Demult, tare demult, în timpuri imemorabile, pe când dogmele religioase măsluite și legile omenești făcute de cei puternici încă nu declaraseră bărbatul superior femeii, pe când Marele Maestru Templier Jacques DeMolay încă nu fusese ars pe rug într-o zi de vineri, 13 octombrie 1307, această dată nu avea nimic în comun cu legendele întunecate, blestemele, pisicile negre, demonizarea și superstițiile, care i-au fost atribuite mai târziu. Dimpotrivă, ea ascunde un simbolism sacru și o energie total diferită, la care, în mod ciudat, ne-a fost limitat accesul. Bucuria de a fi, specifică zilei respective a fost înlocuită, pentru partea feminină a omenirii, cu frica de a fi.

Deoarece, oricât ar suna de ciudat pentru locuitorii Matrix-ului, vineri 13 a simbolizat dintotdeauna energia Creatoare feminină, prin care Dumnezeu i-a dat Creației sale puterea de a perpetua Viața.

Am zis să aduc un pic de claritate în acest subiect prin câteva informații mai puțin răspândite, iar voi, mai ales cele care în această întrupare experimentați cum este să fii Femeie, să hotărâți – fiecare pentru sine, unde simțiți adevărul și unde…..provocarea :)))

Așadar, ziua în care vineri coincidea cu data de treisprezece a lunii, a fost de mii de ani considerată ziua întruchipării principiului Divin Feminin Creator, ziua Zeiței feminine supreme.

În primul rând, însăși numele zilei încă mai poartă în el această informație și energie specific feminină ( la asta nu prea s-a putut umbla! :)) , ea fiind numită fie Veneris dies (din latină, ”ziua lui Venus”), fie Freitag, Fredag sau Friday („ziua Zeiței Frigg, Freja”, în celtă, germană, norvegiană, engleză, etc).

Ca și curiozitate, în țările asiatice precum Japonia, Coreea, China – unde religiile creștină și musulmană nu sunt majoritare, ziua de vineri 13 este considerată una ideală pentru oficializarea căsătoriilor .

Și în tradiția creștină avem o sfântă asociată, de asemenea, zilei de vineri – Sfânta Parascheva – din greacă( dar și din georgiană) Παρασκευή se traduce vineri și este o preluare a unuia dintre numele antice ale zeiței Venus, supranumită pe meleagurile noastre Sfânta Vineri. Aceasta este considerată protectoarea fecioarelor, a călugărițelor, a mamelor și a femeilor gravide.

(Încă mă întreb dacă e o coincidență faptul că este prăznuită pe 14 octombrie, având în vedere că data de 13 octombrie are legătură cu ”blestemul lui vineri 13”? Pare a fi, pur și simplu, mutată cu o zi mai târziu! Dar aici încă nu dispun de date, să le considerăm până la proba contrarie, doar ipoteze. :)))

Există 13 x 28,5 cicluri ale Lunii într-un an. De treisprezece ori, în medie, are loc ciclul menstrual feminin – adică de treisprezece ori pe an o femeie este pregătită să conceapă un copil.

Și de treisprezece ori ea sângerează, dacă nu are loc concepția, deoarece ovulul nefolosit moare, cu toată informația genetică în el, cu toate matricile și ”schițele tehnice”, pregătite pentru a declanșa Actul Creației. Ca să renască peste aproximativ 28 de zile, în toate femeile- iarăși și iarăși. Vedem ciclul culminației, al morții și al renașterii. Roata Vieții în interiorul femeii. Cam asta se celebra cândva în această zi. 🙂

Vineri 13 de azi – mai ales pentru că se întâmplă într-o zi superbă de mai, luna înfloririi, un simbol al fertilității maxime a Zeiței – este plină de energia frumuseții, a creației, a creativității, a sănătății, a înțelepciunii și a fecundității.

Să conștientizăm prezența în noi a acestui canal de putere Cosmică, la care avem dreptul de a fi conectate prin naștere, ca femei și să-l reactivăm! Să ne reamintim că suntem păstrătoarele Tainei sacre a Vieții, aceeași Taină ce o deține Natura însăși și nu ființe, etern învinovățite de păcatul primordial, supuse și inferioare prin simpla naștere în trup de femeie.

Să apelăm astăzi pentru sprijin la Dumne-Zeiță – precum fiicele apelează la Mama iubitoare și plină de daruri, pentru a-i cere sănătate – pentru ele și copiii lor – prezenți sau viitori, pentru protecția casei, a familiei și a pământului lor, pentru vindecare și umplere de putere creatoare. Faceți asta, mai ales dacă vă doriți bebeluși, dacă aveți blocaje pe canalul Creației și a creativității, dacă simțiți că energia masculină a început să predomine în interiorul vostru și misiunea de femeie a fost uitată.

Pentru că noi suntem, de la bun început, făcute după Chipul și asemănarea Ei – a Femeii divine din interiorul Creatorului Unic. Și acestui Chip i-a venit timpul să strălucească în toate femeile, care îl recunosc în sine și își înțeleg menirea – să vindece această lume de ură și suferință.

Dacă aveți posibilitatea, atingeți astăzi pământul cu mâinile voastre, contopiți-vă cu natura, simțiți-i puterea, absorbiți-o în voi și dați-ii la schimb toată dragostea și afecțiunea voastră de fiică.

Femei înțelepte, vorbiți-i astăzi Mamei Pământ! Pentru a vă amplifica darul de a trezi în jur dragostea și bucuria, pentru a face pace în voi și în jurul vostru, pentru a vindeca prin simpla prezență rănile celorlalți, pentru zămislire de prunci, făcând astfel posibil Viitorul omenirii. Fiți înțelepte și recunoscătoare pentru miracolul de a fi femeie

Și nu mai deschideți niciodată cartea cu povești horror a Matrix-ului! 😉

Cu toată dragostea, Masha.

Artist: Josephine Wall. – ”Thirst for Knowledge”; – ”Gladness of Gaia”