⭐⏰ Dragilor, am făcut o completare, zic eu, utilă la astro-prognoza lunii Decembrie: despre  Gradele zodiacale speciale. Chiar dacă o citiți la mijlocul lunii, vă asigur – nu ați ratat nimic, pentru că gradele importante ale finalului de an încep cu ziua de azi, 14 decembrie.
👉🏻 Permiteți-mi să reamintesc pe scurt, celor care abia au început să studieze astrologia, faptul că, în mișcarea lor pe cer, planetele traversează anumite grade zodiacale, considerate a fi speciale.
Dacă acesta este un așa-zis grad regal, planeta  își arată cele mai bune calități în timp ce-l tranzitează, favorizându-ne în sfera ei specifică și trimițându-ne șansă și oportunități suplimentare.
    Când planeta traversează un grad distructiv, ea simte ”prost dispună”, își manifestă toate neajunsurile și tinde să facă mai mult rău, ceea ce înseamnă că pe parcursul acelei perioade este mai bine să încetinești ritmul și să aștepți – în acele chestiuni și domenii, pe care planeta respectivă le controlează. 
Desigur, toate aceste recomandări trebuie luate în considerare împreună și în contextul prognozelor astrologice generale, pe care le puteți citi în fiecare zi de luni.
      Decembrie este o perioadă bogată în grade speciale, acestea fiind șapte la număr – patru benefice și trei tensionate.
👑📢 Mercur este primul, care ne bucură cu influența lui armonioasă în comunicare, intrând în gradul Regal al Capricornului chiar azi, pe 14 decembrie, la 14:25, unde rămâne până joi, 15 decembrie, la 07:57 .
Acesta este un moment foarte bun pentru călătorii, pentru întâlniri, învățare, cumpărături, interviuri, semnare de documente, etc. În această perioadă puteți primi vești bune, sfaturi și mesaje importante, inclusiv din astral, așa că fiți pe recepție.
💥🔥💥 Apoi, ca să nu ne relaxăm prea tare, Marte va intra în gradul Distructiv al Gemenilo– de vineri 16 decembrie, ora 17:57 până luni, 19 decembrie ora 20:02. 
Este o perioadă în care trebuie să fii deosebit de atent dacă pleci la drum, să manifești precauție în timpul activităților sportive riscante, a muncilor ce presupun efort fizic intens și în orice situații conflictuale provocatoare. Nu cumpăra sau repara mașini și alte echipamente și vehicule în acest interval. Adesea, în astfel de zile, riscul de traumatisme crește, oamenii sunt mai agresivi și mai impulsivi decât de obicei. De asemenea, sunt contraindicate orice operații, injecții și tatuaje.
👑💖 În continuare, pe principiul ”una caldă, una rece” vine Venus, cu influența ei caldă și binefăcătoare să repare situația. Luni, pe 19 decembrie, de la 00:22 la 19:30, Venus va tranzita gradul Regal al Capricornului. Ea va încerca să atenueze tensiunile generate de Marte, armonizând și ”îndulcind” relațiile înterumane – fie că este vorba despre relații de afaceri, de prietenie, de dragoste sau despre relații de familie. Este o zi bună pentru relaxare; te poți răsfăța la un shopping cu prietenele,  sau poți să savurezi un ceai cu prăjiturele la o cafenea elegantă, poți face mici cadouri celor dragi, sau cumpărături pentru sărbătorirea noului an.
💥📢 💥Și iarăși îi vine rândul lui Mercur, care de data aceasta nu va fi în cea mai bună dispoziție, fiind nevoit să traverseze gradul Distructiv al Capricornului marți, pe 20 decembrie, între 01:42 și 23:10. 
În acest interval nu ar trebui să planifici niciun fel de întâlniri importante, să nu semnezi documente, să nu mergi la interviuri. Același lucru este valabil și pentru cumpărături, călătorii și întâlniri cu oameni noi.
Acea proverbială zi de marți, în care ”ceasul rău și pisica neagră” vor complota împotriva ta, astfel încât să te confrunți cu refuzuri, contramandări, erori în acte, piedici în tot ceea ce faci;  din acest motiv are sens să verifici cu atenție toate informațiile înainte de a acționa sau, și mai bine – să iei o pauză.
💥💖 💥La fel de mohorâtă și indispusă va fi și Venus, începând de sâmbătă, 24 decembrie, de la orele 14:20, și până duminică, 25 decembrie la ora 19:28, – stare dată de traversarea gradului  Distructiv al Capricornului – pe care ne-o va transmite și nouă.
Delicată situație, deoarece este sărbătoarea luminoasă a Nașterii Domnului – zi tradițională de întâlniri și reuniuni de familie, la care, pentru a ne distra cu bucurie și dezinvoltură, va trebui  să manifestăm autocontrol și detașare, în caz că se lasă cu provocări din partea rudelor.
Adică, ar fi înțelept să evităm orice subiecte neplăcute sau provocatoare în conversațiile cu cei dragi în această perioadă.
     Cum niciodată nu există rău fără bine, chiar înainte de intrarea în Noul An, Universul ne va oferi niște minunate daruri de consolare, pe care ar fi minunat să le primim cu recunoștință.
Marte și Soarele ne vor lumina pe rând trecerea către 2023 cu binefăcătoare fluxuri de energie și vitalitate.
👑🔥 Primul intră Marte în Gradul Regal al Gemenilor  marți, pe 27 decembrie, de la ora 05:37, unde va rămâne până duminică, 1 ianuarie, la ora 12:05, umplându-ne cu o energie ușoară și aerisită, cu vioiciune, atitudine constructivă, cu darul de a face alegerile cele mai potrivite, de a fi la locul potrivit  și în momentul potrivit.
  În această perioadă șansa va veni, cel mai probabil, în timpul unor călătorii, a activităților distractive, în timpul întâlnirilor de afaceri, a evenimentelor sportive, sau, dacă e cazul, în timpul activităților profesionale. Diverse bonusuri, facilități și ajutoare pot veni prin persoane de sex masculin.
👑☀ Și, la final, un cadou-surpriză ne este oferit, complet neașteptat, de Soare! Este cu adevărat minunată coincidența! Deoarece, alte configurații planetare din data de 31 decembrie ne anunțau că ajunul Revelionului urma să fie dificil și stresant, până pe la orele 19:00.
Și iată, Universul face ca toate aceste influențe negative, să le neutralizeze Măria Sa Soarele, ce va apune, la 19:20, ca la comandă – fix în gradul Regal al Capricornului,  topind atmosfera tensionată și aprinzând, așa cum se și cuvine, bucuria Sărbătorilor în inimile noastre!
Acest lucru se va întâmpla aproape în paralel cu trecerea Lunii în semnul gurmand și iubitor de plăceri al Taurului, ceea ce face lucrurile să fie și mai agreabile.
Ăsta da, cadou!:)
Tot ce contează este ca pe 31 să rabzi un pic pe parcursul zilei și să te abții de la ”boacăne” până în jurul orei 18!  Și de-acolo suntem salvați 😀
 Soarele va rămâne pentru noi pe Tronul lui Cosmic până în seara zilei de duminică, 1 ianuarie, la 19:50 .
     În concluzie, vom întâmpina Anul Nou 2023  sub razele unui Soare Regal! Această poziție aduce întotdeauna o perioadă de șansă, de bucurie și succes în multe domenii, este un moment când poți și chiar trebuie să ai  inițiativă, să te distrezi la maxim, să comunici cu copiii și să te simți și tu ca un copil, să trimiți gânduri bune din inimă celor dragi, să creezi, să iubești… să TRAIEȘTI din plin!
Nici că se putea o atmosferă de Sărbători mai bună.
Notează, deci, aceste zile în agenda ta și folosește informația cât mai eficient!
Cu drag, Masha.