🔥 🔥🔥” La margine de Solstițiu, în mijlocul unui întuneric sterp, Roata ajunge în punctul zero. Natura știe că fiecare ciclu merge din tăcere în tăcere. Fiecare inspirație este urmată de o expirație. Fiecare sfârșit dă naștere unui început. Lumina se întoarce întotdeauna în viitor, dincolo de imaginație.” Victoria Erickson.

🔥 Săptămâna de dinaintea Sărbătorii Crăciunului se așterne în fața noastră. Vom trece prin noaptea zero- Noaptea Marii Mame, Noaptea Sacră a Solstițiului și apoi vom merge înainte, tot înainte spre Răsăritul Soarelui. Anul acesta, punctul Solstițiului va avea loc la 23:47( ora României) pe 21 decembrie; prin urmare, cea mai întunecată noapte a anului – Noaptea Trecerii va fi cea dintre 21 și 22 decembrie. 

Anul acesta mai există o nuanță: Peste Solstițiul de Iarnă se suprapune Luna Nouă, care va avea loc pe 23 decembrie la 12:18  ceea ce înseamnă că energia acestuia este mai slabă ca de obicei și este dedicată în special emoțiilor de bun-rămas, a renunțării la trecut, a iertării, urmate de despărțire, a începutului de la zero, într-un întuneric deplin – în care doar focul speranței mai arde în fiecare inimă. Mda… Așa an, așa Solstițiu! Natura parcă nu-și poate reține lacrimile, acoperind cu voalul plângerii, lumina Lunii și a Soarelui simultan, timp de trei zile.

Dar… cerc după cerc, se învârte Roata și, după omagiul adus memoriei unui ciclu solar încheiat, Natura își amintește de nașterea tânărului Zeu-Soare. Regele a murit, trăiască Regele!

În aceste zile ale Lunii Noi, ne vom pune dorințele cele mai arzătoare, umplându-le cu puterea crescândă a ambelor luminarii și, același timp, cu energia cumulată a celor mai mărețe idealuri, izvorâte din fiecare inimă bună și iubitoare.

🔥 Săptămâna ne conectează la triumful Soarelui care renaște victorios, peste întuneric Ea pare să readucă fiecare persoană la punctul din care începe ascensiunea. S-au trecut testele, s-au depășit obstacolele, s-a căzut în abis și s-a dobândit stabilitate – chiar și pe fundul acelui abis. Și iată, în sfârșit, vine momentul în care poți să te ridici și să te îndrepți în sus.

Noi culmi de urcat se ridică în față, iar în spate, susținându-ne, se află toată experiența, cunoștințele și  resursele acumulate, toate abilitățile descoperite în timpul dificultăților , toată smerenia și echilibrul interior, venit din învățarea acceptării. Am devenit mai puternici, după ce ne-am parcurs lecțiile, ceea ce înseamnă că vom putea începe o nouă cale, că vom începe să lucrăm, fiecare în parte, la crearea noilor noastre destine.

🔥Este o perioadă în care nu are rost să alergi grăbit înainte. Mai bine acționezi metodic și cu calm, conștient de perspective, atunci când privești către linia orizontului, dar fără a uita să lucrezi la întocmirea unui plan bine gândit al traseului, în care fiecare viraj este indicat și semnalizat.

Nu visăm ca verzi acum, ci întocmim o foaie de parcurs cât mai detaliată și mai pragmatică.

🔥 Deși zilele sunt dedicate sărbătorilor, munca cea de toate zilele n-a anulat-o nimeni; însă aceasta este plină de bucurie, creativitate și reciprocitate. Vor fi multe de făcut, dar vom fi susținuți, vor exista ajutoare – de la oameni cu idei și scopuri asemănătoare și/sau de la superiori.

Dacă simți că nu mai vrei să lucrezi de unul singur, vei putea foarte bine să-ți găsești un „tovarăș de arme„ în această perioadă, pentru a construi ceva împreună.

Dacă, dimpotrivă, sufletul tău își dorește singurătate, trebuie doar să manifești clar această intenție și nimeni nu va interfera cu planurile tale, iar singurătatea îți va fi un ajutor în sine .

🔥Profesional, se creează condiții confortabile pentru cei pregătiți să muncească serios. Dacă o persoană are obiective, este activă, muncitoare, își pune toată energia în ceea ce face, atunci i se vor deschide condiții de lucru convenabile, vor apărea oportunități de corectare a greșelilor din trecut, factorii blocanți vor dispărea și condițiile pentru proiecte promițătoare vor fi găsite.

Important! Săptămâna aceasta este un fel de test. Dacă activitatea ta merge bine acum (pentru că săptămâna va fi plină cu oportunități), atunci faci ceea ce trebuie, mergi în direcția bună. În acest caz, să nu-ți fie teamă să-ți asumi chiar și anumite riscuri, în limite rezonabile: în acest fel, multe obiective vor fi atinse, pas cu pas.

Dacă apar obstacole neprevăzute încă de la bun început într-o anume activitate, înseamnă că faci ceva greșit: fie nu este treaba ta, fie obiectivele sunt stabilite incorect, fie nu există niciun beneficiu din munca ta pentru lume. Acest lucru ar trebui să-ți dea de gândit.

🔥 Bani. Săptămâna este generoasă din punct de vedere material. Există energie pentru a redirecționa către tine un nou flux financiar (dacă intenționezi să-ți cauți un loc de muncă sau un venit suplimentar.)

Cei care lucrează într-un loc de muncă permanent pot primi un bonus, iar oamenii de afaceri pot încheia un contract profitabil săptămâna aceasta. Un moment bun pentru a-ți face publicitate, ca angajat sau publicitate produselor și serviciilor pe care le oferi.

E timpul cadourilor. Mari si mici. Monitorizează cu atenție tot ce vine către tine sub formă de dar (de la începutul acestei săptămâni până în noaptea de Ajun; gândește-te la semnificațiile acelor obiecte sau servicii – același sens îl vei regăsi pentru tine și în viitorul an.

Dintre achiziții/cumpărături, cadourile pentru cei dragi, desigur, sunt cheltuielile cele mai benefice și mai reușite. Dar, pe lângă cadouri, îți recomand să achiziționezi cărți, acces la conferințe, seminarii, îm general – să plătești pentru educație: investește în dezvoltarea ta. Îți va fi de mare folos această investiție pe tot parcursul noului an (și nu numai).

🔥 Dar, studiul chiar acum, în această săptămână, este cel puțin inutil. Investițiile menționate mai sus ar trebui făcute în viitorul apropiat; săptămâna curentă este mai mult dedicată activităților curente, în care îți vei folosi cunoștințele și experiența deja existente și vei plănui următorii pași din viața sa.

Vei reveni la cărțile cumpărate acum peste câteva săptămâni; la fel și cu seminarele și cursurile de formare  – programează-le pentru ianuarie sau pentru lunile ce urmează.

🔥 În comunicare, motto-ul săptămânii este ”mai puțină vorbăraie și mai multă acțiune”!

Doar pentru că oamenii nu vorbesc prea mult unii cu alții, nu înseamnă că relația dintre ei nu evoluează. Dimpotrivă! Exact acum, se pot face niște pași mari în relațiile existente, despre care până acum doar s-a vorbit, dar nu s-a făcut nimic concret.

Dacă unul are nevoie de ajutor, celălalt pune umărul în tăcere și îl susține. Cei care au aspirat până acum la unire, la formarea unui cuplu, vor lua decizii concrete și vor face totul pentru ca această unire să aibă loc.

Cei care căutau de mult libertatea, se detașează cu ușurință, chiar dacă de mult timp nu se puteau decide să se rupă de cineva.

Există schimbări bruște în viața personală, chiar și acolo unde partenerii nu mai sperau demult să se întâmple ceva. Oamenii vin, oamenii pleacă, iar iubirea se trezește, dacă sămânța ei a trăit ascunsă în inimi.

Relațiile de familie sunt de o importanță deosebită: între copii și părinți, între frați și surori. Clanurile sunt consolidate, membrii lor se înțeleg mult mai bine. Tradițiile Familiei și a neamului se trezesc, iar  experiența generațiilor anterioare devine relevantă pentru noile planuri ale celor tineri.

🔥 Luna Nouă devitalizată eclipsează pornirile romantice și este mai bine să nu ai așteptări mari în acest sens. Noile relații nu vor începe cu dreptul acum: înflorirea acestei energii va avea loc mai aproape de trecerea în noul An calendaristic.

Deocamdată, dezvoltarea legăturilor existente este mai importantă, până și între niște vechi cunoștințe se poate naște ceva.. nou. 🙂 Este acea Perioadă Magică, în care poți afla că marea dragoste trăiește, de fapt, pe aceeași stradă sau în același bloc cu tine! 

Mai este posibilă o revenire a unei iubiri dintr-o ”viață trecută”

🔥 Săptămâna promite o stare de sănătate bună. Riscul principal este… vocea: cu Lună Nouă peste Solstițiu, până și colindele de Crăciun se cântă mai în surdină. În rest și la modul general, starea de sănătate este bună. Apar idei, despre cum să ai grijă de tine și de sănătatea ta – parcă se cere această trecere la un nou mod de viață.

Un alt risc, dacă îl pot numi așa, este mâncatul în exces. De Crăciun se obișnuiește să se pregătească o masă generoasă: mănâncă copios și gazdele, sunt tratați regește și invitații. Pofte de dulciuri, poftă de gras, poftă de picant și fierbinte – mâncare de iarnă. Nu ar trebui să refuzi o astfel de masă: dacă vei mânca cu moderație, fără excese, nimic din toate acestea nu-ți va face rău, doar îți va da putere și îți va îmbunătăți starea de spirit.

🔥 Intervențiile chirurgicale merg bine, recuperarea este rapidă. Terapia este, de asemenea, favorabilă: orice cură de tratament va fi benefică.

🔥 Interesant este faptul că, practic, tratamentele cosmetice sunt inutile. Cu siguranță, poți și trebuie să-ți restabilești sănătatea tenului și a corpului; însă dar nu are niciun rost să încerci să-ți îmbunătățești aspectul într-un mod decorativ. fără beneficii pentru sănătate: săptămâna este întunecată la propriu și la figurat – așa că oricum, nimeni ”nu vede” cu adevărat pe nimeni. 🙂

Pentru tuns doar sâmbăta este bună; în celelalte zile, tunsoarea fie este neutră, fie îți ia din puterea fizică și psihică. Poți citi mai multe, abonându-te la Calendarul lunii decembrie:

https://atomic-temporary-194541876.wpcomstaging.com/2022/12/01/decembrie-2022-ingrijirea-parului-unghiilor-corpului-si-a-tenului-dupa-fazele-lunii/

🔥 Nunțile din săptămâna  Crăciunului sunt ”out of season”.  Acestea vor scoate la lumina zilei toate obstacolele care există pentru o viață de familie fericită, toate contradicțiile, vizibile su nu, din acel  cuplu, dar pe care îndrăgostiții încearcă să nu le observe. Totul va apărea, totul se va pune de-a curmezișul. Vor avea oare tinerii suficientă putere și înțelepciune ca să depășească încercările?

🔥 Copiii născuți în această perioadă știu să se bazeze pe propriile forțe. Ei vor deveni la maturitate nucleul, în jurul căruia se învârte și pe care se sprijină lumea lor – familia, prieteni, afacerile.

Ei se nasc împreună cu noul Soare și devin ei înșiși soarele pentru cei pe care îi înconjoară. Este greu să-i educi: par a fi mai în vârstă chiar decât părinții lor, încă de la naștere, dar sunt și foarte inteligenți, ceea ce înseamnă că poți și trebuie să comunici cu ei la nivel de adult încă din copilărie.

🔥 Copiii născuți între 19-25, dar mai devreme (până la vârsta de 12 ani) vor aduce surprize, cel mai probabil plăcute. Începând cu rezultate bune la  învățătură, sport sau în tot ce ține de creativitate și terminând cu acțiuni personale. Comunicarea cu copiii este deosebit de importantă acum: noi îi educăm pe ei, iar ei ne educă pe noi.

🔥 Sărbătoriții adulți ai noii săptămâni vor începe o mișcare într-o anume direcție. Călătoria lor va fi reală sau mentală. Unii vor găsi modalități neașteptate de a-și atinge obiectivele, alții vor deschide un drum, alții găsesc un „cal” de încredere – o modalitate rapidă de deplasare sau un mijloc noi de locomoție.

🔥 Drumurile sunt spontane. O anumită forță direcționează omul  în direcția corectă.

O persoană poate porni la un drum, într-un în mod neașteptat chiar și pentru sine, iar călătoria  îl va schimba ca persoană, îi va schimba ideile despre viață, lume și destin.

🔥 Diverse :

– Mișcă-te, mișcă-te, mișcă-te săptămâna aceasta! De la plimbări și dansuri,până la călătorii lungi. Drumul început acum te va conduce către obiective globale, iar mișcarea va fi precum o meditație: la volan, în timpul dansului, al plimbării sau în timpul gimnasticii de dimineață, omul găsește soluția perfectă la o situație încâlcită.

– Dacă se poate, nu întocmi documente acum. Treburile creative merg mai bine decât cele  plictisitoare , legate de acte și formalități. Completarea minuțioasă a diverselor hârțoage va eșua.

– Vor fi ceva mai multe situații spontane decât ți-ai fi dorit. Ce să-i faci – este timpul miracolelor! 😀 Surprizele, cadourile, sincronicitățile, ciudăteniile si minunile ne înconjoară din toate părțile. Rămâne să le acceptăm și să ne lăsăm plăcut surprinși!

– Se naște un Nou Soare. Oricât de greu ar fi fost anul acesta, Roata s-a întors, aducând mai aproape sfârșitul celor întunecate și rele și nașterea unei noi vieți. Ne vom ruga cu toții pentru Noua Lumină – pură, dreaptă și dătătoare de viață care, iată, se naște!

🔥 Bucură-te în fiecare zi! Ai grijă de tine!

Cu toată dragostea, Masha.