🔥 Deși noua săptămână merge în direcția Lunii descrescătoare, aceasta nu aduce  o scădere, ci dimpotrivă, o creștere a energiei. Ca și cum viitoarea Eclipsă de Soare deja răstoarnă spațiul cu susul în jos și ne zăpăcește.

Bineînțeles, Eclipsa nu ar fi Eclipsă, dacă influența ei ar fi una simplă și clară.  

Ideea este că taman acum, în această perioadă răsturnată și plină de ceață, se pune în scenă versiunea finală a scenariului personal a fiecăruia dintre noi, pentru o perioadă destul de lungă, pe care o vom parcurge în etape.

Vremea transformărilor profunde ce au pregătit marea Trecere s-a apropiat de sfârșit; a venit vremea examenelor și a treptelor. Și, principalul examinator al Coridorului de Eclipse este…. respectabila tanti Karma! 🙂
Nu, nu este vorba despre eșafodul și ghilotina pregătite pentru păcate, cum au mulți impresia!
Te invit să ieși din tiparul copilului speriat care știe că a făcut șotii și iată, tocmai au aflat despre asta părinții, directorul și toată școala, urmând pedeapsa publică!
Ci, mai degrabă, propune-ți să stai la un ceai cu Doamna, depănând amintiri, râzând și privind dintr-o altă perspectivă ”întâmplările și gafele” trecute – doar ca pe niște lecții din care ai învățat chestii faine.  Așa am făcut și eu zilele acestea și confirm – funcționează, nu mi-a luat nimeni capul de pe umeri! 😀
    Karma, ca și vector, pur și simplu, distribuie cine și încotro trebuie să o ia, atunci când se ajunge la o răscruce a destinului. Acțiune și consecința, ca urmare a acțiunii.
Karma doar îți înmânează oficial un bilet de călătorie și îți comunică direcția. Și faptul că poate nu ești pregătit pentru acel bilet sau pentru acea direcție și nu îți pică bine decizia…. eh, pai aici vine momentul ”ceaiului diplomatic”: poți negocia sau face contestație, sau poți sa ceri ”o perioadă de muncă în folosul comunității” , ca să-ți faci bani de un bilet mai scump,  către destinația dorită de tine! 🙂
Cu alte cuvinte, câștigarea celebrelor ”bile albe pentru zile negre” despre care le place atât de mult să vorbească maeștrilor spirituali. Dar, acesta este un subiect separat.

🔥 În muncă sau în afaceri ajungi în punctul culminant al multor procese, începute mai demult: ai adunat cunoștințe și resurse, există rezultate vizibile ale muncii anterioare –  a sosit timpul să te dezvolți cu toată încrederea și să te implici în proiecte de viitor

Însă, de ce să fie simplu, când poate fi complicat! 😀  Ceva îți va distrage atenția. Mult efort, timp, cunoaștere și resurse vor trebui cheltuite nu pentru propriile activități, ci pentru ajutorul dezinteresat acordat altora. Uneori vei simți că vrei să scapi, pur și simplu, de această sarcină pe care începi s-o cam resimți ca pe o povară – pe principiul ”bună ziua am dat, belea mi-am căpătat”.

Dar… poanta este că tocmai acest ajutor va fi cheia pentru a-ți rezolva cu succes propriile probleme. Acesta va conține componenta lipsă pentru tranziția ta către un nou nivel de dezvoltare. ”Cel care refuză să-și ajute aproapele în această săptămână,pur și simplu, se va pierde pe sine.” (extras din testul-grilă al lui tanti Karma :))

🔥 Energia banilor este din nou slabă: aici șansa de săptămâna trecută s-a retras temporar, odată cu descreștere Lunii. Oamenii de afaceri vor avea profituri minime, iar cei angajații s-ar putea să nu primească salariul la timp. Dar!..

Cuvântul cheie este șansă. Nu ar trebui să te bazezi pe ea bineînțeles, dar dacă o forțezi puțin, rezultatul poate fi mult mai abundent.

Dacă ai propria ta afacere sau ești freelanser, nu ar trebui să te mai bazezi pe meritele vechi, ci să oferi, urgent și insistent, ceva interesant pieței în care ești specialist. Este timpul pentru o campanie de publicitate agresivă – idee, care înainte era înfricoșătoare chiar și de conceput pentru tine. Eh, vremurile se schimbă.

Tot așa și cei angajați, vor trebui să dea dovadă de mai mult curaj la locul de muncă: de exemplu, să ofere managerului un nou proiect personal, pentru o remunerare mai mare.

Cheltuielile sunt acum spontane: fie  ești nevoit să dai bani pe ceva neprevăzut, fie ești tentat să cumperi lucruri, fără să gândești bine înainte. 

Pe ce cu siguranță, NU AR  TREBUI să cheltui bani, sunt bunurile de uz casnic, cum ar fi electrocasnicele sau produse de reparații, construcții și amenajări.

La nivel global, acesta este o perioadă de potențială criză financiară. Trebuie să ținem cont de acest potențial, chiar dacă în suflet ne bazăm și pe puțină șansă ( sau ajutor Divin)

🔥 Procesul de învățare, ca și săptămâna trecută, este asociat cu lecții neparcurse, cărți neterminate, webinare, prelegeri amânate. Termină ceea ce ai început, atinge un nivel de cunoștințe într-un domeniu și finalizează, încheie procesul. Pot apărea multe direcții interesante de studiu care te vor ispiti: vrei să știi și asta, și cealaltă. Nu te arunca și nu îți pulveriza energia în direcția ”evantai”. Concentrează-te, setează-te să devii un maestru acolo unde ai început deja să progresezi! E important.

 

🔥 Relaţii. Multe relații de dragoste spontane săptămâna aceasta. Energia punctului Samhain( pe care îl cunoaștem mai mult sub numele de Haloween), aflat anul acesta chiar imediat după intrarea în Coridorul Eclipselor, ne atenționează că a sosit ”timpul vrăjitoarelor” :)) În hărțile personale, atât la bărbați cât și la femei,  se activează punctul Lilith – iar odată cu el, energia feminină manifestată din Umbră, feminitatea toxică. Ispita, dorința cu tente întunecate iese în prim-plan în relații și nu este întotdeauna direcționată către interior.

Dacă în această săptămână într-un cuplu, construit pe legături de dragoste, are loc o răcire, o ceartă, o despărțire, atunci când amândoi sau  doar unul dintre parteneri este mai preocupat cu alte probleme decât cu menținerea relației, atunci acesta este un semn că relația respectivă se îndreaptă spre încheiere.

Destrămarea poate să nu fie rapidă, dar… separarea produsă în această săptămână face loc în următoarele săptămâni unor noi energii, care vor împrăștia căldura iubirii acumulate, precum un vânt rece de toamnă și vor stinge focul interior, sau chiar vor duce unul dintre parteneri către o altă ”vatră”.

Pe al doilea loc, ca importanță, se află relațiile de afaceri și cele de prietenie: a ajuta pe altul, a accepta ajutorul altcuiva, a găsi o persoană de încredere, cu gânduri și scopuri similare – iată cheia în care se vor dezvolta relațiile în această zonă de comunicare. Repet: dați dezlegare propriei generozități acolo unde Universul vă cere asta cu subiect și predicat – acordarea acelui ajutor dezinteresat este un test  karmic eliminatoriu și baza viitoarei voastre prosperități.

🔥 Cum ziceam, pentru cei singuri( singuri oficial sau doar însingurați pe interior) la fel ca săptămâna anterioară, vor exista multe posibilități de a lega relații noi.

Dar, dacă până de curând, discernământul îi mai obliga pe mulți să gândească bine înainte să se implice sau nu într-o nouă relație – acum, același vânt de toamnă împinge persoane absolut străine unul în brațele celuilalt, cu atâta forță, încât aceștia s-ar putea să nu mai aibă timp să gândească, deși… este întotdeauna util să mai și gândești, chiar și când te ia vântul pe sus!… 🙂

🔥 În conflictele de orice fel domnesc Stihiile. Nu e doar vânt, aici deja este Uragan de-a dreptul. Elementele Naturii nu au noțiunea de bine și rău, ele doar se activează și se supun hazardului orb.  La ce se va ajunge până la sfârșitul săptămânii, este greu de imaginat, dar ne vom ruga.

🔥 Sănătatea este cu suișuri și coborâșuri. Nu este neapărat o stare proastă, dar ideea e că se poate înrăutăți și se poate îmbunătăți, brusc. Ceea ce, bineînțeles, cauzează schimbări în starea emoțională, mai ales că în majoritatea cazurilor nici măcar nu vom putea înțelege, ce anume a cauzat aceste stări. Multe traumatisme.

  Dintre riscurile generale: diverse intoxicări, răni, tăieturi, fracturi, lovituri de diferite feluri (să reținem, că un accident vascular cerebral, de exemplu, este și el considerat o lovitură).

Dar, tot așa,  la fel de brusc, cineva grav bolnav poate să se ridice din pat, primind brusc forțe noi  pentru vindecare. 

Să ne direcționăm, așadar, intenția pe gândul, ca cele din prima categorie să fie cât mai puține, iar cele dintr-a doua – cât mai numeroase!

🔥 Rezultatele intervențiilor chirurgicale, ca și săptămâna trecută, sunt complet individuale și depind de harta personală. Singurul numitor comun poate fi sensibilitatea crescută la durere, în timpul vindecării: doare mai mult decât ar trebui.

Efectele tratamentelor medicamentoase se opresc, aproape că nu există niciun efect benefic de pe urma medicamentelor în această perioadă. Este mult mai util și mai eficient să te angajezi acum într-un proces de auto-vindecare: produse din plante, comunicare cu natura, alimentație specifică afecțiunii de care suferi, exerciții de respirație,afirmații pozitive pentru accelerarea vindecării, etc.

🔥 Procedurile cosmetice devin și ele, mai mult ”frecție la picior de lemn”. Mijloacele și procedurile  de regenerare, liftare, întinerire, întreținere – oricât de costisitoare ar fi, pur și simplu, nu funcționează. De aceea te sfătuiesc să nu cu arunci banii, că arunci degeaba.

În schimb, tunsorile, vopsirea, manichiura au mai multe zile favorabile în această săptămână – abonează-te și citește mai multe despre efectul lor asupra corpului și energiei în Calendarul Frumuseții pentru luna octombrie: https://blogul-mashei.ro/2022/10/01/octombrie-2022-ingrijirea-parului-unghiilor-si-a-pielii-dupa-fazele-lunii/

🔥 Nunțile creează o nouă Casă și un Nou cuib al Neamului. Într-o căsătorie încheiată în acest moment, există ceva din datinile străvechi, când cuplul unit prin cununie devine baza unui nou Clan, care în viitor se va distinge prin ceva neobișnuit și își va glorifica strămoșii din care se trage.

În același timp, un astfel de cuplu se desprinde energetic de familiile anterioare, de exemplu, de părinți și bunici. De aceea chiar se potrivește expresia de Casă Nouă: tot ce este vechi trece pe planul doi..

🔥 Copiii născuți în această perioadă nu mai sunt copiii efervescenți și ”festivi” ca predecesorii lor de săptămâna trecută; în schimb, sunt la fel de haotici și multi-tascking. Ei trăiesc aici și acum, le este greu să se gândească la viitorul îndepărtat sau la trecut.  Sunt purtați de vânt și se supun doar Vântului schimbării. Cu cât vor primi mai multe cunoștințe în copilărie, cu atât le va fi mai ușor în viață.

🔥 Copiii născuți  tot în acest interval, dar până la aproximativ 12 ani, sunt în continuare activi, dar acum energia trece de la exprimarea ideilor și talentelor la banalele mofturi și capricii  Rezistați părinți, rezistați! 😀 

🔥 Sărbătoriții adulți ai noii săptămâni vor primi în dar de  ziua lor o surpriză, care nu are legătură cu viața lor actuală, iar această surpriză  ei ar putea fi nevoiți s-o țină secretă față de alte persoane. Nu este atât un pericol pentru ei, cât o aventură; și este la latitudinea nativului să decidă dacă este pregătit sau nu pentru aceasta.

🔥 Drumurile devin tot mai dificile, de parcă au fost deja inundate de ploi sau acoperite de primil îngheț. Fiți atenți, priviți cu atenție în jur, pentru a preveni orice situație neprevăzută. Cel mai probabil, totul se va termina cu bine până la urmă, dar deplasările în sine vor fi dificile.

🔥 Diverse:

– exacerbarea problemelor pe care le-ai ignorat mult timp sau la care ai refuzat să te gândești

 – secrete vechi și mai ales, secrete de familie pot începe să iasă la iveală. Samhain-ul, zis și Haloween,  se apropie: scheletele cad din dulapuri, brusc și cu zgomot. Ups!

– Informarea, din orice surse, este foarte problematică, vine cu multiple distorsiuni și necesită  o atitudine de scepticism sănătos.

Aproape orice informație în acest moment poate fi falsă, totul trebuie verificat, nu merge să crezi sub nicio formă tot ce e venit cu formulări de tip ” e din sursă de încredere”, ” e din ”sursă oficială”, e ”de la o persoană foarte serioasă și influentă”, etc.

Minciuna absolută va circula la cel mai înalt nivel. Are grijă Neptun retrograd de asta…

În plus, vor exista multe situații, în care din motive tehnice ceva va împiedica răspândirea informațiilor: telefoane defecte, internet oprit, e-mail blocat.

– În ciuda drumurilor dificile de care vorbeam, aproape toată lumea va avea o cale importantă – fizică sau psihică – de parcurs, de depășit – una care care va face tranziții semnificative în viață. Să pleci cu inima îndoită la un astfel de drum – captivant și plin de schimbări, nu se poate. Fii precaut, dar ferm în a-l parcurge!

– Săptămână le poate aduce unora o celebrare, cu ocazia eliberării de ceva vechi, ceva care se desprinde în sfârșit,precum un pietroi legat de picior și rămâne în urmă.  Sărbătorește dacă te numeri printre norocoși! Merită!

🔥 Bucură-te în fiecare zi! Chiar si în aceste timpuri!

Cu toată dragostea, Masha.