🔥 Mama Natură, în veșmânt de Toamnă, precum o Regină în etate, își pregătește minuțios și cu fast plecarea. În ultimele ei zile, Ea răsfoiește pentru noi albumul cu amintiri al frumuseții și măreției trecute și, se pare că încă mai reușește să încălzească această lume cu razele zâmbetului său glorios. Dar , se apropie momentul când Ea pornește în ultima sa călătorie, în ciuda durerii celor care o petrec și se tem de o noile timpuri fără ea.
Spre deosebire de reginele pământene, Zeița Vieții pleacă, ca să se întoarcă.
La Echinocțiul de toamnă se vor deschide Porțile dintre Lumea noastră de Mijloc și Lumea de Jos, Zeița moare, pentru a întâmpina iarna în tăcere, a da naștere unui nou Soare și a renaște, primăvara.
Echinocțiul de toamnă din acest an va avea loc pe 23 septembrie, iar săptămâna de dinaintea lui este dedicată pregătirii pentru tranziție. Perioada este una visătoare, lentă și, în același timp, plină de libertate, ca norii de toamnă, privind la care  îți vine și ție să te dizolvi în albăstrimea profundă a cerului. Într-o astfel de visare cu ochii deschiși, presiunea cauzată de simțul datoriei, de necesități și aspirați, scade sau chiar dispare de tot.
Unii vor avea tendința să se oprească din realizări, deși au toată libertatea să facă ce vor și nimic nu-i bruiază. În afară de propria lentoare și  renunțare la a  face efort.
Răspunsul Universului ar putea fi cam asa: 
– Ok, vrei să te oprești puțin din a evolua, pe riscul tău?? Te rog! Doar asumă-ți responsabilitatea pentru acțiunile tale și consecințele lor.
– Vrei să stai și să privești cerul? Să fii sănătos! Ei bine, dacă vei pierde ceva din cauza opririi, asta e, poate că nu a fost chiar atât de importantă pentru tine noua realitate spre care mergeai! Mda… 🙂
🔥 În afaceri și la locul de muncă, există în continuare o mișcare neîntreruptă, pe concentrare, către obiectivele puse și chiar se obțin și anumite rezultate, dar, ai putea constata că acestea și-au pierdut brusc relevanța anterioară sau, pur și simplu au încetat să mai pară interesante pentru tine, chiar dacă în realitate, ele sunt – și importante, și necesare.  Așa se manifestă iluzia neptuniană dar și oboseala psihică, pe care este important să o depășești, înainte de a porni la noul drum; sau poate sunt așa-zisele ”dureri de creștere”, atunci când vezi că ai realizat tot ce ți-ai dorit și ai visat, comparativ cu concurența, sau cu tine, cel de acum câțiva ani, atingând un plafon ce ți se pare satisfăcător. Acum este momentul să înveți să crești, comparativ cu tine, cel/cea de ieri.
Săptămâna nu va aduce idei noi, dar va face o persoană să se uite în jur, în căutarea acestora: ca rezultat, o persoană atentă și conștientă va fi capabilă să treacă prin filtrul gândirii multă informație și să formuleze o nouă direcție pentru sine – dacă nu pentru acum, pentru mai târziu, cu siguranță.
🔥 Banii. Poți obține mai mulți bani decât crezi. Aceasta este și o anume recoltă, în urma unui efort: la urma urmei, Echinocțiul de toamnă nu este doar un rămas bun de la Natură, ci și un al doilea festival al recoltei din an (sunt în total trei perioade de recompensă, în Roata anului: la începutul lunii august, la echinocțiu și la începutul lunii noiembrie).
Banii pot veni din realizări și proiecte trecute, sub formă de bonusuri sau comenzi pentru bunuri și servicii, din sezonul trecut.
Pot veni, aleatoriu – cadouri valoroase, în obiecte sau bani.
Și, în anumite cazuri, banii pot veni ca o plată în avans, pentru un serviciu viitor: de exemplu, pentru lucrări viitoare în care clientul are încredere în antreprenor, sau sub formă de abonamente pentru servicii pe o perioadă de timp.
Dar la fel ca și cu o săptămână mai devreme, este mai bine să nu cheltuiți prea mult din acești bani, economisindu-i pentru proiecte importante în viitorul apropiat. Acestea vor veni și vor necesita investiții (și, cel mai probabil, vor fi niște proiecte pozitive).
🔥 Educația, în mod evident, este pe primul loc ca importanță în această perioadă. Nu te baza pe intuiție atunci când te confrunți cu ceea ce este necunoscut, ci învață lucruri noi, cercetează, mergi în profunzime. Începe un curs mare de pregătire, dacă ți se ivește ocazia. Pleacă pentru un stagiu. Orice studiu este important acum.
🔥 Comunicarea personală este limitată și necesită prudență. Este ceva foarte fragil în relațiile interumane: oamenii simt tranziția iminentă a Lumii, a Realității, către o nouă stare și reacționează dureros la multe momente, aparent obișnuite. Acestea pot varia, de la niște glume inofensive, pe care celălalt nu mei reușește să le înțeleagă, până la situații foarte neplăcute datorită lungimilor diferite de undă în comunicare.
De exemplu, într-un cuplu, unde  unul dintre parteneri era obișnuit să fie ușor sarcastic cu celălalt, aruncând cu insulte minore sub formă de glume, celălalt brusc conștientizează că partenerul lui este un abuzator în toată regula. 
De asemenea, devine deosebit de clar în această perioadă, pe cine ne putem baza – în cuplu, în prietenie, într-un parteneriat și cine nu își îndeplinește obligațiile asumate. Astfel de situații îi fac pe oameni să se gândească la adevăratul scop al anumitor relații și al respectivelor persoane din viața lor.
Deciziile de a schimba natura relației sau de a o întrerupe, pot fi luate atât pe baza unor probleme reale, cât și pe ceea ce continua de mult timp, dar abia acum păre a fi o problemă.
Totuși, pentru a nu provoca conflicte inutile, este mai bine, pentru a nu greși, să ne retragem puțin în expectativă, observând cum se derulează mai departe evenimentele; deoarece adevărul se va manifesta mai târziu, cu siguranță – nu este nevoie să grăbim noi evenimentele 
🔥 Noile relații. Pur și simplu, nu are din ce să se nască o nouă relație acum. Oamenii se percep dureros și sunt plini de suspiciune unul față de celălalt, chiar și între rude și prieteni se poate strecura acest sentiment neplăcut. Își spune cuvântul opoziția Soarelui cu Neptun, care ascunde razele de lumină în pâcla mentală deasă a incertitudinii și a iluziei. Cum să începi o relație romantică sănătoasă într-un astfel de mediu? ..
🔥 Conflictele reconstruiesc parțial situația în trecut. Cel care a tot câștigat în ultimele zile se oprește și pierde teren. Cel învins își apără și își recâștigă pozițiile. Dar, totul este temporar! La nivel subtil evenimentele se derulează vertiginos și nimic nu rămâne bătut în cuie. 
🔥 Sănătatea începe să scârțâie. Toate dificultățile acumulate în ultimele șase luni, pot începe să se  manifeste treptat. Riscurile-cheie sunt problemele stomacale și ale tractului intestinal.
Poate exista o creștere nesănătoasă a poftei de mâncare și, ca rezultat, o creștere bruscă a greutății, deși nu părea că persoana în cauză ar mânca prea mult.
Ar fi bine să înlocuiești mâncarea procesată cu cea vie, plină de vitamine; stomacului vulnerabil îi va fi mai ușor  să ducă o supă cremă de dovleac sau niște  legume la grătar, de exemplu, decât mezeluri sau fast-food. Fructe și produse lactate ușoare, cât mai multe. Produsele de panificație nu vor face decât să se înrăutățească situația.
🔥 Intervențiile chirurgicale evoluează conform așteptărilor. Nimic dincolo de ceea ce este posibil, dar puține greșeli sau eșecuri. Terapia alopată funcționează mai rău decât de obicei,cu efecte adverse posibile –  dar nu vorbim de vitamine sau suplimente biologice, ci de medicamente de sinteză.
🔥 Cosmetologia devine tot mai nefavorabilă, cu cât ne apropiem de momentul Echinocțiului – în special dacă se lucrează cu preparate chimice și compuși artificiali.
Despre tunsori și îngrijire corporală după Fazele Lunii citește detaliat, pe zile, în Calendarul Frumuseții pe SEPTEMBRIE, devenind abonat Premium.
🔥 Nunțile nu pot fi numite favorabile: ceremonia scoate la iveală toate problemele interne ale fiecărui partener în parte și ale cuplului în ansamblu. Nervozitate, confuzie în motivele propriilor acțiuni și în dorințe. Dacă problemele nu sunt rezolvate înainte de portalul Echinocțiului, ele vor aduce eșec și declin, din păcate, în familia nou-formată.
🔥 Copiii născuți în acest moment sunt niște viitori singuratici. Introvertiți, care sunt obișnuiți să se bazeze doar pe propriile forțe și care se analizează profund pe sine și cum se raportează ei la o anumită situație. Este important ca părinții să îi ajute să-și dezvolte empatia și capacitatea de a-i auzi și pe ceilalți.
🔥 Copiii născuți mai devreme de 2022  (până la aproximativ 12 ani) sunt calmi și lenți în această perioadă. Nu trebuie să îi grăbiți: lăsați jocurile, plimbările și chiar mersul la școală nu se vor face în tensiune și grabă. Este mai bine să plece în avans și să ajungă la locul dorit într-o dispoziție calmă, fără agitație sau nervi, care le poate afecta sistemul digestiv. 
🔥 Nativii noii săptămâni vor primi în dar un soare strălucitor de ziua lor. Iată cine sunt câștigătorii momentului! Probabil, le-a fost livrată prin curier special de Sus, o damigeană cu energie pozitivă și vibrantă :). Pentru a o folosi înțelept, trebuie doar să-și amintească obiectivele și dorințele cele mai arzătoare și să se îndrepte direct către ele, fără a fi distrași.
🔥 Drumurile sunt cum și le face omul. Se pregătește din timp-  ajunge la timp. Conduce cu grijă – ajunge la destinație fără peripeții, se grăbește – cel puțin o îndoitură va primi, drept penalizare. Karma vine prompt, fără întârzieri.

🔥Diverse. La ce să fii atent?

– În primul rând, uită-te în interiorul tău. Am spus deja că acesta este un moment al stabilirii priorităților și a impunerii limitelor. Săptămâna va agrava aceste probleme. Pentru a stabili prioritățile, va trebui să te vezi clar pe tine și obiectivele tale concrete.

Întrebări legate de parteneriat – ce cauți în parteneri, oare acei oameni care se numesc astfel sunt cu adevărat partenerii tăi?

 În acest moment, foștii parteneri pot apărea brusc la orizont. Sau decizi tu că merită să te întorci la o relație care s-a încheiat cu ceva timp în urmă. Și nu este vorba doar de legături personale, ci și la cele de afaceri.

– Certurile cu copiii în acest moment înseamnă că adultul are acumulată multă energie negativă. Când copiii reacționează negativ , în special cei mici (în special copiii proprii!),  este pentru că simt tensiunea acumulată la adult, simt agresivitate, nemulțumire internă față de ei înșiși și de lume și reacţionează. Înțelege-te nu cu ei, ci cu tine însuți.

– Încearcă să petreci mai mult timp în natură: ea îi încarcă acum pe oamenii cu un ultim impuls de energie vitală, un dar de putere pentru iarna care vine. Nu rata ocazia de a primi acest dar!

– Nu vorbi despre planurile și ideile tale cu persoanele nepotrivite, nu te mândri cu voce tare de bucuriile și realizările tale: poți rămâne fără o mare parte din ele.

– Privește cât mai des cerul, zboară printre nori frământați de toamnă.

Lumea se schimbă. Și noi ne schimbăm odată cu ea. Nu uita să te bucuri în fiecare zi!

🔥 Masha, cu drag.