🔥🔥🔥”Niciunul dintre noi nu are o viață ușoară. Ei bine, atunci nu-ți rămâne decât să ai perseverență și, cel mai important, încredere în tine. Trebuie SĂ CREZI că ești bun la ceva;  iar acest „ceva” trebuie realizat cu orice preț.” Marie Curie, laureat Nobel.

 

🔥 Întâlnirea cu iarna aduce conștientizarea că trecutul, ca mod de viață, ca viziune, cu tot ce a fost familiar, confortabil până acum, este pierdut, plecat, rămas în urmă. Pentru totdeauna. Această conștientizare poate fi tristă datorită caracterului ei definitiv și, pentru mulți, oarecum tragică.

Odată cu conștientizarea, vine la pachet și oboseala: o cale prea lungă și anevoioasă a fost parcursă, iar în față pare că se întinde o câmpie: goală, nesfârșită, necunoscută. Ca și cum ai întors pagina unui jurnal și acum ai în față o coală albă de hârtie.  Și… libertate de a acționa.

Această câmpie goală îți aparține; este spațiul în care îți poți construi drumul – în ce direcție decizi tu, exact ca într-un joc de strategie – așa cum crezi că este cel mai bine pentru tine.

Evenimentele bulversante, greutățile trecute au pregătit această câmpie a manifestării, ca pe un  fundament pe care să începi construcția viitorului tău: la fel ca prima zăpadă și gheață, care acoperă băltoacele și noroiul de toamnă, transformându-le într-o nouă potecă, pe care o simți că ți se formează sub picioare; o potecă pe care vei traversa această iarnă.

Omul este liber să aleagă pentru el orice; și, dacă este gata să-și asume cu înțelepciune responsabilitatea pentru deciziile luate, atunci Soarta îl va propulsa înainte, iar multele restricții se vor da la o parte în fața curajului său, făcându-i loc să treacă.

 

🔥 La serviciu și în afaceri, două aspecte sunt importante:

1) Poți începe orice proiect, acțiune, sarcină care ți se pare interesantă, potrivită, avantajoasă.. Drumurile sunt deschise, poți reuși în toate. Și tocmai de aceea e mai bine să te axezi pe idei mari și  – să le creezi o bază acum, cât ajutorul divin este maxim; pentru ca mai târziu, când vor veni perioade cu mai puțină baftă, să te ocupi de detaliile secundare, mai puțin importante.

2) Cu toate acestea, succesul vine doar la pachet cu capacitatea de a-ți distribui corect forțele și de a acționa prudent și calculat.

Da, poți începe orice și drumurile vor fi deschise larg; da, ”ochii văd, inima cere”, dar… există oare suficiente resurse personale pentru a putea duce la bun sfârșit acel ”orice”? Evaluează-te cu luciditate.

Oboseala este una dintre problemele perioadei, așa că, dacă te decizi să începi ceva de anvergură, construiește-ți un program de lucru clar, dozează-ți energia, ca să nu îți pierzi entuziasmul, forțele (și mai ales, sănătatea) într-un moment decisiv.

Prin urmare, deși va trebui să muncești mult, este necesar să te și odihnești suficient, să-ți respecți rutina zilnică.

În plus, un număr mare de sarcini și treburi de care te-ai apuca simultan te pot deruta, astfel încât în ​​locul succesului mult așteptat și vizibil, va rezulta haos.

Adică este necesar să te bazezi nu numai pe șansa oferită de această perioadă, ci și pe planificare, analiză, stabilire de priorități.  Cea mai bună improvizație este o improvizație minuțios pregătită! – cum ar spune orice vedetă de talk show live 😀

 

🔥 În sfera finanțelor, începe o nouă perioadă de succes. Oricine muncește din greu va putea să-și asigure un venit lunar în această săptămână, să cumpere cadouri pentru Sărbători și chiar să economisească pentru niște cheltuieli, necesare de la începutul anului viitor.

Angajații pot aplica pentru un nou post sau pentru o creștere de salariu, dacă au ceva care să justifice  schimbarea, de prezentat conducerii – rezultatul activităților curente sau meritele acumulate.

Este logic să îți actualizezi CV-ul dacă ești în căutarea unui loc de muncă.

Pentru cei care au propria afacere, a venit timpul să lansați o campanie publicitară: este important să arăți afacerea ta într-un mod cât mai atractiv, astfel încât imaginea prezentată să fie una memorabilă pentru public.

Adevărat, o afacere veche sau un angajat cu experiență sunt cu mult înaintea noilor veniți în această cursă a promovărilor: și, chiar dacă perioada este pură și lipsită de piedici, anotimpul Iernii implică, tradițional, o percepție mai conservatoare a lumii; motiv pentru care angajatorii, potențialii clienți și parteneri vor avea încredere în primul rând, în structurile mai stabile și în angajații care și-au făcut deja un nume în branșă. Dar, cum spuneam, va fi loc pentru toată lumea, dorință de a evolua să fie! 😀

Cheltuielile pot fi de orice fel săptămâna aceasta; însă, există un aspect foarte important: din orice sume care vin acum să acordați o parte donațiilor și actelor caritabile.

Este ca o ”taxă” către Ierarhiile Superioare pentru binecuvântările care vin, cu susținerea lor.

Al doilea aspect de care trebuie ținut cont: încă nu este o perioadă favorabilă să împrumuți bani – mai ales dacă nu ești pregătit să te despărți mental definitiv de acești bani (pe principiul, mi-i returnează- bine, nu mi-i returnează – iarăși bine!). Împrumuturile de la alții sunt, de asemenea, de rău augur.

În al treilea rând, cheltuielile pentru plăcerea proprie (adică pentru lucruri la care visezi, dar de care nu ai neapărat nevoie) ar trebui să fie modeste.

Și nu în ultimul rând: nu cheltui bani pe alcool și pe tot felul de petreceri – nu este deloc un moment potrivit!  Aceste ”plăceri” ar putea să te coste mai mult decât ți-ai fi imaginat: consecințele vor fi extrem de neplăcute.

🔥 Educația se construiește în acest moment nu atât în ​​jurul noilor informații și studii, cât în ​​jurul cultivării de noi calități profesionale. O persoană vede acum  mult mai clar sensul evenimentelor și a informațiilor primite, le analizează, reacționează adecvat la ele, schimbându-ți viața în urma conștientizărilor și dându-i un nou curs.

Cunoștințele teoretice nu sunt la fel de importante ca schimbările interioare ale sufletului și minții.

 

🔥Relații. Continuând tema petrecerilor nereușite: trebuie să fii extrem de atent/ă atunci când e vorba de orice de de comunicare cu oamenii! Este subiectul sensibil al perioadei!

Însăși natura legăturilor dintre oameni se poate schimba, oamenii înșiși se schimbă, dar problema este că acest lucru nu este întotdeauna vizibil imediat.

Avem tot timpul să strălucim și să ne distrăm la diverse petreceri – abia intrăm în sezonul Sărbătorilor; până atunci însă, este mai bine să privim dintr-o parte, să evaluăm dinamica relațiilor noastre sociale și să ne încercăm să ne dăm seama pe cine din anturajul nostru am început să-l percepem altfel, unde se simt niște schimbări și cum ne-am schimbat noi înșine față de anumite persoane.

Comunicarea cât mai detașată cu anturajul îți va permite să eviți niște eventuale momentele neplăcute de neînțelegere, poate chiar un conflict grav și resentimente, ce vor persista mult timp.

 

🔥Relațiile stabile și deschise devin și mai puternice. Acesta este un moment perfect pentru a consolida o căsnicie sau pentru a confirma o logodnă deja anunțată.

În schimb, relațiile dubioase – de exemplu, cele clandestine, ținute la „secret” sau cele în care o mulțime de lucruri rămân nerostite, unde nu există comunicare sinceră  și nicio certitudine pentru un viitor în doi – acelea se pot destrăma cu ușurință.

 

🔥O săptămână bună pentru a face o cerere în căsătorie, pentru a face cunoștinţă cu familia viitorului soț (părinții și alte rude).

Acest lucru va consolida relația și o va îndrepta în direcția oficializării cât mai rapide a relației.

 

🔥În schimb, vom avea parte săptămâna aceasta de multe noutăți, comunicare în interiorul familiei, de discuții lămuritoare, de rezolvare a unor conflicte între rudele de sânge. Nu poți să distrugi, pur și simplu, o legătură de sânge, oricât de mari ar fi divergențele. Așa că, se ivește ocazia să poți vorbi, în sfârșit, despre ceea ce te doare și să spui absolut tot ce ai pe inimă.

Sunt posibile niște propuneri sau idei foarte neașteptate, venite din partea rudelor. Acestea pot influența viața și viitorul,  atât a persoanelor implicate, cât și a Neamului în ansamblu.

 

🔥 Relații noi. Sunt posibile noi cunoștințe, dar acestea par să repete niște situații vechi, prin care am mai trecut și cu altcineva . Acum ni se poate oferi o oportunitate de a face totul diferit și de a închide o buclă din care părea că nu mai ieși.

Imaginează-ți că întâlnești o persoană – o copie fidelă a unei vechi cunoștințe, a unui fost partener. Relația începe să se dezvolte și în acest moment ai senzația de deja-vu: vezi parcă întreg scenariul, știi ce va urma, îți amintești și cum s-a terminat totul, știi și cine, unde, cum a greșit.

Și de această dată tu poți reacționa diferit,  ca și cum ți se oferă ocazia de a conștientiza un tipar comportamental negativ și de a schimba de data aceasta scenariul, în unul favorabil.

Adică, majoritatea acestor oameni noi sunt necesari mai mult pentru a pune punct unor vechi ambiguități, decât pentru a intra cu aceștia în relații de durată. Niște oglinzi.

Deși, dacă ultima dată a fost vorba despre niște relații bune, dar care s-au prăbușit din cauza ignoranței și imaturității tale, atunci înțelepciunea de acum ar trebui să-ți ofere o șansă pentru o nouă dezvoltare a scenariului – una pozitivă. Chiar și cu Oglinda ta 🙂

 

🔥 Rezultatele conflictelor depind de principiile morale ale părților. Partea care este în Adevăr, până la sfârșitul perioadei, își va ocupa poziția ce îi aparține de drept. Ea va fi ajutată de atitudinea verticală și de dorința de a merge înainte pentru dreptul său. Cel necinstit  pierde și adesea se comportă haotic. Încă nu este finalul.

 

🔥 Sănătatea este discutabilă. Dacă cineva se îmbolnăvește în această săptămână, boala va fi una de durată, chiar dacă vorbim despre o răceală banală.

În general, există probleme cu recuperarea după orice fel de problemă de sănătate, deși sunt mai puține cazuri grave decât de obicei în această perioadă a anului.

Dintre riscurile generale, pe primul loc vor fi problemele cu tractul gastrointestinal și cu digestia. Este bine să urmezi o dietă moderată: atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru o mai bună stare psiho-emoțională. Cea mai mare grijă trebuie să fie acum alimentația.

Sunt favorabile și asimilabile în această perioadă cerealele: de exemplu, meiul, orezul integral, năutul, ovăzul, hrișcă. Legume sunt mai bune cele fierte la abur, fructele- cât mai simple.

Consumatorii de carne o pot alege pe cea ușoară, cum ar fi puiul sau peștele.

Foarte nefavorabile săptămâna aceasta: făina albă și dulciurile, în special cele grele – torturile  prăjiturile cu cremă de frișcă sau pâinea cu drojdie. De evitat carnea grea – porcul, oaia, vita și, de asemenea, ouăle. Există riscul apariției unor afecțiuni pe termen foarte lung.

Nu uita să te odihnești! Este foarte important. În ciuda săptămânii în general, foarte reușite, oboseala acumulată din trecut se poate face simțită. Și poate sabota.

 

🔥Intervențiile chirurgicale sunt reușite, dar recuperarea este lungă. Terapia medicamentoasă din nou, este mai puțin eficientă decât ar trebui. Acest lucru, din păcate, nu accelerează procesul de recuperare – dimpotrivă.

 

🔥 Cosmetologia are rezultate și este recomandată, doar dacă nu este asociată cu intervenții chirurgicale sau alte proceduri invazive: vindecarea unor eventuale cicatrici va dura mult timp.  Tunsorile nu sunt favorabile aproape toată săptămâna, cu excepția zilelor de luni si duminica.

Mai multe despre efectul tunsorilor asupra părului și energiei poți citi în Calendarul lunii noiembrie: https://atomic-temporary-194541876.wpcomstaging.com/2022/11/01/noiembrie-2022-ingrijirea-parului-unghiilor-corpului-si-a-tenului-dupa-fazele-lunii/

De miercuri, apare și Calendarul Frumuseții pe Decembrie, pe care îl voi publica în rubrica Articole Premium, împreună cu Calendarul Lunii fără direcție.

Abonează-te și află care sunt cele mai bune, dar și cele periculoase zile din punct de vedere astro-medical, pentru a-ți îngriji într-un mod optim și corect sănătatea și frumusețea!

*****************************************

p.s. Luna Decembrie vine cu o ofertă specială: prețul unui Abonament Premium anual, pe perioada 1 decembrie 2022 – 30 noiembrie 2023 este la prețul abonamentului pe 6 luni(adică doar pentru 10 lei/lună acces la toate articolele parolate).
Preț total 120 lei/ an în loc de 210 lei.
Reducerea este valabila începând cu azi, 28.11 și se încheie pe 9.12. Urmați pașii de AICI, menționând la Detalii plată: ”abonament 2023 ofertă”.
p.p.s. Pentru 2023 voi adăuga la pachet și Noul Calendar al îngrijirii plantelor după fazele Lunii 🙂

********************************************

🔥 Nunțile, așa cum îți este deja clar, sunt de bun augur, dacă nu sunt rezultatul unei conjuncturi, a unui impuls de moment sau a unei programări la starea civilă de genul ”last minute”. Dacă oamenii au planificat evenimentul de mult timp, dacă știu sigur că vor să-și unească pentru totdeauna viața cu această persoană, atunci nunta este o etapă logică pentru cei doi, cimentându-le relația pentru foarte mulți ani

🔥 Copiii născuți în această perioadă sunt niște mici Șefi de trib. În sensul bun: ei știu să unească, să inspire, să ”contamineze” grupuri mari de oameni cu entuziasm, să inspire optimism, să conducă, atingând obiective mărețe.

 

Dacă nu sunt copleșiți și timorați în copilărie de niște adulți dominatori, ultra-controlatori sau excesiv de protectivi, ei pot deveni niște mari lideri și personalități.

 

Din păcate, dacă în copilărie psihicul lor este ”fracturat” de despotismul sau nedreptatea celor dragi, atunci tocmai din acești copii pot crește acel gen de conducători, pe care îi numim ”lideri întunecați”. O responsabilitate foarte mare a familiei în care vine un astfel de suflet special

 

🔥 Copiii din această perioadă, născuți mai devreme (cei care vor împlini până în 12 ani) necesită multă, multă, multă atenție. Legăturile de familie sunt în miezul evenimentelor, iar copiii vor vrea să fie chiar miezul miezului!  Ei vor simți să stea non-stop în brațele părinților – unii la figurat, ”călare” doar psihic pe aceștia, alții la propriu – în funcție de vârstă, fără să le acorde nici somn, nici odihnă.  Rezistați, dragi părinți, rezistați! 😀

 

🔥Sărbătoriții adulți ai noii săptămâni vor primi un impuls să urce. Printr-o o creștere bruscă a energiei personale sau prin apariția unor conjuncturi sau resurse bruște, care vă permit să ascensionați rapid câteva trepte în sus, fie că este vorba de atingerea unui scop, de câștigarea unei noi poziții sau de îndeplinirea unei dorințe.

Nu uita că acesta este un impuls de scurtă durată. Nu ezita, acționează într-o manieră organizată, dar rapidă și ține tot timpul în minte scopul propus, pentru a nu devia de la cursul stabilit.

 

🔥 Drumurile sunt interesante. Pe de o parte, o persoană își atinge obiectivele, pe de altă parte, drumurile în sine sunt imprevizibile: nu încep atunci când ai stabilit sau când te aștepți și nu conduc așa cum planifici. Pe drum, ies în cale tot felul de personaje interesante, au loc evenimente ciudate. Fii atent și vigilent. Mai recitește o dată pasajul despre comunicare și relații.

 

 

🔥 Diverse:

– Deși succesul este ceva ce poate fi atins, este important să acționezi în orice problemă, în limitele pregătirii sau poziției pe care o deții. Altfel nu vei reuși. Să-ți dau un exemplu:  Un automobil se deplasează cel mai rapid pe o șosea asfaltată; un schior este eficient pe o pârtie înzăpezită; un patinator poate fi performant numai pe o suprafață înghețată pe lac sau la patinoar. Fiecare la locul lui.

– În orice chestiune, este important să respecți legea și regulile sociale; de exemplu, poți, desigur, face afaceri fără a întocmi niciun fel de facturi, dar trebuie să te aștepți că încălcările făcute în această perioadă sunt foarte probabil să fie detectate.

Normele impuse ne vor influența nu doar afacerile; și tradițiile sunt înțelese, percepute și și legi: este bine să respectăm săptămâna aceasta regulile nescrise, adoptate în societate.

 

– Iar mă repet cu odihna. Odihna este deosebit de importantă, mai ales noaptea. În timpul zilei și chiar dimineața după răsărit, somnul aduce mult mai puțină energie ca de obicei. Adevărata recuperare a organismului se va întâmpla doar noaptea. Se pare că, pentru multe ”bufnițe” ce nu dorm până hăt târziu( aici mă includ și pe mine) a sosit momentul să-și reconsidere obiceiurile și regimul zilei.

 

 

– O străveche regulă spune: actul magic iubește tăcerea. Când înfăptuiești o rugăciune de cerere, o meditație, un ritual de materializare a unei dorințe – nu spui nimănui despre el, nu îi cere Divinități să te asigure de rezultat, nu te gândi la ce se va întâmpla în continuare. Dă ”enter” și continuă-ți viața. Nu-ți aminti de acel act, de parcă n-ar fi existat niciodată. Atunci intensitatea și puterea intenției tale vor fi libere de influența pământească, vor primi un impuls de realizare și se vor putea întoarce în lumea reală ca un fapt împlinit.

 

Repet, nu spune nimănui despre planurile și dorințele tale, nici măcar să nu te gândești cu îndoială în acea direcție – dacă vei reuși sau nu. Doar nu ezita, nu-ți fie teamă, adună-ți toate resursele și acționează.

 

🔥 Bucură-te în fiecare zi! Chiar si în aceste vremuri! Ai grijă de tine!

Cu toată dragostea, Masha.

Artist: Oleg Șupleak.