🔥 Ninsoarea este singura stare a naturii pe care o iubesc. Aproape că nu mă deranjează, spre deosebire de oricare alta. Pot să stau ore în șir la fereastră și să privesc fulgii cum cad. Tăcerea zăpezii. … Iată, un adevărat miracol. Erlend Lu

🔥 Pe Lună Plină de Decembrie este frig și liniște în pădure; doar bătrânul Stejar scârțâie de la gerul nopții – Înțeleptul pădurii, parcă povestește legende străvechi, din vremuri foarte îndepărtate.

Acum, doar animalele sălbatice îl pot auzi: iarna pădurea îi sperie pe oameni și le este greu să meargă prea departe prin ea, după ce  a căzut zăpada. Dar stejarul bătrân tot continuă povestea lui, în șoaptă, încât chiar și Luna aurie și tot mai rotundă, încremenește și-i ascultă vocea scârțâitoare.

Oamenii absorb și ei cu ochii lumina ultimei Luni Pline, cea de dinainte de Solstițiu: după ea începe cea mai întunecată perioadă a anului. Această lumină solară, oglindită de discul Lunar pare să le amintească de vremurile pline de calm și căldură, de faptul că Roata Cerului se învârte și că toate trec. Această lumină le dă speranța că, trecând Lună Plină după Lună Plină, pacea și căldura se vor reîntoarce pe pământ.

🔥Noua săptămână pare să fie întrepătrunsă de această lumină, oferindu-ne multă energie creativă și o gândire conștientă: oamenii sunt plini de inspirație și, în același timp, folosesc eficient cunoștințele și experiența acumulate până acum.

Aceste resurse acumulate îi îndreaptă într-o nouă direcție, de parcă Cosmosul ar fi decis să ofere multora dintre noi un ajutor grabnic în realizarea planurilor făcute: căci perioada este mai întunecată ca de obicei, iar omul își dorește atât de mult să aibă lumină și claritate…. Până mai adineauri, un câmp alb imaculat se deschidea în fața lui; acum, se materializează peste acel câmp o cale stabilă către un vis, imaginat de acesta. 

🔥 Planificarea și analiza au fost efectiv piatra de temelie a oricărei lucrări din săptămânile precedente; și acum acestea încă joacă un rol important. Lucrurile merg bine, multe proiecte sunt gata de implementare, dar… chiar dacă te simți complet pregătit pentru a purcede la împlinirea dorințelor, nu-ți ”înșeua calul” prea repede: este mai bine să te oprești și să verifici, încă o dată, dacă chiar mergi încotro ai planificat.

Un aspect important, mai ales în afaceri, va fi alegerea partenerilor potriviți. Dacă îți construiești în acest moment o echipă, dacă vrei să-ți faci clienți noi, dacă ești pe cale să negociezi o alianță cu cineva din camarazii tăi ( de studiu, de viață, etc) dacă îți cauți parteneri, atunci este important să te gândești foarte serios cu cine vrei să interacționezi și, cel mai important, cu cine trebuie să interacționezi, pentru a obține succesul în munca/proiectul tău.

Cercurile de oameni care se vor forma în perioada aceasta nu se vor putea schimba/părăsi mult timp de acum încolo; oamenii vor fi ”legați împreună” prin obligații, interese și proiecte comune. Ține cont de acest aspect.

Este timpul prudenței în afaceri. Un antreprenor meticulos în toate se va descurca bine; dar chiar și unul ca el va trebui să balanseze pentru a-și menține echilibrul între succese și eșecuri, asta în timp ce se gândește continuu la o strategie globală pentru viitor.

🔥 Săptămâna este destul de ”monetizată”, dar chiar și așa, ar trebui să fii mai atent cu banii. O atenție deosebită trebuie să aibă cei care au de a face cu venituri constante / ieșiri constante de bani în și din conturile lor. Planificarea financiară vă va lua mult timp, dar nu ar fi recomandat să te eschivezi de la această ”corvoadă”: în viitorul apropiat te vei felicita pentru acuratețea evidențelor. Sunt multe probleme cu transferurile bancare, documentele contabile, chestiuni legate de distribuirea bugetului.

🔥Este mai bine să excluzi cu totul cheltuielile neplanificate: aceștia sunt bani pierduți. Poți cumpăra doar ceea ce a fost planificat și dorit mult timp; adică ai reușit mental să îți imaginezi acel articol și ai vizualizat cum se va potrivi achiziția respectivă în viața ta. Dorințele întâmplătoare vor fi complet deplasate în această perioadă.

🔥 Cunoștințele nu mai vin spre acumulare, ci sunt aplicate. Acesta este fluxul corect. De fapt, în acest moment, un om are deja suficientă experiență și o mulțime de cunoștințe disparate cu privire la viața, activitățile și sufletul său. S-au acumulat cât s-au acumulat, fișierele s-au umplut – iar acum trebuie să le folosim la maximum.

Nu va mai fi posibil să acumulezi cunoștințe, până când, cu ajutorul „acumulărilor” deja făcute, nu vei ajunge la un nou nivel de vibrația și conștiință și nu te vei întâlni acolo din nou cu necunoscutul.

🔥 „Limba mea – dușmanul meu”. Este foarte ușor să strici o relație cu un cuvânt rostit nelalocul lui, așa că, cel mai bine este să te abții de la critici, replici sfidătoare și de la dorința de a ”trânti”ce crezi despre un om, verde în față.

Cel care nu știe acum să-i arate barem o banală bunăvoință aproapelui său, va cădea mult în ochii oricărui cerc uman din care face parte: de rude, cunoștințe, colegi, chiar și în ochii persoanei iubite.

Deși te poți, desigur, apăra, dacă cineva simte să te jignească primul.  Însă răspunsul la agresiune trebuie să fie corect și la obiect: tot ce contează este să nu iei tu în propriile mâini inițiativa clarificării unei neînțelegeri și să nu răspunzi cu aceeași monedă, sau chiar mai rău, pentru că energiile agresive ale perioadei te vor împinge și te vor tenta puternic să pierzi autocontrolul și să comiți un abuz verbal asupra celuilalt, ceea ce poate avea urmări distructive asupra reputației tale de persoană adecvată.

🔥Relațiile de dragoste în acest moment parcă nu se leagă, de parcă oamenii nu reușesc să ajungă unul la celălalt, nu reușesc să stabilească contactul, nu reușesc să-și scrie. Și există senzația că nici nu este chiar atât de necesar să o facă. Sentimentele vor reveni mai târziu, dar deocamdată ideal ar fi să ne ocupăm cu planificarea internă atât a afacerilor, cât și a viitorului relațiilor, așa cum își imaginează fiecare că ar trebui să fie.

🔥 Nici noile relații nu vor fi funcționale: oamenii se cunosc, dar…. iarăși, parcă nu există energie, pentru a continua întâlnirile. Cunoștințele romantice valabile vor apare – puțin mai târziu, când vei reuși să depășești durerea trecutului și să accepți viitorul.

🔥 În situații de conflict, cuvântul „justiție” se aude cu voce tare. Cei care participă la conflict împotriva voinței lor, au dreptul la asistență. Și o vor primi. În conflictele prelungite, este posibilă o ofensivă bruscă, asociată cu acțiuni în forță, de mare agresivitate.

🔥 În sănătate, situația este relativ favorabilă: bolile care debutează acum sau cu o săptămână mai devreme intră în stare rapidă de vindecare. Dintre riscuri: probleme ale sistemului vascular, adică probleme de inimă și tensiune arterială.

🔥 Dacă în această perioadă ai programat o intervenție chirurgicală, e de bine: timp foarte protrivit pentru un astfel de tratament – totul se vindecă cu repeziciune, vor fi foarte multe cazuri de recuperare post-operatorie rapidă și ușoară. Terapia funcționează, de asemenea, favorabil:efecte adverse minime, rezultate rapide.
🔥 Nici efectele procedurilor cosmetice nu sunt rele: rezultatul va fi exact cel așteptat. Tunsorile sunt favorabile aproape toată săptămâna. Puteți citi mai multe despre efectul Fazelor Lunii asupra tunsorilor, a părului și energiei ( dar și  asupra eficienței procedurilor de înfrumusețare) în Calendarul Frumuseții pe decembrie. Până pe 9.12.2022 cei care vor să devină Abonații Premium la toate postările parolate ( inclusiv Calendarele lunare ale Frumuseții) au reducere de 50% din prețul abonamentului (10 lei/lună). Abonează-te aici.
🔥 Nunțile sunt destul de favorabile, în ciuda discordiei temporare din relațiile amoroase, date de aspectele planetare tensionate. Ideea este că nunțile sunt acum percepute ca un proiect conștient. Prin urmare, doi parteneri care deja s-au ales unul pe celălalt, intră în acest proiect cu înțelepciune și asumare și astfel își trăiesc alegerea ca fiind cea mai reușită variantă de viitor dintre toate posibile.
🔥 Copiii născuți în această perioadă, așa cum se întâmplă frecvent, merg împotriva energiei generale a săptămânii. Dacă tendințele perioadei presupun mișcare înainte, atunci cei născuți acum nu se grăbesc deloc să se miște. Sunt predispuși să se gândească prea mult înainte de a acționa – ca și cum după ce au măsurat de șapte ori, tot nu se pot hotărî să taie. Din ei pot ieși niște filozofi și teoreticieni foarte profunzi, dar care stau slab la capitolul practică.
Încă din fragedă copilărie, este de dorit să-i învățați să ducă lucrurile începute până la capăt, altfel vor avea probleme cu implementarea în practică a oricăror sarcini.
🔥 Copiii născuți mai devreme (perioada 5-11.12, dar până la vârsta de aproximativ 12 ani) par să fie deja obosiți de energiile iernii. Mulți pot resimți o stare de suprasolicitare, deși nu pare să fi făcut mare lucru. Și această epuizare interioară acumulată se poate manifesta acum prin mofturi și capricii, prin boli mărunte și greșeli comise din lipsă de concentrare. Nu ne rămâne decât să-i lăsăm să se odihnească cât mai mult, să-i compătimim și să-i iubim.
🔥 Sărbătoriții adulți ai noii săptămâni, vor primi, în primul rând, o îmbunătățire a stării lor de sănătate. Este ca și cum o energie aparte le este dată în această sferă a vieții. În al doilea rând, îi așteaptă o schimbare rapidă în bine a unora dintre proiectele lor mai vechi, dar importante.
🔥 Drumurile, cu excepția zilei de luni, au succes acum doar dacă sunt mentale; dar nu și cele reale. Treburile legate de drumuri și călătorii încetinesc. Și, în general, sunt multe dificultăți și tergiversări pe traseu. Vă va ajuta să ajungeți cu bine la destinație doar înțelegerea cu precizie a scopului; totuși, nici acest lucru nu va putea elimina amânările ivite. Acest lucru nu este valabil totuși, char pentru toți reprezentanții zodiacului. Sunt vizați în special, Capricornii și Racii solari, dar și cei cu Ascendent în Rac sau Capricorn. Dacă te numeri printre aceștia și poți amâna călătoria, atunci este mai bine să amâni. Mai ales în zilele când influența Lunii Pline este maximă – 7, 8 și 9 decembrie.
🔥 Diverse:
– Este timpul să te ocupi de actualizarea și punerea în ordine a documentelor importante: contractele imobiliare, înmatriculare sau asigurări auto, certificate, diplome, pașapoarte, acte de identitate, etc. Documente care îți vor fi necesare mult timp de acum  încolo.
– Dacă trebuie să începeți un curs de tratament, este o săptămână excelentă. Este bine să începi, de exemplu, un nou program de nutriție, o serie de proceduri cosmetice, un abonament la înot, masaj  sau la sala de sport – Într-un cuvânt, tot ceea ce contribuie la îmbunătățirea condiției tale fizice.
– Deși , cum spuneam la început, este timpul perfect pentru a recruta persoane cu idei și un mod de gândire similar pentru a face o echipă, vor fi multe momente de singurătate, când vei simți că ai rămas brusc singur, față în față cu grijile tale; așa că, bazează-te întotdeauna doar pe propriile forțe.
– Chiar dacă ți se părea recent că unele visuri nu ți se vor împlini niciodată, acum ceva se poate schimba, în spațiul pe care se țese realitatea; și se dovedește că până la realizarea acelei dorințe mai e doar un pic! Tot ce-ți trebuie este să ai puțină răbdare. 😉
🔥 Bucură-te în fiecare zi! Chiar si acum! Ai grijă de tine!
Masha, cu drag.
Artist:  Adolf Gustav Schweitzer – Full Moon Over A Winterly Forest