🔥🔥🔥Săptămâna este sub influența Lunii descrescătoare, când Universul ne direcționează către finalizarea diverselor treburi începute, către închiderea datoriilor anului ajuns la final, către întocmirea unui bilanț. E un fel de moment de acalmie între hiperactivitatea unui Marte tensionat, ce iată, scade tot mai mult în intensitate și următoarea etapă, în care vom planta semințele și pune bazele unor planuri și obiective complet noi. 

Pentru că și următoarea săptămână (19-25.12) va fi ”bombă totală”,  e bine să ne bucurăm cât  mai putem de acest fond planetar liniștit…poate chiar prea liniștit!

🔥Mercur și Venus merg deja, ținându-se de mână, prin semnul Capricornului. Elementul Pământ va domni în sfera comunicării, a relațiilor, a cooperării, în percepția noastră asupra vieții. Toată lumea se va afunda în muncă, în îndeplinirea diverselor îndatoriri și obligații, încercând să nu rateze nimic înainte de sărbători. Momentul este potrivit pentru studiu, lucru, închiderea diferitelor „cozi” ale anului.

Energia Capricornului ne va face practici și atenți la detalii, responsabili, meticuloși, serioși. Pe undeva cam critici, cu cerințe crescute pentru calitatea muncii și dorința de a face totul perfect și la timp. Acesta este un plus sigur.

Minusul săptămânii este influența cuadraturii Soare-Neptun, care va interfera cu dorința noastră de ordine și acuratețe, creând confuzie, uitare, somnolență, lipsindu-ne de energie. Prin urmare, ar trebui ținem cont de nocivitatea lui Neptun, neutralizând-o prin pauze mici de relaxare.

Un Neptun tensionat este întotdeauna despre haos. Din fericire, Soarele se deplasează pe cer nu doar în cuadratură cu acesta, ci și în aspect armonios cu Saturn.

Așadar, dacă ai un plan pentru ziua respectivă, sau liste cu lucruri de făcut șau de cumpărat, dacă ții cont de sfaturile oamenilor mai experimentați, dacă ai voință și disciplină – vei putea ocoli pericolele neptuniene, fără a face prea multe greșeli.

🔥 Bani. Săptămâna este lipsită de energie monetară. Nu ar trebui să îți cheltui forțele, căutând oportunități de a câștiga bani, este mai important acum să plonjezi cât mai adânc în munca existentă, Până de sărbători nu avea așteptări mari de a fi plătit  generos sau de a primi cadouri. Dimpotrivă: este mai bine să-ți petreci săptămâna dăruind – manifestă-ți generozitatea la maxim, fă acte de caritate, cumpără cadouri de sărbători celor care sunt importanți pentru tine. De fapt, doar astfel de cheltuieli vor fi ”apreciate” de Univers, celelalte achiziții ar trebui reduse.

🔥Relații. Vom fi cu toții puțin închiși în noi, mai reci și nu prea sociabili; nu va mai fi timp pentru distracție, de parcă frigul iernii ne-ar fi ajuns și în interior. Din punct de vedere emoțional,  ne putem confrunta cu o stare depresivă,  autocompătimire, un sentiment de singurătate (dacă nu este suficient foc interior) și resentimente, legate de diverse persoane.

În astfel de stări este ușor să întorci împotriva ta un om cu care ai avut dintotdeauna o relație bună sau să-ți îndepărtezi un aliat, fiind morocănos și agresiv,  jignindu-l cu suspiciuni sau criticându-i excesiv opiniile.  Un moment prost pentru a rezolva neînțelegeri și divergențe.

Drept urmare, doar oamenii cu gânduri și stări asemănătoare se vor înțelege între ei; pe când cei care au poziții și atitudini diferite vor alege drumuri diferite.

Cu toate acestea, evoluția relațiilor existente continuă, independent de supărări, dispute și contraziceri: apar știri, apar situații, apar evenimente. Până la sfârșitul săptămânii, vor exista schimbări neașteptate, în multe moduri.

🔥 Noile conexiuni și legături interumane par, și ele,  acoperite de zăpadă și gheață. Oamenii se pot cunoaște, dar parcă nu ar vedea nimic special unul în celălalt. Sau, orice văd, nu le convine.

Curios este că,  după ceva timp, toate relațiile care au început acum, se pot „dezgheța” miraculos. Așa că, nu renunța la noile cunoștințe doar pentru că în acest moment ele ți se par  antipatice, anoste sau plictisitoare: mai spre primăvară, evaluându-le cu o privire proaspătă, s-ar putea să îți schimbi părerea.

🔥 În situațiile de conflict, poate exista o răsturnare drastică. Este posibilă o criză, cauzată de o decizie spontană sau de un factor aleatoriu, pe care nici rațiunea, nici logica nu îl vor putea influența. Pot ieși la iveală secrete neplăcute, oamenii vor fi mai predispuși la înșelăciune și intrigi decât de obicei. Există riscul ca aceștia să cadă în propriile lor iluzii, inventând ceva care nu există cu adevărat.

🔥 Sănătate. Există multe situații complexe legate de sănătate. Este o perioadă dificilă în acest sens. Deteriorarea stării se poate întâmpla într-un mod neprevăzut, pe neașteptate. Pusee de durere, exacerbarea unor afecțiuni existente – crizele sunt scurte, dar neplăcute.

Neptun prăbușește adesea imunitatea, creând un val de răceli și viroze, iar acum e iarnă, frig, așa că ar trebui să ai grijă într-un mod deosebit de sănătatea ta. Știu că sună banal, dar chiar e important să te îmbraci adecvat timpului de afară și să-ți susții  sistemul imunitar cu tot ce poți (suplimente alimentare, ceaiuri din plante și fructe de pădure, periere uscată  a corpului pentru încălzire, dimineața)

Stomacul se află și el în zona de risc. Este foarte important să îți supraveghezi alimentația, să nu mănânci în exces, să nu mănânci pe noapte, să verifici datele de expirare a produselor. Risc major de intoxicații în jurul datei de 14 decembrie. Alcoolul mai bine să fie exclus pe toată durata săptămânii

Până de Crăciun este timpul postului creștin. Îți recomand să-l ții, indiferent de orientarea religioasă pe care o ai , deoarece îți va face foarte bine. Și energetic, în aceste zile de maxim Întuneric, este o decizie înțeleaptă să nu-l amplificăm în noi, odată cu ingerarea anumitor alimente și să ne menținem în mod conștient Lumina interioară. 

🔥 Intervențiile chirurgicale sunt reușite ( în afara celor stomatologice și pe sistemul digestiv). Dacă trebuie sa te operezi, este bine ca intervenția sa aibă loc săptămâna aceasta. 

Terapiile acționează spontan: uneori medicamentul ajută rapid și fără efecte secundare, iar alteori același medicament nu are practic niciun efect curativ, făcându-ne doar rău.

🔥 Paradoxal, tratamentele cosmetice merg bine, poți avea grijă de tine cu plăcere. Poți compensa efectele neplăcute ale tensionatului Neptun printr-un somn sănătos, activități creative (desen, dans, muzică), plimbări în natură, băi relaxante sau tratamente spa, ședințe de yoga.

Este bine să-ți începi ziua cu muzică ritmică și să o închei, ascultând o meditație relaxantă sau sunetele mării, înainte de a merge la culcare.

Poți citi mai multe despre îngrijirea corpului și a sănătății  în Calendarul Frumuseții după Fazele Lunii pe decembrie: 

🔥 Nunțile săptămânii par stranii. Pare că oamenii care participă la astfel de nunți se află într-un fel de amorțire sau detașare totală de eveniment: ei parcă nu îl iau în serios, nu-l observă.

  Nici chiar tinerii căsătoriți nu par să conștientizeze că s-au mutat într-o altă etapă a vieții; nemaivorbind de cei care le sunt apropiați – nici aceștia nu percep tânărul cuplu ca pe doi soți, văzându-i în continuare ca două personaje separate.

🔥 Copiii nou-născuți  sunt capabili să obțină rezultate mari în viață. Sunt muncitori, concentrați, capabili să se focalizeze asupra unei activități principale, fără să se distragă. Din fragedă copilărie, aceștia par a fi mai în vârstă decât semenii lor, mai deștepți, mai experimentați, mai serioși.

Sarcina adulților este să le ofere o copilărie cu drepturi depline, adică fără încărcări excesive sub formă de activități extra-școlare și diverse cursuri, să le lase timp de joacă și să-i ia în serios.

🔥 Copiii cu vârsta până în aproximativ 12 ani, năsuți între 12 și 18 decembrie, se comportă mult mai bine decât în ​​perioadele trecute. Ei simt apropierea energiilor Sărbătorii Crăciunului, a portalului Solstițiului, momentul renașterii Soarelui și par să încremenească, în așteptarea unui miracol. Acum este benefic să comunicăm cu ei cât mai mult, să împărtășim emoții, să fim sau să oferim un exemplu, pe care dorim ca ei să-l preia- acum vor auzi, vor vedea, vor prelua.

🔥 Sărbătoriții adulți ai noii săptămâni vor primi în dar…o ”rază de soare”. Un flux puternic de energie exact către zona de care au nevoie.  Nu va fi precum un vis devenit realitate, va fi precum o mașină cu plinul făcut, care îl poate duce către scopul pe care și l-au pus. Rămâne doar să se folosească de  cadoul primit.

🔥 Drumurile sunt bune. Dacă o persoană știe încotro se îndreaptă, dacă știe ce are de făcut acolo unde ajunge, atunci drumul va avea succes, iar obiectivul va fi atins.

🔥 Diverse:

– Dacă ceva undeva nu merge bine, nu încerca să rezolvi totul rapid. Oprește-te, gândește-te, privește, așteaptă. În timp ce privești cu răbdare, obstacolul va dispărea.

– Primește cu recunoștință ajutorul și oferă la rândul tău ajutor. Cei care acum se ajută și se susțin unul pe altul pot rămâne aproape cu sufletul mult timp, chiar dacă tocmai s-au cunoscut.

– Discordie, certuri, neînțelegeri se pot întâmpla în multe familii. Astfel de conflicte pot separa definitiv, chiar dacă s-au iscat dintr-un fleac, dintr-o prostie, dintr-o mică neînțelegere. Dacă familia îți este dragă, nu te certa, sub niciun pretext, cu nimeni pe parcursul săptămânii. Către week-end situația se va redresa și va fi mai bine.

– Deși Crăciunul și Anul Nou sunt încă departe, săptămâna ți-ar putea aduce deja niște cadouri  neașteptate. Acceptă-le cu bucurie: dacă se întâmplă acest lucru, este semn că Ierarhiile Cerești te ”marchează” în mod special, pentru a-ți transmite că vor fi generoși cu tine și pe viitor..

Din a doua parte a săptămânii, Mercur intră într-un aspect ludic cu Uranus. Creierul se înviorează  puțin, comunicarea devine mai vioaie, mai plăcută. Iar de sâmbătă, Venus le face și ea companie. Așadar, sfârșitul săptămânii ne promite și niscaiva surprize plăcute, întâlniri amicale, activități în aer liber, întâlniri neplanificate, excursii sau activități creative – alege ce-ți place!

Și nu uita să te bucuri în fiecare zi! Și să ai grijă de tine!

Cu toată dragostea, Alla Masha.