🔥 ”Dacă ușile percepției i-ar fi curate, totul i s-ar revela omului așa cum este – infinit.” William Blake

🔥 Timpul purității interioare în acord cu cerul transparent de Toamnă. Mai avem puțin peste o săptămână și intrăm (pe 25 octombrie) în Coridorul Eclipselor. La fel ca săptămâna anterioară, în ciuda Lunii ce descrește, energia rămâne activă și chiar intensă, odată cu apropierea de Coridor.

        Aceasta este intensitatea stărilor de Toamnă, când Vânătorul trebuie să se furișeze, ca să-și cunoască viitoarea pradă; dar, în același timp, el trebuie să-și păstreze și cumpătarea, pentru a nu îi face vreun rău inutil Pădurii.

          Oamenii pleacă la diverse drumuri – cam ultimele cu vreme însorită: foarte curând potecile vor fi desfundate de ”vremea rea” ( atât în plan fizic, cât și energetic), iar ziua va deveni foarte scurtă. Așa că trebuie să te grăbești și să știi exact, unde mergi și de ce mergi.

           Nu există timp să te cerți sau să te contrazici cu cei de lângă tine, cu privire la aceste drumuri, fie că au destinație concretă – din punctul A în punctul B, fie că sunt sub formă de planuri, trasate pentru viitor; de asemenea, intenția necurată și superficialitatea în gândire sunt inacceptabile în această perioadă: doar cineva curat interior, cu o minte strălucitoare și un scop conștient va putea depăși toate obstacolele Coridorului – ce iată, deja încep.

🔥 Situația la locul de muncă și în afaceri  se poate schimba dramatic. Motivele schimbărilor pot fi foarte diferite: poate fi vorba atât despre circumstanțe exterioare, cât și despre apariția unor idei proprii, despre o creștere bruscă a resurselor sau poate despre pierderea lor neașteptată.

Cel mai important lucru în acest moment este să înțelegi, ce scop final urmărești tu, prin activitățile pe care le faci.  Definește-l foarte clar în mintea ta!

Pune-te în locul lui Dumnezeu, privește-te prin ochii Lui și întreabă-te: cât de utilă este activitatea acestei ființe – a înțeles ea oare motivul, pentru care am creat-o? cui servește ceea ce face? cât de curate îi sunt intențiile? ce plus-valoare aduce munca ei celor din jur? cât de mulți semeni beneficiază de asta? ce se schimbă în bine în jurul ei datorită activității pe care o face? cât de necesară/utilă viitorului este?

Răspunsurile te vor ajuta să eviți erorile de direcție, acțiunile haotice și pierderile neașteptate de resurse, de scop sau de cale, ce apar adesea în momente de schimbări globale.

Scopul principal al existenței tale ar trebui să -ți fie precum un far ce strălucește în depărtare, pe care îl vezi clar și spre care trebuie să navighezi, cu toate pânzele sus.

Dacă, la un moment dat, nu mai percepi ca fiind al tău acel scop sau îl percepi, dar nu știi cum să ajungi la el – în noile condiții pe care ți le-a setat Realitatea – oprește-te puțin, pentru a găsi, eventual, un alt scop sau un alt traseu și a-ți forma un Plan de acțiune. Nu mai ești lăsat să acționezi fără Plan.

În această săptămână nimic nu te grăbește, dar nici nu te încetinește: corectitudinea căii pe care o va alege fiecare depinde de o înțelegere clară a Scopului, a Misiunii sale din această întrupare.

Cel mai ușor le va fi acum acelor oameni, care, atât în activitatea lor profesională, cât și în viața de zi cu zi, se străduiesc nu atât pentru dobândirea valorilor și atingerea scopurilor materiale, ci mai mult pentru dezvoltarea lor spirituală. Această categorie vede mult mai bine menirea înaltă a vieții proprii, fiind inspirată de ea.

Așadar, dacă până acum mulți dintre noi am lucrat doar pentru dobândirea și acumularea de bunuri pământești, materiale – poate că a venit momentul să ne gândim la ceva înalt și să ne dedicăm măcar o parte din activități unui scop spiritual.

🔥 În sfera financiară, schimbările pot veni brusc. Și acestea pot fi atât colective, cât și mai ales, personale: un loc de muncă se schimbă, sau se schimbă modalitatea de a obține profit. Nu este neapărat ceva rău, este doar ceva venit brusc.

Atât concedierea de la locul actual de muncă, cât și apariția unei noi surse de venit, de înaltă calitate, sunt variante plauzibile. Sau, aceste schimbări pot fi, cum ziceam, la nivel colectiv: am scris și săptămâna trecută  despre probabilitatea tot mai mare a unei crize financiare majore, susținută și de schimbări de ordin legislativ. 

În orice caz, este important să înțelegi cum să acționezi în aceste circumstanțe noi. Panica, tam-tam-ul sau, dimpotrivă, euforia sunt niște ajutoare foarte proaste, care pot anula chiar și cele mai mari  oportunități, nemaivorbind de faptul că, în cazul unui eșec acestea vor agrava și mai mult situația.

Gândește-te din nou la obiectivele și resursele, pe care vrei să le investești în viitorul tău. Din cheltuielile recomandate din această perioadă, bunurile pentru producție sunt deosebit de utile: de la mașini-unelte, materie primă, până la ustensile pentru pictură sau mărgele pentru artizanat.

Și, mai este foarte indicat să cumperi bunuri pentru drumeție/călătorie, chiar dacă nu pleci la drum chiar acum.

Achiziții nereușite sunt articolele de  îmbrăcăminte (cu excepția pantofilor, deoarece pantofii fac parte din bunuri necesare la drum), precum și bunurile pentru casă, de dimensiuni mari – cum ar fi mobilierul.

🔥Studiile, dobândirea cunoașterii, exact ca și săptămâna trecută, au legătură cu asimilarea informației deja accesate, dar neparcurse, neasimilate. Unii termină de citit o carte veche pe care au abandonat-o în urmă cu șase luni, unii lucrează la greșeli și repetă materialul necitit din spate, iar alții sunt obligați să se întoarcă, de exemplu, la prima lor ocupație/educație primită, pentru a-și schimba activitatea/locul de muncă.

🔥 Există relații de respect fără dragoste, fără prietenie sau fără parteneriat. Dar nici dragostea, nici prietenia, nici parteneriatele de succes nu pot exista fără respect.

Săptămâna obligă pe fiecare să se uite atent în jur și să evalueze oamenii ca indivizi, care merită sau nu merită respect. Bine, partea a doua este că s-ar putea să și obții evaluarea celorlalți.

Acolo unde există respect reciproc și se conștientizează acest lucru, relațiile vor primi un impuls favorabil dezvoltării: oamenii se vor vedea și se vor înțelege mai bine unul pe celălalt, iar prin asta se vor putea îmbogăți reciproc și crea ceva mai de valoare,  decât fiecare dintre ei, în mod individual.

Dacă respectul a fost pierdut, atunci relația dintre două persoane se va rostogoli din ce în ce mai repede spre focurile purificatoare ale Samhain-ului.

🔥 Sunt posibile relații noi, deși ocazii nu sunt prea multe: oamenii nu caută în acest moment pasiuni mistuitoare, oamenii caută unicitate și respect reciproc. Cei care pot găsi asemenea valori într-un eventual partener, vor putea construi ceva foarte durabil  și foarte puternic, mult mai durabil decât un roman de dragoste obișnuit.

🔥 Situațiile ostile aduc, pe de o parte, rezultate previzibile. Pe de altă parte, apar surprize care, totuși, par a avea o logică mai presus de cea umană și care par a fi o lucrare a Justiției divine. Există momente când Natura însăși ajută la revelarea adevărului într-un conflict.

🔥 Nu este o săptămână rea pentru sănătate, deși intrarea în Coridorul Eclipselor, plus un Marte staționar deja ne pândesc de după colț.

Dintre riscurile posibile: se pot îndesi cazurile de arsuri de diferite tipuri, dar mai ales solare sau termice, în urma unor incendii, dar nu chimice.De asemenea, atenție la orice probleme vasculare.

Apare la mulți dintre noi o dorință mare de mișcare, de a ne încărca corpul, mușchii cu energie. 

Mersul pe jos, alergatul, dansul, exercițiile aerobice și alte activități ce implică mișcarea sunt  de preferat antrenamentului static la sala de forță: Luna nu ne susține deloc energetic, la fel și impulsurile tot mai slabe ale lui Marte, care ne dau eventual  agresivitate mentală, iar rezistență fizică aproape deloc.

Iată de ce exercițiile la sală vor fi mai mult obositoare, decât benefice în această perioadă.

🔥 Momente complicate pentru cei care trebuie să treacă prin intervenții chirurgicale. Multe greșeli fără voie, multe cazuri grave, complet imprevizibile: chiar și în operații aparent simple, fără niciun risc de  complicații, totuși acestea vor apărea – nemaivorbind de chirurgia complexă și cu durată mare în timp.

Dacă ai posibilitatea de a alege, nu programa niciun fel de intervenții chirurgicale până după mijlocul lunii noiembrie! Terapia alopată ( dar și orice alt tip de terapie) este mult mai eficientă acum: medicamentele, remediile și procedurile vor funcționa perfect, iar cura de tratament va duce rapid la punerea în stare de vindecare a pacientului, cu efecte secundare minime.

O perioadă extrem de favorabilă pentru a începe o cură cu vitamine sau cu remedii naturiste pentru o afecțiune anume; de asemenea, vor merge excelent procedurile de detoxifiere blândă  sau de deparazitare, precum și fizio-kinetoterapia, dar care, atenție! să nu fie asociată cu elemente încălzitoare- nu uităm de pericolul venit de la elementul Foc și energiile marțiene (câteva exemple: pietre vulcanice pentru masaj, sauna sau cada prea fierbinte, centurile electrice de încălzire, cremele cu efect încălzitor, băuturile alcoolice, cataplasmele și ceaiurile prea fierbinți sau cu plante ce stimulează focul interior – piper iute, ghimbir, muștar, hrean, ridiche neagră,ulei de eucalipt sau camfor, etc)- arsurile pot fi atât externe, cât și interne, atenție!

🔥 Dacă tratamentele de înfrumusețare nu sunt asociate cu intervenții chirurgicale sau cu cele injectabile, atunci acestea vor fi destul de reușite. Tunsorile sunt favorabile aproape toată săptămâna, cu mici excepții. Nu același lucru îl pot spune despre manichiură, pedichiură sau vopsit. 

Citește mai multe despre efectul fizic și energetic al procedurilor de îngrijire asupra părului, unghiilor și pielii în Calendarul lunii octombrie.

🔥 Perioadă foarte bună pentru nunți. Asocierea oficială într-un cuplu în această perioadă le crește statutul social ambilor parteneri – li acest lucru favorizează inclusiv admirația și respectul unul față de celălalt, le oferă celor doi baza necesară pentru a-și crea propriul cuib, puternic și respectat de toți. Important este doar ca nunta să nu fie spontană, ca oamenii să se pregătească din timp pentru ea, ca totul să fie gândit și legat, de preferat cu respectarea  unor tradiții și datini, pentru că nunta respectivă va influența benefic nu doar cuplul respectiv, ci și Neamul fiecăruia.

Dacă ești în situația de a-ți oficia ceremonia căsătoriei în această săptămână, ar fi bine să meditezi puțin la ce ar spune despre asta vreun strămoș ( bunic, străbunic) de-al tău, despre care știi că a fost influent și respectat în neam, dacă el/ea ar fi aprobat/binecuvântat un astfel de cuplu și o astfel de ceremonie de nuntă. Acum, în perioada dintre Echinocțiu și 1 noiembre – este timpul cinstirii strămoșilor Neamului și este foarte important să ținem cont de valorile lor, acordându-le cinstirea cuvenită.

🔥 Copiii născuți în această perioadă nu poartă  aproape deloc elementul Haos în firea lor, ba dimpotrivă, sunt oameni ai  tradițiilor ai stabilității financiare, ai trudei susținute. Sunt conservatori încă din copilărie și își vor păstra obiceiurile și tradițiile asimilate atunci pentru anii viitori.

În copilărie, ei vor fi buni prieteni cu bunicii lor și astfel, vor păstra și vor transmite mai departe  o mare parte din memoria ancestrală a Familiei.

La bătrânețe ei înșiși vor deveni niște bunici minunați și vor transmite amintirea, bine conservată în câmpurile lor subtile, generațiilor viitoare.

Deși părinții ar trebui să îi încurajeze pe acești mici păstrători ai tradițiilor ca uneori să accepte și să încerce și lucruri noi sau neobișnuite: ei pot avea tendința de a rămâne într-un conservatorism excesiv, dacă nu sunt învățați să respecte noul și beneficiile schimbărilor.

🔥 Copiilor născuți  în acest interval, dar până la vârsta de 12 ani, le este greu în noua săptămână.

Au niște contradicții interne puternice: psihicul lor nu este încă pe deplin format, așa că pot face față cu greu amestecului derutant dintre acțiuni tradiționale și schimbări bruște de situații.

Pierderea energiei vitale, schimbările de dispoziție, acțiuni sortite eșecului – cu astfel de manifestări  vor trebui să se confrunte, dragii de ei. Dragi părinți, vă îndemn în continuare să aveți răbdare și să le fiți alături în frământările lor!

🔥Sărbătoriții adulți ai noii săptămâni primesc Soarele drept cadou! Victorii, explozie de energie, idei noi, drumuri deschise, „lumină la capătul tunelului”, woow – ăsta da, cadou! 

Ceva care îi va duce înainte, cară îi ridică, ajută la creștere, exact cum Soarele ajută semințele să încolțească și să crească.

Cu o atenționare. Ne-cunoașterea propriului scop, a propriei Misiuni primite la naștere – este singurul element, care poate dăuna și anula toate aceste daruri; ca atunci, când există drumuri deschise în față dar nu știi, încotro să te îndrepți și ce să alegi.

Dacă simți confuzie privind acest subiect- Calea, misiunea personală – să știi că ea poate fi determinată studiind mai aprofundat numerele numelui și ale destinului tău, împreună cu harta momentului nașterii tale. Te pot ghida în acest proces. Scrie-mi.

🔥 Drumurile….acestea sunt ale Destinului, așa cum am mai spus. Când ești conștient, încotro mergi și de ce o faci – acestea sunt niște drumuri bune, deschise, libere de restricții. Reamintesc, nu vorbim doar de călătorii fizice – și distanța dintre  momentu prezent și unul viitor este un drum ce trebuie parcurs.

Planificate, ele aduc bucurii și daruri. Desigur, merită să privești nu doar destinația, ci și parcurgerea traseului în sine cu mai multă atenție, trăind conștient prezentul în fiecare clipă – atunci rezultatele acestor drumuri probabil o să-ți placă extrem de mult.

🔥 Diverse:

– Va exista trăirea sentimentului de respect, poate printr-o persoană ce va veni la un moment dat în apropierea ta, interacțiunea cu care va fi ca un cadou frumos pentru tine;  de asemenea, comunicarea cu tine ar putea fi precum un cadou frumos pentru acea persoană. Aspectul respectiv se poate materializa printr-o varietate de situații, dar întotdeauna acestea vor fi reciproc avantajoase.

– Apar informațiile necesare, pe care le așteptai de ceva timp. Sub forma unui impuls interior, a unei idei pe care brusc o intuiești, sau chiar sub forma unui mesaj scris undeva, aparent nu pentru tine. Nu te aștepta la explicații detaliate mură-n gură, dar ideea în sine, pe care o vei percepe în felul ăsta, va fi corectă, va fi un adevăr. 

Care adevăr va trebui mai apoi ,precum un ghem de ață pe care l-ai primit – descâlcit, investigat  independent – chiar dacă la început ți se va părea ciudat să faci asta.

– Ca și săptămâna trecută, dacă ai niște bani în plus, atunci acum, înainte de 1 noiembrie, este important să-i folosești pentru achitarea datoriilor. Dacă nu există datorii, recomand să-ți creezi măcar o rezervă simbolică, astfel încât să e formezi din ea un magnet, pentru a atrage bani noi.

– parafrazând un clasic, un obiectiv mare, la fel ca și o casă a visurilor, este punctul, din care încetezi să mai încerci să evadezi. Cel puțin pentru o vreme. Fiecare dintre noi, probabil, are nevoie acum de un astfel de obiectiv, ca de un punct de sprijin. Să încercăm să-l găsim, sau măcar să-l vedem, undeva în depărtare, astfel încât să existe acel ceva, la care să ne străduim să ajungem.

🔥 Bucură-te, în fiecare zi, în fiecare dimineață, atunci când deschizi ochii! Chiar si în aceste vremuri! Și ai grijă de tine!

Cu toată dragostea, Masha.