabolice și boli neurologice. Pentru a menține organismul pe linia de plutire, acum este extrem de important să urmezi un sistem de auto-îngrijire. În primul rând, mai mult decât de obicei, lucrurile depind de ceea ce mâncăm.

Moderația în alimentație, o logica strictă a aportului alimentar, menținerea unui proces de digestie bun vor susține starea organismului. Este momentul, în care alcoolul  trebuie eliminat aproape complet, și odată cu el, și alte băuturi care afectează starea de spirit și conștiința; Adică ( atenție, nu împușcați mesagerul! J) ideal este să întrerupi, sau măcar să reduci consumul de cafea și ceai tare( inclusiv ice tea, atât de popular vara).

🔥 Operațiile în noua săptămână aduc o stabilizare a stării de sănătate, mai ales dacă operația a fost  planificată și pacientului îi este foarte clar explicat, ce anume se taie, de ce se taie, unde și cât se taie. Intervențiile chirurgicale neplanificate, cum ar fi urgențele, sau cele la care vă hotărâți spontan, pot aduce unele surprize. Totuși, în marea majoritate a cazurilor, totul se va termina cu bine.

🔥Cu terapia medicamentoasă însă, lucrurile nu stau chiar atât de bine (din cauza poziției tensionate a planetei Neptun: medicamentele de sinteză acționează mai lent decât de obicei, iar toate efectele negative  se pot manifesta mai puternic și mult mai des ca de obicei.

Analgezicele sunt deosebit de nocive în această perioadă; soluția ideală este să îndurați o perioadă și să vă bazați pe răbdarea și forțele proprii. Mai bine așa, decât niște reacții adverse agresive cu distrugeri greu de reparat

🔥 Tratamentele cosmetice, paradoxal, sunt  favorabile, indicate, amplifică  și scot în evidență frumusețea, însă doar dacă procedura cosmetică nu este asociată cu durerea. Rezultatul poate că nici în acest caz nu va fi unul rău, însă, datorită pragului scăzut de durere,  va fi foarte, foarte  dureros.

🔥Tunsorile. Cele de luni și din weekend sunt cele mai benefice. Puteți citi mai multe despre efectul tunsorilor asupra părului și energiei în Calendarul Frumuseții pe august.

🔥 Căsătoriile sunt nefavorabile săptămâna aceasta, din păcate. Energiile sunt grele și nepotrivite pentru a începe oficial viața în doi. Fiecare dintre miri este cumva pe cont propriu, fiecare dintre ei nu are absolut nimic de-a face cu celălalt. Evenimentul în sine poate fi spectaculos, fastuos, elegant – exact ca acea recepție mondenă de care vorbeam mai sus.  Celebrarea și cheful se vor termina, iar înstrăinarea va rămâne.

🔥 Copiii născuți în această perioadă poartă în câmpurile lor elementul schimbării. Un element destul de haotic și neliniştit, dificil de controlat. Ei schimbă tot ce urmează să se întâmple în jurul lor. Este de dorit ca adulții să obișnuiască astfel de copii cu disciplina, organizarea, sistematizarea și ordinea, astfel încât schimbările pe care aceștia le declanșează să nu fie atât de dureroase.

🔥 Copiii născuți în intervalul 22-28.08, dar mai devreme ( până la aproximativ 12 ani), dimpotrivă, sunt lenți și calmi în această săptămână. Ei nu doresc schimbare și încearcă să-și mențină lumea și realitatea proprie într-o stabilitate. Părinții pot lua o pauză de la șotiile lor și petrece relaxat timpul în familie.

🔥 Sărbătoriții noii săptămâni primesc cadouri destul de…să le spunem complexe: se deschide abisul propriilor lor gânduri, ei fiind nevoiți să se scufunde adânc în probleme interne nerezolvate. Introspecția este mult mai puternică decât de obicei, dar și concluziile la care ajung vor fi mult mai serioase.

🔥 Drumurile aduc rezultate. Adică, drumul în sine poate să fie oricum – de la ușor și rapid, la anevoios și presărat cu peripeții și blocaje – depinde de pregătirea ta pentru acel drum, de viteza cu care te vei deplasa, de condițiile călătoriei în sine. Dar, o persoană care pleacă într-o călătorie în această perioadă, indiferent în ce condiții, va obține tot ce a dorit și ce și-a pus în gând , pornind la acel drum.

🔥 Diverse:

– Săptămâna va aduce îndeplinirea unei dorințe importante, dar nu chiar așa cum ți-ai imaginat. În cele din urmă, se va dovedi că lucrurile s-au aranjat chiar mai bine decât te așteptai. Dar, la început, cursul evenimentelor poate părea descurajator.

– Vor apărea vampiri. Dacă până mai adineauri puteai doar să suspectezi că ești „cantină socială” pentru cineva, unde ți se consumă la greu din forța vitală, acum vei vedea clar, cine sunt acele ”creaturi- aspiratoare” în anturajul tău.

– Ai grijă, compătimirea de sine, plângerea de milă distrug. Gândește-te, studiază-te, raționează, fă ceva! Nu te plânge.

– Încearcă să te plimbi mai mult în natură. Vine toamna, peste o lună deja o să-ți fie dor de aceste zile însorite de vară. Profită de ele la maximum.

🔥 Și bucură-te. În fiecare zi! Și ai grijă de tine.

Cu drag, Masha

Artist: Ken Hong Leung, impresionist chinez. ”Presimțirea toamnei”