Așadar, tocmai am trecut peste un fel de prag energetic anual. Ingresia Soarelui, din Scorpion în Săgetător (anul acesta de întâmplă pe 22 noiembrie, adică azi), se numește în astrologie Punctul Eliberării.

Un  o zi a înțelegerii spirituale, în care este important să urmărim toate semnele destinului, să acordăm o mare atenție viselor, să ne ascultăm sufletul și o să explic imediat, de ce..

Din vechime se consideră că toți cei care și-au luat cu îndrăzneală viața în propriile  mâini și au mers cu vrednicie prin încercări din 15 noiembrie până azi, perioadă numită „Via Combusta”(”Calea  arsă”), atunci, în următoarele 7 zile aceștia vor păși pe un drum scăldat în lumină – ”Via Vitalis” sau „Calea Vieții”.

Și, dacă ultimele 7 grade ale Scorpionului(15-21.11 în acest an) erau dintotdeauna  asociate simbolic cu Șarpele-ispititor, atunci perioada primelor 7 grade din Săgetător( 22-29.11 a.c.) se considera că oferă protecție și ajutor de la Îngerul Păzitor tuturor celor vrednici.

Sensul „Căii Arse” este ca persoana să-și conștientizeze prin încercări trăsăturile negative moștenite, făcând eforturi de vindecare,a sufletului propriu, și odată cu el, a neamului din care le moștenește; iar în al doilea rând, să-și depășească fricile și complexele dobândite în această viață, pentru evoluția proprie.

Pentru cei care nu cunosc legenda legată de această perioadă a anului, iată povestea pe scurt:

„Drum ars” sau Via Combusta este un termen al astrologilor antici, asociat simbolic cu drumul dramatic al zeului Phaeton, care n-a reușit să țină în frâu carul Tatălui său, Helios, prăbușindu-se din înaltul cerului. Conform mitului grecesc antic, zeul Soarelui Helios deținea un car solar. Traversând cu el cerul, Helios lumina ziua.

Odată, fiul lui, Phaeton, a furat carul tatălui său ca să se plimbe, dar a pierdut controlul iar acesta s-a răsturnat. Phaeton a murit, iar în cer s-a declanșat un incendiu de proporții cosmice care a pârjolit totul în jur. De aici acest nume.

(Există teorii cum că între Jupiter și Marte ar fi existat acum 16 milioane de ani o planetă, numită Phaeton care a fost distrusă în urma unui cataclism cosmic necunoscut. În prezent acolo există o centură de asteroizi).

Potrivit interpretării astrologiei moderne, „Calea Arsă” este o zonă din Zodiacul ceresc, înzestrată cu anumite înfluențe problematice. Se crede că planetele natale, situate în acest sector al cerului, tind să acționeze în detrimentul nativului, făcându-l să manifeste mai multe trăsături ale non-Sinelui decât ale Sinelui.

Via Combusta se află între gradele 23-29 din semnul Scorpionilui.

∗De exemplu, Luna natală, situată în unul din aceste grade se comportă ca și cum ar fi în apropierea unei eclipse.

∗Dacă Soarele sau Ascendentul pică în aceste grade, persoana are tendința de a-și face rău singură.

∗Lilith între gradele 23-29 ♏ poate trezi provocări și tentații legate de frici sau de eșec.

Dar, dacă privim situația dintr-un alt unghi, constructiv, vedem că toate provocările  date unui suflet de asemenea aspecte, sunt, de fapt, tot atâtea posibilități ca, prin transformări profunde, să iasă de pe Calea Arsă, să desfacă inelul karmic în care se învârte sufletul, să se elibereze de sub sigiliul predestinării, depăşind victorios aspectele de fatalitate din hartă.

         Astrologic, semnul Scorpionului și Pluto controlează evoluția și trecerea la un nou nivel al spiralei transformărilor,  la o nouă rundă de evoluție a individului și a vieții sale. Și apoi viața se schimbă dramatic. Toate greutățile și necazurile ne sunt date pentru ca noi să începem să facem ceva în privința asta. Pentru că numai atunci când ne este rău sau ne lipsește ceva, abia atunci începem să lucrăm la asta și să creștem.

Planetele situate pe Via Combusta îți arăta prin ce teste trebuie să treci pentru a te elibera. Și, dacă  te numeri printre cei născuți cu planete în acest sector al hărții, nu uita: ca orice suflet venit la trup, ai Liberul Arbitru – pe care îl poți folosi… sau nu.

Pentru cei care NU lucrează la aceste subiecte sensibile din harta lor, legile karmei și fatalității continuă să funcționeze; la fel cum cei care au conștientizat și au lucrat cu umbrele proprii, părăsesc acest drum al încercărilor.

Și de aceea, simbolic, gradul 30 al Scorpionului, în care se termină Via Combusta,  este numit Punctul de eliberare.

🌟 Iar Via Vitalis, sau „Calea Vieții”ce se deschide după acel Punct, îi oferă omului eliberat oportunitatea de a se manifesta de pe un alt nivel vibrațional și îl înzestrează cu puteri enorme, pe care acesta va trebui neapărat să le folosească pentru binele tuturor.

În concluzie, aceste manifestări cosmice acționează asupra noastră a tuturor în fiecare an, în această perioadă a lui.

Dar, cele mai multe sarcini și recompense karmice se manifestă la cei care s-au născut în aceste perioade, sau au planete de la gradul 24 al Scorpionului la gradul 8 al  Săgetătorului.

Cum îi afectează „Calea Arsă” pe nativii născuți în acel interval, am descris mai sus.

 

Acum să vorbim despre oameni marcați de primele 7 grade ale Săgetătorului sau născuți în acest interval. Anul acesta Via Vitalis corespunde perioadei 22-29 noiembrie.

O persoană cu planete natale situate pe „Drumul Vieții” trebuie să creadă întotdeauna în miracole, să spere la mai bine, să fie optimistă, pentru că aceste grade sunt grade ale optimismului. Pentru o astfel de persoană, este important să mențină în interiorul ei o stare de bucurie, să caute și să descopere informații noi în ceea ce privește funcțiile și Darurile planetelor care se află pe „Drumul Vieții” în cosmograma sa.

∗De exemplu, un Mercur natal pe Via Vitalis, stimulează nativul să caute în mod constant informații noi, să se adapteze la noi tipuri de cunoaștere, să-și facă o mulțime de contacte, să învețe constant ceva și să simtă bucurie că poate învăța lucruri noi, să facă descoperiri, să comunice activ cu alți oameni.

∗Dacă acolo se află Venus, el trebuie să spere întotdeauna la miracole în relația de dragoste și cu siguranță, exact asta se va întâmpla.

∗Dacă Soarele natal se află pe „Drumul Vieții”, persoana are mari oportunități de a-și manifesta creativitatea; este important pentru ea să abordeze totul într-mod creativ. Ea ar trebui, ca nimeni altcineva, să se bucure de viață, să se bucure că Soarele strălucește și că sunt oameni buni în jurul ei. O astfel de persoană este capabilă să transmită altora acest sentiment de bucurie și veselie.

Ea vede deseori lucruri amuzante și aspecte pozitive acolo, unde ceilalți nu le observă, știe să trateze totul cu umor blând și optimism. Astfel de oameni știu să trăiască și să se bucure cu adevărat de viață. Și cu cât trăiesc mai intens fiecare moment fericit, cu atât viața le dă mai mult.

 

Două exemple; scriitori celebri:

În horoscopul lui Jules Verne, Marte se află la 1° Săgetător. El i-a înzestrat pe toți eroii săi  cu capacitatea de a găsi o cale de ieșire din orice situație extremă, cu dorința de a descoperi lucruri noi și de a căuta activ aventura.

Lewis Carroll, autorul celebrei ”Alice în Țara Minunilor”, are Luna la 5° Săgetător. Sufletul său era mereu în rezonanță cu miraculosul, știa să arunce o privire complet nouă asupra lucrurilor familiare și să le descrie viu și cu umor.

🎈 Este important ca o persoană care are activată Via Vitalis prin gradele 1-7 din Săgetător în cosmogramă să nu-și piardă niciodată interesul pentru viață, să-și mențină capacitatea de a fi surprinsă ca un copil ce descoperă noul în fiecare zi, să spere întotdeauna în mai bine, să creadă în miracole

De îndată ce o astfel de persoană încetează să spere la un destin mai bun sau își pierde interesul pentru nou, vitalitatea native o părăsește. Ea trebuie să descopere constant neobișnuitul, miraculosul în lucrurile banale și obișnuite, să se bucure de viață și să împărtășească cu generozitate această bucurie cu ceilalți.

⭐ Dacă în horoscop un nativ are planete atât pe „Calea Arsă”, cât și pe „Calea Vieții”, atunci el va avea parte și de încercări serioase în viață, dar și de daruri magnifice. Totul spre Bunele și spre Evoluția lui ca suflet.

Acești oameni sunt personalități misterioase și unice, un fel de Păsări Phoenix, ce renasc din propria cenușă. În viața lor, ceva  va fi distrus în mod constant și, în același timp, ei vor primi permanent  noi și minunate  daruri din partea Destinului. Drumul vieții le este dificil, dar foarte interesant. O adevărată aventură de o viață! 🙂

Și aici pot confirma acest lucru prin experiența  proprie, pentru că am planete și acolo și dincolo. 😀 Viața chiar mi-a fost răsturnată de câteva ori, precum  carul lui Helios și, cum se zice, a bătut orice film;  dar, după ce mi-am făcut curaj și am trecut prin acele transformări, darurile de Sus s-au dovedit a fi și ele magnifice. Și sunt recunoscătoare pentru fiecare experiență!

Ei bine, dragilor,  mai avem oare printre noi și alți norocoși , născuți cu marcaje Via Combusta?(profit de ocazie să le urez acestora un sincer La Mulți Ani); sau din cei cu planete poziționate pe „Via Vitalis”? 😀

Dacă te numeri printre aceștia – sunt curioasă, cum resimți tu acest Dar cosmic – ca pe o povară sau ca pe o provocare palpitantă?

Este această perioadă a anului specială într-un fel anume pentru tine?

Există o asemănare cu ceea ce ai citit mai sus?

Te aștept cu comentarii și păreri; iar dacă dorești să căutăm împreună și să interpretăm aceste aspecte în harta ta , îmi poți scrie.

Cu drag, Masha.