Pentru că toată lumea presupun că s-a săturat de interpretările clasice, legate de fazele Lunii și alte evenimente astrologice, propun să privim în altă cheie la această Lună Plină de azi – 29 septembrie 2023, ultima de dinaintea Eclipselor.

Evenimentul coincide cu… o fatală aniversare istorică: Semnarea Acordului de la Munchen, pe 29-30 septembrie 1938, privind împărțirea Europei ”pe felii”, document care a dat ”undă verde” începerii celui de-al Doilea Război Mondial.

O coincidență de date cu un simbolism foarte puternic, care ne poate ajuta să deslușim semnificațiile și misterele următoarelor două săptămâni pre-Eclipse.

Luna tocmai a intrat în semnul Berbecului care, pe de o parte, simbolizează războiul, iar de cealaltă parte, Mielul de jertfă.

Luna în astrologia mondială ( mundană)simbolizează poporul, masele. În traducere liberă: în perioada următoare poporul are două opțiuni: fie luptă, fie este sacrificat.

Nodul Sud – punctul de plecare de la care începem analiza, este conjunct cu guvernatorul Berbecului -Marte în Balanță.

Soarele, la mijloc între Mercur și acest Marte, cu Nodul Sud în coastă ( parcă strigând:nu repetați karma, că-i bai!)

Poziția simbolizează revenirea aceluiași tip de acorduri și pacte, care s-au făcut și în 1938.

 Uranus, simbolul trecerii la un nou nivel existential, este conjunct cu steaua fixă Algol – aceasta simbolizând, la rândul ei, capul tăiat al meduzei Gorgona, care, permiteți-mi să vă reamintesc, a fost sacrificată după ce, păcătuind trupește cu Poseidon a pângărit templul sacru. Deci, iată prețul ieșirii din matrice…

Nodul Nord este alături de  nou-descoperita planetă pitică Eris– zeița discordiei, a dezinformării  și ( din nou!) a războiului.

Cândva, Acordul de la München a devenit punctul fără de întoarcere în politica globală; semnarea lui a fost echivalentă cu sinuciderea Europei.

Și totuși, incredibil dar adevărat, ne întoarcem în exact același punct din 1938 , ca să ”călcăm pe aceeași greblă”, pe aceleași cicluri planetare  și acum, în 2023-24! Adică istoria tinde să se repete.  Doar că noi nu dorim ca istoria să se repete!

E adevărat, opoziţia de acum a lui Saturn cu Lilith arată că eterna luptă dintre convenționalele bine și rău , dintre  spiritual și material,  dintre smerenie şi mândrie deșartă e acerbă și a atins apogeul.

Doar că Lilith este extrem de saturată cu foc agresv, în acest grad terminal al Leului; influența ei ne distorsionează sentimentul responsabilității pentru ceilalți, mai ales dacă ne aflăm într-o poziție de putere, de stăpânire – în societate sau în familie;

Ea  indică faptul că ”stăpânul” a devenit un egoist fără suflet, insensibil, disperat după putere și control asupra celor pe care îi păstorește. Uitând că  nimeni nu ar trebui să se afirme prin asuprirea celor slabi

Simbolic, Leul mai reprezintă  tradițiile arhaice, de neam.Este și despre cum era privită într-o familie tradițională responsabilitatea tatălui, a soțului , dar și a unui șef de stat, lider religios, etc asupra familiei, a neamului, a poporului pt care este responsabil, pe care îl păstorește

Distorsionată de Lilith, urmarea tradiției se va manifesta despotic, nemilos, plină de întuneric.

Un conducător se stat , un patriarh, un tată sau  soț , corupt de această sete de putere, nu mai este deloc un tătuc al neamului/neamurilor. Este un despot orbit de propriile patimi.

Cum ziceam, în ultimul grad al Leului Lilith efectiv arde de atâta violență și sete de control; zdrobește nemilos cu autoritatea ei îndoielnică, sacrificând pe cei slabi drept ”hrană lupilor”, grație propriei lașități. Și ca să lăsăm deoparte metaforele, căci nu Lilith, ci chiar noi, ispitiți de ea, vom fi tentați să facem toate astea

Împărțeala pe felii delicioase din plăcinta numită Europa s-a pus din nou pe tapet. Această situație creează cea mai puternică tensiune nu doar a nivel de continent ci și la nivel global, însoțită de lepădare de Dumnezeu, respectiv blasfemie, când  nu numai imaginea lui Dumnezeu Cel Atotputernic este distrusă și călcată în picioare, ci și imaginea oricărui ”cap”, atât a familiei cât şi a oricărui stat, companii, instituții care ar îndrăzni să se opună planurilor ”stăpânilor!.

Puterile care sunt la guvernare în acest moment se manifestă în moduri josnice și urate; cu alte cuvinte, vor să domine prin inducerea fricii.  

Lilith, instalată pe Axa Puterii, peste steaua Regulus (chiar Inima Leului) arată precum o broască râioasă cocoțată, nu se știe cum, pe un tron aurit ce nu-i aparține; sau ca o broască rece și respingătoare, pe o inimă fierbinte și nobilă! Și aceste imagini cred că vorbesc de la sine.

”Broasca și familia ei” vor să repete din nou împărțirea plăcintei apetisante a Europei, acum pe axa Nodului Sud cu Arcturus – steaua alfa a constelatiei Boarului, (denumirea acesteia în greacă  traducându-se ca Paznicul Urșilor).

Este acel cioban care păzește Urșii ce rotesc axa Pământului, frecându-se de ea .

Axa, precum un fus, toarce și  adună firele vieților noastre împreună,  țesând un nou tipar colectiv al destinelor, al viitorului.

Și de cât de puternice, rezistente  și de imaculate  sunt firele vieților noastre, va depinde trăinicia și  calitatea Realității care se țese pentru noi toți…și nu, nu este lipsit de importanță ce trăinicie și ce plusvaloare aduce fiecare din noi calității pânzei cu propriul fir . Ba chiar este tot ce contează în acest moment!

      Al treilea război mondial este într-adevăr, gândit și planificat să se declanșeze, dar acest plan nu ne convine!

Deci, fiecare dintre noi, în felul nostru și la nivelul la care suntem fiecare, avem obligația să facem acum toate eforturile posibile și să contribuim cu tot ce putem la țeserea unei pânze calitative a Realității, pentru că este canvaua pe care se va picta tabloul zilei de mâine.

Și să nu uităm că, în perioada ce urmează, toate evenimentele terestre se vor afla și sub influența energo-informațională a cometelor, acestea purtând atât noi înțelesuri, cât și informația distrugerii în ele;  și dacă mai punem la socoteală că și Pluto va deveni în curând staționar, devine clar că tensiunea se va amplifica la acest final de an, tocmai pentru a ne face, chiar și pe cei mai indeciși dintre noi să luăm atitudine și să alegem, de ce parte a baricadei am decis să fim.

Nu mai merge să ne ascundem  după fraze de genul ”eu sunt mic, de mine nu depinde nimic”, ”mi-e milă de voi dar de mine mi se rupe inima”,  ”după mine – potopul” sau ”capul plecat sabia nu-l taie”. Și încă cum îl taie, Sabia Destinului!

Cu acest gen de șabloane egotice , agățate de mentalul propriu trebuie să lucrăm acum, pentru a ne elibera conștiința din plasa auto-iluzionării, a fricii, a ego-ului – toate cărămizi ale matricii vechi.

 Da, extrem de necesar lucrul cu sine în următoarele săptămâni;

cum spuneam la început, să nu uităm că în astrologia mundană ( cea care se ocupă de studierea evenimentelor care au impact asupra unei țări, a unei zone geografice sau asupra întregii lumi) Luna, ce reprezintă poporul, baza unei națiuni, tocmai a intrat în Berbec, cel care simbolizează mielul de jertfă …deci popoarele, prin fiecare individ în parte au opțiunea să accepte supuse acest rol, sau să se trezească, trezind în primul rând, în subconștientul colectiv, voința și dorința de a mai exista ca nație, de a-și manifesta focul luminii divine interioare .

Să te manifești pe tine – individ unic, capabil să-și impună opinia, plin de respect față de propria persoană – poți oare?  Asta e întrebarea la care ți se va cere să răspunzi în următoarea perioadă.

Și totuși, în mod încurajator, Mercur (ce simbolizează gândurile noastre) este în trigon cu Uranus în Taur; cu alte cuvinte Universul îți va da suficientă energie mentală pentru  a începe să gândești într-un mod nou, dar și să îți crești gradul de  folosire a beneficiilor civilizației la un nivel cu totul nou ( uranian, clar! 🙂

Este bine să ne studiem puțin hărțile natale.

*Și să vedem, unde, în ce Casă Luna Plină ne scoate în evidență problemele? Pentru că fix domeniului de care răspunde acea casă vom avea nevoie să acordăm acum atenție în mod conștient. Adică să trimitem odată cu atenția, energie

*Cum anume să trimiți energie problemei arătate de Lună îți va indica acea casă din harta ta, prin care Marte este în tranzit.

*La ce anume trebuie să lucrezi din tine, îți va indica Saturn și casa pe care o tranzitează.

*Care este punctul tău slab, vulnerabilitatea ta, îți va arăta  Lilith în tranzit. Explorează acea casă acel semn, distorsionate, agravate de prezența Lunii negre.

Lilith acum este un personaj de primă mână pe scena cerului.

*Figura geometrică Yod sau Degetul Destinului, din sextilul Neptun-Pluto , implică inclusiv și Luna Neagră. Cu toții avem o Lilith în hartă, prin urmare, pentru toți este valabilă necesitatea lucrului cu tentațiile proprii, date de aceasta.

 *Lilith în tranzit așadar, ne arată unde, în ce domeniu al vieții se va manifesta ispita; căci se pare că va exista în mod cert o provocare în următoarea perioadă de la Lilith-ul tău…fii pe fază :))

Va fi deosebit de provocator pentru cei care au Lilith natală în ultimele grade ale Leului și la începutul Fecioarei. Dacă mai există și alte puncte sau planete în aceste grade, Lilith va afecta și casa pe care acestea le guvernează.

   *Pluto în tranzit ne arată casa în care se lucrează la ego și unde anume va avea loc transformarea acestui ego.

Același Deget al Destinului, creat din sextilul Neptun-Pluto ne-o arată și pe Venus, cea care modelează calitatea spațiului nostru:

  Aici apare din nou întrebarea cu privire la calitatea gândurilor noastre. Concluzia: este foarte important să nu aluneci acum în vibrații scăzute.

*Venus face sextil cu Marte – un aspect minunat și  creativ, ce oferă energii bune pentru interacțiune și deschidere în cuplu. Acest sextil , surpriză, formează și el pe cer un Yod ( un Deget al Destinului) ce arată către..Neptun!

Cred că putem descifra așa: este nevoie de spiritualitate și creativitate pentru a exista armonie în cupluri și, în general în orice parteneriat, cooperare, etc.

 Este nevoie de o Verticală, pe care să ne menținem intențiile, adică de spiritualitate înaltă.

Altfel, un Neptun orientat în jos sau pe orizontală , predispune la acorduri însoțite de fraudă și trădare.  Cu sacrificiul – din nou, a cuiva.. ghici, a cui oare?!…

*Și, ce simbolizează Neptun și ce sacrificii ar putea cere?

De exemplu, dintre țări/națiuni, Neptun guvernează… pirații! :))) Pardon … statul anglo-saxon cu tot cu coloniile și zonele lui de influență. E stat maritim? E. Au dus războaie de expansiune și extras bogății cu japca de la alte popoare? Au.

E suficient să ne amintim unde, în ce zone de conflict își bagă ”încețoșatul Albion” și acum nasul și o să înțelegem ce/pe cine este gata să sacrifice.

Ca și corporație, sistem, organizație,  una dintre acestea poate fi ( doar zic, nu dau cu parul! :D) Marea Pharma ( că doar Neptun guvernează și medicamentele),  cu posibil, următoarele izolări în case. Sacrificiul suprem – libertatea noastră ca și indivizi.

 Și cred că putem să ne oprim aici cu exemplele, că deja începe să frigă :))

Deci, ce oare tip de manifestare neptuniană vom alege să trăim în perioada următoare?

Cumva un alt boom de suflecat mânecuța cu nelipsitul stigmat de certificare, sau poate lucrul cu sine, practici spirituale zilnice, creativitate, cooperare armonioasă? 

Aceasta este întrebarea.

Încă nu știm răspunsul, dar foarte cuând va deveni clar, cine și cum a lucrat la propria realitate, dar și cum a contribuit la realitatea colectivă.

*Și mai avem un deget al Destinului format în hartă, pe care aș vrea să-l menționez, format din sextilul Uranus-Neptun , cu vârful îndreptat către Ketu și Marte în Balanță.

Mesajul lui este despre necesitatea autoperfecţionării şi menţinerea armoniei interne.

*În acest grad și casă ( unde e Marte+Ketu, Luna Plină ne arată adicția noastră, furia pe care o ținem în noi.

Când vorbim despre furie sau mânie, trebuie să admitem desigur, că în anumite cazuri aceasta poate fi și justificată, dar – rareori. De cele mai multe ori furia este cea care întunecă mintea din lipsa autosuficienței, sau la ”vederea”   propriei nevrednicii. Cum nu putem fi jigniți de noi înșine, trebuie să găsim pe cineva pe care să îl învinovățim! 🙂

Așadar, să ne punem pe treabă și pe conștientizări ( măcar acum, la 12 fără 5) pentru a fi puternici și pregătiți corespunzător pentru schimbările planetare ce bat la ușă.

Aveți grijă de voi, dragilor.

Masha